X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole tak z ciekawostek powiem wam, że moje dwie znajome miały teraz problemy z brzuszkami dzieci i zarowno jednej jak i drugiej lekarze kazali odstawic cyca i przejsc na mm i po przejsciu bóle poszły w niepamięć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Lili ale u was jest problem cały czas? Dzień noc?
    U nas tylko w trakcie jedzenia i przez to ona nie chce ssać bo ją boli i płacze. Wieczorem jest już bardzo głodna więc jest duży krzyk nakarmimy ja o 22/23 jakimś cudem i noc pięknie śpi i pięknie je
    Do tej pory problem był tylko w dzień, ale w nocy mimo ze sam budził sie do jedzenia to zjadł mniejszą porcje tak mi się wydaje...
    Wczoraj na noc bóle nie przeszły i po jedzeniu się wzmagały, tak jak było za dnia.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir gratulacje! Czekamy na zdjęcie Wojtusia :) Szybkiego powrotu do formy!

espoir lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    W ogole tak z ciekawostek powiem wam, że moje dwie znajome miały teraz problemy z brzuszkami dzieci i zarowno jednej jak i drugiej lekarze kazali odstawic cyca i przejsc na mm i po przejsciu bóle poszły w niepamięć.
    Przy nietolerancji laktozy są takie zalecenia bo w mleku matki zawsze jest laktoza, nawet jak ona jej nie spożywa. Tylko całkowite odstawienie załatwia problem.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) u nas dzisiaj kolejni goście byli. Ignas dał się uspac kolejnej cioci na rękach.

Misia - tak, takie żółte/zielone ropki.

Zrobił mi się mały zastój w cycu. Ale nauczona Waszymi radami chyba ogarnęłam. Już prawie nie czuje.

Powiem Wam szczerze że jestem dziś zmęczona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 16:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla rozpakowanych :-)

espoir lubi tę wiadomość

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Matko Lili, tulę! A jak u Was w ciągu dnia ze spaniem?

Ile godzin może stać w lodówce odciągnięte mleko ?

Ja czytałam ze 4 dni, w temp. Pokojowej 8 h

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Próbowałaś delicol?

Ten delicol jest bez recepty? To cos jak Espumisan?

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xKlaudiax wrote:
    Kurde, to kto jeszcze został do rodzenia ? Ja zostałam na końcu ? 😟😔
    Czekamy na maluszki Klaudii, Menki, Ago91, momoftwo.

Espoir, gratulacje! ❤ Potrójna mamo! 😍

nick nieaktualny, espoir, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Moje dziecko dalej śpi a ja muszę siedzieć na laktatorze ... 😡
    Gdybym nie odciągnęła pewnie znowu źle by się to dla mnie skończylo.
    Dziewczyny a.w.ktorym tygodniu tak nam się unormuje ta laktacja że np jak nie odciagne w nocy to nic się nie stanie?
    Moje dziecko pięknie śpi a ja nie mogę tego wykorzystac

Kasiu ja nie odciagam w nocy. Mala zje po 22 jedna piers, o 5 dostanie druga i ta kolejna jest przeznaczona na godzinę 8. Czyli 10 h nie ruszana. Mi nic sie nie dzieje z piersiami, moze laktacja sie unormowala juz? Piersi po takiej nocy sa twardsze ale nie jakos specjalnie jak na poczatki, wtedy byly jak kamienie. Teraz sa nawet miekkie.

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir gratulacje 😊❤️

espoir lubi tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Oliwier jest już z nami 😍

Gratulacje!! <3 Czekamy na fotke!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 16:37

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Ten delicol jest bez recepty? To cos jak Espumisan?

Bez recepty, jest to enzym laktaza, napisane że na kolkę niemowlęcą. Ja podaje od wczoraj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 16:39

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzień wyjęty z życiorysu. Nie wiem, co się stało. Dziecko mi calutki dzień wisi na piersi. I zasypia w trakcie. Próby odłożenia skutkują płaczem. Dobrze, że mam cały czas męża przy sobie, to mogłam się umyć, ale dziecko w ryk. Na chwilę pomaga tulenie, noszenie, a potem znowu się denerwuje i przystawiam dla świętego spokoju. Klemek mi się dzisiaj totalnie przeżre 😱😱😱

mhsvcbxmf17updrl.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Delicol podaje się przed jedzeniem do każdego karmienia.
    To enzym wspomagający trawienie laktozy więc potrzebny jest w momencie jedzenia.
    Koleżanka się trawi laktozy i jak już od czasu do czasu je coś z laktozą np ciasto z kremem jak jest u kogoś to łyka tabletkę z tym enzymem laktaza bezpośrednio przed posiłkiem.
    Ja podawałam delicol 6-7 kropli przed każdym cycem, po tygodniu kończyła się cała buteleczka.
    Ale nie widziałam zmian więc zaczęłam stopniowo odstawiać i po odstawieniu również nie było zmian więc u nas brzuszek to nie problem z laktozą.

Super to wytlumaczylas!! Dzięki: *

B_002 lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Ja mam dzień wyjęty z życiorysu. Nie wiem, co się stało. Dziecko mi calutki dzień wisi na piersi. I zasypia w trakcie. Próby odłożenia skutkują płaczem. Dobrze, że mam cały czas męża przy sobie, to mogłam się umyć, ale dziecko w ryk. Na chwilę pomaga tulenie, noszenie, a potem znowu się denerwuje i przystawiam dla świętego spokoju. Klemek mi się dzisiaj totalnie przeżre 😱😱😱

Hmm ... jakbyś mówiła o mojej Marceli, trwa to już kilka dni.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Lekarze tez zalecają cc bo to „mniej boli” jest szybsze i bezpieczniejsze... hm powiem Wam ze zalecenia lekarzy mnie coraz częściej zaskakują . Gdy na zachodzie wracamy do porohów naturalnych i karmienia piersią to w Polsce nadal tkwimy gdzies kilka lat do tylu . I szczerze nie wiem czy to wynika z braku wiedzy lekarzy czy lenistwa ich. Mam czasem wrażenie ze to tez dla ułatwienia kobietom . Mleko mm to nie jakaś trucizna ale na pewni nie jest lżejsze od naturalnego. Ryzyko wystąpienia cukrzycy i otyłości w późniejszym życiu rzadko jest poruszane. Inna poważna kwestia jest to ze dzieci po mm często bywają alergikami i w dzieciństwie stronią od urazmaiconego menu. Preferują słodkie potrawy . Nie jestem jakaś zafiksowane pierwsze dziecckp tez dostawało mm no ale przy driugim byłam już bardziej świadoma. Pierwsze 3 miesiące są trudne ale warto triche się poświecić i pomęczyć dla tych Malenswt. Dużo siły Kwietniowki! Kwietniowka 2017 ;)

Kasiulka90, Misiabella, nick nieaktualny, B_002 lubią tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Hmm ... jakbyś mówiła o mojej Marceli, trwa to już kilka dni.
    O Boże 😧 Przecież mi suty odpadną! A tak w ogóle to chcę iść na dwójkę 😩

DorotaAnna, B_002 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale patrzę na ten słodki pyszczek no i jak go nie kochać?! 😍😍😍😍😍😍

DorotaAnna, B_002 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir gtatulacje!

espoir lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
‹‹ 3061 3062 3063 3064 3065 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ