X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krewetki mozna jeść :P wiem bo widziałam na instastory u MG (w skrócie)
    Ja straciłam wenę do gotowania

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozemy bez ograniczen pic herbate Rooibos. W biedronce jest przepyszna z karmelem. Ja pije na potege.
    Kawe pijam od czasu do czasu jeden kubek maks. Pierwsze 2 miesiace nie mialam kawy w ustach

B_002 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy winogrona można ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U mnie od poczatku ciazy ph 6,5 a wg USG z wczoraj (u nas doktor z certyfikatem) chlopczyk ;-)
    Przed ciążą ostatnie ph 5. Ja mam kamice nerkowa i z moczem zawsze mi cyrki wychodza.
    Jestem ciekawa jak będzie u mnie. Mam kamice pęcherzykowa i bardzo boje sie zeby w ciazy zaden atak sie nie pojawił. Wy juz badania robilyscie a ja mam dopiero skierowanie na 1sze i jutro ide je zrobic i sie okaze co z ta moja glukoza.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Jestem ciekawa jak będzie u mnie. Mam kamice pęcherzykowa i bardzo boje sie zeby w ciazy zaden atak sie nie pojawił. Wy juz badania robilyscie a ja mam dopiero skierowanie na 1sze i jutro ide je zrobic i sie okaze co z ta moja glukoza.

Witaj w klubie, tez mam kamień w pęcherzyku :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Sa dwie szkoły. Co do winogron i rodzynek - mozna ale nie mozna przesadzać z ilością. Ja ostatnio miałam ogromna ochotę maz kupił byk tak pyszny ale nie zjadłam całego kilograma haha :)

• B_002 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja czytałam że nie szkodzą same winogrona tylko skórka z winogron.
    Jeśli masz takie które da się jeść bez skórki to można.
    Rodzynek się jeść nie powinno bo to suszone winogrona ze skórką.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mozemy bez ograniczen pic herbate Rooibos. W biedronce jest przepyszna z karmelem. Ja pije na potege.
    Kawe pijam od czasu do czasu jeden kubek maks. Pierwsze 2 miesiace nie mialam kawy w ustach
    Ja podobnie z kawą. W pierwszym trymestrze nie piłam bo mnie odrzuciło od niej. Ale teraz na jedną się czasem skuszę, głównie jak jestem w pracy :)
    A Rooibos to chyba czerwona herbata? Ja czasem piłam czerwoną, ale też niewiele.
    Ogólnie to najbardziej lubię owocowe, sprawdzam tylko żeby nie było suszonych liści malin :) No owocowe to trzeba kupić porządne, bo te tanie z supermarketu to są czasem tylko "o smaku owocowym" a nie "owocowe". Te prawdziwe są pyszne :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 3 miesięcy dziś wypiłam jedną małą orażadkę z butelki, a tak to sama woda i herbata. Teraz już woda mi nie wchodzi, więc robię dzbanek herbaty owocowej.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu rodzynek nie można?

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 mam tak samo z kawą :)
    Mi w pierwszej ciąży bardzo smakowała pokrzywa do picia :) w tej jakoś jeszcze nie próbowałam.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz piję już tylko wodę. Po herbacie wwymiotuje i po kawie też. Njagorsze jest to, że mam niskie ciśnienie, zwykle 90/60 i nie mam pomysłu jak je podnieść.
    Wcześniej potrafiłam wypić 3 kawy dziennie, jak zaszła w ciążę piłam jedną, a teraz nie mogę wwcale :(
    Myślałam by kupić sokowirówkę i wyciskać soki, bo ilość cukru w tych sklepowych to zabójstwo dla każdego człowieka :(

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam niskie ciśnienie, przed ciążą takie miałam a teraz to już w ogóle. Wczoraj mnie strasznie bolała głowa, zmierzyłam i miałam 88/65. A kawy odkąd dowiedziałam się o ciąży tez nie piję, bo mnie odrzuca.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam i cytrusiarke (jak chce sam pomarańczowy) i wyciskarke.mega sprawa jedno i drugie. Polecam!!

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    U stomatologa wizyta w 10 min ... wszytskie zeby zdrowe poza tym mam kamień, ale mam za 4 tygodnie przyjść będziemy usuwać. Kurczę strasznie szybko mi sie osadza :/

Wg pH wychodzi chłopczyk wg sugestii lekarza po wyrostku dziewczynka No nic :) zobaczymy co tam sie kryje :):)
    Karmelka, mi stomatolog powiedział, że nie usuwa się kamienia ultradźwiękami w ciąży. Może to nieprawda, ale lepiej sprawdzić zamiast później się martwić. Chodzę do prywatnej kliniki dentystycznej i odmówili mi ściągnięcia kamienia 2 tygodnie temu.

Zgadzam się z Wami co do rozstępów, też kończyłam kosmetologię (hobbistycznie, bo zawód mam zupełnie inny). To są uwarunkowania genetyczne, szkoda kasy na drogie kremy. Ja mam dobry emolient apteczny, dużo nie kosztuje a skóra po nim miękka i miła :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

też czytałam różne opinie, ale ja jem.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ale wam fajnie :) a jaka pogoda? bo u nas cudownie cieplutko

Pogoda piękna! Słońce i 16 st :)

Jeżeli chodzi o owoce, ja jem wszystko ale z rozsądkiem.
    Pije wodę, niekiedy zwykła herbatę z cytryna, ale rzadko.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winogrona i rodzynki trzeba ograniczac. Ale nie trzeba z nich rezygnowac całkowicie. Skladnik znajdujący sie w skorce winogron moze w nadmiarze u plodu spowodowac wady serca, ale tez trzustki.

Rooibos to herbara z ostrokrzewu, ma taki waniliowy aromat. Hetbata czerwona to inny rodzaj naparu zwyklej herbaty o ziemistym smaku. Co do czerwonej nie jestem pewnaale rooibos mozna i jest pyszny :-)

Na niskie cisnienie moj diabetolog powiedzial mi ze powinno sie pic duzo wody, zeby dobrze nawodnic łożysko. Niskue cisnienie nie jest poza tym grozne, gorsze jest za wysokie. Ja mam 90/50 w najgorszych momentach.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Winogrona i rodzynki trzeba ograniczac. Ale nie trzeba z nich rezygnowac całkowicie. Skladnik znajdujący sie w skorce winogron moze w nadmiarze u plodu spowodowac wady serca, ale tez trzustki.

Rooibos to herbara z ostrokrzewu, ma taki waniliowy aromat. Hetbata czerwona to inny rodzaj naparu zwyklej herbaty o ziemistym smaku. Co do czerwonej nie jestem pewnaale rooibos mozna i jest pyszny :-)

Na niskie cisnienie moj diabetolog powiedzial mi ze powinno sie pic duzo wody, zeby dobrze nawodnic łożysko. Niskue cisnienie nie jest poza tym grozne, gorsze jest za wysokie. Ja mam 90/50 w najgorszych momentach.
    Rooibos to herbata z czerwonokrzewu. Herbata z ostrokrzewu to yerba mate (w ciąży niewskazana).
    Może dlatego mi się Rooibos skojarzył z czerwoną herbatą. Faktycznie ma też czerwony kolor :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 15:33

Paula 90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od zawsze jestem niskociśnieniowcem, w ciąży się to nie zmienia. W dodatku mam duże skłonności do anemii... także muszę się kontrolować.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ