Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
chce_byc_mama wrote:Hej Dziewczyny. Ernest urodził się dziś rano chyba o 7:05 z waga 3.670kg
Mialam każde możliwe znieczulenie - zaczęliśmy od porodu w basenie, wdychałam gaz, potem wzięłam morfinę a na koniec epidural w kręgosłup.
Użyto vaccum a na końcu kleszczy. Mam dużo szwów, ale nie powiedziano mi ile. Podobno DUŻO.
Mały ciagle płacze- ma bardzo poranioną główkę od tych kleszczy. Ogromne siniaki i guzy. Skórka mu schodzi z głowy. Dali mu teraz paracetamol żeby uśmierzyć ból bo widać, ze go to boli i zabrali na obserwacje.
Ja myslalam ze przed chwila zemdleje w toalecie.
Epidural nie odcial mi czucia w nogach I nadal czulam skurcze. Czulam tez te klesCze, ale bol do niesienia
Ja w trakcie kawki picia. Potem szybko się ogarniam i zbieram do dziecięcego po to brakujące przescieradła do kołyski.Pojadę z córką bo sama już tak daleko nie chce a mąż zaczął już panele kłaść😉
-
Chce_byc_mama współczuję ciężkiego porodu ale gratuluję syneczka!! ❤️ ❤️ Dużo siły Wam życzę
Ten solcoseryl moja mama na inne rany stosowała i też bardzo sobie chwaliła, była załamana jak na chwilę go wycofali. Dużo dobrych opinii o nim słyszałam
Ja zaraz kończę sprzątać, znowu jakieś skurcze mi się zaczynają więc czekam, jak będzie się rozwijać jak wczoraj to pod wieczór pojedziemy chyba na IP. Niech już coś robią z tym. -
chce_byc_mama wrote:Hej Dziewczyny. Ernest urodził się dziś rano chyba o 7:05 z waga 3.670kg
Mialam każde możliwe znieczulenie - zaczęliśmy od porodu w basenie, wdychałam gaz, potem wzięłam morfinę a na koniec epidural w kręgosłup.
Użyto vaccum a na końcu kleszczy. Mam dużo szwów, ale nie powiedziano mi ile. Podobno DUŻO.
Mały ciagle płacze- ma bardzo poranioną główkę od tych kleszczy. Ogromne siniaki i guzy. Skórka mu schodzi z głowy. Dali mu teraz paracetamol żeby uśmierzyć ból bo widać, ze go to boli i zabrali na obserwacje.
Ja myslalam ze przed chwila zemdleje w toalecie.
Epidural nie odcial mi czucia w nogach I nadal czulam skurcze. Czulam tez te klesCze, ale bol do niesienia
Bardzo wam wspolczuje i cieszę się że jesteście cali i zdrowi po tej stronie. Mam. Nadzieję ze wszystko synkowi zagoi sie szybciutko. Biedne malenstwo. Gratulacje dla was!! Byliście bardzo dzielni. -
stresant wrote:czy to normalne ze dzieci na piersi "wymiotuja " bialy serem?
wczoraj i dzis tak sie stalo ..wczorej troszeczke a dzis jak sie zerzygal to caly do przebrania.....nie zeby mu sie ulalo mleko...normalny gesty twarozek....
chyba za bardzo go futruje.....pierdole juz nie wybudzam na karmienie.....tylko dziecko zamecze ..... -
Bubek wrote:U nas bylo ok 12 we wtorek, a w czeartek ok 13.
Lekarka kazala obserowowac czy nie jest bardzoej ospala, czy ladnie je, karmic czesto i wazyc.
Dala skoerowanie w raZie W.
Zeby nie wizyta na ponowienie badan watroby we wtorek to juz bym do szpitala pokechala. Chociaz ldnie je, rozglada, nie jest tak ze tylko by spala... mysle ze zle nie jest -
Chce_byc_mama oj współczuję takiego porodu. Namęczyliście się oboje okrutnie. ❤️ Odpoczywajcie teraz. Z każdym dniem będzie coraz lepiej.
Gratulacje ogromne ❤️Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
Szonka wrote:Fuuuj, od razu przypomina sie ten smak. Domyslam sie ze to soczek zaprawiony rycynką?
-
Wazylam sie i jestem mile zaskoczona 15kilo mniej....zostalo mi 5 kilo
z czego 2to beda same cycki
3kila do wagi wyjsciowej da sie rzucic...jeszcze kila przepoconych nocy i bedzie
Jeszcze oprocz tego z 5kila do idealnego wygladu....to juz gorzej..Fasolka77, Tunia76, malutka_mycha, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
Chce być mamą nawet nie chce sobie wyobrażać ile Cię to musiało kosztować. Dobrze że Ernest jest już z Tobą ❤.
Daffi oby Ci ten koktajl pyszny podzialal 😗.
Karmelka ja właśnie po twojej ostatniej rekomendacji kupiłam te kompresy i żel. Dzięki 🙂.Daffi, Karmelllka90 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
My dzisiaj pospałyśmy z Zosią do 10:30
Potem Zosia stwierdziła że za dużo tego spania i pomarudziła przez 1,5h ale teraz śpi sobie dalej. A ja mam leniwą sobotę. Zaraz będę czytać książkę, może kawa, ciastka
Po południu mamy gości. Wczoraj też mieliśmy. Wpadli znajomi którzy mieszkają bardzo blisko nas. Zosia postanowiła być towarzyska i nie spała przez całą ich wizytę(a przed ich przyjściem i jak wyszli to spała pięknie). Na szczęście nie płakała, ale trzeba było ją trzymać na rękach
Zobaczymy co będzie dzisiaj.
MamaAga85, mysla.nieskalana, Lolka30, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Ja już w drodze z córką do galerii ale powiem Wam,ze resztkami sił już jeżdżę tymi autobusami...
W nagrodę chyba jakieś ciacho albo Macflurry czh jak to się zwie sobie zjem 😋😋😋😋
dziś snieg i niezbyt ciepło a od przyszłego tygodnia zapowiadają dużą poprawę i nawet 17 stopni😁😁😁
co do pocenia się po porodzie -oj tak,też to pamiętam...człowiek siedział bezczynnie i cały mokry po kilku chwilach...
a co do kilogramów po porodzie-ciekawe ile mi zejdzie tym razem...przytylam tyle samo co z córką czyli ok.22kg(tak,wiem,maskakra)i z nią przy wypisie miałam 7 albo 8 kg mniej.
co do karmienia-zapytam go polecają w szpitalu i mąż kupi żeby było w razie w w domu.
Ile pieluch dziennie mniej więcej Wam schodzi??? mam tylko 3 małe opakowania po 23 albo 24szt. rozmiaru 1 i nie wiem ile dokupić-proszę o rady mamusie❤ -
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Karmelka, podnosisz na duchu! Zresztą Wy wszystkie!
Kupiony mam Femaltiker, już jedną saszetkę wypiłam. Mleko kupiłam Enfamil Premium 1. Oczywiście nie odpuszczam i będę walczyć nadal, aż laktacja się rozbuja.
Co do ilości kup ja też troszkę tym się martwiłam. Teraz mała robi jedna do trzech kup na dobę ale położne i pediatra mówi że to prawidłowo. Ważne żeby sikała. A nasza sika na potęgę. I w pampersa i fontanna po tatusiu 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 13:51