X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi trzymam kciuki!

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi trzymamy kciuki!!
    U mnie dzień pod tytułem kolka... W końcu pomógł espunisam.. Wózek i smoczek!! Na siłę mu cały dzisn dziś wpychalam.. Bo wiecie z żalu o kolke chcisl cyca i cyca... Za dużo jedzenia.. Ulewa nie i kolka i tak w kółko. Jeszcze wjechał termoforek. Smoczek to mzoe nie jego przyjaciel ale chociaż trochę possał. Zasnął i wypluł. Ale. Na razie kropelki zrobiły najlepsza robotę. Tata przyniósł po południu.
    Także nawet nie mialam rąk do pisania.

Trzymam. Mocno kciuki za wszystkie.
    Karolcia trzymaj się babo!!!
    Malutka serduchem jestem z Wami ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 19:36

• india Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola coraz bardziej wymagająca. Mam wrazenie, ze ktos mi dziecko podmienil. Ani na chwile nie może zostac sama bo od razu wrzask.
    W nowej pozycji zwiekszyla sie długość karminia i jego czestotliwosc. I tu znowu jest glosny placz bo mala najlepiej jadlaby co godzine. W tym systemie jek waga chyba raczej nie wyhamuje

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na badaniu jescze wszystko bez zmian 2-1-0 ale cos sie zaczyna lekarz po badaniu mial sporo ciemnej krwi. Powiedzieli zebym sie polozyla i odpoczywala za godz ktg a jak ruszy w nocy zebym mialam sily.

B_002, Misiabella lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie.
    Na ktg pisały się skurcze 70-98 po ok 40 sekund. Lekarz przepisał mi scopolan, mam brać żeby chociaż tydzień wytrzymać jeszcze w dwupaku. Następna wizyta za 6 dni że względu na te skurcze i wagę "małej" jeśli mogę jeszcze ja tak nazwać 😂

Z pomiarów usg waży dziś 4238g, widziałam, że troszkę zanizal pomiar i powiedział, że gwarantuje, że tyle waży albo więcej....

martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • espoir Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india może ma skok rozwojowy?

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India ja mam wrażenie że moje dziecko na. Skok rozwojowy co 2 dni 🤣🤣🤣
    Menka niezła waga!! :)

Menka888, Kiwona, B_002 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Dziewczyny, jeszcze nie mam skroconego aktu urodzenia i nie zlozylam wniosku o urlop macierzynski i rodzicielski, czy jakis papier ze szpitala jest potrzebny? Nie mam swojego wypisu bo nie zdazyli mi wypisac w niedziele i w czwartek przy okazji wizyty u nenatologa w szpitalu chce odebrac w czwartek. Pewnie tam bede miec jakis dokument potwierdzajacy kiedy urodzilam. Juz nie pamietam jak to bylo a jak czytam na stronie zusu co kest potrzebne to glowa mnie boli, choc boli mnie i bez tego, z niewyspania ;)

u mnie wymagają akt urodzenia i zaświadczenie ze szpitala o porodzie

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, niezła waga! Wytrzyma jeszcze, bo to 37 Tc dopiero, a potem już niech się dzieje :)

Menka888 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu skurcze coraz mocniejsze..

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Szonka, Bubek, Kiwona, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi niech się dzieje!!!

• india Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jak tu to robisz???
    Mnie nadprogramowe kilogramy nie chca opuścić

Karolina naprawde jestes silna i dzielna babka <3 za serce mnie sciska jak czytam z czym musisz sie mierzyc. buziaki dla ciebie i twojego Skarbusia

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi niech moc będzie z Toba <3 juz za chwilke utulisz malucha

Daffi lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tych lepszych dzisiejszych informacji, to wbiłam się w spodnie w rozmiarze 32, xxs. Aż ciekawa jestem ile ważę.

5fb2bfcd3cf615acmed.jpg

DorotaAnna, Menka888, Daffi, Kiwona, nick nieaktualny, espoir, Nistera, B_002, Misiabella, Wiewióreczka, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Rozumiem....czyli za dlugie przerwy robiłam...tak kazali w szpitalu...fuck...
    teraz co 3 h z zegarkiem w ręku będę Go budzić tyle,ze Mały juz np.po ostatniej pobudce nie zjadł do końca...
    i oczywiście nie odbija za kazdym razem mimo.twgo ze pol godziny po noszę Go w pionie.a może to wina butelki? juz sama nie wiem...
    mam i Avent i Mom a ostatecznie z Nuka pije bo taka byla w szpitalu i taką na szybko kupiłam żeby sprawnie poszło w domu...
    Male dziecko i tyle niewiadomych
    Moja też nie zawsze odbije raczej odbija i to solidnie. Ale są dzieci, które w ogóle nie odbijają. Ja na twoim miejscu teraz karmiłam bym go co dwie godziny pierw pierś potem butla on ci rozhula tak laktację będzie jadł mniej na karmienie ale u nas się to sprawdziło na początku jak w domu po 4 pierwszych dobach mała przybrała tylko 30g ( podobno spadła jeszcze z wagi z powodu żółtaczki co może i u ciebie też jest w jakimś stopniu powodem). Co do butelki ja polecam tomme tippe antykolkowe są w kształcie zbliżone do piersi usteczka się dobrze układają i one nam nie zaburzają ssania. Smoczek mam z difraxa newborn jest Extra.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś rano ściągnęłam 80 ml mleka dla małej, później przed wyjazdem ściągnęłam jeszcze 100, z obu cycków. To chyba nie jest z tym mlekiem tak źle ? Tzn że trochę go jest.

nick nieaktualny, B_002, Misiabella lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny, dziękuje! Za Wasze serca i za wsparcie! To dla mnie mega trudny dzień, nie sądziłam że aż tak to się skończy. Nie chciałam dopuścić do takiej sytuacji. Na początku ironicznie podśmiewał mi się w twarz, na koniec może trochę żalu widziałam w jego oczach jak pwtrzył na nią. Popatrzył z żalem ale nawet jej nie pocałował. Stwierdził, że załatwi to sądownie i będę mu tylko „wydawać” dziecko.

Wracałam do domu z płaczem.

W przyszłym tygodniu pójdę na spotkanie z radcą prawnym, może mnie trochę pokieruje co robić dalej.

Idę jutro z małą do przychodni, bo ma katar, który mnie martwi.
    Radca prawny to super krok. Karolinka nie miej co do niego skrupułów to jest kawał gnoja i on w stosunku do ciebie zachowuje się okropnie ty bądź taka sama dla niego

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Jezu skurcze coraz mocniejsze..

Daffi doczekalas sie!!!! Do boju!!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze zapytam, czy nadal chlać ten Femaltiker ? Zostały mi 3 saszetki.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Daffi doczekalas sie!!!! Do boju!!!!
    Coraz mocniejsze i dluzsze. Czuje jakbym jajko znosila. Daj boze by postepowalo rozwarcie.

nick nieaktualny, Kiwona, B_002 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

‹‹ 2940 2941 2942 2943 2944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ