Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Fasolka77 wrote:Kiedy takie maluszki podnosza główkę? Możliwe, żeby mój już dźwigal lezac na brzuszku?
Na krótko juz może podnosić, moj juz tez podnosi na chwilkę
a jak leży ba mnie to już całkiem wysoko ją dźwiga. To chyba dobrze
Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość
-
Fasola, że śr zapamiętałem, że właśnie się zwykle rodzice cieszą jak dziecko szybko podnosi główkę, ale za wczesnie jednak nie powinno, bo to może świadczyć o zwiększonym napięciu miesniowym. Ja bym się skonsultowala z fizjo dziecięcym, ale bez paniki, na spokojnie. Bo Bunio w końcu maleńki jeszcze. Ja nie pamiętam, kiedy powinno dziecko dźwigać główkę, ale to chyba jednak za wcześnie.
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Jak tam stoicie z waga? U mnie tydzien po porodzie 1 kg na plusie ale cycki wieksze wiec moge uznac, ze wrocilam do wagi sprzed ciazy...wisi mi jeszcze fald na brzuchu...srednio to wyglada i zastanawiam sie czy to aby sie samo wklesnie? Chyba nie...Fasolka77

-
Kiwona wrote:Fasola, że śr zapamiętałem, że właśnie się zwykle rodzice cieszą jak dziecko szybko podnosi główkę, ale za wczesnie jednak nie powinno, bo to może świadczyć o zwiększonym napięciu miesniowym. Ja bym się skonsultowala z fizjo dziecięcym, ale bez paniki, na spokojnie. Bo Bunio w końcu maleńki jeszcze. Ja nie pamiętam, kiedy powinno dziecko dźwigać główkę, ale to chyba jednak za wcześnie.
On lekko dźwiga wlasnie jak lezy na K. Zauwazylam ostatnio i tez mi sie wydało, ze to za wcześnie ... bede obserwowacFasolka77

-
u mnie jeszcze 10kg na plusie, 10kg mi zeszlo wiec jestem w polowie drogiFasolka77 wrote:Jak tam stoicie z waga? U mnie tydzien po porodzie 1 kg na plusie ale cycki wieksze wiec moge uznac, ze wrocilam do wagi sprzed ciazy...wisi mi jeszcze fald na brzuchu...srednio to wyglada i zastanawiam sie czy to aby sie samo wklesnie? Chyba nie...
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Cos sie zaczyna i oby sie nie zatrzymalo. Jak leze na boku to czuje sie super i nie boli mocno ale czuje po mlodym ze go tam gniecie ostro. A na plecach az mnie sciska i tylko oddychanie mnie ratuje.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9341060c6c0c.jpg
Az sie boje myslec co bedzie jak toco będzie 70..
O 17 znow ktg mam odpoczywac i zbierać sily na noc. Chyba ze wody odejda mam od razu zglosic.
MamaAga85, Szonka, Fasolka77, Kiwona, mysla.nieskalana, nick nieaktualny, B_002, Lolka30, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:A ja muszę wstać i się ogarnąć, żeby zdążyć do 11, zastanawiam się czy ta mała terrorystka mi na to pozwoli 😁
Wczoraj pierwszy raz od powrotu ze szpitala się popłakałam, z bezradności, że zostałam z tym wszystkim sama ..
i tak Cie podziwiam, ze sama dajesz rade ! dzielna babka z Ciebie
a to co piszesz co ten typ yrabia to przechodzi ludzkie pojecie...szok
czy nie masz dupki za waskiejDaffi wrote:Mialam mierzenie cyrklem ale za cholere nie wiem co te wymiary znacza.
ciekawe jak mycha ... jak wyniki ?
my dzis bylysmy na kontroli - bilirubina juz ponad 8 (z 14 spadla tyle) wiec jestem happy.
przytylo sie panience wiec jeszcze bardziej happy. Potem we trzy pojechalysmy na zakupy, buty starszej bo rosnie jak na drozdzach, teraz obiad szybko i konczyc bede prasowac bo rano sie nie wyrobilam
no i o
Daffi, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
U mnie były w sobotę 70 i byłam w szoku, bo nie były bolesne, a tylko takie... Hm. Kazały mi po prostu oddychać gdy przyszły. Jak na moj próg bólu, były w pewnym sensie dla mnie... Przyjemne 😂🙄Daffi wrote:Cos sie zaczyna i oby sie nie zatrzymalo. Jak leze na boku to czuje sie super i nie boli mocno ale czuje po mlodym ze go tam gniecie ostro. A na plecach az mnie sciska i tylko oddychanie mnie ratuje.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9341060c6c0c.jpg
Az sie boje myslec co bedzie jak toco będzie 70..
O 17 znow ktg mam odpoczywac i zbierać sily na noc. Chyba ze wody odejda mam od razu zglosic.
Edit : bolał mnie ciągły ból okresowy w plecach i brzuchu, ale skurcze nie.
Daffi!!! Trzymam kciuki, żebyście się niedługo już tulili.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 15:37
Daffi lubi tę wiadomość

Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534
03.09.2018 - 2218 
11.09.2018 - 22870
Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko 
17.10.2018.
Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku 
-
Tak tak tylko skad oni to wiedza jak tu klopsik sie szykujeBubek wrote:czy nie masz dupki za waskiej

ciekawe jak mycha ... jak wyniki ?
my dzis bylysmy na kontroli - bilirubina juz ponad 8 (z 14 spadla tyle) wiec jestem happy.
przytylo sie panience wiec jeszcze bardziej happy. Potem we trzy pojechalysmy na zakupy, buty starszej bo rosnie jak na drozdzach, teraz obiad szybko i konczyc bede prasowac bo rano sie nie wyrobilam
no i o

Gratuluję wyniku bilirubiny. Czulam ze wszystko zakończy się szczesliwie
Bubek lubi tę wiadomość
-
Mnie te bardzo bolaly.. Jak karpik oddychhalam az mnie wyginalo. Wiec trzymam sie trgo ze mniejsze toco a mocniejsze w czuciu to jest to czego mi trzeba.KarmeLoVe wrote:U mnie były w sobotę 70 i byłam w szoku, bo nie były bolesne, a tylko takie... Hm. Kazały mi po prostu oddychać gdy przyszły. Jak na moj próg bólu, były w pewnym sensie dla mnie... Przyjemne 😂🙄
Mnie boli tylko jak nachodzi.. Czuje ze idzie i przybiera na sile.. Trzyma i po chwili czuje pwoolna ulge
. I tak co chwilke..Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 15:38
-
mysla.nieskalana wrote:A mnie smutno..Ja mam jakieś zapalenie śluzówki macicy czy inne gowno i muszę dostawać antybiotyk dozylnie przynajmniej 3 dni,a malutki ma trochę zoltaczke no i dupa..zostajemy tu 😥
jeszcze 3 dni tylko! dasz radę! a mama musi być zdrowa!!
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
Fasolka77

[