X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Hej Dziewczyny. Ernest urodził się dziś rano chyba o 7:05 z waga 3.670kg
    Mialam każde możliwe znieczulenie - zaczęliśmy od porodu w basenie, wdychałam gaz, potem wzięłam morfinę a na koniec epidural w kręgosłup.

Użyto vaccum a na końcu kleszczy. Mam dużo szwów, ale nie powiedziano mi ile. Podobno DUŻO.
    Mały ciagle płacze- ma bardzo poranioną główkę od tych kleszczy. Ogromne siniaki i guzy. Skórka mu schodzi z głowy. Dali mu teraz paracetamol żeby uśmierzyć ból bo widać, ze go to boli i zabrali na obserwacje.
    Ja myslalam ze przed chwila zemdleje w toalecie.

Epidural nie odcial mi czucia w nogach I nadal czulam skurcze. Czulam tez te klesCze, ale bol do niesienia
    Witamy Ernesta na świecie❤❤❤🥰🥰🥰 Mamusi gratulujemy❤❤❤❤ oj trudny miałaś poród,współczuję😢mam nadzieję, że w miarę szybko oboje dojdziecie do siebie dlatego ogromu siły i zdrówka Wam życzę😘😘😘😘❤❤❤❤

Ja w trakcie kawki picia. Potem szybko się ogarniam i zbieram do dziecięcego po to brakujące przescieradła do kołyski.Pojadę z córką bo sama już tak daleko nie chce a mąż zaczął już panele kłaść😉

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze o tym poceniu piszesz Karmelka ...poraz kolejny sie okazuje ze jestem normalna :) i mam sobie choroby nie szukac ;)

Jeszcze zeby ten leb przestal bolec i hemoroidy sie schowaly no i zeby bylo juz 20 stopni :)

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce_byc_mama współczuję ciężkiego porodu ale gratuluję syneczka!! ❤️ ❤️ Dużo siły Wam życzę :)

Ten solcoseryl moja mama na inne rany stosowała i też bardzo sobie chwaliła, była załamana jak na chwilę go wycofali. Dużo dobrych opinii o nim słyszałam :)

Ja zaraz kończę sprzątać, znowu jakieś skurcze mi się zaczynają więc czekam, jak będzie się rozwijać jak wczoraj to pod wieczór pojedziemy chyba na IP. Niech już coś robią z tym.

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze zdrowie :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/026cb2bd33e1.jpg

martusiawp, malutka_mycha, Fasolka77, Lolka30, MamaAga85, Kiwona, Natalia-tosia, Mama36, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Hej Dziewczyny. Ernest urodził się dziś rano chyba o 7:05 z waga 3.670kg
    Mialam każde możliwe znieczulenie - zaczęliśmy od porodu w basenie, wdychałam gaz, potem wzięłam morfinę a na koniec epidural w kręgosłup.

Użyto vaccum a na końcu kleszczy. Mam dużo szwów, ale nie powiedziano mi ile. Podobno DUŻO.
    Mały ciagle płacze- ma bardzo poranioną główkę od tych kleszczy. Ogromne siniaki i guzy. Skórka mu schodzi z głowy. Dali mu teraz paracetamol żeby uśmierzyć ból bo widać, ze go to boli i zabrali na obserwacje.
    Ja myslalam ze przed chwila zemdleje w toalecie.

Epidural nie odcial mi czucia w nogach I nadal czulam skurcze. Czulam tez te klesCze, ale bol do niesienia
    O boziuu jaki porod mialas!!!
    Bardzo wam wspolczuje i cieszę się że jesteście cali i zdrowi po tej stronie. Mam. Nadzieję ze wszystko synkowi zagoi sie szybciutko. Biedne malenstwo. Gratulacje dla was!! Byliście bardzo dzielni.

b2ujp2.png

• Szonka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Wasze zdrowie :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/026cb2bd33e1.jpg
    Fuuuj, od razu przypomina sie ten smak. Domyslam sie ze to soczek zaprawiony rycynką?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    czy to normalne ze dzieci na piersi "wymiotuja " bialy serem?

wczoraj i dzis tak sie stalo ..wczorej troszeczke a dzis jak sie zerzygal to caly do przebrania.....nie zeby mu sie ulalo mleko...normalny gesty twarozek....

chyba za bardzo go futruje.....pierdole juz nie wybudzam na karmienie.....tylko dziecko zamecze .....
    to normalne, moj tez tak czasem ma.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    U nas bylo ok 12 we wtorek, a w czeartek ok 13.
    Lekarka kazala obserowowac czy nie jest bardzoej ospala, czy ladnie je, karmic czesto i wazyc.
    Dala skoerowanie w raZie W.
    Zeby nie wizyta na ponowienie badan watroby we wtorek to juz bym do szpitala pokechala. Chociaz ldnie je, rozglada, nie jest tak ze tylko by spala... mysle ze zle nie jest
    moze spróbuj malucha przepajac wodą z glukozą? glukoza wyplukuje bilirubine. Mi lekarka kazała na 100ml wody plaska lyzeczka od herbaty glukozy i to podawać przez caly dzień

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo Daffi poznaje :) smacznego :)

Daffi lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce_byc_mama oj współczuję takiego porodu. Namęczyliście się oboje okrutnie. ❤️ Odpoczywajcie teraz. Z każdym dniem będzie coraz lepiej.
    Gratulacje ogromne ❤️

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Fuuuj, od razu przypomina sie ten smak. Domyslam sie ze to soczek zaprawiony rycynką?
    Tak. Ja myslalam ze to sie bardziej rozpusci ale jak juz nalewalam na lyzke i zobaczylam jaki gesty a potem te oczka.. To widok mnie obrzydzal ale nie czulam absolutnie smaku.

b2ujp2.png

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japiernicze w którym szpitalu jeszcze używają kleszczy?!!! Masakra to powinno już stać na półce a nie być używane ! Masakra chce być mamą współczuję że musiałaś to przechodzić i gratuluję z okazji narodzin ❤️

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wazylam sie i jestem mile zaskoczona 15kilo mniej....zostalo mi 5 kilo :) z czego 2to beda same cycki ;) 3kila do wagi wyjsciowej da sie rzucic...jeszcze kila przepoconych nocy i bedzie
    Jeszcze oprocz tego z 5kila do idealnego wygladu....to juz gorzej..

Fasolka77, Tunia76, malutka_mycha, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do celu widze ze u ciebie juz 20 tydz. Jak ten czas leci...fajnie ani sie obejzysz a bedziesz o porodzie opowiadac

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, podnosisz na duchu! Zresztą Wy wszystkie!

Kupiony mam Femaltiker, już jedną saszetkę wypiłam. Mleko kupiłam Enfamil Premium 1. Oczywiście nie odpuszczam i będę walczyć nadal, aż laktacja się rozbuja.

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mamą nawet nie chce sobie wyobrażać ile Cię to musiało kosztować. Dobrze że Ernest jest już z Tobą ❤.

Daffi oby Ci ten koktajl pyszny podzialal 😗.

Karmelka ja właśnie po twojej ostatniej rekomendacji kupiłam te kompresy i żel. Dzięki 🙂.

Daffi, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • espoir Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    742.jpg

współczuję trudnego porodu... dobrze, że chociaż miałaś możliwość znieczulenia. jesteś bardzo dzielna!!

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj pospałyśmy z Zosią do 10:30 :D Potem Zosia stwierdziła że za dużo tego spania i pomarudziła przez 1,5h ale teraz śpi sobie dalej. A ja mam leniwą sobotę. Zaraz będę czytać książkę, może kawa, ciastka :)
    Po południu mamy gości. Wczoraj też mieliśmy. Wpadli znajomi którzy mieszkają bardzo blisko nas. Zosia postanowiła być towarzyska i nie spała przez całą ich wizytę :P (a przed ich przyjściem i jak wyszli to spała pięknie). Na szczęście nie płakała, ale trzeba było ją trzymać na rękach :D Zobaczymy co będzie dzisiaj.

MamaAga85, mysla.nieskalana, Lolka30, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w drodze z córką do galerii ale powiem Wam,ze resztkami sił już jeżdżę tymi autobusami...
    W nagrodę chyba jakieś ciacho albo Macflurry czh jak to się zwie sobie zjem 😋😋😋😋

dziś snieg i niezbyt ciepło a od przyszłego tygodnia zapowiadają dużą poprawę i nawet 17 stopni😁😁😁

co do pocenia się po porodzie -oj tak,też to pamiętam...człowiek siedział bezczynnie i cały mokry po kilku chwilach...
    a co do kilogramów po porodzie-ciekawe ile mi zejdzie tym razem...przytylam tyle samo co z córką czyli ok.22kg(tak,wiem,maskakra)i z nią przy wypisie miałam 7 albo 8 kg mniej.
    co do karmienia-zapytam go polecają w szpitalu i mąż kupi żeby było w razie w w domu.

Ile pieluch dziennie mniej więcej Wam schodzi??? mam tylko 3 małe opakowania po 23 albo 24szt. rozmiaru 1 i nie wiem ile dokupić-proszę o rady mamusie❤

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Karmelka, podnosisz na duchu! Zresztą Wy wszystkie!

Kupiony mam Femaltiker, już jedną saszetkę wypiłam. Mleko kupiłam Enfamil Premium 1. Oczywiście nie odpuszczam i będę walczyć nadal, aż laktacja się rozbuja.
    Laktacja na pewno się rozbuja. Mi w 3 dobie zalało cycki ale ja miałam rozkrecona akcje porodowa. Więc daj sobie czas, zobacz u mnie droga nie jest łatwa mała je i butelkę i cycki i smoczka i bez problemu piersi doi niczego jej to nie zaburza. A ja wiem, że jest najedzona dzisiaj była ważona i trochę ja przypakowalismy pewnie moja położna będzie sapać jape ale mam to w dupie. 😉

Co do ilości kup ja też troszkę tym się martwiłam. Teraz mała robi jedna do trzech kup na dobę ale położne i pediatra mówi że to prawidłowo. Ważne żeby sikała. A nasza sika na potęgę. I w pampersa i fontanna po tatusiu 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 13:51

‹‹ 2819 2820 2821 2822 2823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ