Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
ja krwawiłam ok. 2-3 tygodni, ale tak "w kratkę" (2 dni tak, potem 3 dni nie, potem znowu tak...)
a wodę po prostu łokciem sprawdzałam, nie trzymałam się ściśle termometra.
edit: świta mi 36 lub 37 stopni, ale nie jestem pewna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 20:22
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Ja.niestety na Twoje pytania co do krwawienia po cc Karolcia jeszcze nie odpowiem😉a wodę do kąpieli ja tylko ręka sprawdzałam zawsze przy Młodej i teraz też termometru nie kupowałam.
Karmelka napisałaś niedawno o ubieraniu a ja jutro ciuchy na wyjście ze szpitala do.domu chcę przygotować i nie wiem kompletnie...
zakładając że to tylko droga max 3 min od wyjścia do samochodu i potem 2 min.do domu i ma być sloneczko i ok.15-17 stopni to myślę, że.body z długim rękawem plus półśpiochy i na to dresik-spodenki i bluza i nie wiem czy na to jeszcze cienki kombinezonik ???? chyba za dużo...
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:To jeszcze mam dwa pytania, do dziewczyn po cc, długo krwawiłyście ? Bo ja nadal, nie jakoś mega dużo ale jeszcze ze mnie leci, to chyba dobrze ?
Jaka ma być temperatura wody do wykąpania małej ?
Wodę sprawdzamy łokciemWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 20:28
-
Dziewczyny, mam chyba skurcze. Niestety awantura z mezem nie podzialala na mnie najlepiej i jeszcze chodzilo o jego mamunię
To jest nasz top temat do awantur
Czy takie skurcze moga sie jeszcze wyciszyc? 3 to mialam co 5 minut, ale nie trwaly chyba minuty, potem nastapila przerwa. Ogolnie tak co 20 minut cos mnie lapie, ale o roznej bolesnosci. Dwa byly porzadniejsze, reszta srednia, pewnie slabizna, skoro porod moze bolec jak palenie zywcem- takie cos znalazlam na internecie he he, jak szukalam informacji. Powiedzcie, czy moze to sie wyciszyc, czy jest jak wyrok? Mam tez temperature podwyzszona 37,2, nawet torby nie spakowalam, a nie mam sil zeby to zrobic. Przed chwila mialam skurcz ktory trwal minutę, czy to mozliwe by takie minutowe co 20 minut trwaly?
Aga2606, Bubek lubią tę wiadomość
-
Misiabella spróbuj wziąć prysznic, weź nospe jeśli to przepowiadające to przejdą
Misiabella lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny chodzicie na spacery przy takiej pogodzie? Ściska mnie bo uwielbiam spacery. Ale spacerowaliśmy we wszystkie słoneczne dni. A teraz taka kicha z pogodą i nie wychodzimy.
W ogóle powiem wam że mam problem z ubieraniem małej. Jak idziemy na spacer czy jak jechaliśmy np na sesję - ewidentnie ubieram ja za ciepło. 🙄 Nie potrafię siebie ubrać adekwatnie do pogody a co dopiero dziecko 😁
Byliśmy z wózkiem tylko w przychodni na razie, ze spacerem czekamy na lepszą pogodę.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualny
-
Mama36 wrote:Widzisz Basia a u Nas wyrzucali Nas od razu na dwór. Tzn po tygodniu już.
Może zalezy od dziecka albo od miasta. My dziś nie byliśmy pierwszy raz na spacerze.
No ale jeśli chodzi o pogodę to ja wolę spacery w słoneczne dni, no i koniecznie bez smogu.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyMikołaj czuje się już dużo lepiej, po kroplowkach dziecko odzyskało życie, bilirubina spada. Oczka mniej ropieją. Mieliśmy dostać dzisiaj wypis, ale przez noc chca jeszcze obserwowac jakie ilosci mleka zjada. Przy przyjeciu pani doktor wpisała nam że karmię małego modyfikiem i każdemu musiałam tłumaczyć, że był po prodzie dokarmiany w dwoch pierwszych dobach, a w domu dwa razy dostał butelkę z modyfikowanym mlekiem w momencie kiedy się wzbudził i domagał jedzenie, a mnie nie było w domu.
Co do pampersow to dla nas na tą chwilę dada najlepsza, po pampersie premium care po trzech dniach odparzenia się pojawiły.
Karolina ja krwawilam krwia coś okolo tygodnia, pozniej taka brunatna wydzielina a teraz to juz sporadycznie jakies brudzenie aby się pojawia.malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Maz odciagnal mi mleczko do strYkawki i juz drugi raz i zaniosl Maluszkowi. Robili mu skan glowki i naszczescie nie ma zadnego krwawienia wewnatrz, ale krwawi na zewnatrz i najprawdopodobniej bedzie mial transfuzje krwi. Bardzo sie o niego boje
Paula 90, Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
chce_byc_mama wrote:Maz odciagnal mi mleczko do strYkawki i juz drugi raz i zaniosl Maluszkowi. Robili mu skan glowki i naszczescie nie ma zadnego krwawienia wewnatrz, ale krwawi na zewnatrz i najprawdopodobniej bedzie mial transfuzje krwi. Bardzo sie o niego boje