Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
B_002 wrote:Daffi nie przejmuj się tym, że badanie robił lekarz bez certyfikatu.
Ja robiłam to USG między 11-14tc w Luxmedzie tak jak wszystkie pozostałe badania i tam też lekarze nie mają tego certyfikatu. Wg mnie badanie było dokładne, trwało około 20 min, bo maleństwo było w miarę spokojne, dostałam kilkustronny wynik badania ze wszystkimi oznaczonymi narządami czy prawidłowe czy nie oraz te wszystkie wyliczone ryzyka. Myślę, że jakbym miała jakieś wskazania do prenatalnych to bym je zrobiła u lekarza z takim certyfikatem. Jakby coś wyszło nie tak to pewnie też bym poszła dodatkowo, ale jak wszystko jest dobrze to myślę że każdy lekarz może na tym etapie pomierzyć i ocenić czy jest ok
Na następne USG połówkowe też idę w Luxmedzie. USG 3D czy 4D nie planuję robić, lekarzom to wcale więcej nie pokazuje, a ja nie mam potrzeby żeby mieć takie zdjęcia. Najwięcej zdjęć to będzie jak się już maleństwo urodzi Potrafię z tygodniowych wakacji wrócić z tysiącem fotek, więc dziecko będzie miało ich pewnie sporo
Ja dziś się wyspałam, poodkurzałam całe mieszkanie i odpoczywam. Katar mi się leje z nosa, gardło boli, ale leczę się w miarę możliwości. Jakoś mam dobry humor, może dlatego że siedzę w domu i wreszcie mam czas dla siebie i żeby poczytać na tematy ciążowe -
B_002 wrote:To ja miesiąc temu miałam PH 6,5.
Ale norma jest napisana na tym badaniu 5-7, a u was? Teoretycznie nie powinno być więcej niż 7.
U mnie norma tka sama, ale lekarz powiedział mi że przy 8 tez jest ok. Nie jest to widocznie jakiś istotny czynnik. -
Daffi wrote:Z takiej wizyty bylabym zadowolona. Moj gin mi wtedy zrobil to usg i do dzis pamietam slowa.. Kosc nosowa jest, przeziernosc ok, paluszki wszystkie sa, konczyny takze oraz kręgosłup. Usg moze 10min trwalo zero jakis wyliczeń ale fakt że zylam spokojnie. I w dobie dzisiejszego internetu dowiedzialam sie tyle że teraz sumienie mi nie pozwala inaczej. Ale wierze ze bedzie dobrze.
Nie ma się co przejmować, dawniej nie było takich dokładnych metod i kobiety rodziły zdrowe dzieci wiedząc o nich niewiele z etapu ciąży. Teraz mamy wiele możliwości i informacjiDaffi lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Kasionek wrote:Niestety muszę obalić teorie.Bo teraz mam ph5 czyli mogłaby być dziewczynka ale w zeszłej ciąży też mialam pH od 5 do 8 bo przejrzalam wyniki a był chłopak .
Myślę że dopiero lekarz najwcześniej po 16tc będzie w stanie powiedzieć, że jest pewny co do płci.
Ale powróżyć sobie zawsze można
Szonka wrote:Ja z dziewczynami miałam PH rzędu 5-6, z synkiem 8-8,5, a teraz mam 8 czyli na mie metoda sie potwierdza.
Mam jeszcze do was pytanie, bo w internecie znalazłam spzeczne informacjie a do wizyty daleko. Czy w ciąży można pić czystek ?Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
Start II procedury? -
nick nieaktualnyDziewczyny farbujace włosy czy któraś z Was ma podczas wizyty robione tonowanie? Bo samo farbowanie jest ok ale ja mam robione jeszcze tonowanie na myjce żeby zbić ciepły odcień... To strasznie śmierdzi. Nawet jak nie byłam w ciąży to zapach mnie drażnil a teraz zastanawiam się czy to nie będzie szkodliwe dla maleństwa? Odkąd jestem w ciąży nie byłam u fryzjera więc czas coś ze sobą zrobić no włosy wyglądają coraz gorzej
-
nick nieaktualnyU stomatologa wizyta w 10 min ... wszytskie zeby zdrowe poza tym mam kamień, ale mam za 4 tygodnie przyjść będziemy usuwać. Kurczę strasznie szybko mi sie osadza
Wg pH wychodzi chłopczyk wg sugestii lekarza po wyrostku dziewczynka No nic zobaczymy co tam sie kryje -
estrella wrote:Dziewczyny farbujace włosy czy któraś z Was ma podczas wizyty robione tonowanie? Bo samo farbowanie jest ok ale ja mam robione jeszcze tonowanie na myjce żeby zbić ciepły odcień... To strasznie śmierdzi. Nawet jak nie byłam w ciąży to zapach mnie drażnil a teraz zastanawiam się czy to nie będzie szkodliwe dla maleństwa? Odkąd jestem w ciąży nie byłam u fryzjera więc czas coś ze sobą zrobić no włosy wyglądają coraz gorzej
-
nick nieaktualnyEstrella generalnie nie ma przeciwwskazań i mozna włosy normalnie farbować. Ja mam odrost dramatyczny ale ze względu na bol pleców przy długim siedzeniu i to ze ja włosy i rozjasniam i tonuje na razie nie idę do fryzjera... zastanawiam sie w ogóle nad tym zeby zrobić w domu. Zamówić fryzjera do domu jak mnie plecy rozbolą to sie położę haha
A mam zamiar rozjaśnić i tonować w maseczce - nie zaszkodzi mi zalozyc. Ale wiem ze nie trzebaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 14:11
-
nick nieaktualny
-
B_002 wrote:Wiesz, to takie wróżenie trochę Trzeba patrzeć z przymrużeniem oka, tak jak na te nasze zgadywanki ze zdjęć USG
Myślę że dopiero lekarz najwcześniej po 16tc będzie w stanie powiedzieć, że jest pewny co do płci.
Ale powróżyć sobie zawsze można -
O prosze ile naskrobaly Ja dzisiaj troche ozylam, wczoraj caly dzien lezalam w lozku tak mnie rolzlozylo a dzisiaj moja coreczke lecze sie prenalenem na katar i tabletkami promama na gardlo bo inaczej mi nie przejdzie to swinstwo..
Dzisiaj wieczorem usg genetyczne, stresik jest.. -
Szonka wrote:No właśnie ja cały czas piłam, a wczoraj na opakowaniu czytam, że nie zalecany w ciąży. W internecie piszą raz że można, raz że nie można i zwariować można. Ale chyba go sobie odpuszczę jak są jakieś wątpliwości.
Ja to wszytko po trochę piję i myślę że po prostu trzeba zachować umiar.
Całkowicie wyeliminowałam tylko sushi, owoce morza (chociaż w Hiszpanii skusiłam się na krewetkę ), surowe mięso i produkty z niepasteryzowanego mleka. Reszty nie unikam, co najwyżej ograniczyłam ilośćWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 14:24
nick nieaktualnyJa w ostatnich tygodniach nawet nie myslalam o fryzjerze. Ostatnio mysle, ale chcs pojsc za miesiac/dwa. Bardzo mi przeskadzaja zapachy lakierow nawet, ostatnio gdzies poczulam cos jakby farbe to mi sie slabo zrobilo.
Ja chyba na opakowaniu oleju z czarnuszki czytalam to, ze nie mozna. Sama pilam olej z czarnuszki ohydny przez jakis czas i odstawilam przed staraniami. Moze sa jakies mowsze badania i nie szkodzi, albo szkodzi doustnie a zewnetrznie nie.
Ja używałam olejku z czarnuszki wewnętrznie a z drzewa herbacianego zewnętrznie. I obydwa wyrzucilam. -
nick nieaktualnyB_002 wrote:Szonka to tak jak nie powinno się przesadzać z kawą, czarną herbatą, czy sokami cytrusowymi.
Ja to wszytko po trochę piję i myślę że po prostu trzeba zachować umiar.
Całkowicie wyeliminowałam tylko suchi, owoce morza (chociaż w Hiszpanii skusiłam się na krewetkę ), surowe mięso i produkty z niepasteryzowanego mleka. Reszty nie unikam, co najwyżej ograniczyłam ilość
Sushi mozna zrobic bez surowej ryby, mozna wędzonego lososia podsmazyc na patelni i dalej cieszyc sie sushi. Tylko zwróć uwage zeby w sosie sojowym nie bylo spirytusuB_002 lubi tę wiadomość
-
Szonka wrote:No właśnie ja cały czas piłam, a wczoraj na opakowaniu czytam, że nie zalecany w ciąży. W internecie piszą raz że można, raz że nie można i zwariować można. Ale chyba go sobie odpuszczę jak są jakieś wątpliwości.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół