Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek no cmv to bolaczka kazdej przyszlej mamy. Dobrze, ze mala zdrowa, wiec wszystko dobrze sie skonczylo. A baby bluesa moze miec kazdy, wiec sie nie obwiniaj, ze sie dolujesz, bo nie masz na to wplywu, bo tym kieruja hormony. Staraj sie odpoczywac jak tylko mozesz i korzystaj z pomocy. Otaczaj sie nietoksycznymi ludzmi. Tacy moga niecelowo kogos pognebiac, swoim sposobem bycia i brakiem empatii, a czasem i celowo ;)

Bubek lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    No właśnie tak myśle ze porodu nie da się przegapić wiec chyba jeszcze poczekam... trochę mnie tez czyści ale to może być ze stresu. A jak objawy u Ciebie?
    Do łazienki też biegam a po wczorajszej wizycie wiem że to nic nie znaczy.

U mnie nic, wczoraj czułam jakieś skurcze, raczej słabe, nieregularne. W nocy nic nie czułam więc albo słabe albo w ogóle ich nie było. Wczoraj wchodzilam po schodach, dzisiaj za chwilę też się biorę za jakiś wysiłek. Czytałam że przysiady i chodzenie w kucki może pomóc. Przynajmniej sobie pośladki wyrobię.

A kiedy masz wizytę? Albo kiedy masz się zgłosić do szpitala?

f1d9680377.png
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Moje dziecko wisi na cycku, kiedy zasypia i odkładam to jest krzyk i znów chce cycka. Jakieś pomysły ?

Pewnie taki ci się trafił egzemplarz :D moje też były cyckowe dzieci. Trzeci to nawet nieodkładalny. Na cycu co 15-30 min. W nocy spał 1,5-2,5 godz przez 13 miesięcy :D

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniiata wrote:
    Pewnie taki ci się trafił egzemplarz :D moje też były cyckowe dzieci. Trzeci to nawet nieodkładalny. Na cycu co 15-30 min. W nocy spał 1,5-2,5 godz przez 13 miesięcy :D
    Ja teraz mam mleka już super dużo ale jak mały od 7 do 11 nie śpi to jest dla niego tyle bodzcy i nowości ze co pół godziny chce pociumkac.. Pobyć ze mną blisko.. Polezec na mnie. To też normalne przy skokach rozwojowych :)

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA GRATULACJE OGROMNE!❤❤❤❤❤ZDRÓWKA DLA.WAS OBOJGA🥰🥰🥰🥰

BUBEK Możemy się tylko domyślić,ze cmv brzmiało jak wyrok.dla Ciebie😢 ale córcia jest cała i zdrowa i to teraz najważniejsze❤ a bejbi blus- to normalna sprawa u prawie każdej świeżo upieczonej mamy,nie ma co tego ukrywać-hormony, hormony, hormony plus nowa sytuacja, zmęczenie...Ale.będzie lepiej ❤

KAROLINKA Może Marcelinka po prostu lubi się przytulać przy piersi...
    Moja córka miała tak samo-cycek w buzi przez całą dobę najchętniej...I najlepiej nie odkładać wcale...

DAFFI ściskam mocno i tulę❤❤❤ obyś się Kochana lepiej poczuła w końcu❤❤❤❤

Ja po śniadaniu i coś mnie głowa ćmi...Katar nadal ale chyba się zmniejsza...

Bubek lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie, co się dziwić - jedyne co zna takie dziecko to mama. jeszcze tak przez kilka tygodni to ona będzie dla niego całym światem... :)

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Do łazienki też biegam a po wczorajszej wizycie wiem że to nic nie znaczy.

U mnie nic, wczoraj czułam jakieś skurcze, raczej słabe, nieregularne. W nocy nic nie czułam więc albo słabe albo w ogóle ich nie było. Wczoraj wchodzilam po schodach, dzisiaj za chwilę też się biorę za jakiś wysiłek. Czytałam że przysiady i chodzenie w kucki może pomóc. Przynajmniej sobie pośladki wyrobię.

A kiedy masz wizytę? Albo kiedy masz się zgłosić do szpitala?

W poniedziałek mam wizytę i ustala co dalej. Zasnęłam teraz na pół godzinki zamiast sprzątać hehe;)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Daffi, ja dzisiaj płakałam przy wstawaniu z łóżka. Spuchniete dłonie tak mnie parza, że mam ochotę je sobie wyrwać. Podejrzewam, że Twoje są mocniej spuchniete, a ja już teraz wymiekam. Mam serdelki, grube i czerwone, czasem sine a wokół kostek robią mi się białe plamy. Okropnosc :/
    oooo czyli widze dolaczasz do mnie.. choc nikomu tego nie zycze.
    ja mam sine juz paznokcie.. i tak sie zastanawiam czy aby na pewno tak moze byc... i cale dlonie mam wlasnie w takich bialych plamach.. i o ile opuchlizny juz na nich nie widze tak duzej to parza okropnie dziś. odliczam juz spokojnie dni.. w niedziele bede 3 tyg jak z tym wytrwalam to wytrwam do konca.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet jeżeli te opuchlizny są wg lekarzy normalne to wydaje mi się że powinni Wam częstsze kontrolę zlecić żeby niczego nie przegapić. Bardzo Wam współczuję dziewczyny :(

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Nawet jeżeli te opuchlizny są wg lekarzy normalne to wydaje mi się że powinni Wam częstsze kontrolę zlecić żeby niczego nie przegapić. Bardzo Wam współczuję dziewczyny :(
    ja mam co tydzien.. w zasadzie teraz juz nie wizyty tylko ide na ktg i lekarz mnie wezmie do gabinetu na badanie by zobaczyc czy nastaly jakies zmiany.
    ale czulabym sie pewniej 2 x w tyg na takiej kontroli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 10:56

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    oooo czyli widze dolaczasz do mnie.. choc nikomu tego nie zycze.
    ja mam sine juz paznokcie.. i tak sie zastanawiam czy aby na pewno tak moze byc... i cale dlonie mam wlasnie w takich bialych plamach.. i o ile opuchlizny juz na nich nie widze tak duzej to parza okropnie dziś. odliczam juz spokojnie dni.. w niedziele bede 3 tyg jak z tym wytrwalam to wytrwam do konca.
    dziewczyny ja po porodzie stopy do koski mialam granarowe i bardzo spuchniete ...nogi do kolon byly opuchniete i cale biale tak ze lekarz w nich dlon byl wstanie zanurzyc a od kolan do udy byly biale plamy

• stresant Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola tak ma byc czidecko ma wisiec na cycu :)

• angella908 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Moje dziecko wisi na cycku, kiedy zasypia i odkładam to jest krzyk i znów chce cycka. Jakieś pomysły ?

Ja w szpitalu tez tak miałam ze cały czas szukał cycka a mnie już tak bolały ze nie dawałam rady, do tego ulewał czyli był pojedzony w końcu mąż przywiózł smoczek i sie uspokoił ;)

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franus obudzony na sile popil z jednego cyca.....chyba calego.....budzony przez nastepne 15 minut wypil moze 1/3 drugiego cyca i zasnal....juz go nie mozna dobudzic cycka nie chce az mu sie ulewa mleko......no chyba jest najedzony?

ja oszaleje z tym karmieniem...

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi o tym właśnie myślę, Wasz spokój psychiczny też jest bardzo ważny. W takich nieoczekiwanych sytuacjach każdy objaw wydaje się bardzo niepokojący, to normalne. A 7 dni żeby o coś spytać to jak wieczność.
    Ja bardzo panikowalam jak babci po operacji noga zaczęła siniec, byłam pewna że ma zakrzep, niedokrwienie. Zrobiłam z siebie idiote dzwoniąc na prywatny numer do znajomego lekarza ale dzięki temu na drugi dzień już byłam uspokojona że to normalne. Może idź też na "krzywy ryj" i poproś żeby obejrzał czy wszystko nadal jest w "normie". Najwyżej uzna Cie za idiotke ale będziesz spokojniejsza

f1d9680377.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Założyli mi ten cewnik Foleya dziewczyny :) wiec czekamy. Wcześniej zrobili masaż szyjki

Daffi, malutka_mycha, mysla.nieskalana, martusiawp, espoir, Natalia-tosia, Kiwona, nick nieaktualny, Fasolka77, Kasiulka90, Syska2202, Reniiata, MamaAga85, nick nieaktualny, Wiewióreczka, Misiabella lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Założyli mi ten cewnik Foleya dziewczyny :) wiec czekamy. Wcześniej zrobili masaż szyjki
    i jak po masazu? mnie jak lekarz ostatnio probowal dosiegnac i zagmeral palcem to juz myslalam ze nie dam rady.

b2ujp2.png

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dziś pół nocy nie przespalam tak mnie brzuch i krzyż bolały okresowo, wróciłam właśnie z ktg, zapis ok ale skurczy brak. Nastawiam się raczej na poród po świętach.

Natalia-tosia, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Daffi o tym właśnie myślę, Wasz spokój psychiczny też jest bardzo ważny. W takich nieoczekiwanych sytuacjach każdy objaw wydaje się bardzo niepokojący, to normalne. A 7 dni żeby o coś spytać to jak wieczność.
    Ja bardzo panikowalam jak babci po operacji noga zaczęła siniec, byłam pewna że ma zakrzep, niedokrwienie. Zrobiłam z siebie idiote dzwoniąc na prywatny numer do znajomego lekarza ale dzięki temu na drugi dzień już byłam uspokojona że to normalne. Może idź też na "krzywy ryj" i poproś żeby obejrzał czy wszystko nadal jest w "normie". Najwyżej uzna Cie za idiotke ale będziesz spokojniejsza
    zaczelam sie zastanawiac juz nad konsultacja u innego lekarza.. mnie nogi bolą od opuchlizny jak dotykam skroy.. ale to tez taki palacy bol jakby naczynia albo żyły. i pozniej przez to wkrecam cos sobie i sie stresuje. jak M wroci z pracy pomysle do jakiego lekarza podjechac.. moze zaryzykujemy inne miasto.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota i jak po masażu? A zakładanie cewnika boli?

Lolka jaja sobie z nas te dzieci robią.

f1d9680377.png
‹‹ 2791 2792 2793 2794 2795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ