Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wasze dzieci tez tak ulegają ?
Mój od 3 dni po posiłku tak ulewa a wręcz wymiotuje bo wczoraj wieczorem byłam cała mokrai nie wiem co z tym zrobic, teraz przeczytałam go 3 h bez jedzenia a i tak wszystko zwrócił, nie wiem czy isc z tym do lekaRZa czy jeszcze poczekać, wczesniej nie było takich problemów. Pieluszki są mokre kupki robi normalnie czyli się najada
-
Ja ubieram w body z krotkim rekawem i na to albo pajac, albo polspiochy i bluzeczka z dlugim rekawem. Bez body pod spodem, lub w samym body jakos wydaje mi sie ze byloby za lekko. Zwlaszcza dla takiego chudzielca. Mi w szpitalu z kolei zwracali uwage zebym nie ubierala w samo body z dlugim rekawem i jakos stwierdzilam ze moga miec racje. Do jedzenia rozbieram do samego body. Okrywam pieluszka flanelowa nozki...Moja stara waga noworodkowa zepsula sie. Dzis przyszla druga. Zwazylam malego i wazy juz 2920 g, czyli przekroczyl swoja wage urodzeniowa 2715g. Niby marnie je, a ładnie odbil Dzis powinien sie urodzic wg usg, wg om 2 maja, a jak sobie sprawdzalam kiedys z owulacji to mi wyskoczyl termin 28 kwietnia i mysle ze to jest termin wlasciwy.
martusiawp lubi tę wiadomość
-
MamaAga85 wrote:Mamy,które karmicie pytam z ciekawości-czy stosujecie jakaś dietę mamy karmiącej?
czy może pozwalacie sobie na słodkości itd.?
Wiem,ze dieta matki karmiącej to mit i powinno się jeść wszystko ale jednak nadal spotykam się z opinią,że czekolada zapiera dziecko czy cos tam innego działa tak a tak...
Jak jest z Wami?
Piszę to jedząc czekoladę z orzechami no ale ja karmię mm
ja w sumie jem wszystko....espoir lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Co do jedzenia to ja tez jem wszystko, a jeszcze mam taka ochotę na słodkie ze zjadam codziennie czekoladę 🙈 do swojej wagi szybko nie wrócę 😜 raczej nie widzę tez żeby małemu coś szkodziło, teściowa mi na obiad robiła kotlety smażone 👌
Ja ubieram Huberta w body na długi rękaw plus jakieś legitak chodzimy po domu, do spania otulony w kocyk. A na spacer ubieram jakiś kombinezon i myśle ze wystarcza
A z tymi kozami to masakra 🙈 mój nas ranem ma tak zapchany nos ze wydaje takie dziwne dźwięki ze śmiejemy się z mężem ze mamy w pokoju gryzli 😂martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Czy Estrella urodziła ?
Co do jedzenia, jem normalnie, oprócz warzyw wzdymających. Codziennie jak Angella, zjadam całą czekoladę, w ciąży nie jadłam ze względu na zgagę to teraz nie potrafię sobie odmówić 😊
Jeśli chodzi o ulewanie, to moja ulewa, tak ze 3 razy dziennie teraz, ale nie jest tego jakoś mega dużo. Po prostu się z niej wyleje i wypłynie sobie na boczek. Teraz po jedzeniu częściej jej się beka niż na początku.
Fasolka pytałaś o smarowanie oliwką. Ja mam oliwkę z Hippa i smaruję małą, oprócz rączek i ładnie nam skóra zeszła 😊
A co do ubioru, to u mnie mała leży w bodach na długi rękaw, jakieś legginsy i skarpetki i przykryta lekkim kocykiem. Do spania body na krótki rękaw, pajac i taki troszkę grubszy kocyk, śpi w kokonie, ze mną w łóżku 🙈Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Co wy macie za położne że was tylko opieprzają
a to źle dziecko ubrane a to za mało przybrało na wadze lub jest przejedzone.. Moja jak widzi tego typu rzeczy to mi raczej doradza co można poprawić a nie opieprza że robię coś źle. Przynajmniej jest to przyjemna rozmowa
My dzisiaj musieliśmy pierwszy raz użyć "Katarku" do odkurzacza.
Mała się obudziła z płaczem (może coś w brzuszku zabolało) i jak ją wzięłam na ręce to miała tak jakby przytkany nosek i trudno było jej nabrać powietrze. Z nią na rękach montowałam ten aspirator z odkurzaczem, czytałam instrukcję i jakoś sobie poradziłyśmy ale potrzeba będzie wprawy. Jakieś kozy duże miała w nosie i może blokowały dopływ powietrza. A takie charczenie się zdarza u nas jak śpi mimo czystego noska.
Czy możecie polecić jakieś proste aspiratorki bez odkurzacza? takie szybkie podręczne (może też być gruszka). Do odkurzacza się sprawdzi przy większym katarze ale na mniejsze dolegliwości przydałoby mi się coś szybkiego i cichego.
A ogólnie to mamy ciężki dzień, plecy mnie już bolą od noszenia i siedzę właśnie w fotelu, Zosia śpi na mnie.
Zjadłam dziś śniadanie o 11 a potem banana w biegu. Przez cały dzień nic nie zrobiłam. Czekam na męża bo po południu od będzie nosił i usypiał, ja już nie mam siły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 15:15
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Karmelka u nas też były dwa dni bez kupy, robił co drugi dzień, a na to trochę za wcześnie. Nie martwilabym się tym gdyby nie spadek wagi z 3660 nac3250...Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
MamaAga85 wrote:jak to z tym noskiem-trzeba go oczyszczać codziennie jeżeli wszystko jest ok?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 15:25
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Ja dziś swoje śniadanie jadłam o 14 ...
Basia, u mnie dokładnie tak samo jeśli chodzi o położną, ani słowem nie powiedziała, że dziecko źle ubrane albo że coś nie tak, bardziej doradza. Ostatnio na wizycie zapytałam Pani doktor czy mała nie za dużo przybiera, odpowiedziała, że u tak małego dziecka, nie można powiedzieć że jest za dużo. Dziś zapytałam jej czy 300g w ciągu tygodnia to dobrze a ona na to, że bardzo dobrze.B_002 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ratunku! Lewy cycek mi sflaczał, mleko jest, ale wydaje mi się, że mało. Nie nabiera tak samo jak prawy. Piję femaltiker, karmienie zaczynam od tego mniejszego cycka i nie zwiększa się produkcja. Wczoraj wieczorem to się zaczęło. Wcześniej mleko kapało ciurkiem 😔 mały z niego się nie najada, daję mu potem dojeść z prawego. Co mogę jeszcze zrobić, żeby pobudzić laktację?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 15:32
-
Fasolka77 wrote:ja jem jabłka... o co chodzi z tymi jabłkami?
Szczerze mówiąc to już nie wiem dlaczego bo w internecie znalazłam różne zdania na ten temat. Raz piszą żeby surowych nie jeść a raz że można pod każdą postacią.Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Ja dziś swoje śniadanie jadłam o 14 ...
Basia, u mnie dokładnie tak samo jeśli chodzi o położną, ani słowem nie powiedziała, że dziecko źle ubrane albo że coś nie tak, bardziej doradza. Ostatnio na wizycie zapytałam Pani doktor czy mała nie za dużo przybiera, odpowiedziała, że u tak małego dziecka, nie można powiedzieć że jest za dużo. Dziś zapytałam jej czy 300g w ciągu tygodnia to dobrze a ona na to, że bardzo dobrze.
Moje mi kazali w szpitalu ubierać i otulać a skończyło się przegrzaniem i potem leżała w jednej warstwie i bez kocyka.
To samo z jedzeniem, przybiera więcej niż wszędzie piszą, ale położna mówi że super
-
ja psikałam i kladłam na brzuch na przewijak na łóżeczko, sama siadałam na równi jakoś jego twarzy, żeby widzieć jak coś wycieka...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 15:43
Fasolka77 lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny