Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
DorotaAnna wrote:Stresant z tego co wiem jądra mogą zejść do moszny dopiero po urodzeniu ale musiałabyś poczytać do kiedy
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Wiesz co, mi nawet gdyby położna nie kazała to i tak bym robiła. Moja mama bratu nie ruszała i mu się tam coś zrobiło, lekarz zrywał na żywca. Ja pamiętam jak brat się darł. Jakby go żywym ogniem przypalali i to darł się dluuugo. Potem nie pozwalał nikomu się dotknąć i sam sobie mył. Miał 3 latka.
I wtedy stary lekarz powiedział mojej mamie że koniecznie trzeba to zsuwac ale baaaardzo ostrożnie i po kąpieli, kiedy skóra miękka.
Ja jeszcze nie słyszałam żeby ktokolwiek miał powikłania od ściągania. A od nieściągania już wielokrotnie. Znacie może takie przypadki? Bo aż ciekawa jestem co jest argumentem za niezsuwaniem.
A w ogóle to jak długo kąpiecie dzieci ile czasu przebywają w tej wanience w ciepłej wodzie?Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:Czyli co należy robić?
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Paula 90 wrote:Wiesz co, mi nawet gdyby położna nie kazała to i tak bym robiła. Moja mama bratu nie ruszała i mu się tam coś zrobiło, lekarz zrywał na żywca. Ja pamiętam jak brat się darł. Jakby go żywym ogniem przypalali i to darł się dluuugo. Potem nie pozwalał nikomu się dotknąć i sam sobie mył. Miał 3 latka.
I wtedy stary lekarz powiedział mojej mamie że koniecznie trzeba to zsuwac ale baaaardzo ostrożnie i po kąpieli, kiedy skóra miękka.
Ja jeszcze nie słyszałam żeby ktokolwiek miał powikłania od ściągania. A od nieściągania już wielokrotnie. Znacie może takie przypadki? Bo aż ciekawa jestem co jest argumentem za niezsuwaniem.
Ja mojemu synkowi ściągałam ale bardzo rZadko bo sama już głupia byłam jazdy mówi inaczej, No i jak miał 1,5 roczku to tak strasznie płakał przy oddawaniu moczu, byłam z nim na pogotowiu zrobili badanie moczu i w sumie nic nie poradziła, na drugi dzień byłam u swojego lekarza to mi odrazu dała skierowanie na Prokocim. Tam powiedziałam ze mu ściągam ta skórkę to dostałam zjebke , okazało się ze ma sklejana stulejke i położyli go na stol kazali mi go trzymać i takimi nożyczkami wsadzili mu do dziurki i roZciagli. Bolało strasznie ale było lepiej -
Paula 90 wrote:No dokładnie. Bo to się nie zsunie całkiem nawet do roku życia dziecka. Ale takie bardzo delikatne zsuwanie pozwala utrzymać elastyczność tej tkanki.
My zsuwamy do momentu aż się "otworzy" i leciutko przytrzymujemy kilka sekund. Młody nawet nie reaguje na ten "trening". Gdyby powstało jakiekolwiek uszkodzenie to na bank mielibyśmy syrenę.
U nas oba jajka w mosznie. Ale na początku były takie malusie że faktycznie można było ich nie wyczuć. Znacząco urosły już ;
Ja to się boje dotykać małego pindolka bo on taki maniuni jestKasiulka90, DorotaAnna lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyMoja mała to w kąpieli mogłaby i godzinami leżeć no ja kontroluje wodę jak się wychładza to mała z wody na przewijak w ręczniczek tatuś wyciera i masuje na oliwce. Zakłada pampersika body i dalsze pielęgnację nosek oczka czesanie...
A co do czyszczenia noska bo pisałyśmy o tym, drugi dzień już rano jak czyszczę małej nosek to ona się tak uśmiecha że nie do wiary a ja mówię tylko dawaj te kozy na spacer 😂 -
Paula 90 wrote:Bierz paracetamol/Ibuprom i zbijaj.
Spokojnie nawet przy 39 można karmić. Nie wiem jak wyżej. -
Kasiulka90 wrote:U nas po porodzie się okazało, że Klemek ma jedno jąderko. Bałam się strasznie, że to przez to, że miałam świnkę w ciąży. Ale jakieś 2 tyg. temu położna ponownie sprawdziła i już są 2 🙂
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:Ja to się boje dotykać małego pindolka bo on taki maniuni jest
-
Pierwsze 500+ dostalam
czuje sie dziwnie.. Moj brat ma 3 dzieci i maja karte duzej rodziny.. Mowi na to karta patologicznej rodziny..
Przez ten szum wokol tego swiadczenia i teho jak ludzie do niego podchodzą jakos mnie ono zawstydza i wolalam wniosek zlozyc internetowo. Glupia jestem wiem
Fifi dzis fenomen.. Tylko je i spi caly dzien od raniutka.. Na spacerze cale 2 godz spal i teraz lezy tez i spiocha a ja sobie mogę odpocząć z ta goraczka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 15:21
-
nick nieaktualny
-
Karmelka..
Haha odnosnie naszych dzisiejszych cycowych tematow..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/169c82ae7633.jpgMama36, Fasolka77, Tunia76, B_002, espoir, Lili90, Misiabella, Paula 90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Karmelka, ja też bałam się tego Marsupi, że rzepy nie będą trzymały i mała wypadnie, absolutnie! To się nawet nie ma możliwości zdarzyć 😊
-
nick nieaktualny
-
Ale szit zrobili z GoT na zakończenie... Dramat!
Witajcie, ja na chwilę. Podejrzewam z mężem, że cierpię na fibromalgie. Ledwo się poruszam. A już 2 lata temu się diagnozowalam i nie wiadomo do dziś,skad bóle. Więc wygląda na fibromialgie.
Kazikos spoko, zjada już po 150 ml mleka, tylko kupki są rzadziej no i ma czasem boleści brzuszkowe. Właśnie wstał. BuziakiMisiabella lubi tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Ale szit zrobili z GoT na zakończenie... Dramat!
Witajcie, ja na chwilę. Podejrzewam z mężem, że cierpię na fibromalgie. Ledwo się poruszam. A już 2 lata temu się diagnozowalam i nie wiadomo do dziś,skad bóle. Więc wygląda na fibromialgie.
Kazikos spoko, zjada już po 150 ml mleka, tylko kupki są rzadziej no i ma czasem boleści brzuszkowe. Właśnie wstał. Buziaki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d4ea1e3ba08.jpg
Zycze duzo zdrowka. Az musialam googlac co to za choroba.. Nie zazdroszcze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 16:01