X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Pani w aptece powiedziała ze do inhalatora to najlepiej sól fizjologiczna albo lek od lekarza mi jak na razie sól pomaga wiec tylko tym. Dodatkowo mam syrop z cebuli czosnku cytryny i miodu. Na razie wstaje tylko z zatkana dziurka w nosie pózniej jest dobrze gardło na razie nie boli ale zapobiegawczo na noc ssie prenalen
    A teraz sie mecze w laboratorium na czczo w kolejce bo sa zasrane numerki i nie ma pierwszeństwa zadnego dla kobiet w ciazy

U nas tez nie ma pierwszeństwa. Moherowe baby sie wyklocaja ze one sa chore a ciaza to nie choroba.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja już wróciłam z wakacji. Było super, ale miałam świadomość że to już ostatnie takie na najbliższych kilka lat. Trochę zwiedzania (nawet dałam radę) i trochę plażowania. Mąż pewnie chciałby zwiedzać więcej ale poszedł na ustępstwa. My zwykle każde wakacje spędzaliśmy aktywnie w ruchu, tym razem troszkę bardziej odpoczywając.

Poczytałam trochę wasze wiadomości. Super że na tym etapie podczas prenatalnych poznajecie już płeć waszych maluszków. Też bym chciała znać ale u mnie nie było jeszcze widać. Pewnie pójdę sobie za jakieś 3 tygodnie prywatnie żeby podglądnąć :)

Mam do was pytanie, czy któraś z was ma problemy skórne? W ciąży przeważnie skóra robi się gładka i piękna, a ja mam wysyp trądziku, ale niestety tak moje ciało zwykle reaguje na burzę hormonalną :(
    Jak sobie z tym radzicie? W ciąży ogólnie nie można używać większości specyfików na tą dolegliwość. Może macie jakieś domowe sposoby?

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 witaj, fajnie że wypoczelas :) faktycznie, teraz wakacje już inaczej będą wyglądać :)
    Ja miałam jeszcze tydzień temu mega wysyp, teraz się to trochę uspokoiło ale mam pełno zaskornikow. Planuję iść do kosmetyczki na oczyszczanie. A z domowych sposób to chyba u mnie tylko dieta działa, jak jem zdrowo bez świństwo to jest lepiej.

f1d9680377.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 super że wypoczęłaś :) ja też mam wysyp, aktualnie trochę mniejszy ale nadal wyglądam tragicznie. Nie mam żadnego sposobu dobrego niestety :( wiem ze to wina hormonów wiec kosmetyki i tak nie zdziałają cudów

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym się ratujecie w ciąży jeśli chodzi o ból głowy ? U mnie do tej pory było „samo przejdzie” ale są takie dni jak dziś, że ciężko wytrzymać.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj rano wstałam i zauważyłam ze mój brzuch jest innego kształtu i chyba juz jest
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/72a9a7e86050.jpg Przepraszam nie umiem obrócić

Dzisiaj doszła kolejna pieluszka/ otulacz. Juz zamawiam kolejne jestem w nich zakochana. Po praniu tamte i wypracowaniu rewelacja. Bardzo polecam
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7440dfe68419.jpg

DorotaAnna, siamyrka lubią tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam słabszy dzień, głowa bardzo boli. Ja jak już nie umiem wytrzymam biorę apap, lekarka powiedziała że do 8 tabletek na dobę można. Dziewczyny też amol tu poleciały, żeby skronie smarowac

f1d9680377.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na te bóle głowy pomaga tylko gruba czapka i sen, jak się porządnie wygrzeje to zazwyczaj przechodzi

tb739vvj5r83d9nz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co sie ze mną dzieje? Popłakałam sie bo wpadłam w panikę ze nie wiem ile czego powinnam kupić dla mojego dziecka. Ze czegoś nie kupie, ze na pewno zapomne! Ze kupie za małe albo za duze i moje maleństwo bedzie jak obdartus ze matka nie potrafi sie nim zając. I siedzę i wyje. Wiedziałam czego potrzebuje do pielęgnacji oglądałam filmiki wszystko zapomniałam !

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez te hormony wariuje! Wczoraj mąż powiedział coś do mnie podniesionym tonem (nic takiego). Kilka godzin później córka odezwała się do mnie jak do koleżanki zamiast jak do mamy... Boże dziewczyny zaczęłam ryczeć, tak że aaż się zanosiłam, z każdym pocieszeniem było gorzej i gorzej! Jechałam autem i wyłam a mąż z córką nie wiedzieli jak mnie uspokoić. Po 20 min się uspokoiłam i cholera zaczęłam się śmiać, bo nie mogłam uwierzyć, że tak płakałam przez takie pierdoły...
    Błagam powiedzcie, że nie jestem sama... Też macie takie napady płaczu?

Mała8, Kiwona lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png

Wysłany: 1 października 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny co sie ze mną dzieje? Popłakałam sie bo wpadłam w panikę ze nie wiem ile czego powinnam kupić dla mojego dziecka. Ze czegoś nie kupie, ze na pewno zapomne! Ze kupie za małe albo za duze i moje maleństwo bedzie jak obdartus ze matka nie potrafi sie nim zając. I siedzę i wyje. Wiedziałam czego potrzebuje do pielęgnacji oglądałam filmiki wszystko zapomniałam !
    Zanim przeczytałam Twój wpis, napisałam swój... te hormony nas wykończą!

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha hormony nam szaleją po prostu. Ja się dziś poryczalam na myśl o tym że po raz pierwszy będziemy obchodzić dzień dziecka...

tb739vvj5r83d9nz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Zanim przeczytałam Twój wpis, napisałam swój... te hormony nas wykończą!

To jest straszne nie panuje nad sobą, nie potrafie sie uspokoić siedzę i płacze i pisze listę czego potrzebuje mam pustkę w głowie ... :(

Wysłany: 1 października 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    To jest straszne nie panuje nad sobą, nie potrafie sie uspokoić siedzę i płacze i pisze listę czego potrzebuje mam pustkę w głowie ... :(
    Doskonale wiem co czujesz! Może spróbuj wspomóc się jakimś artykułem, albo odłóż to na inny dzień? W sumie to chyba trzeba przeczekać. Mi wczoraj nic nie pomagało, musiałam się wypłakać i już.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja miałam jeszcze tydzień temu mega wysyp, teraz się to trochę uspokoiło ale mam pełno zaskornikow. Planuję iść do kosmetyczki na oczyszczanie. A z domowych sposób to chyba u mnie tylko dieta działa, jak jem zdrowo bez świństwo to jest lepiej.
    Czytałam że można stosować maść cynkową bo ona działa tylko na skórze i nie wnika.
    Poza tym poszukaj informacji o zabiegach u kosmetyczki bo ja gdzieś czytałam że nie wolno w ciąży ich stosować. A najlepiej w gabinecie powiadomić o ciąży, chyba powinny wiedzieć co wolno a co nie.

Co do bólów w głowy to w ciąży mam mniejsze, dawniej miewałam kilkudniowe migreny, teraz spokój. Jak boli jakiś czas to przeczekuje, a jak już cały dzień to biorę apap. Paracetamol chyba jest najbezpieczniej na ból głowy w ciąży, oczywiście nie przesadzając z ilością.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zrobioną listę w wordzie z wyprawką i tylko zaznaczam co już mam, mam też listę z ubrankami aby nie kupić niczego za dużo bo we wszystkim nie pochodzi.

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha :D u mnie tez wariują.... dziś oglądałam powtórkę voicea i się popłakałam jak łaska śpiewała piosenkę Kory

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie myślę o wyprawkach ani kupnie czegokolwiek. Czekam do 8 m-ca. W dobie internetu nawet jeśli przyjdzie mi zamawiać rzeczy z łóżka, to żaden problem, przynajmniej nie będę się nudzić :)
    B002, chwal się gdzie dokładnie byłaś? Uwielbiam Hiszpanię :)

B_002 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Dziewczyny polecicie jakiś dobry serial z Netflixa? Oglądałam już Narcos, Dark, Stranger things, Dom z papieru..
    Ja oglądam teraz Ozark. W sumie mnie zaciekawił, męża tez :) a z takich luzniejszych to Grace and Frankie i Orange is the new black, to już bardziej babskie seriale. No i Black Mirror, trochę dołująca wizja przyszłości, ale bardzo ciekawie ktoś to wymyślił.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, no ja nic nie planuje kupować, mam wszystko po córeczce, ewentualnie jakby się okazało ze jednak synek, to może na późniejszym etapie coś pomyśle. To prawda, w dobie internetu nawet ze szpitala jakby się coś działo można zamawiać. Ja w poprzedniej ciąży ciuszki kupowałam tak po 25tyg bo leżałam i mi się nudziło, a te większe rzeczy typu wózek, łóżeczko to już stacjonarnie, po 30tc.

Wiewióreczka, kamylalyt lubią tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ