X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladowa malutka_mycha gratulacje maluszki już z wami 🧡

Malutka mycha ❤️ teraz medycyna poradzi sobie tak, że uszko to będzie tylko kosmetyka. Ważne żeby badania wyszły dobrze. Głęboko wierzę że tak będzie!

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmela dzis jade do pediatry to zobaczy...wg mnie to katar bo widze w nosku twarde kozy ... a jak pije to przerywa zeby powietrza nabrac. ..noskiem jak wciaga to charczy

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona trzymam kciuki żeby cię przyjęli na oddział i żeby Kazik już nam się pokazał

Dafi Jak dobrze że ty już jesteś w szpitalu daj znać jaka reakcja ordynatora przecież ty z takim poziomem cukru już przynajmniej w 39 tygodniu powinnaś mieć wywołany poród a teraz waga Filipa to przecież wskazanie do cesarskiego cięcia przy cukrzycy trzymam kochana za ciebie kciuki wiem jak bardzo zależy ci na porodzie siłami natury i oby ta waga szacowana była pomyłka i fifi ważył trochę mniej

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Karmela dzis jade do pediatry to zobaczy...wg mnie to katar bo widze w nosku twarde kozy ... a jak pije to przerywa zeby powietrza nabrac. ..noskiem jak wciaga to charczy
    aha chyba że tak chociaż z tym charczeniem to ja też myślałam ale okazało się że to jakaś niemowlęca sapka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 08:43

stresant lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona spoko ostatni beda pierwszymi....Kizik dzis bedzie z nami

A jak tam golenie ;) u mnie juz nareszcze odrasta ;)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Iwona trzymam kciuki żeby cię przyjęli na oddział i żeby Kazik już nam się pokazał

Dafi Jak dobrze że ty już jesteś w szpitalu daj znać jaka reakcja ordynatora przecież ty z takim poziomem cukru już przynajmniej w 39 tygodniu powinnaś mieć wywołany poród a teraz waga Filipa to przecież wskazanie do cesarskiego cięcia przy cukrzycy trzymam kochana za ciebie kciuki wiem jak bardzo zależy ci na porodzie siłami natury i oby ta waga szacowana była pomyłka i fifi ważył trochę mniej
    Okaze sie niebawem po badaniu czy mozna juz wywolywac.

Sasiadka moja urodzila :)

Karmelllka90, B_002 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • stresant Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama jakie to bralas czopki na hemoroidy? U mnie tydzien spokoju byl...jedno twarde sranie i na nowo:(

Kupilam w aptece ale nie mam odwagi wsadzic bo to sie podaje zmrozone z zamrazalnika....dupsko mi odmarznie :( ale podono jedyne ktore mozna brac przy kp... ztych z glistnika juz nie chce wsadzac bo moze przez nie problemy z mlekiem mam
    ...a z zadnym lekarzem tego nie konsultowalam...tzn. z pediatra ..powiedziala ze jak nie potrafie wytrzymac to mam brac i obserwowac dziecko

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha!!!! jak się macie?! czekamy wszystkie z zaciśniętymi kciukami na pozytywne wiadomości!!! Ninka musi być zdrowiutka!!! <3

Daffi - jest jakiś postęp? był już obchód?

Kiwona - a u Ciebie? masz już łoże? :) cieszę się, że Grażka ma się dobrze!

Karola nie daj sobie wkręcić, że masz mało pokarmu bo Mała puszcza cycka... ja sobie dałam wkręcić to w szpitalu... płakałam i dałam mm... w domu od soboty Bunio leci na cycku :) tylko i wyłącznie... przystawiam często.. w nocy staram się co 3h także mam nadzieję,że się dzieć najada... kupy są, pieluchy mokre są.. rzekłabym nawet naprodukcja.. K. się śmieje, że zapas miesięczny pójdzie w 2 tygodnie :)
    no i powodzenie dzisiaj!!! Pozałatwiaj wszystko co możesz! Odrzuć emocje! Ja też płakalam... każda z nas na pewno... wiem, że nie masz łatwo ale z każdym dniem będzie coraz lepiej!!!!! <3

MamaAga - na prawdę nie na w DE żadnej profesjonalnej doradcy laktacyjnej? może zapytaj gdzieś u gina... no muszą jakoś radzić kobietom w takich sytuacjach!!!

DorotaAnna też tak mam, że czasem cycki są "miękkie" a czasem twarde i wtedy wiem, że jest dużo mleka.. ale jak te miękkie naciskam to mleczko leci więc chyba nie ma się martwić.. przystawiać na życzenie i myślę, że będzie ok
    Czekamy na efekty sesji!!!! <3

India Polcia juz taka duża i kontaktowa! 2 miesiące to wieki przy naszym maluszkach.. czekam aż Bunio się będzie do nas tak uśmiechał! :)

Mama18 Ty nasz forumowy coachu!!! będę to powtarzać do końca świata!! Dobrze, że z nami jesteś!!! <3

Czekoladowa gratulacje! <3 zdrówka dla Was!

Stresant super, że Mały przybiera! znaczy dobrze Go karmisz! :)

myślą_nieskalana skąd ja to znam.. dziecko się nie najada i od razu mm.. ale może faktycznie tak było.. sama nie wiem... cycki się powoli rozkręcają... no nic.. poszło mm... trzeba czekać na nawał w cyckach i nie oglądać sie za siebie

Ja wstawałam tej nocy do Bunia a K. śpi teraz jak zabity :) z Buniem na klacie... mam czas nadrobić forum.... jedziemy dziś do Łodzi do USC. W niedzielę idziemy na sesję noworodkową :)
    K. wraca w czwartek do pracy.. także u mnie chrzest bojowy w czwartek i piątek.. na szczęscie kolejny weekend znowu dłuuugi weekend... może się do dziadków w góry wybierzemy? co Wy na to? z dwutygodniowym Buniem w taką podróż? :)

stresant, Mama36, Kasiulka90, india lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiecie czemu suwaczek u mnie nie aktualizuje się co dzień?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka byl obchod. Lekarz zapytał co sie dzieje o rece i powiedzial ze zawola na badanie i zobaczymy czy bedzie można dzis cos podac. Szczerze? Nikle szanse. Ale czekam bo szyje sasiadke moja bo juz urodzila.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 po pierwsze mleko modyfikowane to nic złego to tak samo pokarm jak mleko z piersi. Moja córka pierwsze mleko jakie dostała to był modyfik, czy jest gorsza? W żadnym wypadku. Rozwija się cudownie jest bardzo silna, i twój synek też w niczym nie będziesz gorszy jak zje mleko modyfikowane.
    Powiem ci jak to wyglądało u nas
    Więc ja urodziłam wieczorem mała musieli zabrać do cieplarki na 2 godziny na po 1 h (!!!!!) Dali jej 10 ml modyfika bo ona plakala bo była głodna.

Ja dostawialam mała na 30 minut do jednej piersi i 15 minut do drugiej. Tak mnie nauczyła pierwsza CDL która była u mnie. Po takim seansie brał ja tatuś i moim mlekiem lub modyfikiem dokarmiał bo ja już miałam zapalenie tylko nie rozpoznała go i kanaliki były zatkane ona nie uciagnela tyle ile trzeba. Po karmieniu ja sciagalam jeszcze laktatorem 7-5-3. Do lodówki i to było na następne karmienie po piersi . Niestety nieraz brakowało i modyfik szedł w ruch. bo zapasy które miałam z czasów przed zapaleniem rozeszly się w 3 dni po zapaleniu.
    Skoro ty musisz pilnować tych porcji jedzenia to pierw dostawiaj małego do piersi nawet na 15 minut ale żeby je stymulował a potem laktator metoda 7-5-3 a małemu dawaj butelkę swojego lub modyfika aż rozkrecidz laktaacje .Kup jakiś wspomagacz bawarke na przykład w Niemczech jest to piwo o smaku karmelowym jak femaltiker.
    I pij dużo melissy ona mi pomogła. Bo ja wiem że to jest stres ale on blokuje oksytocynę a ona działa też na laktację a przede wszystkim na obkurczanie macicy. Ja przez te cycki trochę zablokowalam ta oksytocynę i dwa pierwsze tyg brzuch leciał z dnia na dzień a ostatnie dwa tygodnie to mam wrażenie że stoi w miejscu USG pokazuje że prawidłowo obkurczona ale flaczek jest.
    Musisz się dużo relaksować a mleko poleci strumieniem. A najważniejsze zacząć też patrzeć na mleko modyfikowane jak na pokarm a nie coś złego. Ja w.tej chwili mam znowu dużo pokarmu i zeszłam na te chwilę do 30 minut ściągania gdzie wisialam na laktatorze na dobę nawet i 13 godzin ale to dopiero od wczoraj tak ruszyło znowu ale mała i tak jedną porcję modyfika dostaje a będzie dostawała nawet dwie myślę pod koniec tygodnia na razie obserwuje kupę po modyfiku po daje jej hippa teraz, boje się że znowu się cycki zapchają a wtedy drastycznie będę musiała ja przezucic na modyfika więc nadmiar mleka w lodówce ale widzę że modyfik też jej smakuje bo wcina tak jak moje.
    Tak jak wiewiórka pisała odstępy karmień na początek nie mogą być większe niż 3 godziny to ważne dla laktacji a jakbyś dala radę co 2 boby najlepiej dla pobudzania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 09:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 a czy położna nie moze ci przynieść recepty? Moja siostra miała ta duże medele z apteki właśnie na receptę a ten laktator to robi robotę, super jakby ci się udało go miec

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż wraca jutro do pracy... ale damy sobie radę na pewno :)

Fasolka77, espoir, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    nie wiecie czemu suwaczek u mnie nie aktualizuje się co dzień?
    Miałam identyczny i zmieniłam bo też mi się nie aktualizował

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny Bunio ma taką suchą skórkę na przegubach rączek- to normalne? czy posmarować oliwką?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi trzymam kciuki aby coś się już dziś zadzialo. Już tyle się wymeczylas bidulko... 😘

Karola a z Tobą jestem myślami, wiem co przezywasz, przeszłam to nie raz. Wiem, że nie jest Ci łatwo. Powodzenia 😘😘

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dziewczyny Bunio ma taką suchą skórkę na przegubach rączek- to normalne? czy posmarować oliwką?
    Normalne. Ta skórka musi zejść. Możesz czymś posmarować jeśli robi się czerwone. U nas schodził cały brzuszek, nóżki i rączki. Ostatnie zeszły policzki.

Fasolka77, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Miałam identyczny i zmieniłam bo też mi się nie aktualizował

Paula a z jakiej strony działają?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ❤❤❤❤ i każda z Was ❤❤❤❤ zawsze można na Was liczyć ❤❤❤❤
    Zawsze doradzicie i wesprzecie 🥰🥰🥰🥰

Ja przeszperałam neta w poszukiwaniach CDL i dupa..
    ale skorzystam z Waszych rad i albo się rozkręci albo zostaniemy z mm😉

Czy te Sab Simplexy i inne antykolkowe lepiej jest podawać za każdym razem przed jedzeniem czy jednak nie przyzwyczajać?
    Maly placze ewidentnie od brzuszka i juz kilka razy podany byl Sab Simplex.Polożna doradza żeby po prostu Go obserwować i wtedy zdecydować czy podać przed czy nie a w razie w podac po...No czyli wiecie-odp.żadna...
    Mały niby spokojny,zje,odbije,zasnie i za jakiś czas budzi się,płacze,pręży i wariuje nóżkami i wtedy dopiero Mu podaje Saba..
    Jesteśmy na Hipp combiotik HA -w szpitalu padlo pytanie czy są alergie w rodzinie i po tym jak potwierdziłam to uznali,że lepiej zapobiegawczo podać HA.A to mleko takie rzadkie jak woda...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 09:50

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Normalne. Ta skórka musi zejść. Możesz czymś posmarować jeśli robi się czerwone. U nas schodził cały brzuszek, nóżki i rączki. Ostatnie zeszły policzki.

ok, dzięki Paula :)- jutro zapytam położnej :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2932 2933 2934 2935 2936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ