Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Malemu dzis katar duzo mocniej dokucza w oddychaniu. Czuje ze to bedzie ciezka noc.. I martwie sie zeby nie zeszlo nizej i na katarze sie skończylo..
Zauwazylam ze od dzis jedno oczko puszcza łezki jak maly placze. Wcześniej byl tylko suchy płacz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 20:32
-
Daffi wrote:Malemu dzis katar duzo mocniej dokucza w oddychaniu. Czuje ze to bedzie ciezka noc.. I martwie sie zeby nie zeszlo nizej i na katarze sie skończylo..
Zauwazylam ze od dzis jedno oczko puszcza łezki jak maly placze. Wcześniej byl tylko suchy płacz.
U nas też już w obu oczkach łezki...Fasolka77
-
Pisaliście wcześniej od kiedy można nosić w nosidłach a od kiedy w chustach.
Nie zapoznawałam się z instrukcjami tych waszych nosideł, ale z warsztatów z Zawitkowstkim wiem że od początku można nosić tylko w takich gdzie nóżki idą do boku, czyli w na żabkę, a nie zwisają luźno w dół. Tam gdzie zwisają to jest rzeczywiście dla kilkumiesięcznych dzieci. Zwróćcie na to uwagę i będzie dobrzeKasiulka90 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Fasolka pytałaś mnie o kontrolę mojej cukrzycy-mam w czerwcu wizytę u diabetologa i badanie hba1c ale nie wiem kiedy bo zgubiłam kartkę z datą i godzinka wizyty😂
Byłam dziś na dwóch spacerach -razem ok.3.5 godzinki i na pierwszym Was czytałam ale p.s.juz nie bylo jak bo wyobraźcie sobie, że w moim miasteczku nie ma gdzie posadzić 4 liter-jest klika ławek ale one są okupowane przez młodzież albo pijaczków a ja z wózkiem idąc nie potrafie i nie chce pisać😉
Młody przysypia przy Szumisiu ustawionym na max głośności.Za godzinkę jakoś kąpiel i oby przysnął do kolejnego karmieniaaa a jak nie to będziemy leżeć i się miziać😉B_002, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Jak wasze dzieci reagują na czyszczenie noska?
U nas zakrapianie noska solą fizjologiczną kończy się zawsze głośnym płaczem.
Soli morskiej w sprayu jeszcze nie próbowałam, ale już kupiłam. Będzie lepiej?
A z czyszczeniem to sprawdza się tylko odkurzacz. Gruszka to dla niej tortury, a Katarek do odkurzacza szybko działa i chyba dźwięk odkurzacza ją uspokaja bo nie ma żadnego problemu żeby go użyć
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
B_002 wrote:Jak wasze dzieci reagują na czyszczenie noska?
A z czyszczeniem to sprawdza się tylko odkurzacz. Gruszka to dla niej tortury, a Katarek do odkurzacza szybko działa i chyba dźwięk odkurzacza ją uspokaja bo nie ma żadnego problemu żeby go użyć -
Ja mam wodę morska marimer w sprayu i przy tym nie płacze, choć szczęśliwy to nie jest 😉 jak zakrapialam solą z ampułki to się krztusil tym i raz aż mi się zniósł.
Zapytam raz jeszcze o espumisan, bo nie uzyskałam wskazówek. Skoro w espumisanie 40 jest 2,5 razy mniej leku niż w tym 100,to mogę go podawać do każdego karmienia 2,5 razy więcej niż tego 100,czyli około 15 kropli? Bo w ulotce jest podawanie raz 25 kropli i raz 23 kropli, zupełnie inaczej niż w tym mocniejszym. Czy ja źle rozumuje? -
B_002 wrote:Jak wasze dzieci reagują na czyszczenie noska?
A z czyszczeniem to sprawdza się tylko odkurzacz. Gruszka to dla niej tortury, a Katarek do odkurzacza szybko działa i chyba dźwięk odkurzacza ją uspokaja bo nie ma żadnego problemu żeby go użyć
Ja mam disnemar baby do nosa. Po jednej aplikacji do każdej dziurki i najczęściej Henio psika od razu i te gluty wyskakują. Jak nie wypsika to wyciągam gruszką (mam taką, która się rozkłada i można wyparzyć środek). Nie płacze przy tym, czasem się skwasi tylko 😊B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Ja mam wodę morska marimer w sprayu i przy tym nie płacze, choć szczęśliwy to nie jest 😉 jak zakrapialam solą z ampułki to się krztusil tym i raz aż mi się zniósł.
Zapytam raz jeszcze o espumisan, bo nie uzyskałam wskazówek. Skoro w espumisanie 40 jest 2,5 razy mniej leku niż w tym 100,to mogę go podawać do każdego karmienia 2,5 razy więcej niż tego 100,czyli około 15 kropli? Bo w ulotce jest podawanie raz 25 kropli i raz 23 kropli, zupełnie inaczej niż w tym mocniejszym. Czy ja źle rozumuje?
Espumisanu 100 podaje się 10 kropli do każdego karmienia. Musiałabyś podać espumisanu 40 2,5x więcej czyli 25kropli do każdego karmienia. Ale nie jestem pewnaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 21:22
-
Dziewczyny ja już nie mama ilu drugi dzień jest to samo, o ile dzień jest nawet spoko tak wieczorem te moje dziecko chce mnie wykończyć, nie chce spać, książek oglądać nie, jeść nie, smoka nie, ogólnie sam chyba nie wie co chce ale ryczeć to tak, czy to jest jakiś skok rozwojowy? Kiedy są skoki? Aktualnie sprzedałam go mężowi no ja już nie mam siły nawet gadać. W dzień tez był problem z zaśnięciem widzę ze dzieciak ledwo na oczy patrzy trochę przysypia wybudza się ryczy, znowu przysypia i tak w kółko... a ja po prostu wieczorem już nie mam siły po całym dniu...👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Anete wrote:Espumisanu 100 podaje się 10 kropli do każdego karmienia. Musiałabyś podać espumisanu 40 2,5x więcej czyli 25kropli. Ale nie jestem pewna
Jeszcze pytanie o marsupi. Waham się z doborem rozmiaru. Ja mam 163 cm i przed ciaza nosiłam rozmiar 40,teraz nie pytajcieA K ma 175 cm i jest szczuplutki, nosi M. Wziąć s/m czy L? Bo piszą, że w razie wątpliwości należy wziąć mniejszy rozmiar, ale waham się, bo ja ciągle wyglądam jak slonica i pewnie nie zmieni się to prędko...
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea43b3a6e28d.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 21:28
Kiwona, Mama36, Fasolka77, B_002, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
DorotaAnna wrote:Dziewczyny ja już nie mama ilu drugi dzień jest to samo, o ile dzień jest nawet spoko tak wieczorem te moje dziecko chce mnie wykończyć, nie chce spać, książek oglądać nie, jeść nie, smoka nie, ogólnie sam chyba nie wie co chce ale ryczeć to tak, czy to jest jakiś skok rozwojowy? Kiedy są skoki? Aktualnie sprzedałam go mężowi no ja już nie mam siły nawet gadać. W dzień tez był problem z zaśnięciem widzę ze dzieciak ledwo na oczy patrzy trochę przysypia wybudza się ryczy, znowu przysypia i tak w kółko... a ja po prostu wieczorem już nie mam siły po całym dniu...
Około 5 tyg jest skok, więc może to to. U nas też ciężko ze spaniem od kilku dni. Dzisiaj prawie cały dzień na rękach, jak śpi to takim lekkim snem, że byle co go wybudza
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d84a81241250.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 21:29
martusiawp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny