Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa tylko na chwileczkę. wiem że jutro wiele z was kładzie się do szpitala i chciałam życzyć żeby akcja zaczęła się bardzo sprawnie, I pamiętajcie że nawet jak boli to ma to sens bo na końcu tego bólu jest największa nagroda.
Jutro prawdopodobnienie będę miała już czasu żeby cokolwiek napisać rano mamy położną a po południu jedziemy na podcięcie wędzidełka. Opcje są dwie albo poniedziałek będzie dla nas słaby albo po prostu mała prześpi, różnie dzieci reagują. A we wtorek sądna chwila czy mała zassie bez bólu.
Obecnie już nie mogę patrzeć na modyfikowane bo małą trochę przytkało i kupki są bardzo żadko. Z tego stresu przed jutrem do wypucowałam cały dom i byliśmy dwa razy na 2 godzinnym spacerze. A teraz już bym chętnie poszła spać ale mała jeszcze dosypia, mąż mi ogarnie cycki wykąpiemy mała i idziemy spać 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 18:51
Tunia76, mysla.nieskalana, MamaAga85, estrella, B_002, Lolka30, Kasiulka90, Paula 90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Dziewczyny karmiące powiedzcie mi czy jecie normalnie nabiał, jogurty, mleko itd?
Położna mi zaleciła żebym na razie zrezygnowała lub mocno ograniczyła produkty zawierające laktozę.
Problem w tym, że to moja standardowa dieta i jak ograniczam to od razu mam zaparcia.
Z resztą jogurt z musli i owocami to moje codzienne drugie śniadanie, chociaż od kilku dni ograniczyłam bo nie wiem czy powinnam jeść czy nie.B_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA wczoraj!!! Nie chwalilam się.. Zjadłam chyba pół knajpki sushi!!! 😍😍❤️❤️🤩🤩
Cała ciąże marzyłam!
U mnie też codziennie na spacerze wyjeżdżają lody naturalne... Nie powinnam bo nie schudne za szybko ale te smaki obłęd!!mysla.nieskalana, MamaAga85, martusiawp, Lolka30, Kasiulka90, B_002, Paula 90, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja właśnie wysłałam męża do Maca po fryteczki i cheesa 😃 całe popołudnie mam takiego pakmana że się najeść nie mogę... Mam nadzieję, że wreszcie się najem 😉
Karola mój brzuch dziś też mega skala... Szyjka kłuje, brzuch się spina i twardnieje... Marzę o porodzie 😐 -
głupie pytanie, ale w jakim sensie mąż Wam ogarnia te cycki, zamiast laktatora? bo chyba mój mózg tego nie ogarnia
Fasolka77, martusiawp, Kiwona, B_002, Lili90 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Tunia76 wrote:A co masz w piątek? Jakieś badanie?
-
Moj maz nie zgodzilby sie na taka pomoc
Taki typ jakis sredniowieczny
A w sumie jako dorosly z duza sila ciagnaca moglby niezle rozkrecic laktacje
Tylko jego slina moglaby wplynac na modyfikacje skladu mleka
Bo mleko jest dostosowywane do dziecka w jakims stopniu na podstawie informacje plynacej z jego sliny. Nawet w pewien sposob jak calujemy obiekt do wykarmienia zbieramy informacje na temat czego potrzebuje. Tak kiedys czytalam
Nie wiem czy to prawda
Dlatego ja bardzo dlugo przystawialam malego przed wlasciwym karmieniem z butelki, zeby choc troche possal i pomemlal, a w nocy wypracowalam sobie jedno karmienie z piersi. Co bylo duzym ulatwieniem, ale to nie stalo sie od razu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 20:33
-
to prawda
dlatego jak kobieta karmi tandem, to po ślinie organizm wie które mleko "dać" - czy to dla młodszego czy starszego
Misiabella, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Misiabella wrote:Fasolka, spokojnie dasz rade
czy będę potrafiła karmić, czy dam radę niewyspana, kiedy włączyć jakieś zabaweczki, a co jak będzie płakał, a jak będzie gorączkował.. i czy przy porodzie nic złego się nie zadzieje... czy GO POKOCHAM?? (TO PYTANIE MNIE PRZERAŻA.. NIE WIEM SKĄD SIĘ WZIĘLO)..... tysiące pytań nagle... jeszcze dwa dni w domu..Fasolka77
-
Misiabella wrote:He he he, Espoir ja wolalabym chyba to pierwsze :)On nawet mleka mojego nie chcial sprobowac jak nalalam mu troche do szklanki. Normalnie urazil moja dume
Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧