Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, odpadł mi czop śluzowy. Myślałam, że to się stało kilka dni temu po seksie, bo miałam 2 razy w ciągu dnia bardzo gęsty śluz, ale przed chwilą w toalecie został taki mega gęsty glutowaty placek brązowo-żółty, więc na 99% to jest to. Chyba sama sobie to trochę wywołałam, bo wczoraj doszła mi piłka z Decathlonu i bujałam się na niej 2 dni po kilkadziesiąt minut.
Nie muszę jeszcze jechać do szpitala, prawda? Dobrze pamiętam, że to może teraz trwać od kilku godzin do nawet 2 tygodni?Mama36, B_002 lubią tę wiadomość
-
Kasiulka90 wrote:Dziewczyny, odpadł mi czop śluzowy. Myślałam, że to się stało kilka dni temu po seksie, bo miałam 2 razy w ciągu dnia bardzo gęsty śluz, ale przed chwilą w toalecie został taki mega gęsty glutowaty placek brązowo-żółty, więc na 99% to jest to. Chyba sama sobie to trochę wywołałam, bo wczoraj doszła mi piłka z Decathlonu i bujałam się na niej 2 dni po kilkadziesiąt minut.
Nie muszę jeszcze jechać do szpitala, prawda? Dobrze pamiętam, że to może teraz trwać od kilku godzin do nawet 2 tygodni?
Absolutnie nie musisz jechać do szpitalaKasiulka90 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Kasiulka90 wrote:Dziewczyny, odpadł mi czop śluzowy. Myślałam, że to się stało kilka dni temu po seksie, bo miałam 2 razy w ciągu dnia bardzo gęsty śluz, ale przed chwilą w toalecie został taki mega gęsty glutowaty placek brązowo-żółty, więc na 99% to jest to. Chyba sama sobie to trochę wywołałam, bo wczoraj doszła mi piłka z Decathlonu i bujałam się na niej 2 dni po kilkadziesiąt minut.
Nie muszę jeszcze jechać do szpitala, prawda? Dobrze pamiętam, że to może teraz trwać od kilku godzin do nawet 2 tygodni?ja już dawno bez czopu chodze😘
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:Absolutnie nie musisz jechać do szpitala
malutka_mycha, DorotaAnna, martusiawp, Mama36 lubią tę wiadomość
-
I druga sprawa powiedzcie bo zaczyna mi się nawał czy ja dobrze robię.
Karmie małego podczas jednego karmienia jedna piersią aż sam w zasadzie przestanie ssać- najczęściej trwa to jakieś 30-40 min importu jest pusta. Czasem jak mi się przyśnie w trakcie i nie mogę go już dobudzić to czekam troszkę np. 30 min inprzystawiam go spowrotem do tej samej piersi żeby ja opróżnił. Na kolejne karmienie robię to samo z druga piersią. Czyli każda pierś jest wykorzystywana co drugie karmienie. Czy tak jest ok czy powinien ssać po trochu z każdej piersi podczas każdego karmienia ?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Czy ja źle robię skacząc teraz na tej piłce? Nie upycham zbytnio tego dzieciaczka? Bardzo fajnie mi się tam siedzi i skacze, taka ulga i ukojenie. Dzisiaj ponad 2 godziny już na niej spędziłam. Ale Klemek się rusza, wygina stópki i dupkę, więc chyba jest ok 😄
martusiawp lubi tę wiadomość
-
No na razie nie mam ale właśnie chciałam się upewnić czy tak będzie ok... chociaż wydaje mi się ze jaki trzymam ten rytm to powinno być dobrze...
Najbardziej te siuśki mnie martwią
Kasiulka na piłce możesz siedzieć ile chcesz, ona łagodzi ból i bujanie się na niej sprawia ze dzidzia wejdzie szybciej w kanał rodnyKasiulka90 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:I druga sprawa powiedzcie bo zaczyna mi się nawał czy ja dobrze robię.
Karmie małego podczas jednego karmienia jedna piersią aż sam w zasadzie przestanie ssać- najczęściej trwa to jakieś 30-40 min importu jest pusta. Czasem jak mi się przyśnie w trakcie i nie mogę go już dobudzić to czekam troszkę np. 30 min inprzystawiam go spowrotem do tej samej piersi żeby ja opróżnił. Na kolejne karmienie robię to samo z druga piersią. Czyli każda pierś jest wykorzystywana co drugie karmienie. Czy tak jest ok czy powinien ssać po trochu z każdej piersi podczas każdego karmienia ?
Z tego co mi położna mówiła to robisz dobrze 😊DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Z tego co mi położna mówiła to robisz dobrze 😊
No właśnie moja była dzisiaj i zapomniałam zapytać ...a wolałabym nie dopuścić do sytuacji zastoju albo coś wiec już na początku wole zapytać
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Dorota w 2 i 3 dobie maly mial w pieluszcze takie zolte jakby rope...lekarz mowil ze to jakiesz krysztaly w moczu sa i moze to byc i absolutnie normalne..potem sie juz nie pojawilo
czytalam ze przez pierwsze 2 tyg. karmic po 15 min. z kazdej piersi potem jak sie laktacja ustabilizuje to mozna naprzeniennie
ja narazie karmie z tej co nie leci 5 min. potem sie denerwuje ze pusta...i z tej co leci 15 min. albo i dluzej az sam pusci najedzonyDorotaAnna lubi tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Dziewczyny ogarniające ZUS, wstępnie zapytam Was.
Jak wiecie mam te świadczenie rehabilitacyjne przyznane do 10 maja. 24 kwietnia powinnam dostać kolejny przelew ale w związku z urodzeniem małej przysługuje mi przecież macierzyński. Czy ja muszę to teraz zgłosić do Zusu żeby cofnęli mi te świadczenie ? Kurde, nie wiem nic. -
Ja swojej mówiłam, że karmię podczas jednego karmienia trochę z jednego cyca i trochę z drugiego. Zapytała mnie dlaczego, czy mała sama puszcza i już nie chce czy co ... powiedziałam jej, że jak puszcza i jeszcze „szuka” to dostawiam ją już do drugiego. Mówiła żeby tak nie robić, żeby spróbować dać jej jeszcze raz tą samą, do opróżnienia. Chyba że już naprawdę nie będzie chciała tego samego. Przy następnym karmieniu zaczynać od tej nieopróżnionej piersi.
Mówiła też, że niektóre dzieci to takie chytruski, po ssaniu jednej piersi za jakiś czas chcą drugą a to dlatego, że takie „pierwsze” krople są bardziej słodkie i lepsze.DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
DorotaAnna kiedyś pewna mądra położna przy pierwszej wizycie w domu powiedziała że i chłopcy i dziewczynki karmione piersią w pierwszym miesiącu życia mogą mieć niby taki mini okres i żeby się tym nie martwić bo to tylko i wyłącznie przez hormony mamy które znajdują się w mleku więc spokojnie nic się nie dzieje tylko poobserwuj jak często to występuje i czy się nie nasila.
DorotaAnna, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Aga trzymam kciuki
Ja mam właśnie skurcze co 2,3 minuty. Ale pewnie się wycisza
I takie dziwne uczucie tuż nad kością lonowa, taki ucisk lub spiecie, jakby coś mi tam naciskalo. Może główka w końcu schodziKasiulka90, Aga2606, estrella, martusiawp, AniaKJ lubią tę wiadomość
-
stresant wrote:Dorota w 2 i 3 dobie maly mial w pieluszcze takie zolte jakby rope...lekarz mowil ze to jakiesz krysztaly w moczu sa i moze to byc i absolutnie normalne..potem sie juz nie pojawilo
czytalam ze przez pierwsze 2 tyg. karmic po 15 min. z kazdej piersi potem jak sie laktacja ustabilizuje to mozna naprzeniennie
ja narazie karmie z tej co nie leci 5 min. potem sie denerwuje ze pusta...i z tej co leci 15 min. albo i dluzej az sam pusci najedzony
U mnie leci z obydwu mleczko👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Dzięki za uspokojenie dziewczyny
Kasiulka90, Wiewióreczka, czekoladowa201, martusiawp lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32