X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 03:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co opisow cudownosci dzieciaczkow to ja jak patrze na malego to zaraz placze;) ze szczescia ;)
    Karmelka wydrukuj opisy i daj do ramki jak Leonka bedzie miec 15lat i stroic fochy narzekac jacy to starzy sa straszni i ze sie z domu wyprowadzi dla ukojenia nerwow bedziesz sobie czytac :)

• stresant Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 12 lat temu tez tak karmilam w nocy i zachwycalam sie bylam szczesliwa a teraz to szczescie ma juz pelne owlosienie i mutacje ( jakos wczesnie chyba nie) a drugie 10 letnie szczescie obrazilo sie wczoraj jak kazalam chlew z podlogi w jej pokoju posprzatac....nie mowiac o tym ze jej kolezanka z klasy na zielonej szkole okres dostala...szok....minela mnie gatka o pszczolkach i kwiatkach bo pani sprawinie calej klasie wytlumaczyla...nie wiem jak i co ale corcia wie ze kolezanka juz moze miec dziecko i krew jej leci temu ze w brzuch jest takie jajeczko

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie stresant szybko dorosl Ci synek chodź to pewnie najzupełniej normalnie. U mnie starszy 14 lat ma teraz mutacje śmierdzi i w ogóle 🙈🙊 a młodszy 12 jest jeszcze dla mnie taka dzidzia. 😝

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerknelam na pierwszą.. Dalej mój Kryst jest najcięższy!!??
    Ej... Lasie!!! No pobijac Nas! 😉

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, jak sytuacja?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnelam wreszcie. Spie na maxa na czuja ale brzuch przestal bolec. Zaczynam sie zastanawiac czy to atak woreczka czy cos mi na żołądku stanęło. Bol byl paskudny bo bolal brzuch i plecy na wysokosci lopatek tak jakby ściskająco ze plytkie oddechy bralam. Cisnienie wysokie efektem stresu bylo teraz jest juz dobrze. Ide. Jeszcze sie zdrzemnac. Ale mi kuzwa stracha napędzilo.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, Ty wiesz co robisz i w ogóle, ale muszę Ci napisać, że ja bym mimo wszystko na IP jechała i niech mnie obserwują w szpitalu. Za dużo wg mnie tych różnych dolegliwości, Filip duży...
    Przesyłam uściski ♥️♥️♥️♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 04:43

Mama36, Martusiazabka lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce straszyc ale bole brzucha wymioty to tez objaw gestozy poczytajcie sobie

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Kiwone Daffi ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Nie chce straszyc ale bole brzucha wymioty to tez objaw gestozy poczytajcie sobie
    Noooo poczytałam. Faktycznie. Daffi a jak Twoj mocz wyniki. Kiedy robiłaś? Masz białko w moczu?

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie odzywam się, bo mamy dramat z kolkami...poza tym z cyckami walczę, ciągle twarde, obolałe, już nie mam siły...

Na kolki spróbowaliśmy wszystkiego, nie pomagają nawet leki od pediatry. Cały czas jestem z Wami, czytam i kibicuję Brzuszkom <3

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi jak tam u Ciebie?

Paula coś się rozkręca?

Powodzenia wszystkim z kolkami, pamiętacie to mija :-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Właśnie sie skonczylam suszyc po prysznicu bo wlosy mialam juz straszne. Narazie jest lepiej ale czuje cos delikatnie ze cmi mnie w brzuchu. Siadlam odpocząć i zmierze zaraz cisnienie ponownie. Jestem przestraszona. Dzwonilam do mamy to ona miala takie bole porodowe.. A tel przy drgawkach uciekal mi z ręki. Obawiam sie ze to nie koniec moich rewolucji na dzis i boje sie polozyc do lozka..

Daffi trzymaj sie! Co u Was z rana???

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odsypiam jeszcze trudna noc.

Ale juz sie dobrze czuje.. Standardowo rece mnis teraz atakuja więc odezwe sie jak juz mi pozwola bo mam przykurcze.
    Najadlam sie strachu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 06:52

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant życzę Wam aby wyszlo w końcu sloneczko!!! Wspolczuje bolu, problemów ale wszystko ma kiedys swoj koniec!!!! Trzymajcie sie dzielnie!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na sali same chlopaki....Mikolaj, Rysiek i Bruno ;)

Misiabella, Mama36, martusiawp, Kasiulka90, estrella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Co opisow cudownosci dzieciaczkow to ja jak patrze na malego to zaraz placze;) ze szczescia ;)
    Karmelka wydrukuj opisy i daj do ramki jak Leonka bedzie miec 15lat i stroic fochy narzekac jacy to starzy sa straszni i ze sie z domu wyprwadzi dla ukojenia nerwow bedziesz sobie czytac :)
    Tylko no nie mów o przyszłości ... Jak pomyślę jak ten czas ucieka mam ochotę się z nią zamknąć i nikomu nie dawać dotykać bo mi coś umknie... Zjadłabym ja, mój mąż ma to samo i mówi że musi się kontrolować. Chciałabym móc zamknąć to uczucie w słoiku i trzymać je na starość... I ten zapach jej onile bąka nie puści 😉 k

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, trzymaj sie kochana i jak cos Ci doskwiera to jedz na ip. Wiem ze czasem takie porady wkurzaja, ale dziewczyny dobrze radza. Stresant, Franus cudowny, mam nadzieje, ze Wasza sytuacja sie w koncu unormuje. Ja mam takie doswiadczenie ze nikt nie zna sie na odzywianiu dzieci jak doradca laktacyjny, certyfikowany rzecz jasna, zwykla polozna, pediatra czasem daja takie rady, ze za glowe mozna sie zlapac. Najlepiej z kims takim sie skontaktowac. Wiewioreczko, wspolczuje kolek, kiedys nam synek plakal przez dwa dni cale i myslalam ze oszaleje, potem tylko wieczorami, a w 4 miesiacu mu przeszlo, ale te 3 miesiace byly ciezkie, no ale dalismy rade, Wy tez dacie rade, grunt by wiedziec ze to nie na zawsze. U nas szly w ruch biogaja, delicol i termoforek z pestek wisni.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tylko no nie mów o przyszłości ... Jak pomyślę jak ten czas ucieka mam ochotę się z nią zamknąć i nikomu nie dawać dotykać bo mi coś umknie... Zjadłabym ja, mój mąż ma to samo i mówi że musi się kontrolować. Chciałabym móc zamknąć to uczucie w słoiku i trzymać je na starość... I ten zapach jej onile bąka nie puści 😉 k
    Mam to samo!! Mam wrażenie że już mu tak główka urosła i On już taki większy po tych 2 tygodniach. Ja to mogę siedzieć i się gapic jak w akwarium na niego...

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasza dzielna Paula już tuli Ignasia 😁

martusiawp, espoir, Fasolka77 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
‹‹ 2788 2789 2790 2791 2792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ