X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę w środę i będzie 12+6. Ciekawe co mi tam lekarz powie :)

f1d9680377.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zgrzeszyłam i zjadłam trochę żelek.Nie wiem czemu tak jest ,że lubię te najbardziej syfiaste słodycze .Humor nie lepszy.Jeszcze weszłam na wagę i znowu schudłam .Równe 8,5kg mniej od początku ciąży.Cały czas piszecie o płci ale nie mogę powiedzieć ci bym wolała.Jednak dobrze, że to natura wybiera.Narazie chce tylko zobaczyć serduszko ,że bije dalej.Ale te małe" peniski "na zdjęciach są mega urocze :-D

Kiwona lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję, że będzie dziewczynka,ale fajnie byłoby mieć znowu chłopca. Wczoraj pojechałam z dziećmi do sklepów kupić im zimowe rzeczy bo rano jak wychodzimy są 4st. I w hm byla promocja 50% na spodenki, body i komplety wszystko w 2pakach po 15-20zl.

Ja mam wizyte 10, wg om mam wtedy 14tc a wg usg 13 i 3-4 jakoś tak. Nie liczę na płeć, ale wczoraj rano obudziłam się z grejpfrutem pp prawej stronie na wysokości pępka. Z synem też miałam tak jak dlugo pospałam na jednej stronie. Ucieszyłam się bo to znaczy, że rośniemy :) oswiadczylismy wszystkim wszem i wobec, ze jesteśmy w ciąży i o dziwo wszystko pozytywnie.

Paula 90 lubi tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zmiana diety na polecenie diabetologa, dodalam wegli i brzuch mnie boli i mi niedobrze.
    Paskudnie sie czuje.

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U mnie zmiana diety na polecenie diabetologa, dodalam wegli i brzuch mnie boli i mi niedobrze.
    Paskudnie sie czuje.
    Też tak mam. Staram się jjeść wwięcej owoców niż wwcześniej, po tym jakoś nie jest mi tak źle. Ogólnie jak za dużo wwęglowodanów to automatycznie mdłości a czasami wymioty. Tak źle i tak niedobrze.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Paskudnie sie czuje.
    Ja ogólnie jem mało węglowodanów .Ale Ty miałas ketony w moczu to musisz zwiększyć.Ja to mam w ogóle wrażenie że ja w kółko jem kanapki z wędlina.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Ja ogólnie jem mało węglowodanów .Ale Ty miałas ketony w moczu to musisz zwiększyć.Ja to mam w ogóle wrażenie że ja w kółko jem kanapki z wędlina.

Ja mam doslownie to samo ;-) kanapki i mieso z ziemniakami, znowu kanapki. Oststnio zamiast kanapek robie tosty pelnoziarniste.

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja mam doslownie to samo ;-) kanapki i mieso z ziemniakami, znowu kanapki. Oststnio zamiast kanapek robie tosty pelnoziarniste.
    Tak myślę właśnie na kolację zrobić grzane zki z mozzarellą.Ja nie jem ziemniaków .Ogólnie mi podwyższają a takich odgrzewanych nie lubię .Ja jem takie zestawy kasz z trend lunch .Ale ogólnie jestem leniwa i mało gotuje.Wiec co godzinie kanapki :-D

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Wiewióreczko, to jest surykatka w okularach :D
    Hahaha, padłam :D Teraz już tylko surykatkę widzę :D

Któraś z Was pytała czy lekarz kazał już schodzić z leków podtrzymujących. Mi kazał brać luteinę do 11+6 (a w ostatnim tygodniu zejść z dwóch tabletek do jednej). Nie posłuchałam go, bo wystąpiło u mnie w międzyczasie plamienie. Wczoraj mu powiedziałam, że dalej biorę, bo bałam się odstawić. Kazał przestać brać, powiedział, że żadnego pożytku już to nie daje i działa raczej na zasadzie placebo.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dalej biorę Duphaston, zeszłam z 4 tabletek do 3 teraz do 2 i mam jeszcze 3 opakowania, jedno chce brać po 2 a kolejne dwa już po jednej także z miesiąc mi jeszcze zejdzie z Duphastonem. Ale czuje się pewniej jak go biorę chociaż lekarz też mówi aby odstawić :)

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz mowi ze dupek moze szkodzic bardziej niz pomagac w pewnym momencie, zwlaszcza jesli amy chlopca.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Tak myślę właśnie na kolację zrobić grzane zki z mozzarellą.Ja nie jem ziemniaków .Ogólnie mi podwyższają a takich odgrzewanych nie lubię .Ja jem takie zestawy kasz z trend lunch .Ale ogólnie jestem leniwa i mało gotuje.Wiec co godzinie kanapki :-D

Mi ziemniaki nie podnosza, ale jem tylko gotowane, nie tluczone. Tluczone nie probowalam jeszxze.
    Chodzi za mna paczek z paczkarni u mnie w miescie. Od poczatku ciazy w sumie. I moze w przyszlym tygodniu go wkomponuje w diete. To bedzie prawie orgazmiczne przezyvie, szykuje sie na to jak na pierwszy raz :-) a pewnie skonczy sie tak ze w polowie juz nie bede mogla dalej. Nie zdawalam sobie sprawy z tego, ze mozna tak chciec jakiegos jedzenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Moj lekarz mowi ze dupek moze szkodzic bardziej niz pomagac w pewnym momencie, zwlaszcza jesli amy chlopca.

Tez to slyszalam. Niby pierwsy trymestr jest ok a potem zaczynaja sie problemy

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mi ziemniaki nie podnosza, ale jem tylko gotowane, nie tluczone. Tluczone nie probowalam jeszxze.
    Chodzi za mna paczek z paczkarni u mnie w miescie. Od poczatku ciazy w sumie. I moze w przyszlym tygodniu go wkomponuje w diete. To bedzie prawie orgazmiczne przezyvie, szykuje sie na to jak na pierwszy raz :-) a pewnie skonczy sie tak ze w polowie juz nie bede mogla dalej. Nie zdawalam sobie sprawy z tego, ze mozna tak chciec jakiegos jedzenia.
    A myślisz ,że zaniski cukier po posiłkach wymaga konsultacji ? Ja w sumie ani razu nie przekroczyłam 110 .Raz po kapuśniaku w łaśnie z gotowanymi ziemniakami miałam 115 i tak stwierdziłam,że sobie je odpuszczam.O jesteś już drugą osobą ,która mówi że dzisiaj o pączku.A ja akurat nie mam wyjatkowo na to ochoty.Ale myślę ,że raz na jakiś czas nie zaszkodzi.Niby jednorazowe wysokie cukry nie szkodzą.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym jadła tylko kanapki ale mnie każde pieczywo wywala cukier:/ jem ten białkowy chleb czasem ale już mnie mdli na sam zapach. Kiedy te mdłości wreszcie pójdą:(

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Ja tez bym jadła tylko kanapki ale mnie każde pieczywo wywala cukier:/ jem ten białkowy chleb czasem ale już mnie mdli na sam zapach. Kiedy te mdłości wreszcie pójdą:(
    Spróbuj żytni bez drożdży z herta :-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    A myślisz ,że zaniski cukier po posiłkach wymaga konsultacji ? Ja w sumie ani razu nie przekroczyłam 110 .Raz po kapuśniaku w łaśnie z gotowanymi ziemniakami miałam 115 i tak stwierdziłam,że sobie je odpuszczam.O jesteś już drugą osobą ,która mówi że dzisiaj o pączku.A ja akurat nie mam wyjatkowo na to ochoty.Ale myślę ,że raz na jakiś czas nie zaszkodzi.Niby jednorazowe wysokie cukry nie szkodzą.

Mi powoedzial ze mam raczej trzymac sie 130 poposilkowo. Nie dociekalam dlaczego ale moze ma to zwiazek z tymi ketonami, bo one moga uszkodzic plod jak sie coagle wytwarzaja. Ja moalam cukry po posilkach okolo 100.
    Powiedzial mi tez ze jak raz na miesiac skoczy mi cukier powyzej 140 to tez nie panikowac.
    Zrob sobie zwykle badanie moczu, grisze kosztuje i tam w moczu wlasnie jest glukoza i ketony. Te parametry przy cukrzycy sa wazne. Nie powinno byc ani jednego ani drugiego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Spróbuj żytni bez drożdży z herta :-)

Obstawiam ze jak po innym pieczywie wywala to po nim tez wywali. Mi wywala po IG a turecki na przyklad moge :-)
    Tylko ze u mnie kromka na jeden posilek, nie wiecej. To mimo ze indeks wysoki to ladunek glikemiczny niski

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie do końca sie zgodze ze dupek szkodzi. Moja znajoma miała przepisany dupek właśnie od drugiego trymestru dokładnie od 14 do 33 tygodnia miała problem z twardniejącej brzuchem i brała dupka i magnez

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 20:44

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czytam w internetach, że dziewczyny biorą go dłużej a dzieci rodzą się zdrowe. Generalnie od 16stego tyg łożysko przejmuje wszystkie funkcje i chyba dupek robi się trochę zbędny jeżeli chodzi o niedobory progesteronu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 20:43

w5wq9vvj6y6gc1um.png
‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ