SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    No to ja się już zbierałam do szpitala dziś. Miałam co 3 min mocno bolesne skurcze... i co??? Jak zaczęłam się zbierać to się wyciszył. Biorę jutro ta oksy jak zbawienie!!!
    Lubie za skurcze. Może jeszcze coś dzisiaj ruszy :)

f1d9680377.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Lubie za skurcze. Może jeszcze coś dzisiaj ruszy :)

Straciłam nadzieje już...

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Straciłam nadzieje już...
    Ja w sumie też :/ dlatego już mi się nie chce wywoływać, niby masuje, chodzę na spacer ale bez specjalnego przekonania

f1d9680377.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dzisiaj mamy takie ciepło że nie wiem jaka czapeczkę małej założyć :( czy taka cieniutka na jeden materiał czy na dwa materiały. Nic mnie tak nie stresuje jak to jak mam ja ubrać
    Jak dla mnie na jeden. W wózku jest ciepło. Tam nie wieje, masz budke, dużo się mówi o przegrzewaniu dzieci. :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja się staram tak organizować że jem od razu jak mała zaśnie. Wychodzi co około 3 godziny. Innego wyjścia nie widzę :)
    Ja często jem z malym na reku lub przy piersi :) albo podczas spaceru :) mam nawet przy wozku uchwyt na picie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 13:49

Martusiazabka lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dzisiaj mamy takie ciepło że nie wiem jaka czapeczkę małej założyć :( czy taka cieniutka na jeden materiał czy na dwa materiały. Nic mnie tak nie stresuje jak to jak mam ja ubrać

Jeśli w Krk jest tak samo ciepło jak u mnie to załóż cieńszą. W wózku jest cieplej bo jest osłonięta.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    A wszystkie szczepicie na rota? Ja się zastanawiam... Córki nie szczepilam bo tak mi poradziła położna i nie żałuję. Odkad ukończyła 1,5 roku była w żłobku, teraz w przedszkolu i ani razu nie miała jelitowki. A każde zaszczepione dziecko z mojego otoczenia przynajmniej raz to przechodziło i wcale nie jakoś super łagodnie... Teraz bije się z myślami bo nawet jak starsza nie złapie to młodszej może przynieść... Gdzieś kiedyś czytałam że właśnie szczepienie czyni wrazliwszym na tego rodzaju wirusy i łatwiej złapać... Sama nie wiem. Ilu ludzi tyle opinii.
    ja nie szczepiam na rota, zadnego dziecka nie szczepialam i nie żaluje. My bedziemy szczepiac tymi skojazonymi ze względu na bezkomorkowy krztusiec i ogólnie lepszy sklad. Bierzemy 5w1.

estrella lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    mamy karmiace mam problem poradzcie

w lewej piersi mam o wiele mniej mleka niz w prawej maly popije 5 minut i koniec zawsze potem dopija z prawej......
    jak pije z prawej to sie naje az ulewa a mleka zawsze zostaje....

prawa piers jest wyraznie wieksza od lewej i nabita mlekiem.....
    jak zrobic zeby i w lewej bylo mleko?

lewa od poczatku felerana w szpitalu tylko z prawej karmilam bo z lewewj wogole nic nie lecialo.......
    przystawiac jak najczesciej do lewej, ewentualnie pracowac z laktatorem po karmieniu :)

stresant lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    ja nie szczepiam na rota, zadnego dziecka nie szczepialam i nie żaluje. My bedziemy szczepiac tymi skojazonymi ze względu na bezkomorkowy krztusiec i ogólnie lepszy sklad. Bierzemy 5w1.

Ja starsza też szczepilam 5w1 i byłam zadowolona, teraz myślę, też ją wybierzemy.

• Szonka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam ją polecila pediatra i polozna,podobno te na NFZ są slabsze jakościowo,bo panstwo przy zakupie patrzy glownie na cenę, a po 6w1 jest więcej NOP. Ja pierwszą corkke szczepialam tymi na NFZ pozostale dzieci 5w1 i 6w1 wszyscy zniesli szczepienia dobrze :)

Kurcze zrobil mi sie zastoj w lewej piersi :( i boli

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zgłupiałam z tymi szczepionkami

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Nam ją polecila pediatra i polozna,podobno te na NFZ są slabsze jakościowo,bo panstwo przy zakupie patrzy glownie na cenę, a po 6w1 jest więcej NOP. Ja pierwszą corkke szczepialam tymi na NFZ pozostale dzieci 5w1 i 6w1 wszyscy zniesli szczepienia dobrze :)

Kurcze zrobil mi sie zastoj w lewej piersi :( i boli

Nam wlasnie też polecala i pediatra i położna i znajoma której teściowa pracuje w punkcie szczepień dzieci. Bo tak jak piszesz ponoć maja lepszy sklad. Kinga też dobrze znosiła te szczepienia więc mam nadzieję że i u Olgi wszystko będzie dobrze.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam ze to bzdura z tą jakością.. Pozniej podesle material z ktorego czytalam.

Ja po wizycie u lekarza kuknal tylko na ktg. Mam przyjść w sobote znow na ktg. Chyba ze cos szybciej sie urodzi. Jesli dotrwam poniedziałku to w poniedziałek mnie zbada ginekologicznie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostało mi odkurzenie, a później chyba ubiorę Marcelkę i pójdziemy na balkon, jest tak ładnie dziś 😊

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Czytalam ze to bzdura z tą jakością.. Pozniej podesle material z ktorego czytalam.

Ja po wizycie u lekarza kuknal tylko na ktg. Mam przyjść w sobote znow na ktg. Chyba ze cos szybciej sie urodzi. Jesli dotrwam poniedziałku to w poniedziałek mnie zbada ginekologicznie.

A o szpitalu nic na razie nie wspomina? Nie planuje Cię położyć po terminie?

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    A o szpitalu nic na razie nie wspomina? Nie planuje Cię położyć po terminie?
    Mowil ze dzis mam byc z walizka w razie czego jakby sie cos na ktg pojawilo.. Mial tez badac ale zobaczyl ktg ze nadal cisza glucha.. To uznal ze mam byc w sobote.. I w sobote znow jak cisza to w poniedzialek i wtedy tez zbada. Spytał o moje ręce i to na tyle.

b2ujp2.png

• espoir Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to kiedy ta pełnia, bo nie wiem czy się bać? :D dzisiaj czy jutro?

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Kiwona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyszłam z synem na laweczke i fajnie w słońcu, ale wiatr chłodny i się opatulamy bluzami i swetrami. Ja wcinam orzechy w czekoladzie, młody żelki. Rozpusta.
    Z tymi szczepienia i to będę się jeszcze radziła pediatry zapewne.

estrella lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    to kiedy ta pełnia, bo nie wiem czy się bać? :D dzisiaj czy jutro?
    Wg kalendarza jutro :p

martusiawp lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja wyszłam z synem na laweczke i fajnie w słońcu, ale wiatr chłodny i się opatulamy bluzami i swetrami. Ja wcinam orzechy w czekoladzie, młody żelki. Rozpusta.
    Z tymi szczepienia i to będę się jeszcze radziła pediatry zapewne.
    U nas 20 stopni w cieniu.. Jest rewelacyjna pogoda! Juz dawno mnie pot tyle razy nie oblal :p

b2ujp2.png

‹‹ 2877 2878 2879 2880 2881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ