X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Fasolka widzisz nie tylko u mnie jest ciekawie u Kiwona też sobie ładnie radzą z problemami 🤗
    Ale Wasz kalafior jest i tak najlepszy 🤣

Fasolka77 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Hmm no nie wiem wlasnie czy to nie sa poczatki ciemieniuchy. Na troszke sucha skore jak lupiez na glowce, ale to juz tak od ok 3 tygodni i wcale sie nie pogarsza, ani nie jest zolte... smarowac oliwka i probowac wyczesac?
    Ja bym smarowała, u nas ciemieniucha nie była żółta, ale skóra sprawiała wrażenie suchej. Po dwóch dniach nie ma śladu- ja używałam często tu polecanego kremu z oillan ciemieniucha.

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne żeby nie dać się zwariować :) a czapeczka u nas też by się przydała xd

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    My ćwiczymy bo im częściej tym szybciej wrócę do formy, takie mam zdanie :D Ale też nie możemy przy dziecku, to znaczy jak jest w swoim łóżeczku to mi nie przeszkadza, ale mężowi przeszkadza że jest w tym samym pokoju. Poszliśmy dziś na kanapę do salonu 😂😂
    Haha no Leosi śpi Basiu w dostawce i chyba też wybierzemy się do salonu haha 😂 bo wczoraj no nie dałam rady mimo że spala czułam się jakbym była obserwowana jakoś jak w brzuchu była nie było oporu haha

B_002 lubi tę wiadomość

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella nie wiedzialam, ze spanie z otwarta buzia jest tak niebezpieczne! Wlasnie tez o tym troche poczytalam bo moj czesto spi z otwarta...bede probowac mu zamykac

Misiabella lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    A odbija Ci? Bo moj ulewa jak nie odbije. Ale jak go klade pod katem w dostawce na brzuchu to w ogole nie ulewa. Tylko to rozwiazanie jest remedium na jeden problem a generuje drugi. Jak bylam u nerologopedy to uczulala mnie zeby nie pozwalac spac malemu z otwarta buzia, jak spal na wznak to nie bylo tego problemu, ale jak spi pod katem i na brzuchu to buzia niestety mu sie sama otwiera, co ulatwia grawitacja.Teraz poczytalam jakie szkody wyrzadza spanie z otwarta buzia to sie przerazilam. Np. Zawezenie drog oddechowych i ewentualna astme, cofanie sie bródki i brzydki profil twarzy, zly zgryz i „garbacenie” nosa.
    Odbija. Od wczoraj dopiero ulewa, nie wiem co się zmieniło :(
    A jak można zapobiec spaniu z otwartą buzia? Co mam, zakleic?
    Dzisiaj też dałam materac pod kątem, muszę obserwować czy to pomoże. Ale skoro od niedzieli leżała na płaskim i 4 dni nie ulewala to chyba to nie jest problem.

f1d9680377.png

Wysłany: 24 maja 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Misiabella nie wiedzialam, ze spanie z otwarta buzia jest tak niebezpieczne! Wlasnie tez o tym troche poczytalam bo moj czesto spi z otwarta...bede probowac mu zamykac
    Też nie wiedziałam :(

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    Ja bym smarowała, u nas ciemieniucha nie była żółta, ale skóra sprawiała wrażenie suchej. Po dwóch dniach nie ma śladu- ja używałam często tu polecanego kremu z oillan ciemieniucha.

tez używam ten krem ale szału nie ma...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:

a o co chodzi z tym spaniem z otwartą buzią????

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Z innej beczki, mierzycie sobie ciśnienie ? Głównie chodzi mi o tętno .. w ciąży miałam wysokie 100-120, teraz mega niskie 60-55. Sprawdzacie czy niekoniecznie ?
    Ja mierzę ciśnienie i tętno. Ciśnienie ok. 110/65, a tętno 60-70.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka sytuacja...🙄🙄🙄
    siedząc na tronie muszę wozek wozić jedną ręką bo tak się drze🙄😑😑😑😑

to pora naszego spaceru i dlatego...

p.s.dzięki Karmelka za ten trik z pieluchą na głowie😂

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0614fa7c8db0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 11:50

Karmelllka90, Fasolka77, DorotaAnna, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała dzisiaj zjadła o godzinie 5:00, nie odbiła więc ja położyłam na brzuszku w dostawcę i poszłyśmy spać !! Jakie było moje zdziwienie jak zaczęła się spokojnie wybudzac myślałam że jest godzina 8:00 a była 10:00 !!! Dałam jej cycorka zjadła oba, umyłam ja pogadala do mojej mamy na Whatsapp haha troszkę do okna i śpi. A ja mam takie lenia że zjadłam w łóżku umyłam się i dalej leżę ... I tak chyba spędzę dzisiaj dzień pogoda jest dalej smętna, Kraków mokry strasznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 11:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    taka sytuacja...🙄🙄🙄
    siedząc na tronie muszę wozek wozić jedną ręką bo tak się drze🙄😑😑😑😑

to pora naszego spaceru i dlatego...

p.s.dzięki Karmelka za ten trik z pieluchą na głowie😂
    Ja też bujam siedząc na kiblu 😅

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja też bujam siedząc na kiblu 😅
    Nie myślałam,że do tego dojdzie🙄🙄😂😂😂

Paula 90 lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png

Wysłany: 24 maja 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka a ta pieluche to się zakłada kiedy? Jak dziecko jest rozbudzone? I to je uspokaja? I tak sobie pozwalają coś na oczy założyć i im to nie przeszkadza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 11:53

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po szczepieniu. Był płacz ale szybko się uspokoił.
    Wygląda na to że przez ten tydzień przybrał tylko 160g. Ale lekarz mówi że to jest ok, że ma "słuszną" wagę i dziecko rośnie skokowo. Poza tym poprzednie ważenie mogło być na pełnym brzuszku i pęcherzu a teraz opróżnił tuż przed ściągnięciem pieluchy 😂
    Mówiła że 1,8kg w 6 tygodni to bardzo dobry wynik i żeby się nie przejmować.
    A ja i tak się przejmuję...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewióreczka 🐿️, tak dawałam jej vivomixx i biogaje bo mi moją położna zaleciła, ale Pani Ela CDL powiedziała że to za duże kombo jest i jak była mała na piersi tylko kazała odstawić najlepiej odstawiłam ale pediatra kazala wrócić do vivomixu bo ja tyle antybiotyków brałam i powiedziała że na pewno coś się małej dostało. A biogaje powiedziała żeby odstawić bo powoduje zaparcia i zalecana jest przy częstych rzadkich kupkach.

daffi masz kontakt do dobrego doradcy laktacyjnego? Przydałaby wam się konsultacja i obserwacja jak to u was wygląda. Czytałam na marcówkach wczoraj akurat że jedna z mam miała taki problem jak ty, okazało się że chłopczyk ma za słabe napięcie mięśniowe stąd problemu przy kp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 12:03

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Karmelka a ta pieluche to się zakłada kiedy? Jak dziecko jest rozbudzone? I to je uspokaja? I tak sobie pozwalają coś na oczy założyć i im to nie przeszkadza?
    U nas pielucha działa na drzemkę o tej godzinie. Właśnie czyli ta drzemka około południa. Mała po porannym myciu i zabawie ma dużo bodźców i po tym zauważyłam że ma problem z zaśnięciem, chce jej się spać ale nie może wybudza się lub nie domyka oczu. Klade jej pieluszkę na głowę zasłaniając ozy lub jedno oczko od razu odlot jest tylko trzeba pilnować noska.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Nie myślałam,że do tego dojdzie🙄🙄😂😂😂
    No u nas drugi trudny dzień. Ledwo daje radę w sumie. Mąż jeszcze wielce po pracy zmęczony i odsypia a to nie pomaga. I wkurwia ;-)
    Teraz jestem z Ignacym na spacerze i mam chwilę ciszy. Ale tak to z przyjemności to dopiero zjadłam śniadanie w locie. A wcześniej o 16 wczoraj na obiad 5 pyz ziemniaczanych.
    Nie dziwne że już przeszło 5kg od wagi sprzed ciąży straciłam. W sumie kilogram na tydzień tracę od wyjścia ze szpitala. Przy porodzie zeszło 10. Czyli tyle co "przytyłam" w ciąży.

Wy też jesteście takie zmęczone?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    My już po szczepieniu. Był płacz ale szybko się uspokoił.
    Wygląda na to że przez ten tydzień przybrał tylko 160g. Ale lekarz mówi że to jest ok, że ma "słuszną" wagę i dziecko rośnie skokowo. Poza tym poprzednie ważenie mogło być na pełnym brzuszku i pęcherzu a teraz opróżnił tuż przed ściągnięciem pieluchy 😂
    Mówiła że 1,8kg w 6 tygodni to bardzo dobry wynik i żeby się nie przejmować.
    A ja i tak się przejmuję...

Jeju... mój przytył około 1 kg w 5 tygodni... nie za mało?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3285 3286 3287 3288 3289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ