X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Jak u was wyglądał polog? Cholera już prawie nie krwawilam, miałam lekkie plamienia. Dziś mam ból dosłownie jak podczas okresu i czerwona sluzowata krew znowu. Wtf?

Ja krwawilam ok 3 tyg z każdym dniem mniej. Miałam CC więc pewnie inaczej troszkę wygląda sytuacja przy porodzie sn

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    No ja w sobotę karmiłam małą pod koniec mszy ślubnej na zewnątrz przed kościołem z butelki. Ale miałam mało odciągnięte bp tyle się udało. Jak dojechaliśmy na miejsce wesela to ją dokarmiłam. Ale ta część mleka w butelce nas uratowała :)
    Nie zawsze jednak mam możliwość i czas ściągnąć.
    Skoro w szpitalu tego używali to myślę że to dobry wybór na takie okazje. Ogólnie nie wychodzi to tanio więc nie zamierzam używać często.
    Ale jeszcze się zastanawiam czy wprowadzać jakieś zamienniki bo dotąd było tylko KP.
    Moja koleżanka robi uprawnienia do bycia CDL, muszę z nią pogadać.

Dokładnie taki Bebilon podawali u nas w szpitalu

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ucnas ciagle odparzenia sa.. My naprzemiennie bepanthen, linomag i mamy dolozyc do tego alantan.
    Mlody jakies ostre te kupy wali. Chwila moment i odparzony a nie zawsze w nocy wylapie ta kupe.

Spac nie moge!!! Caly czas mnie strach paralizuje. Glupia ja.

Karolina właśnie dlatego internety sa zle. Bo do zielonej kupki z domieszka sluzu z krwia mozesz dopasowac wszystko co najgorsze.. Nawet bolaca glowa wg internetow to tetniak itp.
    Przejdz sie do lekarza i nie bój się. A nie masz hemoroidow? Stad może byc domieszka krwi. Czasem jak sie nie może zrobic dwojki to sie robi tzw zapieczenie i wtedy moze to byc takie zielonkawe jak juz ruszy a nawet czarnawe. Jak duzo plynow pijesz? Dostarczasz organizmowi blonnik niezbedny do załatwienia tej potrzeby?
    Kolejna dwojka jesli bedzie bez problemu powinna miec juz lepszy kolor.

No przecież linomag!!!! Zapomniałam!!!!

Daffi nie możesz spać z nerwów? Spróbuj....zbierz siły na rano

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu mam zawalone gardło...:( Co mogę zastosować poza płukaniem solą?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Jezu mam zawalone gardło...:( Co mogę zastosować poza płukaniem solą?
    Ten moj zaufany rodzinny powiedzial mi ostatnio ze moge wszystko ze naprawde nie wiele przenika do mleka. Spokojnie psikalam uniben to to samo co tantum verde czy hasco sept, ssalam strepsils intensive i apap przeciwbolowo bo mialam dość silny ten bol gardla. No i uzywalam nawet kropli do nosa.. Zwyklego xylometazolinu.

Spac nie moge z nerwow..
    Fifi wstal na karmienie o 1.15 i widze ze nie ma mu sie na spanie a jeszcze po odbiciu go polozylam M poszedl spac nie zwracal uwagi a ja potrzebowałam do toalety.. Wracam a mlody ulal ze ma spiszki z tylu na plecach mokre wiec jeszcze zaliczylismy przebieranko.. Do tego po karmieniu przebralam pampersa.. Zapielam ostatnia nape spioszka i co? Maly sie zesral i dawaj od nowa :D

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas takie mleczko też w szpitalu podawali, same się na początku nim fokarmialysmy. Tylko jak je otworzysz to jest tylko godzina żeby zużyć, my mieliśmy buteleczki 90 ml więc jak potrzebujesz więcej to trochę się pewnie zmarnuje. Ale raz na jakiś czas to fajna opcja.

Karmelove ja dopiero teraz przestaje plamic. Ale w szpitalu mówili że może być przerwa w krwawienie nawet 10dniowa a później wraca. Więc może u Ciebie jest ten przypadek

B_002 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Tak Dorotka, biorę od kilku dni, wcześniej z kupą nie było takich problemów.

No widzisz wszystko da się racjonalnie wytłumaczyć- zielona kupa-żelazo, krew-hemoroidy. Internety nie zawsze maja racje że się od razu umiera :) będzie dobrze kochana ale faktycznie idź do lekarza na wszelki wypadek porób badania chociaż takienpodstawowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 03:10

Mama36, espoir lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu nie pamiętam czy wstawałam drugi raz na karmienie w nocy....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Daffi za info o lekach,
    powodzenia!!!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Dzięki Daffi za info o lekach,
    powodzenia!!!!!
    Kurde nie dziekuje :p

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Czy któraś z Was używała kiedyś mleka modyfikowanego w formie RTF? Takiego w płynie gotowego w buteleczkach?
    Zastanawiam się nad tym czy by tego nie spróbować. Kusi mnie czasem żeby móc mieć zamiennik bo chciałabym czasem wyjść na dłużej, np 2-3h i często wtedy jest tak ze nie jestem w stanie ściągnąć laktatorem odpowiedniej ilości mleka. Albo jesteśmy gdzieś poza domem i nie mam możliwości karmienia piersią i chciałabym mieć alternatywę.
    W domu to jeszcze można przygotować mleko z proszku, ale w warunkach poza domem dobrze byłoby mieć gotowca w temperaturze pokojowej.
    Używałyście? Polecacie?
    Używam i polecam

martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Czy któraś z Was używała kiedyś mleka modyfikowanego w formie RTF? Takiego w płynie gotowego w buteleczkach?
    Zastanawiam się nad tym czy by tego nie spróbować. Kusi mnie czasem żeby móc mieć zamiennik bo chciałabym czasem wyjść na dłużej, np 2-3h i często wtedy jest tak ze nie jestem w stanie ściągnąć laktatorem odpowiedniej ilości mleka. Albo jesteśmy gdzieś poza domem i nie mam możliwości karmienia piersią i chciałabym mieć alternatywę.
    W domu to jeszcze można przygotować mleko z proszku, ale w warunkach poza domem dobrze byłoby mieć gotowca w temperaturze pokojowej.
    Używałyście? Polecacie?
    my uzywalismy przrz pierwsze tygodnie 😉nie wiem jak w PL ale u nas maksymalna pojemnośc to 90ml

B_002 lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • india Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG! Przerwa od 21 do 6.30. Musialam wybudzic Mała bo to juz bylo zagrożone eksplozją 😊 a Polcia chyba nie czuła glodu bo z usmiechem od ucha do ucha dala soboe jeszcze zmienić pieluszke

Sansivieria, Kasiulka90, AniaKJ, martusiawp, estrella, B_002 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka miałam dzisiaj dokładnie ten sam problem. Dobrze ze na bieżąco w aplikacji zaznaczam bo chyba bym nie doszła do tego jak było :/
    A ja tak zawsze lubiłam sobie pospać :(

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Fasolka miałam dzisiaj dokładnie ten sam problem. Dobrze ze na bieżąco w aplikacji zaznaczam bo chyba bym nie doszła do tego jak było :/
    A ja tak zawsze lubiłam sobie pospać :(

wydawało mi się, że ok 1 nie psikałam sobie do nosa solą morską tylko przy drugim karmieniu.. no ale... pierwsze karmienie skończyłam przed 2... a Młody obudził się po 4 drugi raz.. więc chyba nie karmiłam w tzw.międzyczasie... ale jaja.. co zmęczenie robi z człowiekiem....

coś czuję, że dziś też będzie dzień rączek... :(

pogoda u nas barowa... 10 st i pada, wieje.. dziś się nie ruszam z domu... chyba, że popołudniu wyjdzie słońce...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę i czekam na godzinę 8, żeby zadzwonić i zarejestrować się do przychodni, do mojego lekarza rodzinnego.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie bylo źle :) najgorszy to ten pierwszy moment jak wkłada ten gastroskop a potem bez tragedii.
    Wynik jest prawidłowy. Lekarz powiedzial od razu ze opisywany bol to moze byc jedynie trzustka lub woreczek ze na pewno nie zoladek i dwunastnica.. W wyniku mam wszystko prawidlowe tylko nie wiem co znaczy opuszka dwunstanicy wybroczyny krwotoczne. Czy to od wymiotow czy cos innego ale lekarz sie tym nie przejmował więc to chyba nic powaznego.

B_002 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny nie bylo źle :) najgorszy to ten pierwszy moment jak wkłada ten gastroskop a potem bez tragedii.
    Wynik jest prawidłowy. Lekarz powiedzial od razu ze opisywany bol to moze byc jedynie trzustka lub woreczek ze na pewno nie zoladek i dwunastnica.. W wyniku mam wszystko prawidlowe tylko nie wiem co znaczy opuszka dwunstanicy wybroczyny krwotoczne. Czy to od wymiotow czy cos innego ale lekarz sie tym nie przejmował więc to chyba nic powaznego.

Długo trwa takie badanie ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Długo trwa takie badanie ?
    Nie. Moze z 2 min łącznie to trwało. Lekarz byl bardzo delikatny.
    Spytalam go kto robi u nas laparoskopie ale powiedział że nie wie i polecil mi laparoskopiste ze swiebodzina a ja sie do niego juz tydz probuje dodzwonić i nie moge. Tylko mnie utwierdzil ze to byl dobry wybór. Chyba zaraz pojedziemy do Świebodzina gdzie ma gabinet moze beda jakies godziny przyjęć albo zastaniemy lekarza.. Nie pozostaje mi nic innego.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi no to teraz czekamy na zabieg!

Nawet Was kochane nie nadrobię. Jednego dnia jak było tak gorąco to byłam na spaderze od 11 do 17:30 z koleżanką.. Wczoraj też długo a potem podróż pod granice Czeska i spowrotem.. Do tego mam katar taki ze zaraz oszaleje. Taka w ogóle lekko przeziębiona się czuje. Któras już coś brała przy KP na to?
    Jakąś inhalacja?
    Coś lekarz komuś doradzał?

‹‹ 3326 3327 3328 3329 3330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ