X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, spytam rehabilitanta, bo nie wiem. Szymon od kilku dni przekręca się z pleców na boki i odwrotnie.

A u nas porażka...
    Po dwóch tygodniach rehabilitacji 3 razy dziennie, kręcz wrócił...więc znów musimy rehabiltować...chyba będziemy z mężem uczyć się robić to sami, choć nie wiem czy dam radę taką rzeź robić dziecku...

Na spacery nie wychodzimy, mały zbyt często płacze, kolki wieczorami dalej są, kilkugodzinne darcie.

Do tego średnio co trzeci dzień mam zastój w cyckach, masuję je wtedy całymi nocami w wannie, żeby odblokować i żrę ibupromy. To albo przez to, że miałam już dwa zapalenia piersi, albo przez torbiele, czasem są tak umiejscowione...ale nie chcę przestawac karmić, walczę dalej.

Ogólnie tłumaczę sobie, że takie problemy to nie problemy, ale trochę inaczej wyobrażałam sobie macierzyństwo. Myślałam, że można coś zrobić jak w dzień dziecko śpi...ale on śpi tylko na kimś na brzuchu, wtedy jest spokojny i brzuszek mniej go boli. Moja mama mi w to nie wierzyła do wczoraj - przyjechała popilnować na dłużej, bo musiałam w końcu dom posprzątać. Czasem koło 23 przypomina mi się, że śniadania nie miałam czasu zjeść...czekam na weekendy jak na wybawienie. Mogę wtedy chociaż umyć włosy 😉

To się wyżaliłam 😂 najważniejsze, że mały jest zdrowy, reszta jest wkurwiająca ale przejściowa.

india, B_002, Kasiulka90, Misiabella lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Jezu nie pamiętam czy wstawałam drugi raz na karmienie w nocy....
    My zaczęliśmy stosować syrop na reflux i skończyły się ranne harczenia i dizs młody jadł 22-2:30-7.
    Śpi kochany dłużej bo go nie drażni cofajacy pokarm. Trochę Nam zajęło zanim do tego doszłam. A pomogło jak teraz zaczął gadać.. I ja patrzę a on chce coś powiedzieć i nie może bo mu pokarm do buzi napływa.. No ale mam nadzieję że zalagodzimy sprawę :)
    Więc Daffi ja też dłużej spałam :)

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka jeju... Czytam i mi się serce kraje.. Doskonale Cię rozumiem że się zalisz.. Przy trójce nie miałam ani razu takich akcji (no wiadomo oprócz operacji z pierwszym ale w domu potem super tyle że na specjalnym mleku mm był) drugiemu się głowa odksztalcila od spania na jednym boku i tylko tyle pamiętam powiedzmy złych rzeczy.. No teraz przy tym trochę kolej było czy ulewanie ale to bardziej mi go szkoda niż ja mam problem.
    Tak naprawdę latam cały dzień.. Nie mam czasu na swoje hobby ale i ugotuję i wyjdę a spacer bez problemu z kumpela czy sama.. I głowę umyje.. I posprzątam z nim w domu. Mega za takie nastawienie jak Twoje! Masz prawo wariowac!
    ❤️❤️

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamcia super ze trafiłaś z tym syropem.
    U nas ulewajki sa nadal ale rzadsze.. No i zdarza mu sie raz dziennie zwymiotowac.. To chyba to co za duzo zjada zwraca
    . Nie wiem sama..
    My dzis nocke mielismy taka.. Jadl o 20:30, o 1.15 o 4 i 6 i jak wróciłam z gastroskopii jadl jakos 7.20 ale je naprawdę malo po 5-10min to i czesciej.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Nie. Moze z 2 min łącznie to trwało. Lekarz byl bardzo delikatny.
    Spytalam go kto robi u nas laparoskopie ale powiedział że nie wie i polecil mi laparoskopiste ze swiebodzina a ja sie do niego juz tydz probuje dodzwonić i nie moge. Tylko mnie utwierdzil ze to byl dobry wybór. Chyba zaraz pojedziemy do Świebodzina gdzie ma gabinet moze beda jakies godziny przyjęć albo zastaniemy lekarza.. Nie pozostaje mi nic innego.

Dzień zaczyna się pozytywnie Daffi ;) krok po kroku i będziesz zdrowa jak rybka :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Dafi no to teraz czekamy na zabieg!

Nawet Was kochane nie nadrobię. Jednego dnia jak było tak gorąco to byłam na spaderze od 11 do 17:30 z koleżanką.. Wczoraj też długo a potem podróż pod granice Czeska i spowrotem.. Do tego mam katar taki ze zaraz oszaleje. Taka w ogóle lekko przeziębiona się czuje. Któras już coś brała przy KP na to?
    Jakąś inhalacja?
    Coś lekarz komuś doradzał?

Mam to samo Mama...że dwie strony temu Daffi pisała co na przeziębienie :)
    Zdrówka!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka, przytulam mocno!
    Ja to się boję ustać na wagę 😞

Czekam pod gabinetem lekarza.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama19, no właśnie jak czytam o spacerach, że któraś z Was wyszła dwa razy, albo że któraś pije kawę jak maluch śpi, to wydaje mi się, że to żarty :) marzę o odrobinie normalności...tak kocham wiosnę, ale zostało mi patrzeć przez okno. Łącznie na spacerze byliśmy 8 razy czyli co dziesiąty dzień. Z tej racji mały nie znosi wózka.
    Gotują mi na szczęście mama i teściowa.
    Wydawałoby się, że mam labę jak mąż z pracy wraca, ale wtedy laktator, wyparzanie butelek, kąpiel małego, coś zjeść i...20:40 - witaj, kolko...

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    India, spytam rehabilitanta, bo nie wiem. Szymon od kilku dni przekręca się z pleców na boki i odwrotnie.

A u nas porażka...
    Po dwóch tygodniach rehabilitacji 3 razy dziennie, kręcz wrócił...więc znów musimy rehabiltować...chyba będziemy z mężem uczyć się robić to sami, choć nie wiem czy dam radę taką rzeź robić dziecku...

Na spacery nie wychodzimy, mały zbyt często płacze, kolki wieczorami dalej są, kilkugodzinne darcie.

Do tego średnio co trzeci dzień mam zastój w cyckach, masuję je wtedy całymi nocami w wannie, żeby odblokować i żrę ibupromy. To albo przez to, że miałam już dwa zapalenia piersi, albo przez torbiele, czasem są tak umiejscowione...ale nie chcę przestawac karmić, walczę dalej.

Ogólnie tłumaczę sobie, że takie problemy to nie problemy, ale trochę inaczej wyobrażałam sobie macierzyństwo. Myślałam, że można coś zrobić jak w dzień dziecko śpi...ale on śpi tylko na kimś na brzuchu, wtedy jest spokojny i brzuszek mniej go boli. Moja mama mi w to nie wierzyła do wczoraj - przyjechała popilnować na dłużej, bo musiałam w końcu dom posprzątać. Czasem koło 23 przypomina mi się, że śniadania nie miałam czasu zjeść...czekam na weekendy jak na wybawienie. Mogę wtedy chociaż umyć włosy 😉

To się wyżaliłam 😂 najważniejsze, że mały jest zdrowy, reszta jest wkurwiająca ale przejściowa.

O matko...Wiewioreczka...no jesteś zaraz za Daffi jeśli chodzi o jakieś fatum... Ściskam mocno...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wstałam po 1 do Małego to leżał na brzuszku.... Zawsze kładziemy go na boczku... Wystraszyłam się.. na szczęście w łóżeczku mamy monitor oddechu...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odpisała mi. Moja lekarka więc sprzedaje!!
    "Dzień dobry 😃 można spokojnie zastosować Rutinoscorbin 3 razy po 3 tabl., do gardła spray - Argentin T, 3 po 3 psiknięcia i krople do nosa jakieś zwykłe, np Oxalin albo Nasivin 🤗 zdrówka!"

• Daffi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze moje fatum ma swiatelko w tunelu a wiewioreczki kolki i nieodkladalny maluch niekoniecznie. Chętnie odstapie miejsca na podium a najchetniej jakbysmy wszystkie po malu wychodzily z naszych kryzysowych chwil.

Mama36, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Tylko ze moje fatum ma swiatelko w tunelu a wiewioreczki kolki i nieodkladalny maluch niekoniecznie. Chętnie odstapie miejsca na podium a najchetniej jakbysmy wszystkie po malu wychodzily z naszych kryzysowych chwil.

Tego nam wszystkim życzę

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie jest Stresant????

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Bunio ma lekko odparzony rowek..... smarować sudocremem już czy tylko bapanthen?
    ja bym jechała z mąką ziemniaczaną...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja bym jechała z mąką ziemniaczaną...

Sypnąć w rowek po prostu garstkę? ;)
    Jest lepiej po nocy...dałam grubo bepanthenu

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak coś to tak delikatnie, ale pupa musi być dobrze wysuszona :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

Ponoć kolki kończą się po 3 miesiacu?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    jak coś to tak delikatnie, ale pupa musi być dobrze wysuszona :)

Dla pewności odpalilam dziś linomag ale maka w gotowości ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola i jak po lekarzu? Marcepanek z babcią został?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3327 3328 3329 3330 3331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ