Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
malutka_mycha wrote:Czuję się jakbym przekroczyła jakąś magiczna granice, jeszcze trochę ponad tydzień temu robiłam 10km spacery i tak powoli od tego momentu musiałam schodzić z dystansu lub czasu. Ale dzisiaj to już masakra, robię minimum z minimum a i tak mi ciężko, ledwo nogami przebieram
-
Kasiulka90 wrote:Szczerze mówiąc to ja się mega mega mega dziwiłam właśnie tydzień temu, jak pisałaś, że przeszłaś 10 km, dzień później też ileś, potem coś o schodach. A ja byłam taka zadowolona, że codziennie chodzę na dwukilometrowe spacery 😂 Czuję takie obciążenie z przodu, że nie daję rady chodzić szybko i daleko. Najgorsze, że nie mam pojęcia, jaka jest orientacyjna waga dziecka, bo ostatnie usg miałam 2 miesiące temu 😅
trzeba było się nie dziwić tylko cieszyć, teraz za to czuję się jak ciężarna w 10(!!!) miesiącu
A każdy robi tyle na ile się czuje, ważne żeby nie zasiąść na kanapieA będziesz mieć jeszcze teraz jakieś usg? Długa przerwę masz
Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasiulka90 wrote:Czekamy na tyle dzieciaczków, ile ja mam dni do przewidywanego porodu 😄 No to proszę bardzo, ustawiajcie się w kolejce, jedna dziennie, ja akurat skończę i będzie idealnie do końca kwietnia 😍
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Malutka, nie, moja ginekolog na nfz zleca tylko 3 badania usg - dwa prenatalne i usg 3 trymestru. Liczę na to, że tuż przed porodem mi zrobią w szpitalu, żeby sprawdzić położenie małego.
Klaudia, ja też bym chciała 😄 No, najpóźniej 2 maja 😊xKlaudiax, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasiulka90 wrote:Malutka, nie, moja ginekolog na nfz zleca tylko 3 badania usg - dwa prenatalne i usg 3 trymestru. Liczę na to, że tuż przed porodem mi zrobią w szpitalu, żeby sprawdzić położenie małego.
Klaudia, ja też bym chciała 😄 No, najpóźniej 2 maja 😊Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Kasiulka90 wrote:Malutka, nie, moja ginekolog na nfz zleca tylko 3 badania usg - dwa prenatalne i usg 3 trymestru. Liczę na to, że tuż przed porodem mi zrobią w szpitalu, żeby sprawdzić położenie małego.
Klaudia, ja też bym chciała 😄 No, najpóźniej 2 maja 😊Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kasiulka90 wrote:Malutka, nie, moja ginekolog na nfz zleca tylko 3 badania usg - dwa prenatalne i usg 3 trymestru. Liczę na to, że tuż przed porodem mi zrobią w szpitalu, żeby sprawdzić położenie małego.
W szpitalu na IP na pewno zrobią USG przy przyjęciu do szpitala.Kasiulka90 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Fasolka77 wrote:Dziewczyny po cc ...jak dlugo boli rana?
Kochana, mnie boli nadal, czasem przy wstawaniu, czasem przy przewracaniu się na bok, przy chodzeniu też czasem boli ale nie martw się, taki ból to nie ból 😊
Na pocieszenie Ci powiem, że w szpitalu raz upomniałam się o przeciwbólowe w kroplówce, a po powrocie do domu w piątek wieczorem wzięłam tylko skromnie jeden Apap, od tej pory nic przeciwbólowego. Fizycznie naprawdę jest spoko, bardziej narzekam na plecy, od karmienia.Fasolka77, Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ogarniające ZUS, wstępnie zapytam Was.
Jak wiecie mam te świadczenie rehabilitacyjne przyznane do 10 maja. 24 kwietnia powinnam dostać kolejny przelew ale w związku z urodzeniem małej przysługuje mi przecież macierzyński. Czy ja muszę to teraz zgłosić do Zusu żeby cofnęli mi te świadczenie ? Kurde, nie wiem nic. -
Kochane mam pytanie o mocz u małego... przewinelam mu właśnie pieluszkę siuśki bardzo ciemne, i normalnie był w pieluszce ślad krwi taka mała plamka w ceglastym kolorze... czy w 3 dobie życia u chłopca coś takiego może się zdarzyć?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️