X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • orzeszki Ekspertka

Wysłany: 10 października 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Witaj orzeszki :) mamy prenatalne tego samego dnia a ja mam na 29.04. termin porodu :)
    Ciężki weekend miałam, do wczoraj mega stresy i ogólnie do dupy. Już jest lepiej, ale wieczorem zaczęło mnie mocno boleć w dole brzucha, minimalnie na lewo od środka i jakby nad wzgorkiem lonowym. Do tego takie silne klucia jakby szyjka ale nie wiem, trudno powiedzieć co to. Jak dotknęła lekko tam nad wzgorkiem to bolało jeszcze bardziej :( Dzisiaj jest lepiej, ale boli nadal. Leżę sobie, wstałam tylko zjeść płatki. Miałam jechać do firmy, albo chociaż pracować w domu ale no nie mogę... W piątek mam wizytę. Doradzicie coś?
    Kurcze a ja musiałam przełożyć badania na 22 października, bo w niedziele mój M wyjeżdża na tydzień w delegacje a bardzo bym chciała żeby był z nami... A z drugiej strony chciałam mieć to już za sobą..

Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
    [*]26.05.2018 5tc <3
    [*]28.11.2017 11tc Leonek <3
    "Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza."
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzeszki, to razem czekamy na 22 października, bo ja wtedy też będę miała pierwsze prenatalne :) A w poniedziałek idę oddać krew do pappa. W tym ośrodku, do którego idę, najpierw się robi krew, a tydzień później usg i już wtedy można porównać wyniki. Fajna sprawa.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka moje prenatalne wyglądały tak samo :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka moje były identyczne :-)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • orzeszki Ekspertka

Wysłany: 10 października 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie niestety wszystko w jednym dniu...i trzy tygodnie czekania na wyniki z krwi:/

Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
    [*]26.05.2018 5tc <3
    [*]28.11.2017 11tc Leonek <3
    "Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza."
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzeszki ja też miałam usg i krew pobieraną w jednym dniu ale na wyniki czekałam 4 dni tak naprawdę. Ale może to zależy czy laboratorium samo oznacza czy wysyła gdzieś próbkę

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Karmelka, mi stomatolog powiedział, że nie usuwa się kamienia ultradźwiękami w ciąży. Może to nieprawda, ale lepiej sprawdzić zamiast później się martwić. Chodzę do prywatnej kliniki dentystycznej i odmówili mi ściągnięcia kamienia 2 tygodnie temu.

Zgadzam się z Wami co do rozstępów, też kończyłam kosmetologię (hobbistycznie, bo zawód mam zupełnie inny). To są uwarunkowania genetyczne, szkoda kasy na drogie kremy. Ja mam dobry emolient apteczny, dużo nie kosztuje a skóra po nim miękka i miła :)

Mozna a nawet trzeba. Polecam poczytać artykuły medyczne i dać to stomatologowi. Moja jedynie powiedziała ze dla mojego spokoju zrobimy to za 4 tygodnie bede w 18 tygodniu bo mozna spokojnie od ll trymestru ale skoro on był ściągany w lutym jeszcze tak zle nie wyglada to zrobimy to pózniej moja przyjaciółka ściągała u innego dentysty w 13 tyg

• Daffi Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Sa dwie szkoły. Co do winogron i rodzynek - mozna ale nie mozna przesadzać z ilością. Ja ostatnio miałam ogromna ochotę maz kupił byk tak pyszny ale nie zjadłam całego kilograma haha :)
    ojej a ja jadlam wrecz pochlanialam nie sadzac ze mozna nie móc w ciąży :P
    a wie ktos dlaczego nie powinno sie jesc winogrona?

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Rooibos to herbata z czerwonokrzewu. Herbata z ostrokrzewu to yerba mate (w ciąży niewskazana).
    Może dlatego mi się Rooibos skojarzył z czerwoną herbatą. Faktycznie ma też czerwony kolor :)
    ooooo a ja pije yerba mate z mieta i trawa cytrynowa... mam nadzieje ze moge nadal ja pic.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku też pochłaniałem wręcz winogrona. Ale kiedyś po nich zwymiotowalam i jakoś od tej pory mam uraz :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ojej a ja jadlam wrecz pochlanialam nie sadzac ze mozna nie móc w ciąży :P
    a wie ktos dlaczego nie powinno sie jesc winogrona?
    Czytałam dwa artykuły w jednym było napisane, że nie Wolno bo skórka winogrona ma w sobie cos co złe wpływa na serce ze moze powodować wady. I rodzynki to właśnie winogrono ze skórka ALE nie ze nie Wolno w ogóle tylko w nadmiarze czyli w kilogramach. A w drugim artykule gdzie czytałam o wpływie owoców było napisane ze winogrono dobrze wpływa na układ sercowy.... także tego. Ja pytałam dwóch ginekologów o to co mogę jeść czego nie : z owocow mam jeść dobrze umyte owoce wręcz wyszorowane i we wczesnej ciazy moja ginekolog powiedziała żebym nią jadła dużo malin dużo w sensie od kilograma w gore na raz bo maja właściwości poronne.
    Z jedzeniem piciem wszytskiego co ma właściwości wywołuje poród jest jak z sexem, który przyspiesza poród. Zeby wywołać sexem porod trzebaby go uprawiać minimum godzinę non stop z super orgazmami co rusz zeby to miało sens tak samo jak sperma ma właściwości wywołuje porod ale trzeba by sie nią zalewać cały czas ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 17:51

Lolka30, B_002, Daffi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja znam RAW frutarianke w ciazy, która je winogrono codziennie maliny jadła cały sezon i w sumie wszytskie inne owoce ... zaraz rodzi ani cukrzycy ani anemii nic kompletnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 17:58

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na początku jadłam dużo winogron, ale na raz powyżej kg raczej nie było :)

Dzisiaj byłam na badaniach i jak wstałam w poczekalni to zemdlalam, pierwszy raz w życiu. Dziwne uczucie. Ciężko mi się przestawić że niektóre rzeczy trzeba robić wolniej

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Rooibos to herbata z czerwonokrzewu. Herbata z ostrokrzewu to yerba mate (w ciąży niewskazana).
    Może dlatego mi się Rooibos skojarzył z czerwoną herbatą. Faktycznie ma też czerwony kolor :)

Racja - ja teraz w tej ciąży to tak myle i zapominam że ciezko uwierzyć. Yerbe tez pilam przed ciążą, ale jej absolutnie w ciazy nie wolno. Zresztą mnie po niej telepalo. Bardzo mnie pobudzala

• B_002 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze mówisz Karmelka.
    Wszystko trzeba po trochę jeść, żaden owoc ani herbata tak na prawdę nie zaszkodzi jak będzie z umiarem, a nie na kilogramy dziennie :)

Lolka30 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja też na początku jadłam dużo winogron, ale na raz powyżej kg raczej nie było :)

Dzisiaj byłam na badaniach i jak wstałam w poczekalni to zemdlalam, pierwszy raz w życiu. Dziwne uczucie. Ciężko mi się przestawić że niektóre rzeczy trzeba robić wolniej
    Malutka mycha ale wszystko w porządku, nic ci się nie stało?
    Mi też się w tej ciąży pierwszy raz w życiu zdażyło omdlenie, ale było sporo ludzi wokół i moja ginekolog mi radziła unikać takich miejsc gdzie jest duszno i są tłumy.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szwagierka jadla winogrona kilogramami i córeczka jej zmarla w 38 tygodniu ciąży. Wada serca i niedotlenienie. Byc moze nie ma tu powiązań, wiadomo, ze jest tysiac powodów. Ale wlasnie po jej pogrzebie znalazlam informacje o resweratrolu w skorkach winogron. Szwagierka jadla je codziennie. Ja winogrona jem, ale zaczelam dopiero w zeszlym tygodniu i tylko kilka. Nie wybaczylabym sobie gdybym zaszkodziła mojemu synkowi

Wysłany: 10 października 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się nie stało, szybko doszłam do siebie. Bardziej mnie martwi taka bezradność w tej sytuacji. Złapałam się ściany a i tak odjechałam.u mnie typowo od tego że za szybko wstałam :) jednak ciąża to duże obciążenie dla organizmu

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogole mam bardzo restrykcyjne podejscie do diety w ciazy ale tez kosmetykow i chemii. Jeśli cos mi szkodzi to unikam. 9 miesięcy wytrzymam bez wszystkiego. Wiem, ze mimo to nie mam na nic gwarancji. Zdaje sobie z tego sprawę.
    Ale szczerze mówiąc zrezygnowałam z wielu rzeczy z radością. Teraz wiem ze nie mogę i tyle. Mam nadzieje, ze te dobre nawyki zostana mi po ciąży.
    Kosmetyki wymienilam na naturalne juz wiele lat temu, chemię i zywnosc próbowałam ale roznie bylo. A teraz nie mialam nawet chwili zawahania. Nawet kupilam lakier do paznokci z 99% naturalnych skladnikow, bez formaldehydu i innych świństw. Ale nie polecam, odpryskuje jeszcze tego samego dnia :D

Wysłany: 10 października 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Moja szwagierka jadla winogrona kilogramami i córeczka jej zmarla w 38 tygodniu ciąży. Wada serca i niedotlenienie. Byc moze nie ma tu powiązań, wiadomo, ze jest tysiac powodów. Ale wlasnie po jej pogrzebie znalazlam informacje o resweratrolu w skorkach winogron. Szwagierka jadla je codziennie. Ja winogrona jem, ale zaczelam dopiero w zeszlym tygodniu i tylko kilka. Nie wybaczylabym sobie gdybym zaszkodziła mojemu synkowi
    Ale Wy historie macie. Ja jeszcze niedawno w ogóle nie sądziłam że śmierć może nastąpić w 38tyg ciąży. Sądziłam że wtedy zaczyna się poród samoistnie. Można jakoś zaradzić takim późnym stratom?
    człowiek to jednak naiwny jest

f1d9680377.png
‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ