SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak u was z rozstępami ? Ja nie mam nigdzie do tej pory i zastanawiam się, czy mogą jeszcze się pojawić

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Ja już w drodze z córką do galerii ale powiem Wam,ze resztkami sił już jeżdżę tymi autobusami...
    W nagrodę chyba jakieś ciacho albo Macflurry czh jak to się zwie sobie zjem 😋😋😋😋

dziś snieg i niezbyt ciepło a od przyszłego tygodnia zapowiadają dużą poprawę i nawet 17 stopni😁😁😁

co do pocenia się po porodzie -oj tak,też to pamiętam...człowiek siedział bezczynnie i cały mokry po kilku chwilach...
    a co do kilogramów po porodzie-ciekawe ile mi zejdzie tym razem...przytylam tyle samo co z córką czyli ok.22kg(tak,wiem,maskakra)i z nią przy wypisie miałam 7 albo 8 kg mniej.
    co do karmienia-zapytam go polecają w szpitalu i mąż kupi żeby było w razie w w domu.

Ile pieluch dziennie mniej więcej Wam schodzi??? mam tylko 3 małe opakowania po 23 albo 24szt. rozmiaru 1 i nie wiem ile dokupić-proszę o rady mamusie❤
    Przy każdym karmieniu około 9-10 pampersów na dobę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 13:52

MamaAga85 lubi tę wiadomość

• Reniiata Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Do celu widze ze u ciebie juz 20 tydz. Jak ten czas leci...fajnie ani sie obejzysz a bedziesz o porodzie opowiadac

No leci ten czas jak szalony :D Już połowa, więc teraz już z górki :)

martusiawp, Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce_byc_mama wielkie gratulacje! Trudny poród, współczuję. Ale witamy Ernesta, dobrze że już jest po tej stronie ♥️♥️♥️♥️

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozstepow nie mam to 3ciaza i przy zadnej nie mialam....

Co do pieluch to tak z 6-10 na dobe.....nie kupujcie te dady przynajmniej na poczatek syf jakich malo.....
    Dostalam 2opakowania fajne bo po 22szt. Wzielam do szpitala mowie male poreczne opakowanie.....teraz w domu otworzylam pampersy wielka paczke i widze roznice ....biedne dziecko meczylam przez tydzien w dadach
    Twarde to jak kawal deski grube takie.....pampersy chudziutkie mieciutki cieniutkie swobodnie sie dziecko rusza....

xKlaudiax, Misiabella, B_002 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xKlaudiax wrote:
    Dziewczyny, a jak u was z rozstępami ? Ja nie mam nigdzie do tej pory i zastanawiam się, czy mogą jeszcze się pojawić
    Myślę ze teraz Ci nie groza. Masz dobre predyspozycje genetyczne. Ja po pierwszej ciazy to jak tygrys wygladam. Za to w tej nic nie wyszlo. Skora ktora miala popekac juz ma to dawno za soba.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to akurat ominęło, a myślę że już się powinny pojawić.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślałam, dzięki :>

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dola strasznego;(( młody się tak rusza ze cały czas boli mnie krzyż albo pachwina tak strasznie... skurczy zero. Zaczęłam sobie wkręcać ze może in się jakoś nie umie wstawić w kanał i i tak nic nie bedize z tej całej akcji.... i się nacierpieć okrutnie:/ nie wiem skąd to bo pierwszy poród miałam stosunkowo ok ale jakaś panika mnie ogarnela

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mamą, bardzo Ci współczuję tak ciężkiego porodu a zarazem gratuluje, że to już za Wami! Trzymam kciuki abyście jak najszybciej doszli do siebie.
    BUZIOLE OGROMNE!!! :*:*

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabrali Malego na intensywna opieke i maja go umiescic w inkubatorze. Trzymalam go wczesniej na rekach, ale to bylo zaraz po porodzie, gdzie zalozyli mu czapeczke I nie widzialam jak wyglada jego glowka. Bylam jeszcze wtedy ‘pijana’ i nie za bardzo do mnie docieralo....

Z glowka nie jest dobrze. To naprawde musi byc dla niego bolesne. Zostaniemy tutaj kilka dni. Ja cala smierdze i krew sie ze mnie leje, ale boje sie o synka!
    Prosze pomodlcie sie za niego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 14:57

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mama wielkie gratulacje i współczuje porodu...

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mana gratuluję i współczuję ciężkiego porodu... Staraj się być jednak dobrej myśli i nie zamartwiac. Dużo wycierpieliscie i Ty i maleństwo ale wierzę, że teraz wszystko będzie już dobrze. Pomodle się za Ernesta ❤️ trzymaj się! Przytulam i wspieram z całego serca!

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    I jak nastroj? Szyjka otwarta?u mnie czop zaczal odchodzic od czwartku ale nie wiem jakie i czy w ogole sa zmiany w szyjce

Hm staram się myśleć pozytywnie :) u mnie odszedł czop cały w nocy, raczej cały bo było go naprawdę dużo. Pojawiają się bolesne skurcze raz na jakiś czas, mam twardnienia brzucha. Ale dzisiaj mam kompletny odpoczynek wiec nawet nie miałam badania i nie wiem jak szyjka.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Zabrali Malego na intensywna opieke i maja go umiescic w inkubatorze. Trzymalam go wczesniej na rekach, ale to bylo zaraz po porodzie, gdzie zalozyli mu czapeczke I nie widzialam jak wyglada jego glowka. Bylam jeszcze wtedy ‘pijana’ i nie za bardzo do mnie docieralo....

Z glowka nie jest dobrze. To naprawde musi byc dla niego bolesne. Zostaniemy tutaj kilka dni. Ja cala smierdze i krew sie ze mnie leje, ale boje sie o synka!
    Kochana wierzę, że wszystko będzie dobrze! Trzymaj się kochana dzielnie :*

w4sqikgnoh8ujau7.png

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi jakieś efekty?

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dama śpi, zasnęła mi po 10, obudziła o 14, zjadła i przed 15 znów w kimę 😌

W nocy spała ze mną w łóżku! 🙈

Kasiulka90, Misiabella, Tunia76, Bubek, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce_byc_mama będzie dobrze, mocno w to wierzę, trzymam kciuki.

Dorota to coś tam się dzieje, oby się rozkręciło :)

Aga a te bóle krzyża to może skurcze te krzyżowe?

DorotaAnna lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:

Modlimy sie! Wszystko będzie doborze!! Ściskam!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie brzuch i nie mam apetytu nie zjadlam obiadu. Ciekawe czy cos sie dzieje czy zbieg okoliczności.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 2820 2821 2822 2823 2824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ