X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odbijacie maluszki w nocy? Moja zaraz zasypia i jej nie odbijam, nie wiem czy to dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 16:52

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie umiem karmic w wygodnej pozycji.. chyba sie garba nabawie. Karmie na lozku z poduszka do karmienia w pozycji siedzacej oparta o poduszki, czesto sie pochylam nad dzieckiem zamiast je docisnac. Rogala podtrzymuje sobie czesto nogami a pod nie jeszcze upycham poduszke. Ciagle ćwiczę :/ W pozycni lezacej kompletnie nie umiem, podtrzymujecie wtedy glowki maluszkom?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 16:54

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir, gratulacje! ♥️♥️♥️♥️♥️♥️

espoir lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję :) ja już od godziny śmigam normalnie :) tradycyjnie bardziej mnie boli ręka od wenflona niż brzuch...

B_002, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Odbijacie maluszki w nocy? Moja zaraz zasypia i jej nie odbijam, nie wiem czy to dobrze.
    Jak karmię na leżąco że ona jest brzuszkiem na mnie to nie muszę jej odbijać bo beka sobie już w trakcie jedzenia, często też drugi raz po jedzeniu a potem zasypia i śpimy razem. Czasem ją odkładam a czasem już zostaje do rana na mnie :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Ja nie umiem karmic w wygodnej pozycji.. chyba sie garba nabawie. Karmie na lozku z poduszka do karmienia w pozycji siedzacej oparta o poduszki, czesto sie pochylam nad dzieckiem zamiast je docisnac. Rogala podtrzymuje sobie czesto nogami a pod nie jeszcze upycham poduszke. Ciagle ćwiczę :/ W pozycni lezacej kompletnie nie umiem, podtrzymujecie wtedy glowki maluszkom?
    Moja jak na mnie leży tak bardziej po skosie to główkę opiera o moją rękę (którą mam podpartą albo poduszką albo zwiniętą kołdrą). Lekko ma tą głowę przekręconą w moją stronę. A nogi po skosie po przeciwnej stronie ciała.
    (prawy cycek, głowa przy prawej ręce oparta, nogi przy lewym moim udzie)

Też się na początku ciągle garbiłam przy karmieniu i cały czas mnie plecy bolały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 17:10

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Polecam kupić fotel. Ja jestem garbusem, na łóżku ciezko mi jest karmic. Od kiedy mam fotel z ikea taki ala bujany karmi się super.

B_002 lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia pisałaś wczoraj, ze malutka dlugo plakala. Probowalas patent z odkurzaczem? Moja mala chyba nie ma kolek ani boli brzuszka bo jak sie zachowuja tak jak twoja czy Karmellki, ze ciągnie cyca puszcza i znowu. To wlaczam odkurzacz i nastaje grobowa cisza, dziecko mi sie relaksuje. A gdyby nolal brzuszek to dalek by plakala chyba?

DorotaAnna lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Polecam kupić fotel. Ja jestem garbusem, na łóżku ciezko mi jest karmic. Od kiedy mam fotel z ikea taki ala bujany karmi się super.

Mam fotel taki od zestawu z kanapa, ale jest slaby bo zagłówek za krotki i nie moge glowy oprzec a na nowy nie ma miejsca :/

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Moja jak na mnie leży tak bardziej po skosie to główkę opiera o moją rękę (którą mam podpartą albo poduszką albo zwiniętą kołdrą). Lekko ma tą głowę przekręconą w moją stronę. A nogi po skosie po przeciwnej stronie ciała.
    (prawy cycek, głowa przy prawej ręce oparta, nogi przy lewym moim udzie)

Też się na początku ciągle garbiłam przy karmieniu i cały czas mnie plecy bolały.

A nie splaczcza Ci wtedy calego cycka? Jak tak próbowałam to miala cala twarz w cycku az byl wklesly i sie balam ze mleko slabo bedzie lecialo czy coś..

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosujecie otulacze typu Tulik? Woombie itp?

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wywodu KP nad mm.. Dobrze wiadomo że jestem za KP i sama karmilam piersia drugiego syna 16 Msc ale u mnie odwrotnie,syn karmiony tylko mm.. Nie lubi slodkiego, je warzywa.. W ogóle zje wszystko.
    Syn karmiony KP. Lekka nadwag.. No może nie nadwaga ale taki nabity, trzeba już pilnować go, jadlby tylko słodkie warzywa Parza orprocz papryki.. Więc ja mam inne doświadczenia.

Karmelllka90, Lili90, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

• bobas2015 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 ale wiadomo ze różnie to bywa. U mnie akurat oboje jedzą dużo i wszystko i dorodni są . Ale widzę ogólnie po swoich znajomych ze dzieci karmione mm mAja dużo alergii są bardziej wybredne co do posiłków . Jestem sama ciekawa jak to będzie u moich wyglądało za 10-20 lat .

Mama36 lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bólu brzuszka to dziś jest chyba jakieś forumowe święto. Dziś cały czas. Tzn jak nie jest na rękach ale i na rękach się zdarza. Typowa kolka... Nawet espunisam dzis kiepsko działa. Podczas spania też się wierci.
    Wczoraj bardzo ulewał dziś rano też. Teraz z ulewaniem się uspokoiło dopiero.

bobas2015, valetta94 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Mama36 ale wiadomo ze różnie to bywa. U mnie akurat oboje jedzą dużo i wszystko i dorodni są . Ale widzę ogólnie po swoich znajomych ze dzieci karmione mm mAja dużo alergii są bardziej wybredne co do posiłków . Jestem sama ciekawa jak to będzie u moich wyglądało za 10-20 lat .
    No moi maja 14 i 12 lat.. I alergikiem jest ten z KP.. Chodź fakt jeden! W ogóle nie choruje. Nic a nic! Oprócz alergii na pół świata.

bobas2015 lubi tę wiadomość

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co oznacza ciumkanie przy karmieniu? Wczesniej ladnie jadla bez tego odglosu a od wczoraj slysze ciumkanie. :/

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale czemu mistrzyni i weteranka? :) przecież dużo z Was miało szybko pionizacje :)

martusiawp lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir gratuluje!! Duzo zdrowka dla was:) jestem pod wrazeniem pionizacji po 2h bo ja po 4h dopiero odzyskalam czesciowo czucie w stopach ale juz przekrecalam sie na lozku. Podnosilam glowe bo sie zapominalam a mialam zakaz przez 12h. Chyba jakies inne znieczulenia mialysmy.

espoir lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta moj maly ma klopot z odbijaniem ale wali duzo bakow.. I mi w szpitalu powiedzieli ze przy kp moze tak byc ze dziecko nie odbija ale jak puszcza baczki i sie nie prezy to wszystko jest ok.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Lekarze tez zalecają cc bo to „mniej boli” jest szybsze i bezpieczniejsze... hm powiem Wam ze zalecenia lekarzy mnie coraz częściej zaskakują . Gdy na zachodzie wracamy do porohów naturalnych i karmienia piersią to w Polsce nadal tkwimy gdzies kilka lat do tylu . I szczerze nie wiem czy to wynika z braku wiedzy lekarzy czy lenistwa ich. Mam czasem wrażenie ze to tez dla ułatwienia kobietom . Mleko mm to nie jakaś trucizna ale na pewni nie jest lżejsze od naturalnego. Ryzyko wystąpienia cukrzycy i otyłości w późniejszym życiu rzadko jest poruszane. Inna poważna kwestia jest to ze dzieci po mm często bywają alergikami i w dzieciństwie stronią od urazmaiconego menu. Preferują słodkie potrawy . Nie jestem jakaś zafiksowane pierwsze dziecckp tez dostawało mm no ale przy driugim byłam już bardziej świadoma. Pierwsze 3 miesiące są trudne ale warto triche się poświecić i pomęczyć dla tych Malenswt. Dużo siły Kwietniowki! Kwietniowka 2017 ;)
    Tylko że to nie ja się męczę a moje dziecko.
    Całe szczęście, że do koła mnie jest tak duzo koleżanek, czy nawet moich sióstr które karmiły tylko mlekiem modyfikowanym i żadna nie zmagała się z kolkami a dzieci są zdrowe i teraz jedzą wszystko nie żyją na kinderkach. I całe szczęście nie mają alergii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 18:05

‹‹ 3062 3063 3064 3065 3066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ