Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Fasolka77 wrote:Kiedy takie maluszki podnosza główkę? Możliwe, żeby mój już dźwigal lezac na brzuszku?
Na krótko juz może podnosić, moj juz tez podnosi na chwilkęa jak leży ba mnie to już całkiem wysoko ją dźwiga. To chyba dobrze
Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość
-
Fasola, że śr zapamiętałem, że właśnie się zwykle rodzice cieszą jak dziecko szybko podnosi główkę, ale za wczesnie jednak nie powinno, bo to może świadczyć o zwiększonym napięciu miesniowym. Ja bym się skonsultowala z fizjo dziecięcym, ale bez paniki, na spokojnie. Bo Bunio w końcu maleńki jeszcze. Ja nie pamiętam, kiedy powinno dziecko dźwigać główkę, ale to chyba jednak za wcześnie.
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Jak tam stoicie z waga? U mnie tydzien po porodzie 1 kg na plusie ale cycki wieksze wiec moge uznac, ze wrocilam do wagi sprzed ciazy...wisi mi jeszcze fald na brzuchu...srednio to wyglada i zastanawiam sie czy to aby sie samo wklesnie? Chyba nie...Fasolka77
-
Kiwona wrote:Fasola, że śr zapamiętałem, że właśnie się zwykle rodzice cieszą jak dziecko szybko podnosi główkę, ale za wczesnie jednak nie powinno, bo to może świadczyć o zwiększonym napięciu miesniowym. Ja bym się skonsultowala z fizjo dziecięcym, ale bez paniki, na spokojnie. Bo Bunio w końcu maleńki jeszcze. Ja nie pamiętam, kiedy powinno dziecko dźwigać główkę, ale to chyba jednak za wcześnie.
On lekko dźwiga wlasnie jak lezy na K. Zauwazylam ostatnio i tez mi sie wydało, ze to za wcześnie ... bede obserwowacFasolka77
-
Fasolka77 wrote:Jak tam stoicie z waga? U mnie tydzien po porodzie 1 kg na plusie ale cycki wieksze wiec moge uznac, ze wrocilam do wagi sprzed ciazy...wisi mi jeszcze fald na brzuchu...srednio to wyglada i zastanawiam sie czy to aby sie samo wklesnie? Chyba nie...
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Cos sie zaczyna i oby sie nie zatrzymalo. Jak leze na boku to czuje sie super i nie boli mocno ale czuje po mlodym ze go tam gniecie ostro. A na plecach az mnie sciska i tylko oddychanie mnie ratuje.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9341060c6c0c.jpg
Az sie boje myslec co bedzie jak toco będzie 70..
O 17 znow ktg mam odpoczywac i zbierać sily na noc. Chyba ze wody odejda mam od razu zglosic.MamaAga85, Szonka, Fasolka77, Kiwona, mysla.nieskalana, Karmelllka90, B_002, Lolka30, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:A ja muszę wstać i się ogarnąć, żeby zdążyć do 11, zastanawiam się czy ta mała terrorystka mi na to pozwoli 😁
Wczoraj pierwszy raz od powrotu ze szpitala się popłakałam, z bezradności, że zostałam z tym wszystkim sama ..
i tak Cie podziwiam, ze sama dajesz rade ! dzielna babka z Ciebie
a to co piszesz co ten typ yrabia to przechodzi ludzkie pojecie...szok
Daffi wrote:Mialam mierzenie cyrklem ale za cholere nie wiem co te wymiary znacza.
ciekawe jak mycha ... jak wyniki ?
my dzis bylysmy na kontroli - bilirubina juz ponad 8 (z 14 spadla tyle) wiec jestem happy.
przytylo sie panience wiec jeszcze bardziej happy. Potem we trzy pojechalysmy na zakupy, buty starszej bo rosnie jak na drozdzach, teraz obiad szybko i konczyc bede prasowac bo rano sie nie wyrobilam
no i oDaffi, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Daffi wrote:Cos sie zaczyna i oby sie nie zatrzymalo. Jak leze na boku to czuje sie super i nie boli mocno ale czuje po mlodym ze go tam gniecie ostro. A na plecach az mnie sciska i tylko oddychanie mnie ratuje.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9341060c6c0c.jpg
Az sie boje myslec co bedzie jak toco będzie 70..
O 17 znow ktg mam odpoczywac i zbierać sily na noc. Chyba ze wody odejda mam od razu zglosic.
Edit : bolał mnie ciągły ból okresowy w plecach i brzuchu, ale skurcze nie.
Daffi!!! Trzymam kciuki, żebyście się niedługo już tulili.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 15:37
Daffi lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Bubek wrote:czy nie masz dupki za waskiej
ciekawe jak mycha ... jak wyniki ?
my dzis bylysmy na kontroli - bilirubina juz ponad 8 (z 14 spadla tyle) wiec jestem happy.
przytylo sie panience wiec jeszcze bardziej happy. Potem we trzy pojechalysmy na zakupy, buty starszej bo rosnie jak na drozdzach, teraz obiad szybko i konczyc bede prasowac bo rano sie nie wyrobilam
no i o
Gratuluję wyniku bilirubiny. Czulam ze wszystko zakończy się szczesliwieBubek lubi tę wiadomość
-
KarmeLoVe wrote:U mnie były w sobotę 70 i byłam w szoku, bo nie były bolesne, a tylko takie... Hm. Kazały mi po prostu oddychać gdy przyszły. Jak na moj próg bólu, były w pewnym sensie dla mnie... Przyjemne 😂🙄
Mnie boli tylko jak nachodzi.. Czuje ze idzie i przybiera na sile.. Trzyma i po chwili czuje pwoolna ulge
. I tak co chwilke..Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 15:38
-
mysla.nieskalana wrote:A mnie smutno..Ja mam jakieś zapalenie śluzówki macicy czy inne gowno i muszę dostawać antybiotyk dozylnie przynajmniej 3 dni,a malutki ma trochę zoltaczke no i dupa..zostajemy tu 😥
jeszcze 3 dni tylko! dasz radę! a mama musi być zdrowa!!mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
Fasolka77