Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:A czym się różnią NFZ ? Nie znam się kompletnie 😣
Ja ide za pakietem nfz ale dokupuje meningokoki, rotawirusa i pneumokoki 13 walentna. No i tezec blonica krztusiec bede walczyć o ta bezkomorkowa.. Bardzo boje sie po niej NOPa.. Julka zaliczyla Filip nie musi ale ja juz sie bardzo boje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 10:39
-
Kiwona wrote:Nie rodze! 😎
Ania, gratki! Piotruś to piękne imię! 😘😍
Ja mam trudny czas. Lapska bolą, że trudno coś zrobić, ale i tak się staram normalnie funkcjonować, bo przecież nie sposób nic nie robić cały dzień. Wczoraj podjęliśmy decyzję o uśpieniu GrazkiByło jakieś apogeum smierdzacych kup, do tego rzyganie. Cały dzień wietrzenia a ja do dzisiaj "czuję", że śmierdzi. Dzisiaj wieczorem pojedzie z K w swoją ostatnia podróż. Staram się o tym nie myśleć, ale to takie trudne... Nie mówię nic synowi, dowie się po fakcie. Serca nam pekna dzisiaj na pół.
;( ;( ;(Fasolka77
-
nick nieaktualnyTunia ehhhh współczuję
Karmelka to właśnie co Daffi napisała. Tylko ilością wkluc i na spotkaniu z pediatra oprocz badania małego mielismy długa pogadanke na tenta szczepien. Wszystko nam wytlumacxyla. I w tej pierwszej NFZ jest jakiś tam lepszy szczep niż w tej 6w 1. Mamy się zastanowić bo przychodnia ma wszystkie ale mamy już decyzję podjęta -
Usłyszałam dzisiaj coś takiego.
Jeśli wypiszesz się na własne życzenie ze szpitala 3 stopnia referencyjnosci, to szpitale o mniejszej referencyjnosci nie mogą przyjąć takiego pacjenta.
Powiedział to ordynator do pacjentki.
Wiecie coś na ten temat? -
nick nieaktualnyestrella wrote:Te skurcze to też jedna wielka ściema... W pon na IP w ciagu 20 minut ktg miałam 3 mocne na 100 i troche mniejszych a czulam tylko twardnienia i lekkie bóle okresowe. Położna i lekarka zadowolone że pewnie niedługo coś się rozkręci, a tu czwartek i cisza. Znając moje szczęście to pewnie będę jajka farbowac i wody odejdą 😉
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Ja cały poród miałam 30-40 skurcze na KTG. To toco w ogóle nie daje żadnego obrazu. Przed porodem miałam dni że było 70-100. A nie działo się kompletnie nic
No dlatego mówię że dla mnie to ściema 😉 a twoja sytuacja to tylko potwierdza 🙂
I ja dołączam do grupy zniecierpliwionych, które nie mogą doczekać się porodu! -
nick nieaktualny
-
xKlaudiax wrote:Jeszcze ja jestem w kolejce 😜
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 11:24
xKlaudiax, india, martusiawp lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
mamy karmiace mam problem poradzcie
w lewej piersi mam o wiele mniej mleka niz w prawej maly popije 5 minut i koniec zawsze potem dopija z prawej......
jak pije z prawej to sie naje az ulewa a mleka zawsze zostaje....
prawa piers jest wyraznie wieksza od lewej i nabita mlekiem.....
jak zrobic zeby i w lewej bylo mleko?
lewa od poczatku felerana w szpitalu tylko z prawej karmilam bo z lewewj wogole nic nie lecialo.......
-
Tunia76 wrote:Kolejny dzień w Koperniku.
Dzisiaj dzień badań ginekologicznych, rozwarcia 0, szyjka twarda, przepływy super, łożysko w swietnym stanie (cokolwiek to znaczy).
Wniosek: poród jeszcze bardzo daleko.
Wizja wywoływania coraz bardziej realna.😥
Wieczorem był seks, następnego dnia wieczorem zaczęły się skurcze. 29.03 urodziła się Zosia.
Czasem szyjka bardzo szybko potrafi zareagować i zacząć się rozwieraćGłowa do góry!
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Skojarzone maja mniejsza liczbe ukluc niz nfz a to za sprawa tego ze w 1 ukluciu podaje sie kilka szczepien.. A w tych z nfz czesto sa 3 wklucia ale kazda szczepionka jest podana osobno.
Ja ide za pakietem nfz ale dokupuje meningokoki, rotawirusa i pneumokoki 13 walentna. No i tezec blonica krztusiec bede walczyć o ta bezkomorkowa.. Bardzo boje sie po niej NOPa.. Julka zaliczyla Filip nie musi ale ja juz sie bardzo boje.
Ogólnie te nie skojarzone są lepsze? Bo nie ma takiego kombo? Ja przeżyłam podcinanie wędzidełka to 3 igiełki też dam radę chciałabym wybrać mniejsze zło. A podobno te skojarzone to ryzykowne są czy to prawda?
Matko jaka ja zielona w tych szczepionkach jestem... 😣 -
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Ja cały poród miałam 30-40 skurcze na KTG. To toco w ogóle nie daje żadnego obrazu. Przed porodem miałam dni że było 70-100. A nie działo się kompletnie nic
-
Co ja mogę zrobić więcej żeby było mleko w cyckach?????
Gniote,masuje,wyciskam,siedzę pod pompą i NIC...KURWA NIC...
siedzę i ryczę bo biore Małego do odbicia a On szuka na mnie...może Go sprobuje przystawić???
no ale one są puste ...aż tak z córką nie miałam...
Mały żółty i chyba pod lampy pójdziemy...czekamy na pediatre... -
Karollinax26 wrote:Ogarnął mnie smutek znów, kolejny raz ...
Jak można nie tęsknić za swoim dzieckiem ? 😞
espoir pokoik moze i nieduzy ale pieknie zrobione - dla lkazdego miejsce. No i moj styl
gratulacje dla nowych Mamuś
my dzis po wizycie i kluciu znow
bilirubina spada !!!Boze nie ma nic lepszego niz zdrowe dzieci
estrella, malutka_mycha, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamaAga85 wrote:Co ja mogę zrobić więcej żeby było mleko w cyckach?????
Gniote,masuje,wyciskam,siedzę pod pompą i NIC...KURWA NIC...
siedzę i ryczę bo biore Małego do odbicia a On szuka na mnie...może Go sprobuje przystawić???
no ale one są puste ...aż tak z córką nie miałam...
Mały żółty i chyba pod lampy pójdziemy...czekamy na pediatre...
A masz coś na laktacje? Tzn jakąś herbatkę czy femaltiker? To pomaga... Plus dużo wody... Może przystaw małego, jego ślina też będzie pobudzać wydzielanie mleka.