Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Lili ale u was jest problem cały czas? Dzień noc?
U nas tylko w trakcie jedzenia i przez to ona nie chce ssać bo ją boli i płacze. Wieczorem jest już bardzo głodna więc jest duży krzyk nakarmimy ja o 22/23 jakimś cudem i noc pięknie śpi i pięknie je
Wczoraj na noc bóle nie przeszły i po jedzeniu się wzmagały, tak jak było za dnia.
-
Lili90 wrote:W ogole tak z ciekawostek powiem wam, że moje dwie znajome miały teraz problemy z brzuszkami dzieci i zarowno jednej jak i drugiej lekarze kazali odstawic cyca i przejsc na mm i po przejsciu bóle poszły w niepamięć.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyHej
u nas dzisiaj kolejni goście byli. Ignas dał się uspac kolejnej cioci na rękach.
Misia - tak, takie żółte/zielone ropki.
Zrobił mi się mały zastój w cycu. Ale nauczona Waszymi radami chyba ogarnęłam. Już prawie nie czuje.
Powiem Wam szczerze że jestem dziś zmęczona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 16:15
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Moje dziecko dalej śpi a ja muszę siedzieć na laktatorze ... 😡
Gdybym nie odciągnęła pewnie znowu źle by się to dla mnie skończylo.
Dziewczyny a.w.ktorym tygodniu tak nam się unormuje ta laktacja że np jak nie odciagne w nocy to nic się nie stanie?
Moje dziecko pięknie śpi a ja nie mogę tego wykorzystac
Kasiu ja nie odciagam w nocy. Mala zje po 22 jedna piers, o 5 dostanie druga i ta kolejna jest przeznaczona na godzinę 8. Czyli 10 h nie ruszana. Mi nic sie nie dzieje z piersiami, moze laktacja sie unormowala juz? Piersi po takiej nocy sa twardsze ale nie jakos specjalnie jak na poczatki, wtedy byly jak kamienie. Teraz sa nawet miekkie.
-
Espoir gratulacje 😊❤️
espoir lubi tę wiadomość
Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
Ja mam dzień wyjęty z życiorysu. Nie wiem, co się stało. Dziecko mi calutki dzień wisi na piersi. I zasypia w trakcie. Próby odłożenia skutkują płaczem. Dobrze, że mam cały czas męża przy sobie, to mogłam się umyć, ale dziecko w ryk. Na chwilę pomaga tulenie, noszenie, a potem znowu się denerwuje i przystawiam dla świętego spokoju. Klemek mi się dzisiaj totalnie przeżre 😱😱😱
-
B_002 wrote:Delicol podaje się przed jedzeniem do każdego karmienia.
To enzym wspomagający trawienie laktozy więc potrzebny jest w momencie jedzenia.
Koleżanka się trawi laktozy i jak już od czasu do czasu je coś z laktozą np ciasto z kremem jak jest u kogoś to łyka tabletkę z tym enzymem laktaza bezpośrednio przed posiłkiem.
Ja podawałam delicol 6-7 kropli przed każdym cycem, po tygodniu kończyła się cała buteleczka.
Ale nie widziałam zmian więc zaczęłam stopniowo odstawiać i po odstawieniu również nie było zmian więc u nas brzuszek to nie problem z laktozą.
Super to wytlumaczylas!! Dzięki: *B_002 lubi tę wiadomość
-
Kasiulka90 wrote:Ja mam dzień wyjęty z życiorysu. Nie wiem, co się stało. Dziecko mi calutki dzień wisi na piersi. I zasypia w trakcie. Próby odłożenia skutkują płaczem. Dobrze, że mam cały czas męża przy sobie, to mogłam się umyć, ale dziecko w ryk. Na chwilę pomaga tulenie, noszenie, a potem znowu się denerwuje i przystawiam dla świętego spokoju. Klemek mi się dzisiaj totalnie przeżre 😱😱😱
Hmm ... jakbyś mówiła o mojej Marceli, trwa to już kilka dni. -
Lili90 wrote:W ogole tak z ciekawostek powiem wam, że moje dwie znajome miały teraz problemy z brzuszkami dzieci i zarowno jednej jak i drugiej lekarze kazali odstawic cyca i przejsc na mm i po przejsciu bóle poszły w niepamięć.
Kasiulka90, Misiabella, Paula 90, B_002 lubią tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm