X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Franus obudzony na sile popil z jednego cyca.....chyba calego.....budzony przez nastepne 15 minut wypil moze 1/3 drugiego cyca i zasnal....juz go nie mozna dobudzic cycka nie chce az mu sie ulewa mleko......no chyba jest najedzony?

ja oszaleje z tym karmieniem...
    Stresant wydaje mi się że nie ma co przesadzać w drugą stronę jak już tyle zjadł i nie chce więcej. Zwłaszcza że masz co przystawiac co 2h.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.
    Ja łapie jakiegoś dola... sama nie wiem o co mi chodzi. Wczoraj mąż wrócił z pracy i poszedł pracowac do ogrodu bo buduje tam swój taki warsztat, w ja w tym czasie bez słowa poszłam do łóżka, zgasiłam światła i leżałam. Mąż zaraz do mnie przyszedł zdziwiony, ze juz śpię o tej porze szybko się wykąpał i położył się przy mnie. Zaczął mnie przytulać i pytać, czy jestem na niego zła i czy wszystko ok. A ja jak jakaś głupia nie chciałam z nim wogole rozmawiać a jakoś smutno mi było...

Dzisiaj to samo. Od rana wyje, a nic mi nie dolega. Jak to pisze to łzy lecą mi ciurkiem po twarzy, ale przecież nic mi nie jest!
    Nie czaje o co chodzi. Jakoś mi ogólnie zle...
    Nie wiem w sumie po co to pisze. Pisałam już ze trzy razy, ale za każdym razem klikałam „anuluj” i nie dodawałam posta..
    Hormony ciążowe mnie dopadły na końcówce??!

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Hej ja dziś pół nocy nie przespalam tak mnie brzuch i krzyż bolały okresowo, wróciłam właśnie z ktg, zapis ok ale skurczy brak. Nastawiam się raczej na poród po świętach.
    Ja też :-) Na Święta zresztą nie mogę urodzić, bo nie będzie miał kto z Tosią zostać ;-)
    A brzuch okresowo plus krzyż boli mnie już od dobrego tygodnia... Ja już psychicznie jestem nastawiona na to, że poród będzie wywoływany :) Tak mi łatwiej funkcjonować, nawet nie dopuszczam myśli, że mogłabym urodzić do świąt ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Hej Dziewczyny.
    Ja łapie jakiegoś dola... sama nie wiem o co mi chodzi. Wczoraj mąż wrócił z pracy i poszedł pracowac do ogrodu bo buduje tam swój taki warsztat, w ja w tym czasie bez słowa poszłam do łóżka, zgasiłam światła i leżałam. Mąż zaraz do mnie przyszedł zdziwiony, ze juz śpię o tej porze szybko się wykąpał i położył się przy mnie. Zaczął mnie przytulać i pytać, czy jestem na niego zła i czy wszystko ok. A ja jak jakaś głupia nie chciałam z nim wogole rozmawiać a jakoś smutno mi było...

Dzisiaj to samo. Od rana wyje, a nic mi nie dolega. Jak to pisze to łzy lecą mi ciurkiem po twarzy, ale przecież nic mi nie jest!
    Nie wiem w sumie po co to pisze. Pisałam już ze trzy razy, ale za każdym razem klikałam „anuluj” i nie dodawałam posta..
    Wczoraj gdy dowiedziałam się, że mojej mamy nie będzie na święta więc nie będzie miał się kto zająć Tosią podczas porodu, myślałam że świat mi się zawalił ;/ Poszłam na spacer dwugodzinny i ryczałam, ryczałam, ryczałam. Nie mogłam się uspokoić... a teraz sobie myślę, że i tak nie urodzę w święta tylko później więc staram się nie nakręcać.
    Ale ogólnie też mam samopoczucie do dupy...

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    w szpitalu badali z krwi, 2 dni temu u dzieciecego tez pobrali krew plus tym aparatem co bilirubine mierzy - do uszu przykladaja. Mam nadzieje ze nie beda jej dzis znow kluli bo zemre tam

Paula - gratulacje !

O Bubek, wiem co mowisz...ja sie balam tego cholerstwa strasznie...cale szczescie, ze juz jestes spokojna!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce_byc_mama kochana hormony, tule Cie bardzo, bardzo mocno. Też to co jakiś czas mam, u mnie po prostu trzeba przeczekać. A Ty musisz znaleźć swój sposób, albo zająć czymś głowę albo po prostu się położyć i poczekać. Przykro mi że Cie to dopadło.
    I jak Ci to pomoże to pisz, nie kasuj wiadomosci

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje objawy są niczym w porównaniu z Daffi. Myślę sobie, że będę się obserwować i tyle. Wizyt już nie mam, na ktg nie kazał mi chodzić, w zasadzie to nic mi nie powiedział,kiedy do szpitala czy coś. Ja mam wyniki dobre, tylko jakieś leukocyty w moczu, nic strasznego. Jedyne, co mi przychodzi do głowy to jak się gorzej poczuje, podjechać na IP w przyszłym tygodniu, bo wtedy jeszcze mój gin będzie przed urlopem. Ale też co im powiem? Że mnie ręce spuchniete parza?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mama.. To syndrom odstawienia od pracy w Twoim przypadku.. :p

A tak poważnie.. Na pewno hormony.. Ja miałam zjad po porodzie dopiero.. Ale wróciłam do domu i nagle zaczęłam płakać. Emocji mamy bardzo dużo.. Przecież to My znosimy wszystko psychicznie i fizycznie.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Założyli mi ten cewnik Foleya dziewczyny :) wiec czekamy. Wcześniej zrobili masaż szyjki

Dorota powodzenia!!!mnie tez zaraz zakladaja! Cholera....

Kiwona, DorotaAnna, Natalia-tosia, MamaAga85, espoir, estrella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mama, to hormony, spokojnie. Jeszcze troszkę... ♥️

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Hej Dziewczyny.

Tak to hormony....mnie chwycilo w poniedziałek ale szybko przeszło 😉

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś depresja przedporodowa chyba... wczoraj przygotowałam rano obiad i resztę dnia przeleżałam przed telewizorem. Czułam się jak kupa wiec dziś rano postanowiłam się ogarnąć - zrobiłam make up żeby się lepiej poczuć, ale to nic nie dało. Łzy płyną po policzkach jak grochy, tusz spłynął i wyglądam jeszcze gorzej...

Spróbuje zająć się sprzątaniem, może jakoś czas mi zleci

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masaż bolał, no złapałam się tej rurki od fotela i ścisnęłam i jakoś przeżyłam na szczęście nie trwało to długo. Zakładanie cewnika nieprzyjemne ale nie boli. Czuje się ten balonik jako dodatkowe obciążenie xd i ten cewnik rurka wychodzi na zewnątrz mam przyklejony do uda- tak jakby wystawał wam długi i gruby sznurek od tampona :D na razie nic mnie nie boli trochę leci krew

malutka_mycha, Fasolka77, Kiwona, estrella lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka powodzenia :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Fasolka powodzenia :)

Bolalo? Zalozenie? I noszenie? ;)

Juz doczytalam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 11:57

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana post wyżej masz opisane :) zakładanie niekomfortowe ale nie bolało, nosi się to dość dziwnie ale z każdym krokiem coraz lepiej jak się przyzwyczaisz

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Fasolka i Dorotka czyli dzisiaj Wy? Trzymam kciuki żeby wspomagacze szybko zadziałały ;).

My podjeliśmy wczoraj decyzję że czy urodze czy nie, to na świeta zostaniemy w domu, a moi rodzice przyjadą w poniedziałek wielkanocny do Nas. Teraz muszę ogarnąć jakieś mini śniadanie wielkanocne dla dwóch osób, pierwszy raz bedziemy spędzać świeta sami.

malutka_mycha, martusiawp, Fasolka77, Mama36 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy jak zareagujemy na te baloniki :) koleżanka z salo miała zakładany wczoraj balonik ale jej nie wypadł, dzisiaj jej wyciągnęli i okazało się ze ma 3 cm rozwarcia. Wzięli ja na porodówkę i mieli dać kroplówkę z oksytocyna

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mamą - mialam to samo jakieś 2 tyg temu , nawet wzięłam poduszkę wieczorem u poszłam spać do salonu , szczerze niewirm co mi odbiło , pół nocy se pobeczalam pouzalalam nad swoim losem i już jest lepiej 😁

Kiwona lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FASOLKA I DOROTA ANNA POWODZENIA KOCHANE❤❤❤❤OBY SPRAWNIE POSZŁO❤❤❤❤

Ja ze spaceru z córką i pieskiem wróciłam😉

DorotaAnna, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
‹‹ 2792 2793 2794 2795 2796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ