Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja dzisiaj zgrzeszyłam i zjadłam trochę żelek.Nie wiem czemu tak jest ,że lubię te najbardziej syfiaste słodycze .Humor nie lepszy.Jeszcze weszłam na wagę i znowu schudłam .Równe 8,5kg mniej od początku ciąży.Cały czas piszecie o płci ale nie mogę powiedzieć ci bym wolała.Jednak dobrze, że to natura wybiera.Narazie chce tylko zobaczyć serduszko ,że bije dalej.Ale te małe" peniski "na zdjęciach są mega urocze
Kiwona lubi tę wiadomość
-
Ja czuję, że będzie dziewczynka,ale fajnie byłoby mieć znowu chłopca. Wczoraj pojechałam z dziećmi do sklepów kupić im zimowe rzeczy bo rano jak wychodzimy są 4st. I w hm byla promocja 50% na spodenki, body i komplety wszystko w 2pakach po 15-20zl.
Ja mam wizyte 10, wg om mam wtedy 14tc a wg usg 13 i 3-4 jakoś tak. Nie liczę na płeć, ale wczoraj rano obudziłam się z grejpfrutem pp prawej stronie na wysokości pępka. Z synem też miałam tak jak dlugo pospałam na jednej stronie. Ucieszyłam się bo to znaczy, że rośniemy oswiadczylismy wszystkim wszem i wobec, ze jesteśmy w ciąży i o dziwo wszystko pozytywnie.
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:U mnie zmiana diety na polecenie diabetologa, dodalam wegli i brzuch mnie boli i mi niedobrze.
Paskudnie sie czuje. -
Paula 90 wrote:U mnie zmiana diety na polecenie diabetologa, dodalam wegli i brzuch mnie boli i mi niedobrze.
Paskudnie sie czuje. -
nick nieaktualnyKasionek wrote:Ja ogólnie jem mało węglowodanów .Ale Ty miałas ketony w moczu to musisz zwiększyć.Ja to mam w ogóle wrażenie że ja w kółko jem kanapki z wędlina.
Ja mam doslownie to samo kanapki i mieso z ziemniakami, znowu kanapki. Oststnio zamiast kanapek robie tosty pelnoziarniste. -
Paula 90 wrote:Ja mam doslownie to samo kanapki i mieso z ziemniakami, znowu kanapki. Oststnio zamiast kanapek robie tosty pelnoziarniste.
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Wiewióreczko, to jest surykatka w okularach
Któraś z Was pytała czy lekarz kazał już schodzić z leków podtrzymujących. Mi kazał brać luteinę do 11+6 (a w ostatnim tygodniu zejść z dwóch tabletek do jednej). Nie posłuchałam go, bo wystąpiło u mnie w międzyczasie plamienie. Wczoraj mu powiedziałam, że dalej biorę, bo bałam się odstawić. Kazał przestać brać, powiedział, że żadnego pożytku już to nie daje i działa raczej na zasadzie placebo. -
Ja też dalej biorę Duphaston, zeszłam z 4 tabletek do 3 teraz do 2 i mam jeszcze 3 opakowania, jedno chce brać po 2 a kolejne dwa już po jednej także z miesiąc mi jeszcze zejdzie z Duphastonem. Ale czuje się pewniej jak go biorę chociaż lekarz też mówi aby odstawić
-
nick nieaktualnyKasionek wrote:Tak myślę właśnie na kolację zrobić grzane zki z mozzarellą.Ja nie jem ziemniaków .Ogólnie mi podwyższają a takich odgrzewanych nie lubię .Ja jem takie zestawy kasz z trend lunch .Ale ogólnie jestem leniwa i mało gotuje.Wiec co godzinie kanapki
Mi ziemniaki nie podnosza, ale jem tylko gotowane, nie tluczone. Tluczone nie probowalam jeszxze.
Chodzi za mna paczek z paczkarni u mnie w miescie. Od poczatku ciazy w sumie. I moze w przyszlym tygodniu go wkomponuje w diete. To bedzie prawie orgazmiczne przezyvie, szykuje sie na to jak na pierwszy raz a pewnie skonczy sie tak ze w polowie juz nie bede mogla dalej. Nie zdawalam sobie sprawy z tego, ze mozna tak chciec jakiegos jedzenia. -
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Mi ziemniaki nie podnosza, ale jem tylko gotowane, nie tluczone. Tluczone nie probowalam jeszxze.
Chodzi za mna paczek z paczkarni u mnie w miescie. Od poczatku ciazy w sumie. I moze w przyszlym tygodniu go wkomponuje w diete. To bedzie prawie orgazmiczne przezyvie, szykuje sie na to jak na pierwszy raz a pewnie skonczy sie tak ze w polowie juz nie bede mogla dalej. Nie zdawalam sobie sprawy z tego, ze mozna tak chciec jakiegos jedzenia. -
nick nieaktualnyKasionek wrote:A myślisz ,że zaniski cukier po posiłkach wymaga konsultacji ? Ja w sumie ani razu nie przekroczyłam 110 .Raz po kapuśniaku w łaśnie z gotowanymi ziemniakami miałam 115 i tak stwierdziłam,że sobie je odpuszczam.O jesteś już drugą osobą ,która mówi że dzisiaj o pączku.A ja akurat nie mam wyjatkowo na to ochoty.Ale myślę ,że raz na jakiś czas nie zaszkodzi.Niby jednorazowe wysokie cukry nie szkodzą.
Mi powoedzial ze mam raczej trzymac sie 130 poposilkowo. Nie dociekalam dlaczego ale moze ma to zwiazek z tymi ketonami, bo one moga uszkodzic plod jak sie coagle wytwarzaja. Ja moalam cukry po posilkach okolo 100.
Powiedzial mi tez ze jak raz na miesiac skoczy mi cukier powyzej 140 to tez nie panikowac.
Zrob sobie zwykle badanie moczu, grisze kosztuje i tam w moczu wlasnie jest glukoza i ketony. Te parametry przy cukrzycy sa wazne. Nie powinno byc ani jednego ani drugiego. -
nick nieaktualnyNatalia-tosia wrote:Spróbuj żytni bez drożdży z herta
Obstawiam ze jak po innym pieczywie wywala to po nim tez wywali. Mi wywala po IG a turecki na przyklad moge
Tylko ze u mnie kromka na jeden posilek, nie wiecej. To mimo ze indeks wysoki to ladunek glikemiczny niski -
nick nieaktualnyNie do końca sie zgodze ze dupek szkodzi. Moja znajoma miała przepisany dupek właśnie od drugiego trymestru dokładnie od 14 do 33 tygodnia miała problem z twardniejącej brzuchem i brała dupka i magnez
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 20:44
-
Też czytam w internetach, że dziewczyny biorą go dłużej a dzieci rodzą się zdrowe. Generalnie od 16stego tyg łożysko przejmuje wszystkie funkcje i chyba dupek robi się trochę zbędny jeżeli chodzi o niedobory progesteronu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 20:43