X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia czy Ty też masz wrażenie że nasze dzieci nie wyjdą z brzucha do osiemnastki?😆 Nie potrafię sobie wyobrazić Filipa poza brzuchem.

malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Martusia czy Ty też masz wrażenie że nasze dzieci nie wyjdą z brzucha do osiemnastki?😆 Nie potrafię sobie wyobrazić Filipa poza brzuchem.
    O to to!!! Tylko ciężarna zrozumie ciężarną 😄 Jak komuś tłumaczę, że sobie nie potrafię Klemka wyobrazić, to patrzą na mnie jak na idiotkę, jakbym tego dziecka nie chciała 😤 A Wy wiecie, o co mi chodzi 😄😚

malutka_mycha, Reniiata, Lolka30, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przy karmieniu Apap mogę wziąć tak ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, możesz, mi przy zapaleniu cycków kazali brać kosmiczne ilości, 2x500 cztery razy dziennie.

Karmelka, Ty lwico laktacyjna, przykład z Ciebie można brać :*

Chce być mama, nie martw się, moja siostra też miała kiedyś poród kleszczowy i mały dostał po główce, wspomina to tragicznie, ale wszystko dobrze się skończyło...ciesz się, że wzięli Malucha do inkubatora, tam jest miło, ciepło i bezpiecznie. A Ty w tym czasie się regeneruj i ciśnij cycki. Poproś o strzykawki i łap w nie te kropelki mleka. Oczywiście się modlę, ale wiem, że wyjdziecie ze szpitala cali i zdrowi.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mamą TRZYMAMY ZA WAS KCIUKI ❤❤❤Erneścik odpocznie i zacznie się regenerować wszystko...Musi być dobrze i będzie dobrze ❤❤❤❤❤

Ja odpoczywam po obiadku.😁

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

Aga a te bóle krzyża to może skurcze te krzyżowe?

Nie... to jest ewidentnie jak się wypych i przeciąga. Mowie do niego ze po prostu ma już za mało miejsca i musi wychodzić!

Hihi zjadłam wlasnje taka wielka porcje makaronu z pesto ze mi glukometr eksploduje chyba:p

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    tak

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja się jakoś dziwnie czuje, jeszcze trochę i się chyba przez ręce zacznę przelewać. Zjadłam coś słodkiego, może to cukier i się poprawi.

f1d9680377.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Apap i ibuprofen też można 200h co 6 h.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj brałam paracetamol i ibuprofen i wiem że to też mozna bo to w szpitalu dawali i Polozna kazała w domu.

Ja 3 ciaza i rozstępów brak.

xKlaudiax, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzicie, bo na przykład moja mama nie miała rozstępów, a siostra już tak, dlatego też pytam :D

• Daffi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Apap i ibuprofen też można 200h co 6 h.
    Z tego co sie orientuje jesli zachodzi potrzeba a podajemy naprzemiennie raz parracetamol raz ibuprofen wtedy mozna co 4h. Zawsze pediatra mi tak zalecala dla corki. I u siebie tez tak praktykowalam.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xKlaudiax wrote:
    No widzicie, bo na przykład moja mama nie miała rozstępów, a siostra już tak, dlatego też pytam :D
    Odziedziczylas lepsze geny:) zazdro.

xKlaudiax lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dużo rozstepow, ale ja mam genetyczne predyspozycje i już mi one zwisaja. Na razie są czerwone ale zbledną będę też robiła na nie zabiegi jak już zakończę przygodę z cyckami.

Ja brałam ibum razy 2 z paracetamolem razy 2 co 3 godziny. Brałam to po cesarce i brałam to przy zapaleniu piersi.

xKlaudiax lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byli u nas moi rodzice mam całą masę żarełka w lodówce i zamrażarce yupii. Nie będę musiała myśleć co zjeść 😊

Dziewczyny chodzicie na spacery przy takiej pogodzie? Ściska mnie bo uwielbiam spacery. Ale spacerowaliśmy we wszystkie słoneczne dni. A teraz taka kicha z pogodą i nie wychodzimy.
    W ogóle powiem wam że mam problem z ubieraniem małej. Jak idziemy na spacer czy jak jechaliśmy np na sesję - ewidentnie ubieram ja za ciepło. 🙄 Nie potrafię siebie ubrać adekwatnie do pogody a co dopiero dziecko 😁

• stresant Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jak jechalismy do lekarza to maly byl w spiworze zimowyym :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    O to to!!! Tylko ciężarna zrozumie ciężarną 😄 Jak komuś tłumaczę, że sobie nie potrafię Klemka wyobrazić, to patrzą na mnie jak na idiotkę, jakbym tego dziecka nie chciała 😤 A Wy wiecie, o co mi chodzi 😄😚
    Też nie potrafiłam!!
    Ba!! Ja na nią patrzę i zastanawiam się jak to możliwe że była u mnie w brzuchu.. to jest dopiero zagwostka.
    Zadaje sobie pytania czy ona w brzuchu też się tak przeciągała? Czy robiła takie minki? Mam tak ze zamiast no się przespać czy nawet podrapać po nosie ja na nią patrzę i nie dowierzam 😍. Nie da się opisać tego uczucia. Zawsze się zastanawiałam czy mam jeszcze gdzieś pokłady miłości bo tak mocno kocham męża, ale to jest inna miłość. Bycie mamą zaskakuje ale jest tak cudowne ❤️

Lolka30, Kasiulka90, xKlaudiax, mysla.nieskalana, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    my jak jechalismy do lekarza to maly byl w spiworze zimowyym :)
    Nie mam spiworka zimowego. Ja ją ubieram w body na długi rekaw, pajacyka z weluru i na to kombinezonik ze smyka podszyty misiem i w rożek i przykrywam kocykiem i do wózka i jeszcze osłonka. Nie wiem jak ubierać na prawde... Ja sama jestem typem co wiecznie się poci bo za grubo się ubiorę 🙄😑

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyobrażenia dziecka to w ogóle nie wyobrażałam sobie.. Ba.. Obraz z usg jakoś mi go dziwnie znieksztalcil do tego..
    Karmelka ja dizs nie byłam. Brzydko. Już pomijam moja gorączkę w nocy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostaje Ibuprom cały czas.
    Co do pieluch - u nas pampersy po dwóch dniach zrobiły odparzenia. Teraz jesteśmy na dadzie i jest ok.
    U mnie rozstępy nie wyszły jednak :-)

Co do objawów porodu - u mnie kiedy się pojawiły te prawdziwe to nie byłam w stanie pytać o nie w internecie ani nawet położnych, które miałam na oddziale.
    Tego nie da się nie zauważyć albo pomylić z czymkolwiek. Jak się u mnie zaczęło to ja zostawiłam telefon i wszystko tam gdzie stałam. Nie byłam w stanie "klikać" skurczy, rozmawiać z mężem ani myśleć.

Kasiulka90, xKlaudiax lubią tę wiadomość

‹‹ 2822 2823 2824 2825 2826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ