X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Maz odciagnal mi mleczko do strYkawki i juz drugi raz i zaniosl Maluszkowi. Robili mu skan glowki i naszczescie nie ma zadnego krwawienia wewnatrz, ale krwawi na zewnatrz i najprawdopodobniej bedzie mial transfuzje krwi. Bardzo sie o niego boje
    Nie chciałam polubić tylko zacytować.
    Współczuję tego przez co przechodzisz. Trzymam kciuki z całych sił żeby wszystko było dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Myślę że to też zależy od tego że moje dziecko było dość małe. Mało tkanki tłuszczowej i łatwiej może zmarznąć. Po dwóch tygodniach dopiero osiąga te 3000g. Pewnie o to chodzi.
    No ale jeśli chodzi o pogodę to ja wolę spacery w słoneczne dni, no i koniecznie bez smogu.
    Może też pogoda.. U Nas praktycznie cały czas po kilkanaście stopni. Wrocek jest ciepły.

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce byc mamą TRZYMAM KCIUKI ZA TWOJEGO ERNEŚCIKA Z CAŁYCH SIŁ❤❤❤❤❤❤❤

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Maz odciagnal mi mleczko do strYkawki i juz drugi raz i zaniosl Maluszkowi. Robili mu skan glowki i naszczescie nie ma zadnego krwawienia wewnatrz, ale krwawi na zewnatrz i najprawdopodobniej bedzie mial transfuzje krwi. Bardzo sie o niego boje
    Kochana trzymają wszystkie Ciocie forumowe mocno kciuki. Taka siła, że musi być dobrze!!

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tez 2tyg. Plus w bezwietrzne dni.....ale ze maly jeszcze powinien byc w brzuchu wiec do tego czasu ograniczac wyjscia i wogole zachowywac sie jakby byl w macicy cisza spokoj zero bodzcow stymulacji becik i wiazanie....jeszcze ze ja te kolyske obszylam na bialo ;) tam go nic nie rozprasza i lubi w niej spac

Jutro sie zapowiedzieli na godzinke znajomi glupio mi bylo odmawiac chociaz nie mam narazie sily i ochoty nikogo ogladac....calymi dniami wpatruje sie w maluszka szkoda mi kazdej minuty bo juz wiecej dzieci miec nie bede a teraz chce czas zatrzymac....ale znajomi tak sie starali wage pozyczyli laktator monitir kardiologa kolezanka zalatwila bo to ordynator jej wujek...byla przy kazdym poronieniu....no znajomi jak rodzina wiec przyjada dopoludnia....

Mama36, MamaAga85 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolinda Tunia Kiwona co tak cicho siedzicie?

Stresant ja jestem posrana na maksa przed poniedziałkiem...ten foley mnie zmasakrowal psychicznie....

Jusi 28 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili Ty masz meza ratownika medycznego ? Wiem ze ktoras miala....mam pytanue do cisnieniowcow a tych malo na forum....jak.mierze na siedzaco to wysoki 140/90 teraz bylo.....jak na lezaco taki triki jaki mi pielegniarka pokazala to wychodzi niskie.....
    Teraz pytanie
    Ta glowa moze mnie bolec z wysokiego a ja mierze trikiem i mysle ze mam niskie.....jak w koncu prawidlowo mierzyc?

• B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Całe szczęście że nie ma urazów wewnętrznych. A transfuzja na pewno pomoże bo pewnie trochę krwi stracił więc mu uzupełnią. Bądź dobrej myśli. Erneścik na pewno ma dobrą opiekę i lekarze wiedzą co robią.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:

Wszystko będzie dobrze!!!!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluszek to my na razie używamy tylko Pampers Premium Care i może ze 3 razy do tej pory używałam kremu na odparzenia, ale to tak bardziej profilaktycznie bo lekko czerwona skóra się robiła. Ogólnie to jestem zadowolona.
    Mam też pieluszki innych producentów ale od rozmiaru 2, a my na razie używamy 0 bo nawet 1 są za duże.
    Jedyne 0 jakie znalazłam to Pampers Premium Care więc nawet wyboru nie mamy :P

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Stresant ja jestem posrana na maksa przed poniedziałkiem...ten foley mnie zmasakrowal psychicznie....
    Fasola no co Ty nie "wymienkaj" na koncowce :)
    Glowa do gory cycki do przodu....celebruj kazde kopniecie....mi juz teraz brzucha brakuje to takie fajne uczucie :) relax....popytaj przy okazji pilegniarek czy mozna na lezaco na boku mierzyc cisnienie...nie na wznak ale na boku...cirkawe co powiedza...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant ratownik to nie mój mąż, ale na pewno na forum jest właścicielka ratownika.

• stresant Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Co do pieluszek to my na razie używamy tylko Pampers Premium Care i może ze 3 razy do tej pory używałam kremu na odparzenia, ale to tak bardziej profilaktycznie bo lekko czerwona skóra się robiła. Ogólnie to jestem zadowolona.
    Mam też pieluszki innych producentów ale od rozmiaru 2, a my na razie używamy 0 bo nawet 1 są za duże.
    Jedyne 0 jakie znalazłam to Pampers Premium Care więc nawet wyboru nie mamy :P
    Bella happy sa 0 ja kupilam 1i tez mam za duze wiec teraz jade na 1pampersach ale zwyklych nie tych premium care...

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka ma ratownika :D

FasOlka...musimy dać radę, ja już też coraz mniej cwaniakuje ;)

Chce byc mama- mój brat miał transfuzję z powodu żółtaczki i wszystko z nim ok,chłop jak dąb :) Bedzie dobrze <3

ibm2j48a6easc2hs.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak nie Ty Lili to na pewno Lolka :)

• stresant Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ide spac bo za 2godz. Pobudka spokojnie piszcie do zobaczenia o polnocy ;)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ta woda do kapieli bywa roznie.. U nas Julka lubila bardzo ciepla wode inaczej strasznie plakala.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • espoir Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam dzisiaj takie straszaki, że zaczęłam się cykać... zaraz wjedzie 2 nospa...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Bella happy sa 0 ja kupilam 1i tez mam za duze wiec teraz jade na 1pampersach ale zwyklych nie tych premium care...
    Może i są, nam potrzeba było na szybko i znaleźliśmy tylko w Rossmannie i Carrefourze te Pampersy.
    Już nie szukamy specjalnie tylko jak nam brakuje to mąż idzie do Rossmanna.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, nie mam pojęcia! Ja takie bóle w dole i od Krzyża jak okresowe tomam od dawna i niczego to nie zwiastuje. Ale nie wiem, jak to u Ciebie...
    U mnie cisza, poza standardowymi skurczami nieregularnymi, nic się nie dzieje. Myślę tylko, czy nie Sącza mi się wody. Wiem, że mogę się po prostu tak oocic, ale czasem przysiade gdzieś na kilka minut i zostaje po mnie plama. Zapach nie moczowy, raczej taki kwaśny.
    Laski szpitalniaki, jak tam u Was?

Misiabella lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
‹‹ 2824 2825 2826 2827 2828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ