X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądam pierwsza str i tak.. Brakuje mi na liście espoir nawet tych zaciazonych z terminem porodu albo zem slepa i sa 2 bledy.. Z waga dzieci u Kiwony Kazik wazyl 33800g :D dorodny chlopiec :) i u malutkiej mychy Ninka 37550g :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 17:58

B_002 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tylko że to nie ja się męczę a moje dziecko.
    Całe szczęście, że do koła mnie jest tak duzo koleżanek, czy nawet moich sióstr które karmiły tylko mlekiem modyfikowanym i żadna nie zmagała się z kolkami a dzieci są zdrowe i teraz jedzą wszystko nie żyją na kinderkach.
    Moja jula kp tylko 4tyg fakt ze wybrzydza z warzywami ale do 2rz jadla wszystko pozniej zaczela wymyslac. Nie mamy absolutnie problemu ze slodyczami. Je sporadycznie i niewiele. Zdrowa piękna dziewczyna.. Urodzila sie 4150g a teraz ma 9lat skonczone i wazy 31 kg. Mysle ze to nie regula. A nawyki zywieniowe sa tez często wina rodzicow.

Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta, ja Marceliny w nocy też nie odbijam, bo zje i po 5-10 min śpi. Co do odkurzacza nie próbowałam jeszcze, wczoraj tylko spróbowałam z Szumisiem ale nie pomógł oczywiście 😉
    Odkurzacz wypróbuje!

valetta94 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też karmię jak Basia bardzo często, nawet teraz! Ten mały ssak na mnie leży, główkę ma opartą o moją rękę i tak sobie ssie a przy okazji zrobiła 💩

B_002 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Przeglądam pierwsza str i tak.. Brakuje mi na liście espoir nawet tych zaciazonych z terminem porodu albo zem slepa i sa 2 bledy.. Z waga dzieci u Kiwony Kazik wazyl 33800g :D dorodny chlopiec :) i u malutkiej mychy Ninka 37550g :p

Jakby ktos poprawial bledy to przy okazji prosze dopiszcze u mnie ze Franus jest z 36+6

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Ignacy jest HNB? Musicie go usypiać na rękach?

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Valetta moj maly ma klopot z odbijaniem ale wali duzo bakow.. I mi w szpitalu powiedzieli ze przy kp moze tak byc ze dziecko nie odbija ale jak puszcza baczki i sie nie prezy to wszystko jest ok.

Ooo to dobrze wiedziec bo moja mala tez puszcza baczki czyli wszystko jest ok.

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam dziewczyny przy pojawianiu się pokarmu też twardniały piersi aż od pachy? Masakra mnie tak boli prawa , przykładam kapustę . I chyba wezmę paracetamol ale to pewnie nic nie pomoże

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir - gratulacje !!!!

MamaAga85 wrote:
    Stresant współczuję...a jak Malutki się czuję ? je?spi?czy raczej niespokojny?

My po wizycie położnej.
    Natanek waży 4610g i oby tak dalej szło. trądzik nadal pozostaje trądzikiem😉

Czy któraś z karmiących mam zdecydowała się zjeść czipsy?
    Ja właśnie zjadłam kilka z córką i tak dopiero po fakcie pomyślałam.
    a co z chipsami nei tak?
    moi pojechali na zakupy i powiedzialam zeby mi paczke wzieli... nie wolno?

espoir lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • espoir Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dalej będzie wszystko ok, to jutro wychodzimy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 18:49

Paula 90, Mama36, Daffi, Bubek, xKlaudiax, martusiawp, Lolka30, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chipsy jadłam i było ok

• bobas2015 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tylko że to nie ja się męczę a moje dziecko.
    Całe szczęście, że do koła mnie jest tak duzo koleżanek, czy nawet moich sióstr które karmiły tylko mlekiem modyfikowanym i żadna nie zmagała się z kolkami a dzieci są zdrowe i teraz jedzą wszystko nie żyją na kinderkach. I całe szczęście nie mają alergii
    Ja rozumiem ze płacz dziecka jest trudny dla rodziców. Ale uwierz ze 95% noworodków zmaga się z niedojrzałym układem trawiennym. Kołki nie wynikają z tego jakie się mleko podaje tylko ile powietrza się dziecko nałykał podczas jedzenia . To zalegające gazy są problemem. Także poprawiłaby w razie problemów technikę kp by dziecko obejmowało cała brodawkę i nie łapało powietrza . Wiem co mówię przerabiałam kp karmienie butla plus 6 miesięcy odciągania mleka by starszak pił jak najmniej mm. Kp nigdy nie było dla mnie przyjemne czasem wręcz bolesne ale myśle ze z perspektywy czasu najlepsze dla dziecka . Czas bardzo szybko mija... już niebawem zapomnicie o tych trudach będzie dużo dużo łatwiej z Waszymi małymi cudami ! Dużo pozytywnych myśli 😀

Mama36, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • stresant Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    jak dalej będzie wszystko ok, to jutro wychodzimy :)
    normalnie expres :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Paula Ignacy jest HNB? Musicie go usypiać na rękach?
    Nie sądzę żeby był hnb, ale ma takie dni czasem że wisi na mnie. To będzie może trzeci albo czwarty.
    Teraz śpi obok mnie na łóżku i usnął sam.

Ale mieliśmy w tym tygodniu 3 razy gości i zdecydowanie rozwalili nasza rutynę. Wczoraj jeszcze w naszym mieście walnęła rura i nie było w ogóle wody w 90% miasta. Więc nie było tak lubianej przez Ignasia kąpieli. No i tak się bujamy z tymi rozsypanymi dniami.
    Tu upatruje przyczyny tej "nieodkladalnosci"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 19:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was wypróbowała w końcu to Capricare? Ciekawa jestem jak dzieci na nie reagują, bo opinii w necie wiarygodnych niewiele.

Ja postanowiłam sobie odciągać i mrozić mleko w razie W. Będę trzymać w zamrażalniku w woreczkach po 100ml na czarną godzinę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.mp.pl/pacjent/pediatria/lista/131242,czy-nietolerancja-laktozy-u-dziecka-jest-przeciwwskazaniem-do-karmienia-piersia

Mega artykuł jak dla mnie! Polecam. Dużo wyjaśnia :)

Paula 90, Karmelllka90, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Wam dziewczyny przy pojawianiu się pokarmu też twardniały piersi aż od pachy? Masakra mnie tak boli prawa , przykładam kapustę . I chyba wezmę paracetamol ale to pewnie nic nie pomoże
    Teraz na wieczor zaczelam odczuwac ciazenie i twardosc.. Maly wciagnal jednego cyca a drugiego tak na pol. Ale oczywiscie walnal kupe wiec musze go przebrać i dokoncze tego drugiego. Juz duza ulga.
    A to kapuste przykładaj tylko wczesniej troche potlucz ja zeby soki puscila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 19:31

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    https://www.mp.pl/pacjent/pediatria/lista/131242,czy-nietolerancja-laktozy-u-dziecka-jest-przeciwwskazaniem-do-karmienia-piersia

Mega artykuł jak dla mnie! Polecam. Dużo wyjaśnia :)
    Meeeega artykuł. Rewelacja :-) i dużo wyjaśnia i uspokaja.

Często chcemy znaleźć przyczynę problemu i my, mamy, szukamy jej w sobie.
    I niepotrzebnie. Bo większość problemów to szeroko pojęta fizjologia.

Dziękuję Ci za ten link. Rozsyłam dalej :-)

Mama36 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo Paula mnie też mega uspokoił :)
    Czegoś takiego potrzebowalam. Nawet dostałam nowego Powera żeby przetrwać dalej :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Teraz na wieczor zaczelam odczuwac ciazenie i twardosc.. Maly wciagnal jednego cyca a drugiego tak na pol. Ale oczywiscie walnal kupe wiec musze go przebrać i dokoncze tego drugiego. Juz duza ulga.
    A to kapuste przykładaj tylko wczesniej troche potlucz ja zeby soki puscila.
    Cudownie ! Dziękuję!! Bo ja już dzisiaj tylko mroze swoje od południa bo się bałam że to moja wina bo położna powiedziała że chyba za dużo jogurtów i lodów ... Bo laktoza. Dzięki dzięki dzięki !!
    U nas wychodzi ewidentnie problem połykania powietrza bo mała jak je zaczyna wymyślać rozszczelnia kąciki i ja widzę nawet jak babelkuje. Mam butelki tomme tippe i dr Browns anty kołkowe i co... O kant dupy je rozbić.

‹‹ 3063 3064 3065 3066 3067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ