X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella ja miałam niedawno tylko różowe i nawet się ucieszyłam bo gdzieś czytałam że to szyjka się może rozwierac. Ale to nie jest wiedza poparta zdaniem lekarza, nawet o tym nie wspomniałam bo to była jednorazowa akcja. Ale po wczorajszym badaniu też mówili że plamienie po jest normalne, może obserwuj jeszcze? Wydaje mi się że gdyby coś było nie tak to wczoraj by to zauwazyli

estrella lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Wiem, że moje posty raczej są olewane ale może ktoś ten jednak przeczyta i mi powie czy to normalne. Wczoraj rano miałam plamienia, byłam na IP no i wszystko ok, szyjka jeszcze długa i niezbyt miękka - chociaż moja ginka 2 tygodnie temu twierdziła że jest miękka więc już nic nie wiem... Rozwarcie około 1,5. Po powrocie do domu plamienie ustalo tylko macica się stawiała i miałam lekki ból okresowy. Posprzatalam łazienkę i znów zaczęły się plamienia ale brązowe a nie takie różowe jak rano, no ale na IP uprzedzali że tak może być po badaniu. W nocy prawie czysto. A rano dziś znów raz brązowe, raz różowe, sporo tego sluzu leci ale poza tym nic się nie dzieje... Myślicie że to normalne? Zastanawiam się czy to może czop odchodzi... Drugi poród a głupia jestem jakbym nie rodziła. Wtedy odeszły wody więc było jasne... A teraz nie wiem czym się martwić a czym nie. Zdaniem lekarki na IP powinnam się w sb położyć do szpitala z uwagi na cukrzycę, moja mówi, że mogę we wtorek po świętach... I nie wiem co robić ☹️ z jednej strony wiem że nic mi nie będą robić i tylko tam będę leżeć ale z drugiej chyba czułabym się bezpieczniej w szpitalu... Już nie wiem co robić, stresuje się na maksa ☹️
    Hmm... Nie wiem czy pomoże bo u mnie wszystko szybko postępowalo, ale u mnie zaczęło się od tego że jak poszłam siku to miałam na papierze jakby wodę z bardzo jasna krwi rozrzedzone - takie różowe ,potem plamilam na brązowo i u mnie tak się szyjka rozwierają, a potem wypadla kulka biało żółta twarda jak modelina to byl kawałek czopu a pozniej już czop jak odchodził o rozwarcie postępowało to była taka gęsta lepka brunatna wydzielina dużo tego. Lekarz się tym ciapal przy badaniu miał całe rękawiczki brudne i mu się rozciągało między palcami. To przy 4 cm było tego na prawdę dużo.
    Może i ciebie też rozwarcie postępuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 08:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj moja mała skończyła 3 tygodnie i usłyszałam u niej pierwsze "agu", i teraz się zastanawiam czy to przypadek że jej się udało czy to już czas gadania??

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella ja po badaniu plamilam przez 3 dni myślę że to normalne na tym etapie.

Kiwona od jakiegoś czasu też nie mogę spać przez ból bioder, łącze się w bólu 😔.

Ja wczorajszy dzień skończyłam solidnym przeczyszczeniem A dzisiejszy zaczęłam od wymiotow. Teraz leżę z coraz silniejszym bólem okresowym, ale chyba bez skurczy. Nie podoba mi się to, nastawilam się już na poród po świętach 😉.

Daffi, estrella lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy wypożyczyć ten monitor, ale ja zaskoczyłam sama siebie bo jeśli chodzi o mała i opiekę nad nią, jestem spokojna i taka opanowana. Mam takie chwile że obserwuje jak oddycha albo jak sobie twardy przysnie lub złapie zwieche muszę się przypatrzyć lub dotknąć ją żeby zrobiła jakiś ruch. Ale przed snem popatrzę na nią zamykam oczy i spie. Budzę się z budzikiem lub jak ona zaczyna kwilić na jedzenie.

Muszę jechać na badania krwi a moje cudaczki śpią sobie w najlepsze. A ja głodna wyszykowana czekam...

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Wiem, że moje posty raczej są olewane ale może ktoś ten jednak przeczyta i mi powie czy to normalne. Wczoraj rano miałam plamienia, byłam na IP no i wszystko ok, szyjka jeszcze długa i niezbyt miękka - chociaż moja ginka 2 tygodnie temu twierdziła że jest miękka więc już nic nie wiem... Rozwarcie około 1,5. Po powrocie do domu plamienie ustalo tylko macica się stawiała i miałam lekki ból okresowy. Posprzatalam łazienkę i znów zaczęły się plamienia ale brązowe a nie takie różowe jak rano, no ale na IP uprzedzali że tak może być po badaniu. W nocy prawie czysto. A rano dziś znów raz brązowe, raz różowe, sporo tego sluzu leci ale poza tym nic się nie dzieje... Myślicie że to normalne? Zastanawiam się czy to może czop odchodzi... Drugi poród a głupia jestem jakbym nie rodziła. Wtedy odeszły wody więc było jasne... A teraz nie wiem czym się martwić a czym nie. Zdaniem lekarki na IP powinnam się w sb położyć do szpitala z uwagi na cukrzycę, moja mówi, że mogę we wtorek po świętach... I nie wiem co robić ☹️ z jednej strony wiem że nic mi nie będą robić i tylko tam będę leżeć ale z drugiej chyba czułabym się bezpieczniej w szpitalu... Już nie wiem co robić, stresuje się na maksa ☹️

A to są plamienia tylko czy jakieś skrzepy Ci wychodzą ?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wnosiłem to ciagle łapie się na tym że miziam się po brzuchu 😂

Lolka30, estrella, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Estrella ja po badaniu plamilam przez 3 dni myślę że to normalne na tym etapie.

Kiwona od jakiegoś czasu też nie mogę spać przez ból bioder, łącze się w bólu 😔.

Ja wczorajszy dzień skończyłam solidnym przeczyszczeniem A dzisiejszy zaczęłam od wymiotow. Teraz leżę z coraz silniejszym bólem okresowym, ale chyba bez skurczy. Nie podoba mi się to, nastawilam się już na poród po świętach 😉.
    Ja z tego bolu wczoraj zasnelam chyba w locie.. Nie pamiętam jak się polozylam do lozka.. Czysci mnie ciągle pod wieczór i tak do 23.. Ale z tego zmeczenia spalam. Do 7 rano.. Nie wstajac ani razu w nocy na siku.cud
    Bolalo mnie wczoraj wszystko po badaniu a dzis znow jak nowonarodzona. Nastawiam sie na po swietach.. A Filipa czuje tak brutalnie mocno ze sie zastanawiam ile on wazy juz.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    I co płaski już jest? 😜

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele, współczuję wam tej " meki" 😶. Biegunki, wymioty. Mój organizm jak się oczyszczał przed porodem to mi pryszcze wyszły .... Ból spojenia na 3 dni przed porodem odpuścił i ta końcówka była tak wspaniałą że aż czasem łapie się na tym, że chciałabym dociupac jeszcze z dwa tygodnie bo czułam się wspaniale. Mała tak cudownie się przeciągała... Stres związany z lekiem o ciążę jakoś odszedł.
    Ale z drugiej strony teraz moge ja wąchać całować przytulać ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Jak mi jelita zaczely schodzic w dół i pracowały to cały czas myślałam że mała się rusza... A na drugą dobę po porodzie rano z przerażeniem do męża krzyknęłam, że ona się dzisiaj jeszcze nie ruszała !!! A "ona" spala w mydelniczce obok 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A to są plamienia tylko czy jakieś skrzepy Ci wychodzą ?

Plamienia, skrzepow nie ma. Raz to różowy śluz taki lejacy, za chwilę brązowy innym razem gęsta rozciagliwa ciemno brązowa wydzielina... Różne kolory i konsystencje. Może faktycznie to rozwarcie postępuje i przez to tak się dzieje...

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella ja plamilam dwa dni po badaniu na IP w czw. Najpierw jasne potem coraz ciemniejsze potem żółte i ustało. Zgłaszałam wczoraj na wizycie i mówili ze normalne. Obserwuj czy ustaje powoli i jakby się nasilała to jedz:)

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Plamienia, skrzepow nie ma. Raz to różowy śluz taki lejacy, za chwilę brązowy innym razem gęsta rozciagliwa ciemno brązowa wydzielina... Różne kolory i konsystencje. Może faktycznie to rozwarcie postępuje i przez to tak się dzieje...
    Moze byc ze czop też odchodzi i rozwarcir postepuje i sie powoli u ciebie uwalnia i stad te pamienia.. Zadnych miesniakow itp nie miałaś? Nic co mogloby tam powodowac plamienia?

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella to może być czop, ale mój czop był bardzo bardzo gesty. Ja bym pomyślała ze to z rozwierającej się szyjki, a takie różowe to tez miałam wody płodowe- ale no one chyba znowu w ogóle nie powinny przypominać śluzu...

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    I co płaski już jest? 😜

No coś Ty xd i pewnie dlatego mnie to myli i się miziam x d

Lolka30 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też współczuję tych rewolucji przed porodem.
    Ja miałam oczywiście rewolucję 2 dniowe na WC.. Ale to nic takiego.. I rano w dniu porodu niedobrze...

Właśnie opanowuje metodę jedzenia lewa ręką. Nie jestem leworeczna zdecydowanie!! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miesniakow nie mam, tylko nadzerke... Nie wiem czy to ona mogłaby powodować te plamienia? W każdym razie dziękuję Wam za odzew ❤️ chyba za bardzo się stresuję... Wczoraj było wszystko ok więc skoro nic się nie pogorszylo, ruchy czuje to musi być dobrze, a ja zaczynam sobie wkrecac ☹️ ehhh nie wiem co się ze mną dzieje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Estrella to może być czop, ale mój czop był bardzo bardzo gesty. Ja bym pomyślała ze to z rozwierającej się szyjki, a takie różowe to tez miałam wody płodowe- ale no one chyba znowu w ogóle nie powinny przypominać śluzu...

Wody przy starszej też miałam różowe i nie były tak gęste jak ten śluz teraz więc myślę, że to nie wody.

• Szonka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny wczoraj moja mała skończyła 3 tygodnie i usłyszałam u niej pierwsze "agu", i teraz się zastanawiam czy to przypadek że jej się udało czy to już czas gadania??
    chyba juz czas :) mój już tez zaczyna "gadać"

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 2851 2852 2853 2854 2855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ