Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny czy wasze maluszki mają też tak turbo rosnące paznokcie? Moja się dzisiaj podrapała do krwi na buzi a obcinalam jej w poniedziałek
Położna powiedziała że to normalne, niektóre dzieci rodzą się z długim i twardymi paznokciami a inne z delikatnymi dopiero za jakiś czas trzeba będzie obcinać.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Tunia76 wrote:Daffi w Koperniku też cesarki na cukrzyce nie dostaniesz. Mają jakąś zajawke na porody SN.
Mi wywołują od doby. Postępów porodu brak. Obecna tasiemka do jutra do 9.30 oznacza leżenie na łóżku pod ktg. Przerwy tylko na siku.
A potem chyba dopiero oksytocyna 2 kroplowki w odstepie 1 dnia. Czyli wywolywanie do piątku.
Na oddziale był przypadek, że po braku postępu po oksytocynie odeslali dzoewczyne na patolgie i po 3 dniach ponowne podejscie do oksytocyny.
ja tez nie dostałam cesarki ze względu na cukrzycę.....Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:połozna mówiła, że na łuszczącą się na przegubach skórę można stosować oliwę z pestek winogron... co Wy na to?
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:a nie boisz sie Espoir, ze patyczkiem upchniesz do srodka zamiast wyjac?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 20:30
Fasolka77, Martusiazabka lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
stresant wrote:mam karmiace bez kapturkow...jak dlugo was piersi bolaly......ja na poczatku sikam po nogach
bol straszny rozwazam powrot do kaptorkow bo wytrzymac sie nie da
boli caly czas nawet po karmieniu
mnie bolało w szpitalu czyli na poczatku,,,, teraz tylko pierwsze sekundy jak zasysa a potem juz nieFasolka77
-
Misiabella wrote:Paula, u moich znajomych byla podobna sytuacja. Powtorzyli badania i wykluczyly te choroby z badan przesiewowych. Wspulczuje Ci tych obaw, bo wiem, jakie to straszne uczucie, martwic sie o zdrowie dzieci. Trzymam kciuki, zeby u Ciebie bylo podobnie.
mnie nastraszyli tak z uszkiem bo nie mogła zbadac słuchu w jednym uszku... cały dzien stres a na drugi dzien okazało sie, ze jest ok... głowa do góry!!!Fasolka77
-
nick nieaktualnyMoje najmłodsze dziecko właśnie powiedziało pierwsze "grrr" 😍😍😍
Daffi, espoir, B_002, Fasolka77, india, Karmelllka90, xKlaudiax, Misiabella, Wiewióreczka, martusiawp, Lolka30, Bubek, AniaKJ, MamaAga85, estrella, Kasiulka90, Anete lubią tę wiadomość
-
B_002 wrote:Daffi spróbuj robić sobie masaż brodawek.
Ja sobie tak rozkręcałam skurcze w dniu porodu jak słabły. To jest naturalny sposób na wytwarzanie oksytocyny przez organizm, może coś zadziała. -
jeju jak ja kocham te małe stópki, raczki, oczka.... dzis 3 razy uroniłam łezke ze szczescia
mój kochany Bunio
espoir, Mama36, DorotaAnna, india, Karmelllka90, xKlaudiax, Misiabella, Wiewióreczka, Lolka30, AniaKJ, MamaAga85, estrella, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Fasolka można jak najbardziej, ja np smaruje mala oliwka z dermy jest super na prawdę. I kąpie ja w wodzie z odrobiną krochmalu i super ta skórka zeszła bo mała miała cały brzuszek rączki i nozki.
Dziewczyny czy wasze maluszki mają też tak turbo rosnące paznokcie? Moja się dzisiaj podrapała do krwi na buzi a obcinalam jej w poniedziałek
no ja mam tez z Dermy ale połozna mówiła, ze zatyka pory.... sama juz nie wiem,.... Karmellka smarujesz tylko po kapieli czy codziennie?Fasolka77
-
Fasolka ja rycze za kazdym razem jak gebe do malego otworze
jak mu opowiadam cokolwiek a on tymi swoimi slepkami patrzy na mnie jak w obrazek...to odrazu mam lzy w oczach....jeszcze se pomyslu ze matka wariatka
W szpitalu po porodzie nasmarowali go caleho olejem slonecznikowym wiec z winogron chyba tez mozna...
Kurde baby ale laktacje rozkrecilam tym femaltikerem pilam 2razy dziennie przez 3dni.....w zdrowym cycku juz przebiera mleko wytrzymac nie moge jak sie do pol godziny nie obudzi bede se musiala ulzyc laktatorem....
Jutro mam dentyste 30 km od domu...maz jedzie ze mna bedzie z malym po parku spacerowac a ja zeby leczyc.....bedzie to pierwszy spacer Frania i to tylko z tataFasolka77, B_002, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:jeju jak ja kocham te małe stópki, raczki, oczka.... dzis 3 razy uroniłam łezke ze szczescia
mój kochany Bunio
Dziś Zosia nie bardzo śpi i mąż do mnie pisał w ciągu dnia z pracy jak sobie radzimy to mu pisałam że mnie plecy już bolą i nie mam siły, a jak Zosia zasnęła to wysłałam mu zdjęcie. Na zdjęciu zwrócił uwagę że mimo tego bólu pleców uśmiecham się
Tak sobie wtedy pomyślałam ile w tym małym człowieczku jest mojego szczęścia, że jest się w stanie wykrzesać te ukryte pokłady sił i ogarniać wszystko mimo zmęczenia.
Aż mi też łzy szczęścia poleciałystresant, Fasolka77, india, espoir, Karmelllka90, AniaKJ, estrella, Kasiulka90 lubią tę wiadomość