X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dziewczyny czy oliwka smarujecie tez raczki? sie zastanawiam bo Młody bierze raczki do buzi,,,czy oliwka nie zaszkodzi?
    Ja w ogóle niczym nie smaruje synka położna mówiła mi że w niczym nie smarować bo może to wywołać łojotokowe zapalenie skóry mimo że na samym początku bardzo schodziłam oskórka niczym nie smarowałam teraz ma piękną skórę

Fasolka77 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    szybko badacie bioderla, u nas jest zalecenoe zeby na kontrole isc miedzy 6 a 8 tyg.

mi tez połozna mówiła, ze dopiero po skończonym 6 tyg

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    u nas brzydko wiatr okropny ze chce glowe urwac mialam dzis jechac do urzedu paszport wyrobic ale ze wzgl. na ten wiatr zostalam w domu

maz mi dzis pelargonie ma kupic wiec planuje na jutro sadzenie jak pogoda pozwoli...maly w wozeczku a ja na grzadki :)

spia wasze dziecki w wozkach w domu? ja przez dzien albo daje do lozeczka spac albo jak mi sie nie chce nosic to dam do wozka i jezdze az usnie

Mój śpi w koszu Mojżesza. I najlepiej mu się zasypia jak go tam wkładam i zostawiam w spokoju zasypia sam. Tzn najlepiej jest oczywiście przy cycku albo na klacie

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubierania w domu ja zakładam synkowi body na krótki rękaw i na to pajac plus skarpetki na nogi albo body na długi rękaw na to kamizelka półśpiochy i coś na nogi albo body na krótki rękaw kaftanik i śpioszki do spania nagrywamy się kocykiem

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    wkladam link ...nasza zabcia w gazecie zaraz po porodzie pierwsze minuty...odrazu sie paparazzi zjechali zdjecia zrobili do gazety wlozyli :)

https://fm.denik.cz/galerie/prave-jsme-se-narodili-fm.html?mm=9701153&back=522376389-4510-71&photo=6

uuu celebryta ;)

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w nocy synek śpi w łóżeczku ze szczebelkami a w dzień głównie na spacerze w wózku niestety ale przy czwórce dzieci mamy taki hałas w domu że maluch nie pośpi za długo także na drzemki wychodzimy na dwór.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka ja nie smaruje w ogóle oliwką tylko balsamem i smaruje łapki bo bardzo mu skóra schodziła, ale on tak mnie bierze raczek do buzi jakoś bardzo

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    W moim było w instrukcji że najpierw trzeba solą fiz nawet była w komplecie

tak, połozna tez tak radziła.... wodę morska do noska, zatykamy jedna dziurkę, odciagamy z drugiej i odwrotnie :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi Strasznie ci współczuję tak długiego porodu Mam nadzieję że szybko akcja się rozkręci i nie będziesz się już długo męczyć albo lekarze pójdą po rozum do głowy i zrobią CC jestem z tobą sercem kochana powodzenia

Daffi lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Balonik był zle założony. Rozwarcie 1cm, szyjka dluga. Teraz dostanę jakiś tampon z tasiemka. Poród raczej jutro.

dobrze, ze nie mialas takich bóli jak ja po tym baloniku.... a tasiemka to pewnie słynny mizodel... no nic... czekamy ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Tampon z tasiemką to Misodel. No to może uda się jeszcze dziś. Mi się zaczęło po 8h ;-) trzymam kciuki

na mnie nie zadziałał... no chyba, ze efektem miało byc odklejenie sie lozyska... :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas leżę z tasiemka pod ktg. Przerwy tylko na siku.
    Niestety poczatkowe skurcze się wyciszyły.
    To leżenie jest odbijające. Za ścianą kobiety krzyczą, a u mnie dupa.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szybko, staram się być na bieżąco ale pisać już nie mam kiedy...
    Co do ubierania to u nas jest zawsze jedna warstwa z długim rękawem i przeważnie otulacz muslinowe, w nocy dodatkowo rożek.
    Mamy problem z karmieniem, wydawali mi się że rozkrecilam laktacje chociaż niestety z kapturkami, a wczoraj jak to położna zwazyla to się okazało że mały spadł z wagi zamiast przytyć czułam że tak będzie bo robił kupę raz dziennie 😔. Muszę dokarmiac ale robię to na czuja niestety. Jutro znowu wazenie i wizyta CDL, która jest też neonatologiem. Mam nadzieję że ustali mi jakiś plan działania bo czuje że moje karmienie to jeden wielki chaos. Coś nakarmie, coś odciagne, coś dokarmie. A potem się zastanawiam czy podałam za dużo czy za mało 😔. Trzymajcie kciuki żebyśmy to ogarnęli. Dziś przynajmniej 2 kupy już były.

Daffi, Tunia trzymam kciuki😘.
    Kiwona, Estrella gratuluję ❤.

nick nieaktualny, martusiawp, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • stresant Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja smaruje calego oliwka teraz tylko raz dziennie po kapaniu....... wczesniej 2 razy dziennie.....
    raczek nie smaruje bo wklada do buzi........

• stresant Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Co do ubierania to u nas jest zawsze jedna warstwa z długim rękawem i przeważnie otulacz muslinowe, w nocy dodatkowo rożek.
    Mamy problem z karmieniem, wydawali mi się że rozkrecilam laktacje chociaż niestety z kapturkami, a wczoraj jak to położna zwazyla to się okazało że mały spadł z wagi zamiast przytyć czułam że tak będzie bo robił kupę raz dziennie 😔. Muszę dokarmiac ale robię to na czuja niestety. Jutro znowu wazenie i wizyta CDL, która jest też neonatologiem. Mam nadzieję że ustali mi jakiś plan działania bo czuje że moje karmienie to jeden wielki chaos. Coś nakarmie, coś odciagne, coś dokarmie. A potem się zastanawiam czy podałam za dużo czy za mało 😔. Trzymajcie kciuki żebyśmy to ogarnęli. Dziś przynajmniej 2 kupy już były.

trzymamy kciuki....no to karmienie to chyba najtrudniejsza sprawa jest ....wszystkie sie meczymy....
    ja teraz pol godziny nosilam masowalam brzuszek cwiczylam...bo sie mi wydwalo ze go boli prezyl sie i kwiankal...po czym zrezgynowana zatkam cycem paszcze.......wypil w ciagu 5 minut posral sie i spi.....czyli byl glodny wcale go brzuch nie bolal....
    chyba jeszcze nie nadajemy na tych samych falach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubierałam mała w body na to pajacyk i skarpetki i dostałam zjebke od położnej że przegrzewam dziecko i tak to ja na dwór mam ubierać. W domu albo body z długim i polspiochy czy legginsy albo body z krótkim. Do karmienia najlepiej ściągać spodenki bo dziecko jak ma za ciepło to nie je aktywnie tylko przysypia bo mu zbyt miło jest.
    Do spania zakładamy tylko pajacyka i śpi w rożku. W domku jak zasypia to kocykiem przykrywam ja. W nocy śpi w dostawcę, w dzień śpi albo w koszu Mojżesza albo w wózku. Teraz np śpi w wózku na balkonie.
    Ja na spacer mam.najwoekszy problem jak ja ubrac bo taki sam problem mam ze sobą. Podobno w sobotę ma być nawet 27 stopni więc tutaj będę miała stresa przed tym żeby ją wyletnic a wiem że powinnam

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:

Moja mała robi jedna kupę a były dni że nie robiła w ogóle a na wadze przybiera prawidłowo. Przyswaja moje mleko w całości CDL mówi że to jest trawienie bezresztkowe. Więc chyba kupa to nie wyznacznik. Właśnie rozmawiałam z sąsiadka ona ma 4 miesieczna córeczkę i też robiła i robi tylko jedna kupę a przez ostatni miesiąc nawet jedna kupa na 3 dni a mała rośnie jej bardzo szybko. Ma 4 miesiące skończone a ubranka na 74 cm

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój sztucznego mleka je 50-60ml co 3 godziny i nie jestem w stanie wcisnąć Mu więcej...I tak dzielę to na dwa razy bo po pierwszych kilku łykach juz by spał najchętniej więc robie Mu pauze i próbujemy odbić(cud jak się uda) i potem na pół spiąco je resztę...

U nas w domu na bank chlodniej.Ale nie jest Mu za gorąco z tą dodatkową koszulką nabody bo kark po prostu ciepły😉

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma opcji żebym narobiła, chyba za 18 lat :)
    Radzimy sobie super, w pierwszej dobie miałam już Mleko, dzisiaj zaczęłam pić felmatiker bo z Niny mały glodomor. Ale tylko jedna saszetek na razie żeby nie przesadzić. Opis porodu wrzucę jak wrócimy do domu, mam nadzieję że tam będzie trochę lepiej. Nina jest praktycznie nieodkladalna, od wczorajszej nocy najdłużej zasnęła na 1h20min, jak leżała na mnie. W szpitalu to trochę upierdliwe bo jednak większość czasu jestem sama. Dzisiaj poprosiłam mamę żeby przyjechała ale nie wiem czy Nina będzie chciała u niej na rękach spać. Mąż się tak stresuje że miał ją na rękach tylko raz, jak kangurowal :) A taki był z niego kozak. Za to ja sralam w majtki a teraz nią wywijam że sama jestem w szoku. Mała nie ma zoltaczki na razie. Ale spadła z wagi, jest na granicy. Więc dostawiam ja dziś cały czas żeby wyjść jak najszybciej. Gdybysmy miały dziś usg to nawet jutro ale mają tam jakaś obsuwe i odesłali mnie z powrotem :( więc pewnie w piątek.

Co u Daffi? Przepraszam że na razie się nie udzielam szerzej ale słabo z czasem, wiecie jak jest na początku.

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas co jedzenie to kupa...i się dziwić,że Misio nie przybiera😣i traci nq wadze😣

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
‹‹ 2951 2952 2953 2954 2955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ