Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
DorotaAnna wrote:Kochane mam pytanie o mocz u małego... przewinelam mu właśnie pieluszkę siuśki bardzo ciemne, i normalnie był w pieluszce ślad krwi taka mała plamka w ceglastym kolorze... czy w 3 dobie życia u chłopca coś takiego może się zdarzyć?
Tak jak karmisz (na przemian z każdej piersi co drugie karmienie) to jest prawidłowo. Ja na początku karmiłam po 15min z obu piersi co karmienie żeby sobie ulżyć bo w 3 dobie były przełnione aż bolały. Ale lepiej karmić z jednej piersi aż do opróżnienia bo przez pierwsze około 10min leci mleko rzadsze i bardziej bogate w laktoze a dopiero potem leci bardziej tłuste i kaloryczne, którym dzieci powinny się najadać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 22:53
DorotaAnna lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyMoja mała nie ma tego odruchu moro. W ogóle ona jest mistrzem przeciągania i minek, w brzuszku też się przeciągała 🥰
Stressant wraz ze wzrostem i zapotrzebowaniem dziecka będzie ci mleka przybywać. Z tym spaniem to prawda. Ja nad ranem ściągam 160 ml i potem koło 9 tak samo. Moja mała woli jeść w dzień częściej a mniejsze sporcie a w nocy je tak co 3,5 godziny teraz. Maz ja ogarnia a ja ściągam w nocy jej nie dostawiam bo już bym w ogóle nie spala. 😁 -
nick nieaktualnyDorotaAnna moja Leosia w drugiej dobie miała w pampersie odrobinkę krwi zgłosiłam pediatrze ale tak jak czytałam to fizjologiczne.
Ale co do moczu nam tlumaczyły położne żeby obserwować mocz czy nie ciemnieje bo to może świadczyc np o tym że dziecko nie je wystarczająco.
Edit: no my z Basia ten sam szpital 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 22:57
B_002, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
Daffi wrote:Mi przeszla nawet przed porodem
z dobre 2 tyg nie mam i nie oszczędzam sie w jedzeniu posilkow ktore mi ja powodowaly
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Daffi wrote:Dziewczyny za oknem pełnia.. Lada moment wbija nam 19. 04 a ksiezyc daje ze ciezko lezec.. Bije mi po oczach
B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Sansivieria wrote:A w której dobie Wasze Maluchy stały się bardziej głodne? Bo u mnie też zaczyna się nadal ale Dzidzia aż takiego apetytu to jeszcze nie ma. Chciałabym ja karmić na żądanie ale ona tych zadań to ma kilka w dzień a w nocy to już wcale... I budzicie nocami czy nie???
Dzieci na początku dłużej i więcej śpią a jeszcze jak dochodzi żółtaczka to są bardziej ospałe.
Potem to minie i będziemy chciały żeby przesypiały noc.
Ja nie budzę, ale moja przybiera na wadze szybciej niż przeciętnie jest przyjęte więc położna powiedziała że skoro się najada to mam nie budzić specjalnie.
Jak dziecko słabo przybiera to trzeba wybudzać.Sansivieria lubi tę wiadomość
-
Szonka wrote:to pewnie odruch moro, wyglada tak jakby maluch chciał coś objąc?
-
Ja przed ciążą nie wiedziałam jak to jest mieć zgagę i teraz nie chce zapeszyć ale póki co odkąd urodziłam nie miałam ani razu.
Kiwona, nie chce myśleć nawet co teraz przeżywasz, nie będę Cię pocieszać, nie jestem w stanie, nie potrafię ... mogę Cię tylko wirtualnie przytulić ❤️ -
Kiwona tule mocno...
Ale nam stresa z tym lewym cycem....nic mu nie leci z prawgo co pociagnie to polknie z lewego 5 razy ciagnie i polyka chyba tylko swoje sliny....
O 20:30 karmilam o 22laktator 3kropelki o 24 maly 10 min.stymulowal za 1,5 godz. Znow sprobuje laktatorem
Jest to mozliwe zeby laktacja ustala w tej piersi da sie ja jeszcze przywrocic ? Zaplacze sie na smierc
Jutro jade do ojczytny po ten fenalkiter czy jakos tak -
nick nieaktualnystresant wrote:Kiwona tule mocno...
Ale nam stresa z tym lewym cycem....nic mu nie leci z prawgo co pociagnie to polknie z lewego 5 razy ciagnie i polyka chyba tylko swoje sliny....
O 20:30 karmilam o 22laktator 3kropelki o 24 maly 10 min.stymulowal za 1,5 godz. Znow sprobuje laktatorem
Jest to mozliwe zeby laktacja ustala w tej piersi da sie ja jeszcze przywrocic ? Zaplacze sie na smierc
Jutro jade do ojczytny po ten fenalkiter czy jakos tak
Aż tak się nie znam ale sąsiadka moja karmi tylko z prawego już 10 miesięcy. Oj jak ja bym chciała żeby lewa nie dawała mleka i się nie zapychają a prawa robiła za dwiestresant lubi tę wiadomość
-
stresant wrote:Karola u Ciebie az mleko tryska..zazdroszcze....
2 dzieci wykarmilam zawsze mleko lecialo samo musialam wkladki do stanika nosic...
teraz ani kropla nie wyleci wkladek wogole nie nosze...tez sie zastanawiam czy tego mleka jest dosyc...i co bedzie jak maly zacznie jest wiecej czy go wytarczy
dzis bylo wazenie ma 3300, tydzien temu u lekarza mial 2920 czyli kolo 300g za tydzien to chyba dobry wynik....lekarka mowila ze nie
moze spasc pod 100g za tydzien......ładnie rosnie i to jest najważniejsze
a 300g w tydz. to super wynik!!! Nie zadręczajmy się bo karmienie zaczyna się w głowie
maluchy mają tyle mleka ile im potrzeba i tego się trzymajmy
stresant, B_002 lubią tę wiadomość