Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula 90 wrote:Obstawiam ze jak po innym pieczywie wywala to po nim tez wywali. Mi wywala po IG a turecki na przyklad moge
Tylko ze u mnie kromka na jeden posilek, nie wiecej. To mimo ze indeks wysoki to ladunek glikemiczny niski
-
nick nieaktualnyJesli chodzi o Netflixa to my obecnie z mężem ogladamy Lucyfera fajny jest.
Ja właśnie szukam fajnych pozycji do czytania i położna poleca :
- narodziny bez przemocy
- najszczęśliwsze niemowlę w okolicy
- w Paryżu dzieci nie grymaszą
- dziecko z bliska
Moze któraś z was czytała albo cos słyszała o którejś pozycji?valetta94 lubi tę wiadomość
-
Ja czytałam najszczęśliwsze niemowlę w okolicy, ale w tych książkach denerwuje mnie to, że 2/3 to wstęp, który nic mi nie daje tylko same nudne ogólniki pisane w kółko innymi słowami a jak sięgam po taką książkę to chcę konkrety.. Nie dotrwałam do końca, ale może jeszcze wrócę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 21:02
-
nick nieaktualnyPodobno w paryzu dzieci... cala seria jest dobra.
Ja czytalam:
Ciezarowka przez 9 miesięcy - fajna, duzo informacji okraszone duza dawka humoru. Ja plakalam ze smiechu
Jezyk niemowlat - mam mieszane uczucia, musze zwerygikowac to z jakims psychologiem dzieciecym
Poradniki Spencer, rodziny Sears - bardzo teoretyczne ale bogate w wiedze ksiazki. Ogrom informacji, nie do ogarniecia na jedno czytanie
Kilka pomniejszych pozycji raczej srednio albo wcale nic nie wnoszacych.
Chce przeczytać Dziecko bez kosztow, juz kilka osob mi to polecalo. -
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Nie do końca sie zgodze ze dupek szkodzi. Moja znajoma miała przepisany dupek właśnie od drugiego trymestru dokładnie od 14 do 33 tygodnia miała problem z twardniejącej brzuchem i brała dupka i magnez
Tu nie chodzi ze dziecko urodzi sie chore. U chlopcow moze zwiekszac ryzyko wnetrostwa i jest to nawet w ulotce opisaneKiwona lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Mi powoedzial ze mam raczej trzymac sie 130 poposilkowo. Nie dociekalam dlaczego ale moze ma to zwiazek z tymi ketonami, bo one moga uszkodzic plod jak sie coagle wytwarzaja. Ja moalam cukry po posilkach okolo 100.
Powiedzial mi tez ze jak raz na miesiac skoczy mi cukier powyzej 140 to tez nie panikowac.
Zrob sobie zwykle badanie moczu, grisze kosztuje i tam w moczu wlasnie jest glukoza i ketony. Te parametry przy cukrzycy sa wazne. Nie powinno byc ani jednego ani drugiego. -
nick nieaktualnystresant wrote:Dziewczyny jak to jest z tymi ruchami? w pierwszej ciazy czulam kolo 20tc w drugiej w 13+5 a teraz? myslicie ze w 11+3 mozna czuć? juz sama nie wiem czy mam omamy i zwidy?
Jak u Was?
Mi sie wydaje ze cos poczulam wczoraj. Ale bylam wyciszona. I nie wiem czy to to, bo nie wiem jsk to czuć. Ale takie kosmicxne to bylo.
Po forach czyralam ze od 12 tygidnia niektore kobiety czuja.
Kasionek - ja mam lutke dowcipna. Ciesze sie ze nie doustnie -
Paula 90 wrote:Mi sie wydaje ze cos poczulam wczoraj. Ale bylam wyciszona. I nie wiem czy to to, bo nie wiem jsk to czuć. Ale takie kosmicxne to bylo.
Po forach czyralam ze od 12 tygidnia niektore kobiety czuja.
Kasionek - ja mam lutke dowcipna. Ciesze sie ze nie doustnie
no ja własnie wiem jak sie to czuje i wydaje mi sie ze to jest to :)ale nie wiem czy to mozliwe? -
valetta94 wrote:Dziewczyny polecicie jakiś dobry serial z Netflixa? Oglądałam już Narcos, Dark, Stranger things, Dom z papieru..
Ja oglądam od jakiegoś czasu THE ORIGINALS. Z mężem ogladamy obecnie DESIGNATED SURVIVOR. Oprócz tych co wymieniłaś to oglądaliśmy jeszcze DYNASTIE i RIVERDALE.valetta94 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnystresant wrote:no ja własnie wiem jak sie to czuje i wydaje mi sie ze to jest to :)ale nie wiem czy to mozliwe?
Podobno mozliwe. Zresta jak Ty wiesz co czujesz to tym bardziej.
Ja juz od pol godziny na nogach. W lecie bylo jeszcze jasno a teraz to juz ciemna noc. -
nick nieaktualnyUswiadomilam sobie niedawno, ze czesc z nas w przyszlym roku bedzie po raz pierwszy obchodzic dzien matki od tej drugiej strony. Rozczulilo mnie to na maksa.
Na 9:30 ide na to chustowanie. Maz juz w pracy a ja leze i gapie sie w sufitsiamyrka, B_002, valetta94 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, podczas ciąży najlepszym serialem jest "Ania, nie Anna"
Oczarował mnie totalnie!
Wywołuje same dobre i piękne myśli, zapomina się o szarej rzeczywistości.
Paula, ja też wczoraj myślałam o tym, że będziemy pierwszy raz obchodzić Dzień Matki, potem Dzień Dziecka, a potem Dzień Ojca
Miłego dnia, Kochane :*Paula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa właśnie zbieram sie do laboratorium na wymaz z mogdałków okropność nie myc zębów Bleh.
Tez mam katar wiec inhalacja w ruch i kołderka dzisiaj.
Co do ruchów ja tydzień temu dwa razy czułam nisko w macicy trzepotanie skrzydeł jakby mnie mały motyl smyral od środka nie wierzyłam ze to możliwe ze ruchy ale moja aplikacja pokazała ze mogłabym juz poczuć trzepotanie motyla. Wiec twierdze ze to to. Bo czemu bym miała uważać ze nie tym bardziej ze było to bardzo przyjemne - i tak właśnie wyobrażałam sobie ruchy -
Oj dziewczyny, jak ja wczoraj ryczalam! Nasi kochani chlopcy rozpykali Brazylie i obronili tytul! O matko, to byl cudowny wieczór:D
Ledwo dzisiaj wstalam, zadne z nas nie slyszalo budzika dzisiaj i wszystko na szybkoJa wlasnie zjadlam platki i zaraz sie zbieram do firmy, mam tam pare spraw do zalatwienia, moze tez pomoge kolegom bo nie wyrabiaja beze mnie
Karmelka, czym sie inhalujesz? Ja myslalam o kupnie zablockiej wody solankowej, ale moze masz jakas sprawdzona mieszanke? Wczoraj na noc smarowalam sje Vicksem, bo lecialo mi z nosa i smarkalam, dzisiaj juz lepiej ale musze miec jakis orez w zanadrzu
Bylismy wczoraj w odwiedzinach i na obiedzie u mojej mamy w innym miescie, potem spacerkiem do cioci na kawe, a wszystko to 1 botkach na wysokim obcasie, wiec dzisiaj czuje plecy i biodra i nogi... Ale czasem fajnie ubrac sie elegancko, jesien na to zasluguje, moja ukochana -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPani w aptece powiedziała ze do inhalatora to najlepiej sól fizjologiczna albo lek od lekarza mi jak na razie sól pomaga wiec tylko tym. Dodatkowo mam syrop z cebuli czosnku cytryny i miodu. Na razie wstaje tylko z zatkana dziurka w nosie pózniej jest dobrze gardło na razie nie boli ale zapobiegawczo na noc ssie prenalen
A teraz sie mecze w laboratorium na czczo w kolejce bo sa zasrane numerki i nie ma pierwszeństwa zadnego dla kobiet w ciazy
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJest o antyszczepionkowych szamanach w dzien dobry tvn. Ciekawe kiedy antyszczepionkowi sie ockna. Mam nadzueje ze nie wtedy kiedy zaczna umierac im dzueci na polio czy krztusiec. Mi sie to w glowie nie miesci. Jak mozna cofac sie do średniowiecza?
Natalia-tosia, DorotaAnna, Kiwona, KarmeLoVe lubią tę wiadomość