Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladowa malutka_mycha gratulacje maluszki już z wami 🧡

Malutka mycha ❤️ teraz medycyna poradzi sobie tak, że uszko to będzie tylko kosmetyka. Ważne żeby badania wyszły dobrze. Głęboko wierzę że tak będzie!

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmela dzis jade do pediatry to zobaczy...wg mnie to katar bo widze w nosku twarde kozy ... a jak pije to przerywa zeby powietrza nabrac. ..noskiem jak wciaga to charczy

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona trzymam kciuki żeby cię przyjęli na oddział i żeby Kazik już nam się pokazał

Dafi Jak dobrze że ty już jesteś w szpitalu daj znać jaka reakcja ordynatora przecież ty z takim poziomem cukru już przynajmniej w 39 tygodniu powinnaś mieć wywołany poród a teraz waga Filipa to przecież wskazanie do cesarskiego cięcia przy cukrzycy trzymam kochana za ciebie kciuki wiem jak bardzo zależy ci na porodzie siłami natury i oby ta waga szacowana była pomyłka i fifi ważył trochę mniej

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Karmela dzis jade do pediatry to zobaczy...wg mnie to katar bo widze w nosku twarde kozy ... a jak pije to przerywa zeby powietrza nabrac. ..noskiem jak wciaga to charczy
    aha chyba że tak chociaż z tym charczeniem to ja też myślałam ale okazało się że to jakaś niemowlęca sapka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 08:43

stresant lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona spoko ostatni beda pierwszymi....Kizik dzis bedzie z nami

A jak tam golenie ;) u mnie juz nareszcze odrasta ;)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Iwona trzymam kciuki żeby cię przyjęli na oddział i żeby Kazik już nam się pokazał

Dafi Jak dobrze że ty już jesteś w szpitalu daj znać jaka reakcja ordynatora przecież ty z takim poziomem cukru już przynajmniej w 39 tygodniu powinnaś mieć wywołany poród a teraz waga Filipa to przecież wskazanie do cesarskiego cięcia przy cukrzycy trzymam kochana za ciebie kciuki wiem jak bardzo zależy ci na porodzie siłami natury i oby ta waga szacowana była pomyłka i fifi ważył trochę mniej
    Okaze sie niebawem po badaniu czy mozna juz wywolywac.

Sasiadka moja urodzila :)

nick nieaktualny, B_002 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • stresant Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama jakie to bralas czopki na hemoroidy? U mnie tydzien spokoju byl...jedno twarde sranie i na nowo:(

Kupilam w aptece ale nie mam odwagi wsadzic bo to sie podaje zmrozone z zamrazalnika....dupsko mi odmarznie :( ale podono jedyne ktore mozna brac przy kp... ztych z glistnika juz nie chce wsadzac bo moze przez nie problemy z mlekiem mam
    ...a z zadnym lekarzem tego nie konsultowalam...tzn. z pediatra ..powiedziala ze jak nie potrafie wytrzymac to mam brac i obserwowac dziecko

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha!!!! jak się macie?! czekamy wszystkie z zaciśniętymi kciukami na pozytywne wiadomości!!! Ninka musi być zdrowiutka!!! <3

Daffi - jest jakiś postęp? był już obchód?

Kiwona - a u Ciebie? masz już łoże? :) cieszę się, że Grażka ma się dobrze!

Karola nie daj sobie wkręcić, że masz mało pokarmu bo Mała puszcza cycka... ja sobie dałam wkręcić to w szpitalu... płakałam i dałam mm... w domu od soboty Bunio leci na cycku :) tylko i wyłącznie... przystawiam często.. w nocy staram się co 3h także mam nadzieję,że się dzieć najada... kupy są, pieluchy mokre są.. rzekłabym nawet naprodukcja.. K. się śmieje, że zapas miesięczny pójdzie w 2 tygodnie :)
    no i powodzenie dzisiaj!!! Pozałatwiaj wszystko co możesz! Odrzuć emocje! Ja też płakalam... każda z nas na pewno... wiem, że nie masz łatwo ale z każdym dniem będzie coraz lepiej!!!!! <3

MamaAga - na prawdę nie na w DE żadnej profesjonalnej doradcy laktacyjnej? może zapytaj gdzieś u gina... no muszą jakoś radzić kobietom w takich sytuacjach!!!

DorotaAnna też tak mam, że czasem cycki są "miękkie" a czasem twarde i wtedy wiem, że jest dużo mleka.. ale jak te miękkie naciskam to mleczko leci więc chyba nie ma się martwić.. przystawiać na życzenie i myślę, że będzie ok
    Czekamy na efekty sesji!!!! <3

India Polcia juz taka duża i kontaktowa! 2 miesiące to wieki przy naszym maluszkach.. czekam aż Bunio się będzie do nas tak uśmiechał! :)

Mama18 Ty nasz forumowy coachu!!! będę to powtarzać do końca świata!! Dobrze, że z nami jesteś!!! <3

Czekoladowa gratulacje! <3 zdrówka dla Was!

Stresant super, że Mały przybiera! znaczy dobrze Go karmisz! :)

myślą_nieskalana skąd ja to znam.. dziecko się nie najada i od razu mm.. ale może faktycznie tak było.. sama nie wiem... cycki się powoli rozkręcają... no nic.. poszło mm... trzeba czekać na nawał w cyckach i nie oglądać sie za siebie

Ja wstawałam tej nocy do Bunia a K. śpi teraz jak zabity :) z Buniem na klacie... mam czas nadrobić forum.... jedziemy dziś do Łodzi do USC. W niedzielę idziemy na sesję noworodkową :)
    K. wraca w czwartek do pracy.. także u mnie chrzest bojowy w czwartek i piątek.. na szczęscie kolejny weekend znowu dłuuugi weekend... może się do dziadków w góry wybierzemy? co Wy na to? z dwutygodniowym Buniem w taką podróż? :)

stresant, nick nieaktualny, Kasiulka90, india lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiecie czemu suwaczek u mnie nie aktualizuje się co dzień?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka byl obchod. Lekarz zapytał co sie dzieje o rece i powiedzial ze zawola na badanie i zobaczymy czy bedzie można dzis cos podac. Szczerze? Nikle szanse. Ale czekam bo szyje sasiadke moja bo juz urodzila.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 po pierwsze mleko modyfikowane to nic złego to tak samo pokarm jak mleko z piersi. Moja córka pierwsze mleko jakie dostała to był modyfik, czy jest gorsza? W żadnym wypadku. Rozwija się cudownie jest bardzo silna, i twój synek też w niczym nie będziesz gorszy jak zje mleko modyfikowane.
    Powiem ci jak to wyglądało u nas
    Więc ja urodziłam wieczorem mała musieli zabrać do cieplarki na 2 godziny na po 1 h (!!!!!) Dali jej 10 ml modyfika bo ona plakala bo była głodna.

Ja dostawialam mała na 30 minut do jednej piersi i 15 minut do drugiej. Tak mnie nauczyła pierwsza CDL która była u mnie. Po takim seansie brał ja tatuś i moim mlekiem lub modyfikiem dokarmiał bo ja już miałam zapalenie tylko nie rozpoznała go i kanaliki były zatkane ona nie uciagnela tyle ile trzeba. Po karmieniu ja sciagalam jeszcze laktatorem 7-5-3. Do lodówki i to było na następne karmienie po piersi . Niestety nieraz brakowało i modyfik szedł w ruch. bo zapasy które miałam z czasów przed zapaleniem rozeszly się w 3 dni po zapaleniu.
    Skoro ty musisz pilnować tych porcji jedzenia to pierw dostawiaj małego do piersi nawet na 15 minut ale żeby je stymulował a potem laktator metoda 7-5-3 a małemu dawaj butelkę swojego lub modyfika aż rozkrecidz laktaacje .Kup jakiś wspomagacz bawarke na przykład w Niemczech jest to piwo o smaku karmelowym jak femaltiker.
    I pij dużo melissy ona mi pomogła. Bo ja wiem że to jest stres ale on blokuje oksytocynę a ona działa też na laktację a przede wszystkim na obkurczanie macicy. Ja przez te cycki trochę zablokowalam ta oksytocynę i dwa pierwsze tyg brzuch leciał z dnia na dzień a ostatnie dwa tygodnie to mam wrażenie że stoi w miejscu USG pokazuje że prawidłowo obkurczona ale flaczek jest.
    Musisz się dużo relaksować a mleko poleci strumieniem. A najważniejsze zacząć też patrzeć na mleko modyfikowane jak na pokarm a nie coś złego. Ja w.tej chwili mam znowu dużo pokarmu i zeszłam na te chwilę do 30 minut ściągania gdzie wisialam na laktatorze na dobę nawet i 13 godzin ale to dopiero od wczoraj tak ruszyło znowu ale mała i tak jedną porcję modyfika dostaje a będzie dostawała nawet dwie myślę pod koniec tygodnia na razie obserwuje kupę po modyfiku po daje jej hippa teraz, boje się że znowu się cycki zapchają a wtedy drastycznie będę musiała ja przezucic na modyfika więc nadmiar mleka w lodówce ale widzę że modyfik też jej smakuje bo wcina tak jak moje.
    Tak jak wiewiórka pisała odstępy karmień na początek nie mogą być większe niż 3 godziny to ważne dla laktacji a jakbyś dala radę co 2 boby najlepiej dla pobudzania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 09:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 a czy położna nie moze ci przynieść recepty? Moja siostra miała ta duże medele z apteki właśnie na receptę a ten laktator to robi robotę, super jakby ci się udało go miec

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż wraca jutro do pracy... ale damy sobie radę na pewno :)

Fasolka77, espoir, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    nie wiecie czemu suwaczek u mnie nie aktualizuje się co dzień?
    Miałam identyczny i zmieniłam bo też mi się nie aktualizował

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny Bunio ma taką suchą skórkę na przegubach rączek- to normalne? czy posmarować oliwką?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi trzymam kciuki aby coś się już dziś zadzialo. Już tyle się wymeczylas bidulko... 😘

Karola a z Tobą jestem myślami, wiem co przezywasz, przeszłam to nie raz. Wiem, że nie jest Ci łatwo. Powodzenia 😘😘

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dziewczyny Bunio ma taką suchą skórkę na przegubach rączek- to normalne? czy posmarować oliwką?
    Normalne. Ta skórka musi zejść. Możesz czymś posmarować jeśli robi się czerwone. U nas schodził cały brzuszek, nóżki i rączki. Ostatnie zeszły policzki.

Fasolka77, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Miałam identyczny i zmieniłam bo też mi się nie aktualizował

Paula a z jakiej strony działają?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ❤❤❤❤ i każda z Was ❤❤❤❤ zawsze można na Was liczyć ❤❤❤❤
    Zawsze doradzicie i wesprzecie 🥰🥰🥰🥰

Ja przeszperałam neta w poszukiwaniach CDL i dupa..
    ale skorzystam z Waszych rad i albo się rozkręci albo zostaniemy z mm😉

Czy te Sab Simplexy i inne antykolkowe lepiej jest podawać za każdym razem przed jedzeniem czy jednak nie przyzwyczajać?
    Maly placze ewidentnie od brzuszka i juz kilka razy podany byl Sab Simplex.Polożna doradza żeby po prostu Go obserwować i wtedy zdecydować czy podać przed czy nie a w razie w podac po...No czyli wiecie-odp.żadna...
    Mały niby spokojny,zje,odbije,zasnie i za jakiś czas budzi się,płacze,pręży i wariuje nóżkami i wtedy dopiero Mu podaje Saba..
    Jesteśmy na Hipp combiotik HA -w szpitalu padlo pytanie czy są alergie w rodzinie i po tym jak potwierdziłam to uznali,że lepiej zapobiegawczo podać HA.A to mleko takie rzadkie jak woda...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 09:50

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Normalne. Ta skórka musi zejść. Możesz czymś posmarować jeśli robi się czerwone. U nas schodził cały brzuszek, nóżki i rączki. Ostatnie zeszły policzki.

ok, dzięki Paula :)- jutro zapytam położnej :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2932 2933 2934 2935 2936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ