Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa robiłam prenatalne u bardzo dobrego specjalisty i nasze badanie trwało Hmm nie wiem ile ale nie było to szybkie badanie. Sprawdzał wszytsko i wszytsko mi i mężowi pokazywał omawiał, nawet mówił jakie sytuacje byłyby niepokojące zapewniając nas tym ze nie mamy sie co martwic. Sprawdził każda rączkę policzył każdy paluszek sprawdzał serduszko na 3 sposoby czy wszytsko sie domyka, pempowine, nerki nam pokazał pózniej włączył 4D zrobił masę zdjeć. Ale ten lekarz słynie z tego ze uwielbia szukać idealnych kadrów usg na pewno idziemy do niego na 4D w wyższej ciazy po same zdjęcia bo bardzo chce taka pamiątkę. I szczerze jakbym była u lekarza innego, który zrobiłby to badanie w 10 min byłabym zawiedziona za takie pieniądze ze tak krótko. To był nasz czas na zobaczenie naszego malenstwa mój maz był zachwycony. Pózniej przy biurku omówił z nami jeszcze raz, pogratulował i kazał sie cieszyć.
Daffi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Taki ból w dole brzucha, jak przed okresem. Mam od dwóch dni. Czytałam, że macica się nadal rozciąga.
-
Karmelllka90 wrote:Ja robiłam prenatalne u bardzo dobrego specjalisty i nasze badanie trwało Hmm nie wiem ile ale nie było to szybkie badanie. Sprawdzał wszytsko i wszytsko mi i mężowi pokazywał omawiał, nawet mówił jakie sytuacje byłyby niepokojące zapewniając nas tym ze nie mamy sie co martwic. Sprawdził każda rączkę policzył każdy paluszek sprawdzał serduszko na 3 sposoby czy wszytsko sie domyka, pempowine, nerki nam pokazał pózniej włączył 4D zrobił masę zdjeć. Ale ten lekarz słynie z tego ze uwielbia szukać idealnych kadrów usg na pewno idziemy do niego na 4D w wyższej ciazy po same zdjęcia bo bardzo chce taka pamiątkę. I szczerze jakbym była u lekarza innego, który zrobiłby to badanie w 10 min byłabym zawiedziona za takie pieniądze ze tak krótko. To był nasz czas na zobaczenie naszego malenstwa mój maz był zachwycony. Pózniej przy biurku omówił z nami jeszcze raz, pogratulował i kazał sie cieszyć.
-
Cześć
Mam do was pytanie, bo piszecie że chodzicie do rożnych ginekolgów, dajecie im książeczkę za każdym razem, żeby wam uzupełnił? Bo ja się boję tego że mój prowadzący ginekolog będzie się dziwnie na to patrzył.
No i zastanawiam się czy lepiej udać że jej zapomniałam -
angella908 wrote:Cześć
Mam do was pytanie, bo piszecie że chodzicie do rożnych ginekolgów, dajecie im książeczkę za każdym razem, żeby wam uzupełnił? Bo ja się boję tego że mój prowadzący ginekolog będzie się dziwnie na to patrzył.
No i zastanawiam się czy lepiej udać że jej zapomniałam
ale narazie chodze tylko do jednego i sie zastanawiam co zrobic na prenatalnych bo robie je 50km od mojego miejsca zamieszkania bo u mnie nikt nie ma certyfikatu FMF i nie wiem jak beda na to patrzec jak wpisze do karty ciazy to badanie -
ja tylko raz bylam w dwoch ginekologow zaraz po poronieniu....jeden zlecil badania, przepisal antyki i kazal 3 miesiace czekac .....drugi powiedzial ze zaraz mozemy dzialac i nie ma na co czekac......
2 lekarzy 2 opinie....chyba bym nie potrafila chodzic do dwoch i ukrywac tego......ogolnie nie potrafie klamac i zaraz to po mnie widac jak cos ukrywam -
Witam się po prenatalnych! Przeziernosc 1.67 prawdopodobieństwo 1:9450 dzidziuś ma 7.4cm no i ewidentne widziałam siusiaka:) jestem trochę w zaskoczona bo w głębi liczyłam na dwie siostrzyczki ale i tak tez będzie fajnie:)
DorotaAnna, B_002, Daffi, Natalia-tosia, Wiewióreczka, Sana, siamyrka, Kiwona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:ja mam 2 karty ciazy;p
ale narazie chodze tylko do jednego i sie zastanawiam co zrobic na prenatalnych bo robie je 50km od mojego miejsca zamieszkania bo u mnie nikt nie ma certyfikatu FMF i nie wiem jak beda na to patrzec jak wpisze do karty ciazy to badanie
Ja dostarczam wszystkie badania do mojej "glownej" ginekolog, ona je sama wpisuje.
Przeciez nie podpisuje sie z lekarzem umowy na wylacznosc. Chyba zdaja sobie sprawę, ze mozemy weryfikowac ich wiedzę u innych.Daffi lubi tę wiadomość
-
Aga2606 wrote:Witam się po prenatalnych! Przeziernosc 1.67 prawdopodobieństwo 1:9450 dzidziuś ma 7.4cm no i ewidentne widziałam siusiaka:) jestem trochę w zaskoczona bo w głębi liczyłam na dwie siostrzyczki ale i tak tez będzie fajnie:)
Aga gratuluje ale Ci fajnie .....tak bardzo bym chciala jutro usłyszec rownie dobre wiadomości
A chlopaki tez fajnie nie mozna stroic w sukienki i zaplatac warkoczy ale rozne fajne rzeczy tez mozna robic....no i w przyszlosci synowa przyprowadza -
Cześć dziewczyny, ale się rozpisałyście. Wstaję a tu prawie 3 nowe strony
Ja chyba jedyna nie mam tu problemów ze snem, korzystając że jestem chwilowo na L4 obudziłam się dziś po 9. Jestem taka szczęśliwa że się wreszcie wyspałam. Ostatnio byłam na prawdę przemęczona wszystkim, mimo urlopu, bo przecież na urlopie też było zwiedzanie, wstawanie wcześniej i odpoczynek od pracy, ale tak porządnie wyspać się nie mogłam. Skorzystam chociaż do końca tygodnia.
Ja się smaruję również kremem przeciw rozstępom na zwiększenie elastyczności skóry, ale raczej skłonności nie mam. Moja mama to dwóch ciążach nie ma rozstepów, tata był zawsze szczupły (mam to po nim) to też nie miał. Nie wiem jak babcie, ale jest duża szansa że mnie to ominie
Piersi też mnie nie bolą, nie ma się czym martwić, bolały przez połowę pierwszego trymestru a potem już nie.
Teraz to czuję tylko te więzadła w dole brzucha jak się nieodpowiednio podnoszę z łóżka albo jakiś inny wysiłkowy ruch wykonuję. Nie myślę o tych bólach różnych, cieszę się że ich już nie ma
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualnyDaffi wrote:Kiedy planujesz isc na 4D? Ja mam w poniedziałek prenatalne u lekarza z certyfikatem FMF ale od razu chce umowic wizyte 4D bo tez zalezy mi na pamiatce i na tym 4D bedzie z nami corka ktora jest bardzo ciekawa i tez chce zobaczyc fikajaca dzidzie w brzuszku ale nie jestem pewna kiedy zrobic?
-
stresant wrote:Daffi tak piszesz o wieku ...moge wiedziec ile masz lat? ja 37
ja mam 30 lat.
nie wiem czy to chodzi o to co napisalam ze im starsza tym bardziej choruje ale kiedy nie chorowalam wcale.. ostatnie 2 lata ciągle coś. moze to zle zabrzmialo albo zle ujelam. -
Karmelllka90 wrote:Ja chce po 30 tygodniu a najlepiej jakoś koło 35 tyg bardzo bym chciała zeby zdjęcia były jak najbardziej autentyczne ale bede miała tez robione 4D na połówkowych teraz na prenatalnych tez miałam ale dzidzius jest taki do tatusia jeszcze bardziej podobny haha
-
Sansivieria wrote:Melpo osobne gratulacje dla Ciebie! Piekne wyniki! Piekny Dzidzius!!! Brawo! Kolejny etap za Toba, więc coraz więcej optymizmu Ci się należy:-)
Dziękuję bardzo :* ja chodzę do swojego gina normalnie do przychodni na NFZ ale na to badanie a potem na polowkowe kazał mi przyjść prywatnie bo ma tam lepszy sprzęt. Zapłaciłam wczoraj 250 zl i mówił że bardzo dobrze ze przyszliśmy tu bo przy tak ruchliwym dziecku to by w przychodni nic nie ujrzał tak jak należy.Aniołek [*] 1 czerwca 2017r.
29.06.2018 1 IUI
naturalne starania - udało się !!!
-
Daffi zapytalam o wiek bo ja 37 ale czuje sie jakbym miala 27 chyba sie nigdy nie zestarzeje przynajmniej moj mozg ciagle mlody
a dolegliwosci w ciazy takie jak 10 lat temu tzn. nic mnie bardziej nie boli nawet mam wiecej energii niz wtedy
Jedyny minus to bardziej sobie zdaje sprawe z zagrozen jakie mnie czekaja i wszedzie czycha na mnie zło i bardziej sie tym stresuje....Daffi lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, chciałam się w końcu z Wami przywitać . Czytam Was od początku, ale tak jak Czekoladowa bałam się dołączyć, też byłam najpierw Marcówką (choć na wątku Marcówek nie zdążyłam się przywitać, bo tez z tym zwlekałam). Na szczęście udało Nam się od razu zajść w kolejną ciąże, co jest ogromnym zaskoczeniem bo staraliśmy się o dziecko ponad 2,5 roku. Tak jak Melpo miałam wczoraj badania prenatalne i jak już ustaliłyśmy na innym wątku, z którego się znamy nasze dzieci mają płodowe ADHD bo nie chciały się dać spokojnie pomierzyć i obejrzeć tak fikały . Badanie trwało jakieś 45-50 min, ryzyko wystąpienia wad obliczone z usg i testu PAPPA są niskie, maluszek ma 6cm, na ten moment wszystko wygląda prawidłowo, termin z USG i OM to 19.04. (Lili dopisz mnie proszę w wolnej chwili na pierwszą stronę ). Płci nie znamy jeszcze, może za 3 tyg na usg się ujawni .
A co do bóli to też mam w dole brzucha i po bokach takie typowo ciągnące, za to piersi do tej pory nie bolały mnie prawie wcale, a od kilku dni bolą mocniej, także odwrotnie niż u Was.B_002, Kasionek, Melpo, valetta94, Wiewióreczka, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień