Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiwona, a odczuwasz takie symptomy jak kiedyś miałaś przy pierwszym dziecku i tutaj nam opisywalas? To więcej niż baby blues? Jak się czujesz? Co się dzieje?
Ja dziś też dostaje krecka w domu, bo Mała nie chciala w wózku się wyciszyć i nie ma spaceru.
Spania na brzuchu też nie lubi, ledwo wytrzymuje kilka minut gdy Ją kładę i zaraz beczy... -
nick nieaktualny
-
a mnie od dwóch godzin telepie .... wykorzystałam sen młodego i zaczęłam sobie na stronie h&m szukać jakichś sukienek na wesele i na chrzciny wybrałam cztery produkty straciłam na tą godzinę po czym przeszłam do płatności przelewy24 i się młody obudził ...Jak wróciłam do komputera to niestety ale transakcja już została anulowana, koszyk pusty, w historii zamówień jest informacja tylko o kwocie i że są to cztery produkty ale już niestety nie jest pokazane jakie więc muszę jeszcze raz na nowo całą tą stronę przewertować .... normalnie wkurwiłam się tak że już dawno nie pamiętam kiedy byłam taka zdenerwowanaFasolka77
-
Fasolka bo teraz każda luźna godzina jest na wagę złota a Tobie na marne poszły poszukiwania. Mi się nawet nie chce komputera włączać, jedynie na forum przez tel wchodzę. A uświadomiłam sobie, że zaraz Dzień Dziecka i trzeba szukać prezentów dla naszych rodzinnych dzieci!!!! Raczej tylko przez Internet...
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:Dziewczyny czy jak maly płacze mi w podobnych godzinach (wieczornych) to może świadczyć o kolce? Oprócz tego nic innego nie świadczy o kolce: nie pręży się, nie puszcza kupy czy bączków na koniec tego płaczu, nie ma twardego brzuszka... ?? Bo moja mama mówi ze to kolki i ja już sama nie wiem
Ja też w sumie nie wiem jak wygląda kolka ...wiem że czasem młody po prostu nie może zrobić kupy , pręży się i jest cały czerwony w końcu puszcza bąka i tak dzisiaj było od rana aż w końcu koło południa jak zasunął to pierwszy raz mi się zdarzyło kupa na plecach na nóżkach całe body osrane przynajmniej się dziecko uspokoiłoFasolka77
-
Mama36 wrote:Hahahahhahahh
🤣🤣🤣🤣🤣
Proszę się nie śmiać z mojej tragedii tylko mi pomoc 😂Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Dobra zaczne mu podawać espumisan na wszelki wypadek. Mam espumisan 100 ile go dajecie?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Sansivieria wrote:Fasolka bo teraz każda luźna godzina jest na wagę złota a Tobie na marne poszły poszukiwania. Mi się nawet nie chce komputera włączać, jedynie na forum przez tel wchodzę. A uświadomiłam sobie, że zaraz Dzień Dziecka i trzeba szukać prezentów dla naszych rodzinnych dzieci!!!! Raczej tylko przez Internet...
No dokładnie....mnie jeszcze krew zalewa bo w sumie pojechaliśmy na weekend do moich rodziców i zwykle w weekendy robimy zakupy więc ja mam po prostu pustą lodówkę nie mam z czego ukręcić żadnego obiadu więc muszę po prostu jak wróci K. Z pracy jechać jeszcze na zakupy A mi się strasznie nie chce ....spodnie mi z dupy lecą w ogóle wyglądam jak jakiś kocmołuchFasolka77
-
Fasolka77 wrote:Pewnie jej żal indora
Po 2 godzinach mi też już było żal indora 😂😂😂😂Fasolka77, Mama36, Lolka30, martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karmelllka90 wrote:Aaaa dziewczyny co to zainteresowania dzieci do listków drzew itd... ja się tak jarałam że moja telewizor ogląda jaka poszłam na pierwszą wizytę patronazowa pani doktor mnie uświadomiła że ona widzi tylko kontrasty wyraźnie i do odległości 50 cm. Że moja twarz rozpoznaje z odległości cycka a tak reaguje na głos i zapach, a to że się patrzy w okno czy w telewizor ona się patrzy do światła jej tam migocze co znowu źle na nią wpływa bo wysyła za dużo bodźców na raz.
Także nie nasze dzieci jeszcze nie cieszą się na widok drzew i ptaków.
Moja od 4 dni cieszy się na widok psa i gada do niego ale jak jest blisko.
Ja zauważyłam że moja jak jest przestymulowana to rzeczywiście nie może zasnąć, a jak się uda to nie śpi długo i mocno.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Daffi wrote:Maly wazy 4920g. Przybral od piatku 120g czyli jest dobrze trzyma 40g na dobe.
A ja cycowanie chcialam rzucac
Ja to człowiek slabej wiary jestem i szybko sie poddaje. Zaraz smigamy do lekarza jeszcze tylko niech pediatra powie ze z malym poza katarem jest ok bedzie super.
40g dziennie to raczej taka górna granica! Nie było się czym martwić. A powinnaś się nawet cieszyć że karmienie nie zajmuje dużo czasuDaffi, Misiabella lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Sansivieria wrote:Ja w końcu odstawiłam espumisan100, bo nie widziałam różnicy, ale jak dawałam to 3×dziennie po 10 kropli. Tak zalecana położna "na poczatek".
ja się zaczynam zastanawiać czy jednak nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej zjadłam sobotę dwa czekoladowe batoniki jakieś ciasta i chyba może dlatego dzisiaj ma młody zatwardzenieFasolka77
-
nick nieaktualnyJa mimo wszystko czekoladę odrzuciłam. To mi tylko na dobre wyjdzie. Wczoraj zjadłam tego mcflury czekoladowego i mały wysypany na cialku dziś. Są inne słodycze dzięki Bogu. Jakoś się przekonałam ta wysypka. Zobaczę co z nią będzie dalej. Będzie znikać czy nie.
Ja obiadu dalej nie mam zrobionego.. Robię od 14 hahah... Mały dziś się przyssal do mnie i koniec -
nick nieaktualny
-
Mama36 wrote:Ja mimo wszystko czekoladę odrzuciłam. To mi tylko na dobre wyjdzie. Wczoraj zjadłam tego mcflury czekoladowego i mały wysypany na cialku dziś. Są inne słodycze dzięki Bogu. Jakoś się przekonałam ta wysypka. Zobaczę co z nią będzie dalej. Będzie znikać czy nie.
Ja obiadu dalej nie mam zrobionego.. Robię od 14 hahah... Mały dziś się przyssal do mnie i koniec
A co mamuśka kręcisz na ten obiad? ja wyjęłam jakiegoś uparowanego fileta z indyka jakąś kaszę do tego ugotuję i może buraczki ze sklepu po drodze kupi kFasolka77