X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Używacie jakiś aplikacji do zaznaczania kiedy dzidziuś jadł i ile albo z której piersi?
    Ja pamiętam kiedy było poprzednie karmienie i z której piersi więc tego nie zapisuję, ale na początku zapisywałam bo jadła po mniej i częściej, trudno było zapamiętać.

DorotaAnna lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Dziewczyny, przepraszam, że się tak wtrącę w Wasz wątek, ale to, że jedno- czy dwutygodniowy maluszek "wisi" na piersi jest zupełnie normalne i trzeba mu to umożliwić. Na tym etapie popyt na mleko rośnie z dnia na dzień, maluszek musi je sobie "zamówić" na później. To, że ciągle ssie nie znaczy, że ciągle je - żołądek nie jest bez dna, a i w piersiach na początku nie ma litrów mleka. Ten stan w końcu mija.

Polecam blog hafija.pl.
    Pozdrawiam
    Masz rację, ale każdy maluszek jest inny i trzeba rozpatrywać każdy przypadek indywidualnie.
    Mi położna powiedziała na dwóch wizytach żeby nie dawać tyle razy cycka bo dziecko się przejada. Widziała jaki ma brzuch a mała życzyła sobie dalej wisieć przy piersi i stąd zalecenie żeby między karmieniami używać smoczka zamiast przystawiać do piersi, uratowało nas takie podejście. Z resztą czytam też książkę Tracy Hogg "Zaklinaczka dzieci" i tam jest podobna rada poparta przykładami jak robić a jak nie :)
    Jeszcze dodam że ssanie pustych piersi u mnie powodowowało ból i zmasakrowanie brodawek (podczas jedzenia mnie nie boli).
    Blog hafija.pl również czytam i też polecam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 05:11

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • stresant Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez boli ssanie pustych ...ale chora daje ssac bobobojetnie czy jade laktatorem na pustej czy maly ciagnie wazne ze stymuluje ..

Za nami ciezka noc...od 24 az do teraz co 10 min. Stekal albo zaplakal...nie wiem czy go co boli czy glodny....ciagle narzekal..niewydpa jestem
    ...nawet nie odciagalam w nocy bo dily nie mialam

Karmelka 180 ml piekny wynik :)

Ja niestety karmie przez kapturki wlasnie z powodu krotkiego jezyczka....w szpitalu tak kazali....narazie nie oduczam...jak piers wyzdrowieje to sie za to zabiore....

Ja podawalam mm i moje ze strzykawki zeby nie uczyc na butelke....

• Szonka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Używacie jakiś aplikacji do zaznaczania kiedy dzidziuś jadł i ile albo z której piersi?
    ja używam aplikacji pielęgnacja dziecka, zapisuję ile jadl, kiedy i z ktorej piersi i wagę malucha. Dla mnie to jest bardzo przydatne bo nigdy nie pamiętam z ktorej piersi jadl.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy skurcz po którym płakałam mam za sobą. A na ktg zapisał się jako o połowę słabszy od nastepnego który już łez nie wycisnal. I teraz 10h czekania, ciekawe czy po drugiej kroplowce skurcze będą mocniejsze.
    A po nocce nic się nie zmieniło, rozwarcie minimalne i długa szyja. Więc jak nagle nic się nie zmieni to czeka mnie cesarka

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Pierwszy skurcz po którym płakałam mam za sobą. A na ktg zapisał się jako o połowę słabszy od nastepnego który już łez nie wycisnal. I teraz 10h czekania, ciekawe czy po drugiej kroplowce skurcze będą mocniejsze.
    A po nocce nic się nie zmieniło, rozwarcie minimalne i długa szyja. Więc jak nagle nic się nie zmieni to czeka mnie cesarka
    Ale cię męczą. Mogliby juz zrobic to cc.

Mama36 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ale cię męczą. Mogliby juz zrobic to cc.
    Teraz są takie wytyczne żeby tego unikać że bałam się że po tej drugiej kroplowce będą chcieli jeszcze czegoś próbować. Ale raczej się na szczęście czegoś takiego nie praktykuje. Dobrze ze trochę tych wód odeszło bo bym się pewnie do środy bujala.

Jak dzisiejszy dzień? Czytałam że wczoraj wyjątkowo źle się czulas. Lepiej dzisiaj trochę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 07:20

f1d9680377.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha współczuje oby ruszyło a jak nie to cc i nina z tobą!

Daffi trzymam kciuki żeby się coś i u Ciebie szybko ruszyło!

U nas nawet KP zaczęło działać! Brodawki bolą strasznie i zaczyna mi się nawał ale jestem dobrej myśli. Czekamy na ważenie i wyniki crp i jak zaczął przybywać a crp spada to idziemy dziś do domku❤️

Daffi, malutka_mycha, DorotaAnna, Mama36, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkąd wstalam poczulam malego 2 razy i to tak ledwo ledwo. Jestem juz cala w stresie i probuje go sprowokowac. Jak się nie uda to jadę zaraz na te ktg. Boziuu nakrecilam sie ze cos sie dzieje.

Mycha jest ciezko.. Rece bola ale widze ze upalna pogoda im nie sprzyja. A narazie taka sie u nas zapowiada wiec bede miala gorszy czas az do porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 07:25

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra Mycha, ja bym ocipiała gdybym musiała tyle czekać. Życzę Ci, żebyś już dziś była po wszystkim, cesarka nie taka straszna.
    Trzymam mocno kciuki! 😘❤️

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to super! Szpital to nic fajnego. I gratuluję mleczka, smaruj tymi specyfika i które dziewczyny polecaly żeby ich stan się nie pogorszył :) ale trochę boleć musi :)

Daffi całe szczęście że z Twoimi komplikacjami nie rodzisz w lipcu. Wykonczylas się biedna. A chłodne prysznice w takiej sytuacji? I może wychodzi z domu tylko do lekarza żeby być jak najmniej narażona na te temperatury. Daj znać dziś po badaniu. I czy mały się obudzil :)

Karola ja już się cesarki nie boję, w sumie nigdy nie byłam do niej negatywnie nastawiona. Teraz już tylko chce żeby się urodziła, bez znaczenia jaka droga

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gwiazda obudziła się przed 4 na jedzenie j teraz znów je 😉

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mleko tak kapie, że zastanawiam się czy nie użyć laktatora, żeby trochę odciągnąć.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Aga to super! Szpital to nic fajnego. I gratuluję mleczka, smaruj tymi specyfika i które dziewczyny polecaly żeby ich stan się nie pogorszył :) ale trochę boleć musi :)

Daffi całe szczęście że z Twoimi komplikacjami nie rodzisz w lipcu. Wykonczylas się biedna. A chłodne prysznice w takiej sytuacji? I może wychodzi z domu tylko do lekarza żeby być jak najmniej narażona na te temperatury. Daj znać dziś po badaniu. I czy mały się obudzil :)

Karola ja już się cesarki nie boję, w sumie nigdy nie byłam do niej negatywnie nastawiona. Teraz już tylko chce żeby się urodziła, bez znaczenia jaka droga
    W lipcu bylabym trupem. Probowalam juz wszystkiego na te opuchlizny i bole.. Nic nie daje.. Ja sie juz budze cala taka powiększona a noc zmniejsza to nieznacznie..
    Maly jakby lekko aktywniejszy ale obserwuje go nadal.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Moja gwiazda obudziła się przed 4 na jedzenie j teraz znów je 😉
    Maly cycus mamusi :)

Udalo Ci się ją zarejestrowac i zlozyc macierzynski? Bo nie powinnas pobierac rehabilitacyjnego w całości teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 07:50

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi ja bylam tak samo napuchnieta jak wychodzilam ze szpitala mialam 15 kilo mniej....sama woda

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Maly cycus mamusi :)

Udalo Ci się ją zarejestrowac i zlozyc macierzynski? Bo nie powinnas pobierac rehabilitacyjnego w całości teraz.

No właśnie ja nie wiem jak to będzie, mają mi wypłacić rehabilitacyjny w środę a ja jutro jadę ją rejestrować, bo szanowny tatuś przyjedzie jutro. I nie wiem co mam zrobić z tym ZUSem.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Dafi ja bylam tak samo napuchnieta jak wychodzilam ze szpitala mialam 15 kilo mniej....sama woda
    To chociaz pocieszajacy fakt ze po porodzie az milo bedzie stanąć na wadze jak wszystko zleci. Na chwile obecną mam na plus 1.5kg do 2kg sie waha waga.. To po porodzie jakby mi tak z 15 zlecialo byloby cudownie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 08:04

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy zadzwonić jutro i powiadomić ZUS ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kiwona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, ja też cierpiała wczoraj dużo bardziej. Odetchnęłam troszkę wieczorem, bo my mamy większe i bardziej przewiewne mieszkanie od teściów. I też młody miał kryzys w czw i pt z ruchami, ale pod ktg zaczal dokazywac, u Ciebie na pewno będzie podobnie :) Oby wizyta wniosła coś nowego,trzymam kciuki!
    Mycha, współczuję Ci również tych meczarni. Mnie od wczoraj męczą skurcze takie mega długie i od Krzyża, że trudno oddychać. Od wieczora miałam ich 6, więc to nic, ale jestem nimi zmęczona. Mam nadzieję, że zgodnie z zapowiedzią lekarki w piątek, nie wymyśla mi że mam wracać do domu i przyjść po terminie. Bo męczyć mnie nie będą, z tego co wiem to dadzą mi do podpisania brak zgody na próbę porodu sn...

Daffi lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
‹‹ 2919 2920 2921 2922 2923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ