Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Przeglądam pierwsza str i tak.. Brakuje mi na liście espoir nawet tych zaciazonych z terminem porodu albo zem slepa i sa 2 bledy.. Z waga dzieci u Kiwony Kazik wazyl 33800g
dorodny chlopiec
i u malutkiej mychy Ninka 37550g :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 17:58
B_002 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Tylko że to nie ja się męczę a moje dziecko.
Całe szczęście, że do koła mnie jest tak duzo koleżanek, czy nawet moich sióstr które karmiły tylko mlekiem modyfikowanym i żadna nie zmagała się z kolkami a dzieci są zdrowe i teraz jedzą wszystko nie żyją na kinderkach.Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Daffi wrote:Przeglądam pierwsza str i tak.. Brakuje mi na liście espoir nawet tych zaciazonych z terminem porodu albo zem slepa i sa 2 bledy.. Z waga dzieci u Kiwony Kazik wazyl 33800g
dorodny chlopiec
i u malutkiej mychy Ninka 37550g :p
Jakby ktos poprawial bledy to przy okazji prosze dopiszcze u mnie ze Franus jest z 36+6 -
nick nieaktualny
-
Daffi wrote:Valetta moj maly ma klopot z odbijaniem ale wali duzo bakow.. I mi w szpitalu powiedzieli ze przy kp moze tak byc ze dziecko nie odbija ale jak puszcza baczki i sie nie prezy to wszystko jest ok.
Ooo to dobrze wiedziec bo moja mala tez puszcza baczki czyli wszystko jest ok. -
Espoir - gratulacje !!!!
MamaAga85 wrote:Stresant współczuję...a jak Malutki się czuję ? je?spi?czy raczej niespokojny?
My po wizycie położnej.
Natanek waży 4610g i oby tak dalej szło. trądzik nadal pozostaje trądzikiem😉
Czy któraś z karmiących mam zdecydowała się zjeść czipsy?
Ja właśnie zjadłam kilka z córką i tak dopiero po fakcie pomyślałam.
moi pojechali na zakupy i powiedzialam zeby mi paczke wzieli... nie wolno?
espoir lubi tę wiadomość
-
jak dalej będzie wszystko ok, to jutro wychodzimy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 18:49
Paula 90, Mama36, Daffi, Bubek, xKlaudiax, martusiawp, Lolka30, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Tylko że to nie ja się męczę a moje dziecko.
Całe szczęście, że do koła mnie jest tak duzo koleżanek, czy nawet moich sióstr które karmiły tylko mlekiem modyfikowanym i żadna nie zmagała się z kolkami a dzieci są zdrowe i teraz jedzą wszystko nie żyją na kinderkach. I całe szczęście nie mają alergiiMama36, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Paula Ignacy jest HNB? Musicie go usypiać na rękach?
Teraz śpi obok mnie na łóżku i usnął sam.
Ale mieliśmy w tym tygodniu 3 razy gości i zdecydowanie rozwalili nasza rutynę. Wczoraj jeszcze w naszym mieście walnęła rura i nie było w ogóle wody w 90% miasta. Więc nie było tak lubianej przez Ignasia kąpieli. No i tak się bujamy z tymi rozsypanymi dniami.
Tu upatruje przyczyny tej "nieodkladalnosci"Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 19:15
-
nick nieaktualnyKtóraś z Was wypróbowała w końcu to Capricare? Ciekawa jestem jak dzieci na nie reagują, bo opinii w necie wiarygodnych niewiele.
Ja postanowiłam sobie odciągać i mrozić mleko w razie W. Będę trzymać w zamrażalniku w woreczkach po 100ml na czarną godzinę. -
nick nieaktualny
-
Syska2202 wrote:Wam dziewczyny przy pojawianiu się pokarmu też twardniały piersi aż od pachy? Masakra mnie tak boli prawa , przykładam kapustę . I chyba wezmę paracetamol ale to pewnie nic nie pomoże
A to kapuste przykładaj tylko wczesniej troche potlucz ja zeby soki puscila.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 19:31
-
nick nieaktualnyMama36 wrote:https://www.mp.pl/pacjent/pediatria/lista/131242,czy-nietolerancja-laktozy-u-dziecka-jest-przeciwwskazaniem-do-karmienia-piersia
Mega artykuł jak dla mnie! Polecam. Dużo wyjaśniai dużo wyjaśnia i uspokaja.
Często chcemy znaleźć przyczynę problemu i my, mamy, szukamy jej w sobie.
I niepotrzebnie. Bo większość problemów to szeroko pojęta fizjologia.
Dziękuję Ci za ten link. Rozsyłam dalejMama36 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Teraz na wieczor zaczelam odczuwac ciazenie i twardosc.. Maly wciagnal jednego cyca a drugiego tak na pol. Ale oczywiscie walnal kupe wiec musze go przebrać i dokoncze tego drugiego. Juz duza ulga.
A to kapuste przykładaj tylko wczesniej troche potlucz ja zeby soki puscila.
U nas wychodzi ewidentnie problem połykania powietrza bo mała jak je zaczyna wymyślać rozszczelnia kąciki i ja widzę nawet jak babelkuje. Mam butelki tomme tippe i dr Browns anty kołkowe i co... O kant dupy je rozbić.