X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ile godzin nie ma już u Ciebie postępu porodu?

Dziewczyny czemu nie jecie surowych jabłek ?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Mamy,które karmicie pytam z ciekawości-czy stosujecie jakaś dietę mamy karmiącej?
    czy może pozwalacie sobie na słodkości itd.?
    Wiem,ze dieta matki karmiącej to mit i powinno się jeść wszystko ale jednak nadal spotykam się z opinią,że czekolada zapiera dziecko czy cos tam innego działa tak a tak...
    Jak jest z Wami?
    Piszę to jedząc czekoladę z orzechami no ale ja karmię mm
    ja tylko unikam bialka ze wzgledu na synka. slodyczy nie jem ale to ze wzgledu na wage :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Reniiata Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi możesz chodzić? Ruch pomaga przyspieszyć akcje. Piłka, przysiady itp... To że skurcze się nie piszą na. Ktg nie znaczy że ich nie ma i nic nie robią. Mam nadzieję, że przy kolejnym badaniu będzie 5cm jak nic 😘

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do diety to ja jem bardziej lekkostrawnie. Nie mam chęci na słodkie, od porodu zjadłam jednego loda na patyku i kilka rurek takich z nadzieniem.
    A tak to w sumie mleko i jajka jem. Uważam z owocami i wzdymajacymi, ale to że względu na mnie - zdarza mi się że boli mnie brzuch plus mam hemoroidy.
    Małemu nie wygląda żeby coś było.

• angella908 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Wie może któraś z Was który dokument trzeba wypełnić (do ZUSu)) żeby mąż dostał opiekę nad żoną po porodzie?

Chyba to był druk z3

martusiawp lubi tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka u Nas nie pada ale jest nieprzyjemny wiatr. Mam na sobie kurtkę przeciw wiatrowa i musi być taka raczej. My już na spacerku :)
    Tak to ja mogę tak funkcjonować codziennie! :)

nick nieaktualny, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Bubek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    I jeszcze jedno pytanie-czy Wasze dzieci mają meszek/włoski na twarzy?
    maja :)

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wszystkie odpowiedzi Kochane❤

Mama36 jakie kropelki podajesz?

Pytanie do dziewczyn,które karmią mlekiem z piersi i podają z butelki(chyba tylko Wiewióreczka-ile mleka zjada dziecko jednorazowo i co ile karmienie(oczywiście mniej więcej)???
    Ciekawi mnie to czy odpowiada to ilości mleka sztucznego🤔🤔🤔

A co do tego meszku na twarzy-to pytałam bo gdzieś w jakimś artykule zobaczyłam,że jest to tylko u wcześniaków...🤔🤔🤔🤔

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniiata wrote:
    Daffi możesz chodzić? Ruch pomaga przyspieszyć akcje. Piłka, przysiady itp... To że skurcze się nie piszą na. Ktg nie znaczy że ich nie ma i nic nie robią. Mam nadzieję, że przy kolejnym badaniu będzie 5cm jak nic 😘
    Mam nie chodzić. Z racji ze za pol godz są 24h od pierwszego skurcza. To mam wypoczywac i spac miedzy skurczami zeby odzyskac troche sil na porod wlasciwy. Czyli pewnie ida tropen ze naturalny porod ponad wszystko i tak ze 2 dni jeszcze mnie po mecza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 13:07

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje się jak głupek jak Was tak pytam o wszystko i to na dodatek mając już dziecko nr 2 ...ale kto pyta nie błądzi 😉 mam nadzieję,że rozumiecie🥰

Do wczoraj Mały byl w domu w samym body z dlugim rękawem i półśpiochach. położna zwróciła mi uwagę,ze jej zdaniem to za mało. założyłam dodatkową bluzeczke z długim. a Wasze maluszki co mają na sobie w domu?
    wiem,ze to zależne od temp.w domku...nie mam termometru w domku więc nie powiem ile mam stopni...
    fakt,że Mały kark miał ciepły mimo tej jednej warstwy ale rączki ciagle byly lodowate a teraz są już troszkę cieplejsze...

no i kolejna sprawa...
    o ile nie ma bejbik problemów brzuszkowych to normalne,ze zjada i spi???
    ja już wariuje z tym strachem o żółtaczke...😣😣😣
    no i strach bierze się też z tego,że córka była komoletnie nieodkladalna od początku i raczej czuwała niż spała...

31ba25b915.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko Daffi czemu oni Cię tak męczą

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do bioderek to ja właśnie zarejestrowałam na 5 czerwca czyli to będzie 7 tydzień życia mojego maluszka

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mam nie chodzić. Z racji ze za pol godz są 34h od pierwszego skurcza. To mam wypoczywac i spac miedzy skurczami zeby odzyskac troche sil na porod wlasciwy. Czyli pewnie ida tropen ze naturalny porod ponad wszystko i tak ze 2 dni jeszcze mnie po mecza.
    Daffi Bidulko...😢😢😢😢😢😢 jestem z Tobą całym sercem...
    ile czasu mogą tak wywoływać jeżeli akcja by nie postępowała zanim podejmą decyzję o cc?jest jakiś przepis,ktory to reguluje?

31ba25b915.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Czuje się jak głupek jak Was tak pytam o wszystko i to na dodatek mając już dziecko nr 2 ...ale kto pyta nie błądzi 😉 mam nadzieję,że rozumiecie🥰

Do wczoraj Mały byl w domu w samym body z dlugim rękawem i półśpiochach. położna zwróciła mi uwagę,ze jej zdaniem to za mało. założyłam dodatkową bluzeczke z długim. a Wasze maluszki co mają na sobie w domu?
    wiem,ze to zależne od temp.w domku...nie mam termometru w domku więc nie powiem ile mam stopni...
    fakt,że Mały kark miał ciepły mimo tej jednej warstwy ale rączki ciagle byly lodowate a teraz są już troszkę cieplejsze...

no i kolejna sprawa...
    o ile nie ma bejbik problemów brzuszkowych to normalne,ze zjada i spi???
    ja już wariuje z tym strachem o żółtaczke...😣😣😣
    no i strach bierze się też z tego,że córka była komoletnie nieodkladalna od początku i raczej czuwała niż spała...

Ja mam w domu 21 stopni. Mały ma na sobie albo sam pajacyk albo body i półśpiochy. Też często ma zimne łapki ale póki kark jest ciepły to jest ok. Tylko mój jest zazwyczaj jeszcze przykryty kocykiem albo otulaczem tak mu się lepiej śpi. I mój tez tylko je albo śpi. Dzisiaj miał tak że po jedzeniu się rozglądał i nie wyglądał jakby chciał spać ae może tonjednorazowe było nie wiem. No i oczywiście wczoraj na sesji też nie chciał spać :D

MamaAga85 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj ma 2 dlugie rekawy body + pajac i kocem przykryty albo w rozku..w domu 22 stopine..ale wczesniak niedogrzany wiec lubi ciepeko lepiej funkcjonuje w cieplym nie marudzi......

• stresant Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama co to jest 6 michalkow to nie grzech :) ja wpieprzam jedna goplane dziennie :) a prinepola to w wielopakach kupuje po 4O sztuk :)

jablka jem normalnie..jedynie co to kapusty grochu kalafiora i takich tam kasz roznych....jem wszystko co mi kto ugotuje bylebym sama nie musiala :)

a i truskawki tez, wlasnie wcinam cala miche z jogirtem i musli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 13:01

B_002 lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w pochmurne dni (w mieszkaniu 21 stopni) na zwykle body z długim rękawem i śpiochy albo półśpiochy, albo cieplejszy pajac ale bez body pod spodem. Dodatkowo kocyk do spania.
    W słoneczne dni robi się cieplej więc wtedy ma często samo body z długim rękawem i na stópki skarpetki żeby nie marzły, ale nogi gołe, kocyk też dodatkowo do przykrycia.
    Ja sprawdzam na karku, Jak ubierałam ją cieplej to się pociła na karku i robiła czerwona. Często się przytulamy więc idę mnie też ma dużo ciepła.

Dzieci lepiej ubrać za słabo niż zbyt ciepło bo jak im będzie zimno to nam to zasygnalizują, a gdy jest im gorąco to podobno nie płaczą aż się nie przegrzeją.
    A zawsze można przykryć kocykiem jak się robi chłodniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 13:06

DorotaAnna lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant hihi
    MamaAga pytaj jak wlezie.. Każda z Nas pyta. Mój ma body i polspiochy. Na noc pajacyk i jest w rożku. Nie wyobrażam sobie ubierać ciepłej. Dodatkowy rękaw to ja na spacer zakładam... Sama niech się ubierz w dwa rękawy ta Polozna.. No chyba że ktoś ma zimno w domu.
    Temp sprawdza się na karku. Mój też ma rączki chłodne często.
    Mój jak temp przekracza na dworze 20 st to jest w body z krótkim rękawem albo często w samym body leży. On uwielbia być nagob i mieć masowane stopy
    Kropelki espunisam.

• stresant Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas brzydko wiatr okropny ze chce glowe urwac mialam dzis jechac do urzedu paszport wyrobic ale ze wzgl. na ten wiatr zostalam w domu

maz mi dzis pelargonie ma kupic wiec planuje na jutro sadzenie jak pogoda pozwoli...maly w wozeczku a ja na grzadki :)

spia wasze dziecki w wozkach w domu? ja przez dzien albo daje do lozeczka spac albo jak mi sie nie chce nosic to dam do wozka i jezdze az usnie

• stresant Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama...o taaak masaz stop uwielbia...ani nie dycha wtedy :) po kapaniu w lazience sauna, jeszcze mu farelke puszczam zeby na niego dmuchalo cieplo..smaruje olejem i masuje ...zyc nie umierac :)

‹‹ 2949 2950 2951 2952 2953 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ