X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Czuję się jakbym przekroczyła jakąś magiczna granice, jeszcze trochę ponad tydzień temu robiłam 10km spacery i tak powoli od tego momentu musiałam schodzić z dystansu lub czasu. Ale dzisiaj to już masakra, robię minimum z minimum a i tak mi ciężko, ledwo nogami przebieram :/
    Szczerze mówiąc to ja się mega mega mega dziwiłam właśnie tydzień temu, jak pisałaś, że przeszłaś 10 km, dzień później też ileś, potem coś o schodach. A ja byłam taka zadowolona, że codziennie chodzę na dwukilometrowe spacery 😂 Czuję takie obciążenie z przodu, że nie daję rady chodzić szybko i daleko. Najgorsze, że nie mam pojęcia, jaka jest orientacyjna waga dziecka, bo ostatnie usg miałam 2 miesiące temu 😅

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzicie a ja wczesniej nie moglam spacerowac a teraz dziennie 2km i czuje sie super. Troche spojenie pozniej boli ale wszystko znosnie.

Kasiulka90, Mama36 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Szczerze mówiąc to ja się mega mega mega dziwiłam właśnie tydzień temu, jak pisałaś, że przeszłaś 10 km, dzień później też ileś, potem coś o schodach. A ja byłam taka zadowolona, że codziennie chodzę na dwukilometrowe spacery 😂 Czuję takie obciążenie z przodu, że nie daję rady chodzić szybko i daleko. Najgorsze, że nie mam pojęcia, jaka jest orientacyjna waga dziecka, bo ostatnie usg miałam 2 miesiące temu 😅
    Ja w sumie też się dziwiłam że na końcówce się tak rewelacyjnie czuje :D trzeba było się nie dziwić tylko cieszyć, teraz za to czuję się jak ciężarna w 10(!!!) miesiącu :)

A każdy robi tyle na ile się czuje, ważne żeby nie zasiąść na kanapie :) A będziesz mieć jeszcze teraz jakieś usg? Długa przerwę masz

Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Czekamy na tyle dzieciaczków, ile ja mam dni do przewidywanego porodu 😄 No to proszę bardzo, ustawiajcie się w kolejce, jedna dziennie, ja akurat skończę i będzie idealnie do końca kwietnia 😍
    Ja mam nadzieję, że do końca kwietnia urodzę 🙄😁

martusiawp lubi tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka, nie, moja ginekolog na nfz zleca tylko 3 badania usg - dwa prenatalne i usg 3 trymestru. Liczę na to, że tuż przed porodem mi zrobią w szpitalu, żeby sprawdzić położenie małego.

Klaudia, ja też bym chciała 😄 No, najpóźniej 2 maja 😊

xKlaudiax, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    hmmm akurat w dniu mojej donoszonej ciąży B) ale poczekam na swoją kolej :P
    No właśnie, czekaj, nie ma wpychania się poza kolejnością 😜

espoir lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Malutka, nie, moja ginekolog na nfz zleca tylko 3 badania usg - dwa prenatalne i usg 3 trymestru. Liczę na to, że tuż przed porodem mi zrobią w szpitalu, żeby sprawdzić położenie małego.

Mi na 01.05 wychodzi niby 😁

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:

Raczej powinni, na ślepo raczej nie każą Ci rodzic :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ulga bez szwów. Zostały jeszcze trzy wewnątrz ale to rozpuszczalne.
    Mogę siedzieć :-)

B_002, malutka_mycha, estrella, espoir, xKlaudiax, AniaKJ, Kasiulka90, martusiawp, Lolka30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Raczej powinni, na ślepo raczej nie każą Ci rodzic :)
    3 razy rodzilam. Zawsze robili w szpitalu :)

malutka_mycha, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Moja gin też tak uważała, z resztą w pakiecie luxmedu miałam te 3 USG przysługujące. Poprosiłam po 37 tc o skierowanie na dodatkowe i wtedy wyszła hipotrofia.
    W szpitalu na IP na pewno zrobią USG przy przyjęciu do szpitala.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mi się rozpuściły po 2,5tyg. Też dużo wygodniej :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

U nas zakladaja rozpuszczalne uff.....chyba jutro wyjdziemy do domku to zlapie oddech i sie odstresuje

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc ...jak dlugo boli rana?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    to chyba sprawa indywidualna...

Bubek lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

Kochana, mnie boli nadal, czasem przy wstawaniu, czasem przy przewracaniu się na bok, przy chodzeniu też czasem boli ale nie martw się, taki ból to nie ból 😊

Na pocieszenie Ci powiem, że w szpitalu raz upomniałam się o przeciwbólowe w kroplówce, a po powrocie do domu w piątek wieczorem wzięłam tylko skromnie jeden Apap, od tej pory nic przeciwbólowego. Fizycznie naprawdę jest spoko, bardziej narzekam na plecy, od karmienia.

Fasolka77, Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ogarniające ZUS, wstępnie zapytam Was.

Jak wiecie mam te świadczenie rehabilitacyjne przyznane do 10 maja. 24 kwietnia powinnam dostać kolejny przelew ale w związku z urodzeniem małej przysługuje mi przecież macierzyński. Czy ja muszę to teraz zgłosić do Zusu żeby cofnęli mi te świadczenie ? Kurde, nie wiem nic.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka miesnie brzucha po tygodniu przestaly mnie bolec...moge normalnie wstawac nie musze sie przechylac na bok...natomisat sama rana boli mnie do teraz

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam pytanie o mocz u małego... przewinelam mu właśnie pieluszkę siuśki bardzo ciemne, i normalnie był w pieluszce ślad krwi taka mała plamka w ceglastym kolorze... czy w 3 dobie życia u chłopca coś takiego może się zdarzyć?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 2879 2880 2881 2882 2883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ