X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Iwonka, no łatwe to na pewno dla mnie nie będzie ... już od rana o tym myślę.

Karola podejdź zadaniowo, niech Cię wozi od urzędu do urzedu , pozalatwiaj wszystkie sprawy abys Ty i MArcepanek bylyscie zabezpieczone a potem jazda do sadu i niech koles placi kase!!! Dal Ci jakas kase ostatnio w ogole?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi czekamy na wieści!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tam w Krakowskich szpitalach?

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ale niespodzianka po świąteczna. Wchodzę na swoje konto a tam 0.00.. Dziwnym trafem stracilam wszystko co do grosza.. Nie robiac zadnych zakupów swoja karta od 17.04.. Co wiecej.. Pojawila mi sie blokada karty na kwote ponad 400zl za farby ktore kupowalam w marcu.. Jestem ciekawa co tu sie odjebalo.

O cholera.... dzwoniłas do banku?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    U mnie w pracy zażyczyli sobie jeszcze napisanego oświadczenia przed mojego meza
    Ja mam to oswiadczenie ale juz gotowe tylko. Do uzupelnienia danych.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    O cholera.... dzwoniłas do banku?
    Zastanawiam sie czy dzis ktos mi cos powie. Najgorsze ze zadnej kwoty nie mam w blokadach i historii poza tymi farbami ktore kupowalam 25 marca a ksiegowanie mialy 26 marca.i czemu znow sie pojawilo. Zaraz to będę ogarniac.

b2ujp2.png

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie też mam takie wielkie cycki, że muszę w trakcie karmienia odcisnąć mu je od nosa żeby się nie udusil 😀 i to jest masakra bo już mi czasem sama głowa leci do spania ale muszę czuwać nad cyckiem. Myślałam,że moje dziecko będzie najgrzeczniejsze na świecie ale nauczylo się drzec wczoraj wieczorem 😂 teraz przyjechał tatuś,wziął na ręce i nagle grzeczny synuś.. niesprawiedliwosc. Poszli na wycieczkę po korytarzu a ja się wykapalam i leżę chwilę.. Tunia, jak plany na jutro? Bez zmian?

ibm2j48a6easc2hs.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie, że ja nie wiem co to te kapturki... serio :P

Martusiazabka lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wszystko jasne. W dniu gdy kupowalam farby byl problem z kartami. Ale mi transakcje przyjelo.. Kase z konta sciagnelo.. Wczoraj wieczorem zaczelo ponawiac blokady na kontach wielu klientów znow za ten dzien.. Jest to jakis blad.. Dlatego wszystko co mialam zostalo zablokowane na poczet tej kwoty za farby. Niby dzis w nocy system bedzie przetwarzal wszystko na nowo i mam sprawdzać konto jesli do srody srodki nie wroca to zadzwonic i beda recznie naprawiac.

Nie robie szumu bo mam za co zyc.. Ale co gdyby te srodki byly mi jedyne i niezbedne? I przez bank nie mialabym na chleb?
    Oj ten moj bank ostatnio często nawala.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    wiecie, że ja nie wiem co to te kapturki... serio :P
    Mi przy Julce uratowaly psychike i zycie faki bol od pepkanych sutkow mialam zr plakalam jak mala dostawialam. A kapturki lagodzily to dodatkowo sutki byly dzieki kapturkom w moim mleku i duzo lepiej i szybciej sie goily.

b2ujp2.png

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir u mnie też się nic nie dzieje , czekam se na ten maj ... 😜

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Karola podejdź zadaniowo, niech Cię wozi od urzędu do urzedu , pozalatwiaj wszystkie sprawy abys Ty i MArcepanek bylyscie zabezpieczone a potem jazda do sadu i niech koles placi kase!!! Dal Ci jakas kase ostatnio w ogole?

Fasolka, tak. Dwa razy przelał mi na konto po 500 zł, jeszcze przed urodzeniem małej.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matki karmiące, mleko tryska mi z cycków, bolą i są nabrzmiałe. Radzicie odciągnąć laktatorem ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Na moich wnioskach nie widzę nic co mialby wypisac pracodawca. Ale moze i cos od siebie muszą.. Nie wiem w sumie.. Ale zajedz, wypisz chociaz to co tatus musi zebys pozniej na niego nie czekala bo masz juz tylko 7 dni od jutra.

Oo takie cos znalazlam

Nawet jeśli płatnikiem jest ZUS, dokument należy dostarczyć do zakładu pracy, który wraz z pozostałymi dokumentami (w tym wypełnionym drukiem ZUS Z-3 oraz oświadczeniem pracodawcy o udzielonym urlopie macierzyńskim) przekaże całość do ZUS-u.

Juz sie trzese ze strachu.. Zas z3 potrzebne.
    Ja tez sie juz boje, kazda bardziej skomplikowana procedura przerasta mojego ksiegowego.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Mi mleko tak kapie, że zastanawiam się czy nie użyć laktatora, żeby trochę odciągnąć.
    Jak Cię nie boli ta pełna pierś to nie odciągaj. Ja odciągam tak około 30ml jak już mam strasznie twardą pierś a wiem że Zosia szybko wszystkiego nie zje. Z resztą z takiej pełnej to ona się krztusi bo za dużo na raz leci i wtedy tyle odciągam przed karmieniem. Ja mam ulgę i ona też.
    Ale jak kapie a Ciebie nic nie boli to noś wkładki ale nie używaj niepotrzebnie laktatora.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 10:35

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Matki karmiące, mleko tryska mi z cycków, bolą i są nabrzmiałe. Radzicie odciągnąć laktatorem ?
    Odciągnij ale tylko trochę do uczucia ulgi. A Marcelinka nie nadąża tego mleka jeść?

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, jutro mój pierwszy termin z usg, kolejny w sobotę 🤔🙄

B_002, Kasiulka90, Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    No ja właśnie też mam takie wielkie cycki, że muszę w trakcie karmienia odcisnąć mu je od nosa żeby się nie udusil 😀 i to jest masakra bo już mi czasem sama głowa leci do spania ale muszę czuwać nad cyckiem. Myślałam,że moje dziecko będzie najgrzeczniejsze na świecie ale nauczylo się drzec wczoraj wieczorem 😂 teraz przyjechał tatuś,wziął na ręce i nagle grzeczny synuś.. niesprawiedliwosc. Poszli na wycieczkę po korytarzu a ja się wykapalam i leżę chwilę.. Tunia, jak plany na jutro? Bez zmian?
    Moja mała w szpitalu płakała tylko po urodzeniu przy mierzeniu bo jej było zimno i w cieplarce. Ona nie płakała w ogóle przez kolejne 6 dni. W ogóle kwekala do jedzenia tylko, płacz się zaczął jak brzuszek zaczal pobolewac. Teraz płacze tylko jak jest głodna i ewentualnie zapłacze jak.brzuszek boli pryknie i spokój.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja radzs wziąć pojemnik i rękami ściągnąć do pojemnika do uczucia ulgi ewentualnie delikatnie tylko laktatorem

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    I wszystko jasne. W dniu gdy kupowalam farby byl problem z kartami. Ale mi transakcje przyjelo.. Kase z konta sciagnelo.. Wczoraj wieczorem zaczelo ponawiac blokady na kontach wielu klientów znow za ten dzien.. Jest to jakis blad.. Dlatego wszystko co mialam zostalo zablokowane na poczet tej kwoty za farby. Niby dzis w nocy system bedzie przetwarzal wszystko na nowo i mam sprawdzać konto jesli do srody srodki nie wroca to zadzwonic i beda recznie naprawiac.

Nie robie szumu bo mam za co zyc.. Ale co gdyby te srodki byly mi jedyne i niezbedne? I przez bank nie mialabym na chleb?
    Oj ten moj bank ostatnio często nawala.

a co to za bank?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2921 2922 2923 2924 2925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ