X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella nie miej wyrzutów sumienia. Drugiego też oddałam pamiętam.. A teraz nie oddałam ale poddalam się i dałam sama mm.. Bo mi głowa leciała mały nie spał.. Chciał do cyca non stop..
    No chyba każda musi to przejść :)

Fasolka77, estrella lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też przyszła i zabrała, bo była 3 w nocy a mała ciągle płakała i spać nie chciała. Bałam się, że zasnę na siedząco i po prostu ją upuszczę.

Przyprowadziła mi ją po 5, a ja byłam taka szczęśliwa, że mogłam 2h pospać!!! Czułam się wyspana jak nigdy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 08:03

Fasolka77, estrella, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Mi też przyszła i zabrała, bo była 3 w nocy a mała ciągle płakała i spać nie chciała. Bałam się, że zasnę na siedząco i po prostu ją upuszczę.

Przyprowadziła mi ją po 5, a ja byłam taka szczęśliwa, że mogłam 2h pospać!!! Czułam się wyspana jak nigdy!
    Ja przedwczoraj byłam już na granicy. Też mi głowa leciała, dobrze że stabilnie na łóżku siedziałam bo inaczej jeszcze chwila i mała byłaby na podłodze. Ale w ciągu 24h spałam 1,5 a wcześniej dużo lepiej nie bylo

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lezalam tydzien w szpitalu a malego mi dopiero w ostatnia noc zostalwili......a to jescze maz musial zostac ze mna bo wpadlam w histerie ze nie dam rady...takze spokojnie bez wyrzutow...

• stresant Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwagierka urodzila po 30 godzinach w koncu.....3 dziecko a tak dlugo sie meczyla

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zabierają tylko w 1 dobie.
    Ale laski , wychodzimy :) właśnie karmie młodego piersią, coś tam nawet leci. Jeszcze pewnie będziemy rozkręcac laktacje, ale coś mam w piersiach :) Dostałam jakiś czopek, zaraz będę aplikować. Muszę zjeść śniadanie. I się zacząć ogarniać, mąż przyjedzie po nas :) Jej, ale się cieszę :)

Karollinax26, Bubek, DorotaAnna, Tysia89, MamaAga85, Syska2202, Misiabella, mysla.nieskalana, xKlaudiax, Reniiata, Mama36, malutka_mycha, Lolka30, Fasolka77, Karmelllka90, estrella, martusiawp, AniaKJ, Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Dajesz nadzieję kobieto 😃 to od jutra ostro ruszam z laktatorem... Może tym razem się uda 🙂

Dzięki dziewczyny za info!

Powodzenia! Misja się powiedzie tylko bądź cierpliwa ;)

estrella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dzisiaj 5 rocznicę Ślubu z Mężem, więc jeszcze zaciskam nogi, bo nie chce rodzić, ale od jutra już luzuje wszystko i niech się dzieje... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 08:44

Daffi, MamaAga85, Paula 90, Karmelllka90, Fasolka77, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrobilam ale nie wiem co komu odpisac....leb mi peka, nocka byla z glowy. Bolal brzuszek, prezyla sie. Obsrala mnie i poduszke do karmienia...
    Dostalismy niby kropelki - miesieczna kuracja na brzuszek.
    ale ja nie wiem czy nie pomagaja, czy moze 3 dni to jeszcze za malo by pomogly.
    Dostalysmy tez czopki w razie W ale nie chce jej faszerowac wszystkim co popadnie.

malutka_mycha - bardzo wspolczuje i lacze sie w bolu, ja przechodzilam ciaze z cytomegalia. Dostawalam kroplowy, bralam cos a'la heviran w dawkach jak dla slonia. Mialam 3 rezonansy, amniopunkcje, milion badan. Martwilam sie okropnie, po porodzie okazalo sie ze malutka ma wirusa CMV. Poki co wszystkie badania przeszla pomyslnie, ale przez najblizsze 10 lat musimy kontrolowac, badac, mierzyc bo jesli moze nie wiesz to ten wirus lubi sie objawic w wieku szkolnym. Takze wisi to nad nami, nerwow kupa byla i jest nadal, ale glowa do gory! Wszystko bedzie dobrze, mamy swoje skarby, musimy myslec pozytywnie. Trzymaj sie !

Karollinax26 wrote:
    Mi się od dwóch dni wydaje, że Marcelina ssie „na pusto”. Przystawię ją, possie chwile tak konkretnie a później to już nawet nie słychać odgłosu przełykania. Mija jakiś czas i zasypia.

moja sie tak nauczyla ostatnio...jak slysze ze nie przelyka to ja odrywam od siebie - taka jestem wredna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 08:44

malutka_mycha, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc nawet ok, mozna nawet powiedzieć,że się wyspalismy....jak na warunki z noworodkiem ;)
    Mlody zasnal mi na rękach ale proba odlozenia konczy sie wybudzeniem :)
    Udalo mi sie zjesc śniadanie.... da sie ukroic chleb jedna reka!!!! Poważnie! :)

Cukier na czczo 88 ;) waga jak sprzed ciazy.... yupi!!!! To lecimy dalej .... tak z dyszke bym chciała zrzucic jeszcze ;)

Zaraz Was nadrobie a tymczasem milego dzionka, tulcie swoje Maluchy ile wlezie!!!<3

MamaAga85, Misiabella, martusiawp, DorotaAnna, AniaKJ, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja mam dzisiaj 5 rocznicę Ślubu z Mężem, więc jeszcze zaciskam nogi, bo nie chce rodzić, ale od jutra już luzuje wszystko i niech się dzieje... ;)
    Wszystkiego Najlepszego :) samych pomyślności na kolejne lata :)

espoir lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • espoir Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Wszystkiego Najlepszego :) samych pomyślności na kolejne lata :)
    dziękujemy <3

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Malutka mycha TRZYMAMY ZA WAS KCIUKI Z CAŁYCH SIŁ❤❤❤❤❤❤ WYTRWAŁOŚCI,SIŁY I WSZYSTKIEGO DOBREGO❤❤❤❤❤❤❤❤

jestem zamsakrowana dzisiejszym dniem...
    Mały od tego odparzenia jest mega niespokojny...jak tylko Go dotykam przy przewijaniu to wrzeszczy na całe gardło😢😢😢😢😢
    Do tego co zasypial to się budził...
    Przez to, że zmęczenie narasta od samego porodu naskczyłam na męża...

To chyba normalne...mnie tez hormony buzuja i wsciekam sie na K zwłaszcza jak daje mi dobre rady w stylu....szybciej bo mu zimno, za dlugo go karmisz etc... poteguje to we mnie przekonanie, ze nie e jestem dosc dobra mama.... i placze choc wiem,, ze K. Nie ma nic zlego na mysli....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi wylazlo na dloniach i na prawej nodze. Mnostwo drobnych kropek ktore swędzą paskudnie i jak taka kropke scisne to wylatuje z niej przezroczysty plyn. Może to od opuchlizny.?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 09:00

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Też mam podobne wrażenie...aż jutro kupię sobie femaltiker w razie kryzysu. Jedna pierś Małej dziś nie wystarczala, dopiero jak dopila te 5 min z drugiej to była spokojna.
    I wtedy kolejne karmienie zaczynam od tej napoczetej, prawda?

Ja karmię raz z lewej raz z prawej... czasem mam wrazew,ze mniej mleczka mam to wtedy dajez tej co jest wiecej... i juz nie codziennie jem femaltiker... jem z jogurtem naturalnym bo mleka nie lubie..i jem jak czuje, ze cycki sa flaczkowate

Sansivieria lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cycki flaczkowate, bo może laktacja się normuje? niestety nie przez całe karmienie one będą piękne i okrągłe... ;)

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    To chyba normalne...mnie tez hormony buzuja i wsciekam sie na K zwłaszcza jak daje mi dobre rady w stylu....szybciej bo mu zimno, za dlugo go karmisz etc... poteguje to we mnie przekonanie, ze nie e jestem dosc dobra mama.... i placze choc wiem,, ze K. Nie ma nic zlego na mysli....
    Ta...jak u mnie...Może szybciej albo że ciągle Go rozbudzam bo wg męża powinnam przebierać Mu pieluche po karmieniu bo ostatnie wszystkie przybierania przed kończyly się zmianą pieluchy po i fakt, że Maly się ciągle budził no ale jak Mu nie zmienie przed to On na karmienie się sam nie obudzi i mnie wkurzał tym gadaniem aż zobaczył, że znowu mam łzy w oczach to zamilkl...
    Ja też wiem,ze mój nie ma nic złego na myśli,stara się ale zmęczenie robi swoje plus hormony i sytuacja gotowa...

Nawet nie chce nic mówić ale na weekend mamy zaplanowany pierwszy spacerek i chcieliśmy sobie fajną sesje we wlansyk zakresie zrobić na łące itd.i co🤬🤬🤬🤬 mamy taką burzę i taką ulewę że szok!!!!

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir NAJLEPSZEGO NA WASZE WSPÓLNE,KOLEJNE LATA ❤❤❤❤MIŁOŚCI I WSZYSTKIEGO CZEGO TYLKO ZAPRAGNIECIE❤❤❤❤

espoir lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Bo ma kilka cech które na to wskazują, raczej nie przypadek. Bardzo nam zależy na razie na tym żeby chociaż na jedno uszko słyszała i żeby miała szansę normalnie się rozwijać. Bo w tym badaniu przesiewowym które robią w szpitalu też wyszło że do kontroli. Ale teoretycznie jeszcze przez wody płodowe mogło być zatkane. Czekamy na następną próbę.
    Oprócz uszka ma zewnętrzne kąciki oczu opadające w dół, mało rzęs co jest charakterystyczne i delikatnie cofnieta brodke. Ale i tak na to co mogłaby mieć to mam za co dziękować jakieś siłę wyższej.

Bunia też dwa razy badali pod kątem uszek ale tak jak mowisz....jeszcze wody płodowe mogly zatkac.... po kontroli już było ok. Mycha jestes cudowna mama,Ninka ma ogromne szczęście! Wierze,ze wszystko bedzie ok i Mala będzie sie cudownie rozwijać <3
    Stanelas na wysokości zadania!!!! Nie poddawaj się!

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Mój pies to porządki na podwórku robi , a to się mu kij o miotły nie podoba , a to wąż ogrodowy go chyba zaczyna atakować 😜 ostatnio postanowił poprawić kable i załącznik światła po elektryku 😜 ja mam zawał na miejscu 😃

A nasza Maja wchodzi do oczka i wyjada rybkom pokarm ;) taki z niej zarlok ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2974 2975 2976 2977 2978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ