X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India dokładnie tak jak napisała mama36 nie masz czym się przejmować bo każde dziecko rozwija się w swoim tempie i każdy skok rozwojowy dla każdego dziecka to będzie coś innego. Pola jest wcześniakiem a jest tak silną dziewczynka od samego początku !!

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy przeżyłam chwile zgrozy! Mąż wczoraj stwierdził że on będzie spał przy dostawce i mam nie wstawać w ogóle na karmienie w nocy. Myślę sobie ok super dla mnie. Poszliśmy spać i intuicja matki każe podnieść głowę co ja widzę ...... Wielka poduszka mojego męża połowa jest w dostawcę rozdarłam się że dusi dziecko zerwał się ale nie wiem czy poduszka była na małej czy nie ... Kazałam mu się przenieśc wywaliłam poduszkę i spałam na małym Jasiu a z tego wszystkiego wzięłam sobie niunie przytuliłam i tak spalysmy 5 godzin. Ani ona ani ja nie drgnęłyśmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2019, 10:22

• india Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewczyny, ze Pola to wczesniaczek i liczy sie jej wiek korygowany a nie urodzeniowy ale i tak jak piszecie o jakiś umiejętnościach to bacznie ja pod tym kątem obserwuje i czasem sie troszke martwię. Choć wiem, ze tak naprawde nie mM podstaw bo Mała jest silna dziewczynka i tak znakomicie sobie radzi 😊😊😊
    No ale wiecie jak to jest :p

Karmelka ja juz nie raz taki zawal przezywalam jak mala miala głowę pod moja duza poduszka w ktora uwielbia soe wtulać.
    Na szczęście odkad spi w spiworku możliwość wedrowania po łożku ma troche ograniczoną

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka dobrze Cię rozumiem.. Ja przeżyłam zawał jak pieluche tetrowa miał mój na głowie... A co dopiero poduszka!
    https://bezpiecznydzieciak.pl/pl/products/sluchawki-ochronne/sluchawki-ochronne-dla-dzieci-0-18m/sluchawki-ochronne-nauszniki-dla-dzieci-0-ems-13522.html

Zobacz sobie to takie słuchawki właśnie co wypożyczamy

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India ja urodziłam w 38+1 moja szwagierka 39+0 i zarówno ona jak i moja teściowa nie dowierzają że Leosia w tym okresie już robi takie postępy jak oglądają filmiki mało tego jak jej wysyłamy filmiki to teściowa zawsze dzwoni i mówi że męczymy dziecko, więc to na prawdę zależy od dziecka. Każde rozwija się swoim tempem, moja siostrzenica też taka silna była i też taka drobniutka jak moja Leośka więc chyba to też predyspozycje genetyczne w rodzinie. A ty czy twój mąż jakimi byliście maluszkami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2019, 11:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Karmelka dobrze Cię rozumiem.. Ja przeżyłam zawał jak pieluche tetrowa miał mój na głowie... A co dopiero poduszka!
    https://bezpiecznydzieciak.pl/pl/products/sluchawki-ochronne/sluchawki-ochronne-dla-dzieci-0-18m/sluchawki-ochronne-nauszniki-dla-dzieci-0-ems-13522.html

Zobacz sobie to takie słuchawki właśnie co wypożyczamy
    Dasz znać jak wam się sprawdziły. I jaka była reakcja po ich ściągnięciu. Bo Krystek będzie w nich cała imprezę czy jak?

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal leżę w łóżku, nieogarnięta, nic nie mogę zrobić, na spacer chyba też dziś nie pójdziemy, kolejny dzień 😞

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Oo super wiedzieć bo my 8 czerwca też idziemy na wesele i też mama będzie z Nina w pokoju a ja będę odlatywać. Fajnie ze to rozwiązanie się sprawdza :)
    Ja to jak skończyłam karmienie to mówiłam że przyjdę za jakieś 2 godziny a jak się coś będzie działo to żeby mama dzwoniła. A mój mąż w tym czasie to zdążył ze 3 razy polecieć do pokoju i sprawdzić czy Zosia śpi :D No ale fakt że wygodnie mieć dziecko pod ręką ale jednak pod opieką i móc się pobawić na weselu :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mój dzień matki zaczął się tak, ze Mały nasikał sobie do łóżeczka, a wszystkie prześcieradełka leżą od kilku dni w koszu z praniem i czekają aż znajdę chwile, żeby uprasować.
    Przebierałam go na przewijaku, wyrzucałam starego pampersa do kosza aż tu nagle fontanna prosto na baldachim I do lozeczka...

A tak serio to moj maz wlasnie wyszedl - gotuje rosol i mowi, ze sie sol skonczyla i jedzie kupic. Podswiadomie czuje, ze pojechal kupic cos dla mnie na Dzien Matki. Ciekawe, czy mam racje 😉

Tysia89, DorotaAnna, Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ❤WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANE W DNIU NASZEGO ŚWIĘTA❤

Ja nigdy ani nie porównywałam rozwoju córki na tle innych dzieci ani nie będę tego robić w przypadku synka...Jasne,że jeżeli coś będzie.mnie martwić to zapytam pediatry albo specjalisty...

Młody po tym.wczorajszym placzliwym dniu całą noc spał ze mną a tata poszedł spać do salonu i w końcu się wyspałam trochę bardziej😉😉😉ale ciiii...mąż nic nie wie😉😉😉😂😂😂
    Zaplanowane były spacerki od rana a tu kropi deszcz i wieje tak,że łeb może urwać.Oby później było lepiej.Jak pomyślę,że rok temu o tej porze od conajmniej 2 tygodni chodziłam w krótkich spodniachi były giga upały to aż mi się wierzyć nie chce...
    Dzis robimy dzień próby i nie podajemy Sab Simplexu ...

B_002, DorotaAnna lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka mycha, ja kiedys szukalam tych informacji na internecie. Kiedys przeczytalam jednak ze te umiejetnosci mieszcz sie w widelkach 3 miesiecznych, czyli jak jedno dziecko robi cos w 3 miesiacu a drugie w 6, to miesci sie to w normie. Wiadomo, budzi niepokoj, ale tak naprawde nie wierze ze sa tak scisle granice ktore zamykaja wszystko w jednym miesiacu, ze w danym musi robic to i to. Kiedys tez sie nad tym glowilam ;)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa pojechal i go dalej nie ma... na bank pojechal po prezent dla mnie, a ja juz jestem wkurwiona, ze mnie zostawil bo nawet sniadanie nie moge zjesc bo bujam Malego...

No nie moge! Zawsze wszystko na ostatnia chwile! Jak juz planowal mi cos kupic, to czemu nie zrobil tego wczesniej - w drodze z pracy do domu na przyklad, a nie teraz jak mamy wspolna niedziele razem to zamiast spedzic ze mna czas, pomoc mi - to ten pojechal pewnie do galerii i nie bedzie go pol dnia bo pewnie lazi i szuka

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Basia mieliście te słuchawki wyciszajace na weselu? Ja zarezerwowałam wypożyczenie. My będziemy niestety sami bez mamy bo to u przyjaciół. Ciekawe ile wytrzymam. 15 czerwca idziemy
    Nie mieliśmy żadnych słuchawek bo dziecko nie przebywało z nami na sali gdzie była muzyka. Raz z nią tam przyszliśmy jak była przerwa ale jak się muzyka zaczęła to ją znowu odniosłam do pokoju.
    To też było u przyjaciół wesele ale w moich rodzinnym stronach, więc mieliśmy mamę.
    Karmelka jakby nie było możliwości takiej opieki to też byśmy teraz na wesele się poszli.
    Koleżanka była z miesięcznym dzieckiem normalnie na sali, dziecko spało mimp głośnej muzyki. Ale byli do 22 i pojechali do domu.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też tak planuje do 22.
    Te słuchawki Karmelka nie wiem jak będzie miał Krystek i ile. Zobaczę. Wypożyczenie kosztuje grosze. Wolę je mieć pod ręką. My jedziemy do innej miejscowości niestety ma wesele.

B_002 lubi tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    W nocy przeżyłam chwile zgrozy! Mąż wczoraj stwierdził że on będzie spał przy dostawce i mam nie wstawać w ogóle na karmienie w nocy. Myślę sobie ok super dla mnie. Poszliśmy spać i intuicja matki każe podnieść głowę co ja widzę ...... Wielka poduszka mojego męża połowa jest w dostawcę rozdarłam się że dusi dziecko zerwał się ale nie wiem czy poduszka była na małej czy nie ... Kazałam mu się przenieśc wywaliłam poduszkę i spałam na małym Jasiu a z tego wszystkiego wzięłam sobie niunie przytuliłam i tak spalysmy 5 godzin. Ani ona ani ja nie drgnęłyśmy.

Dobrze że nic się nie stało :) mój mąż czasem się przebudza w nocy budzi mnie i pyta „czy w łóżku jest JAKIEŚ dziecko?” Xd chyba tak się boi że ja go wezmę do łóżka a on go zgniecie przypadkiem xd

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci sa za malo czujni i nieprzywidywalni by spac z niemowlakiem jak dla mnie, przynajmniej wiekszosc. Kiedys moj maz polozyl sie na kanapie obok 3 miesiecznego Michalka i reke od jego strony polozyl za siebie do gory, przysnal i obrocil sie na wznak. Jak to zobaczylam to rzucilam sie biegiem w ich kierunku, bo wiedzialam ze z tej pozycji moze zrobic dziecku krzywde jak bedzie chcial przez sen ta reke polozyc w dol, moglby zabic lokciem malego. I jak doszlam do nich to wykonal taki manewr kladzenia tej reki z gory w dol i w pore przytrzymalam mu ta reke i polozylam spowrotem gdzie byla. A mowilam i tlumaczylam chcesz z nim lezec, to zawsze na bokui z reka nad glowa malego, nie swoja. Ale on nie potrafi takiego ryzyka przewidziec. Potem sie zloscil na mnie bo mu nie pozwalalam lezec z malym, chyba ze obieca ze nie bedzie podsypial.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2019, 13:32

Bubek lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Tak. Delicol powinnaś podawać do każdego (!) karmienia, to jest enzym ułatwiający trawienie laktozy. Potestuj dwa dni, jeśli nie będzie efektu, to odstaw, bo widocznie Bunio nie ma problemu z nietolerancją laktozy.

Wiewiórka czyli jeśli ogólnie po karmieniu nie ma problemów z brzuszkiem a zdarzają się tylko od czasu do czasu to na pewno nie jest to wina laktozy? i mogę odpuścić sobie ten delicol?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaliczyliśmy dzisiaj spacer.
    Przeczytałam wpis mamy ginekolog na temat ubierania na spacerek i ubrałam Wiki lżej o bluze i czapkę.
    Czyli miała body krotki rekaw i pajac bawełniany. A no i cienki kocyk.
    Rączki zimne, karczek ciepły. Tak samo jak wczoraj. Różnica wczoraj spała, a dzisiaj niebardzo.
    To które ubranie jest lepsze?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Chce być mama u nas pomaga jak mąż nosi małego w pozycji na leniwca- kładzie go brzuszkiem do dołu na swojej ręce i tak z nim chodzi. Robi to mąż bo ma większa rękę- może w ten sposób mógłby Ci mąż pomoc? Musicie działać razem! Ja przy kolkach nie wyobrażam sobie braku pomocy od męża. Bardzo też (tak mi się wydaje) pomaga leżenie na brzuszku spanie na brzuszku w ciągu dnia. Dostał Twój mąż ten espumisan?

Fasola u nas też inaczej- odzyskałam swoje dziecko po prostu. Jest druga fajna noc- jadł o 20, zasnął ok 20.30, obudził się i jadalni 1.10 dopiero! Mam nadzieje że będzie tak jak wczoraj- teraz pobudka 7 :D

mój tak długo nie śpi... 3 noce mu się zdarzyło, że budził się do 4h... :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała śpi w bujaczku przy melodii odkurzacza, a ja mam dość tego ustrojstwa! 😩

Fasolka77 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 3298 3299 3300 3301 3302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ