X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Czytałam kiedyś artykuł w którym było napisane że istnieje teoria że kolki to nic innego jak przystosowanie niemowlaka. taki mały berbeć próbuję zniechęcić rodziców do posiadania w większej ilości potomstwa i dzięki temu gwarantuję sobie dostępność rodziców i zasobów na wyłączność. 😂

o to cwanaki małe :) mój chyba czuje, ze już produkcja zakończona :)

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po rotwairusie, Marcelina przez tydzień przybrała 205g, czyli dobowo około 30g, wazy już 5025 😊
    Za dwa tygodnie mamy Prenevar13.

Tysia89, DorotaAnna, Fasolka77, B_002, Karmelllka90, martusiawp, AniaKJ, Sansivieria, Lolka30, malutka_mycha, Bubek, Kasiulka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Daffi jaki masz dalszy plan działania w okiełznaniu tych Twoich wnętrzności? Jeja.. bidulka czy Ty w ogóle coś jesz? :( Może przez te bóle i wymioty jest jakiś problem z mlekiem? pijesz dużo? No i głaski dla psiaka <3

Karola marsz do psycho! ja chodziłam jak potrzebowałam i mnie bardzo terapia pomogła! tak jak dziewczyny mówią! musisz być silna dla Marcepana i żeby M. nie wykorzystał Twojej słabości! Walcz!

Wiewiórka ale masz problemów :( Współczuję. Mam nadzieję, że 3 miesiąc będzie finałem Waszych kolkowych traum :(. Powodzenia na szczepieniu! :)

Mycha! jesteś mamą na medal!!! Ninka lepiej trafić nie mogła! <3 Niezmiennie trzymam za Was kciuki!!

Espoir tak samo! dzielne jesteście dziewczyny!!!

Martusiawp udało Ci sie sprawdzić jakie masz to lusterko w samochodzie? :)

Estrella a co u Was? Jak kupki? podajesz espumisan 100 przed każdym karmieniem? Jest efekt? wydaje mi się, że katar może być problemem... mnie tez jest lepiej jak jestem spionizowana... dlatego Młoda chce na rączki... lepiej się wtedy czuje.. odciągajcie glutki, używajcie wodę morską i pewnie się poprawi

Karmellka czekamy na efekt końcowy zorganizowanego ogródka :) coś musi być w powietrzu bo widzę, że coraz więcej nas z przeziębieniem.... mnie się leje ciurkiem z nosa, gardło zawalone ale na szczęscie odchodzą glutki przy kaszlu

Kiwona daj znać jak po wizycie u pediatry :)

Jezu India.. kolejna tragedia... łzy mi napływają do oczu.. to straszne żegnać swoje dzieciątko... mój brat stracił dziecko przy porodzie.. wyłam jak bóbr na pogrzebie :(

DorotaAnna ja zaczęłam nosić na brzuszku, na tzw leniwca.. podoba mu się :) no i zauważyłam w poniedziałek na wizycie u fizjoterapeuty jak on Małego uspokajał- lulał powoli na boki... i się Młody uspokoił więc ja robię to samo i mruczę do uszka "ciiiii"

Lolka wiem, ze to trudne- ja tez kilka razy wyłam jak się młody denerwował przy cycku i wydawało mi się, że mleka nie mam... nie bierzmy tego do siebie.. tak sobie trzeba to tłumaczyć- to nie nasza wina...

Mama19 pewnie już po "spa"? :) ja byłam we wtorek na masażu.. zażyczyłam sobie mocny.. do dziś czuję plecy :) a to na razie 4,4 kg... :)

Lili90 użyłam linomagu i jest już dobrze :) tormentalum tez mam więc w razie w użyję, dzięki za cynk :), ja kupiłam DADA 1 ale jeszcze kończę pampersy 1 i wtedy spróbuję DADĘ ale w szpitalu dawali DADA i nic się nie działo... mam spory zapas pampersów 2 więc nawet jak się DADA sprawdzi to zakupy zrobię pewnie dopiero w lipcu :)

Misiabella jakie macie wyniki bilirubiny? My będziemy kontrolować za tydzień.. ostatnio już spała <10, mam nadzieję, że to już koniec kłucia. Kiedy wybierasz się do lekarza z wynikami? Co to jest tokofobia? strach przed mówieniem? :)
    Widzisz fasolka od wczorajszego ataku po zupie nie jadlam nic do dzis. Tylko popijam wode ale nie jakieś duze ilosci bo nie moge poprostu. Brzuch mnie juz z glodu i nerwow boli.
    Dzis o 20 mam konsultacje u choruega ktory robi laparoskopie tez i jeat jednym z najlepszych w wojewodztwie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip nie moze kupy zrobić. Stad ten wrzask.. Nie pomaga espumisan.. Moge dac czopka jednorazowo? Od 5 nie spimy i sie meczymy.. Na 5 min spokoj i zaraz koncert od nowa..

b2ujp2.png

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Czytałam kiedyś artykuł w którym było napisane że istnieje teoria że kolki to nic innego jak przystosowanie niemowlaka. taki mały berbeć próbuję zniechęcić rodziców do posiadania w większej ilości potomstwa i dzięki temu gwarantuję sobie dostępność rodziców i zasobów na wyłączność. 😂

Patrz jakie małe cwaniaczki

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś miałam okazję się zważyć, ważę całe 47 kg, 3 dni przed porodem 57.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - ropomacicze? Już po sterylce? Biedna sunia, dali jej coś przeciwbólowego zanim ją wysteryluzuja? To ponoć bardzo bolesne schorzenie dla suki

• Daffi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Daffi - ropomacicze? Już po sterylce? Biedna sunia, dali jej coś przeciwbólowego zanim ją wysteryluzuja? To ponoć bardzo bolesne schorzenie dla suki
    Ona juz wczoraj dostala antybiotyk, przeciwbolowe i przeciwzapalne. A dzis juz głupi jaś a potem wenflon i narkoza. Widzialam jak ją rozintubowywal.. Ja wam powiem ze sie nie nadaje na takie widoki.. A M cwany wrażliwy i wyslal mnie a on w aucie z Fifim siedzial.. A ja stresow mnóstwo i potem sie dziwie ze mleka malo :(
    Ale juz jedno mamy za soba. Jeszcze teraz ja wroce do zycia i jakos to bedzie.
    Jak wszyscy bedziemy zdrowi to i inne klopoty beda wydawac sie bezsensowne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 12:36

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Widzisz fasolka od wczorajszego ataku po zupie nie jadlam nic do dzis. Tylko popijam wode ale nie jakieś duze ilosci bo nie moge poprostu. Brzuch mnie juz z glodu i nerwow boli.
    Dzis o 20 mam konsultacje u choruega ktory robi laparoskopie tez i jeat jednym z najlepszych w wojewodztwie.

Daffi moja znajoma miała kiedyś zapalenie trzustki to nic kompletnie nie mogła jeść :( obawiam się, że może to jednak trzustka u ciebie... bardzo ci współczuję i mam nadzieję że dzisiejsza wizyta rozwieje wszelkie wątpliwości i jakieś światełko w tunelu się zaświeci abys w końcu mogła normalnie funkcjonować

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Basiu Wy dzisiaj idziecie na USG bioderek? Czy coś mi się pomyliło.
    Tak dzisiaj na 16 jedziemy.
    Myślałam że pojadę z nią sama samochodem ale po ostatnich jazdach nie piszę się jeszcze na to. Zosia jest trudna w samochodzie i nie chcę stwarzać sobie zagrożenia zabawiając dziecko podczas prowadzenia samochodu. Bratowa mi pomoże i z nami pojedzie :)

Nie nadążam za wami w ostatnich dniach. Nie daje rady czytać całego forum, tylko wybiórczo.
    Wczoraj jak mała spała to miałam sprzątanie, Po południu byli goście a o 22 padłam, na szczęście Zosia też i spała do 3, a potem kolejna pobudka o 6. Ale jakoś nie czuję się super wyspana. Może to przez pogodę.
    Zosia właśnie na mnie zasnęła i spróbuję ją odłożyć to napiję się kawy.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Filip nie moze kupy zrobić. Stad ten wrzask.. Nie pomaga espumisan.. Moge dac czopka jednorazowo? Od 5 nie spimy i sie meczymy.. Na 5 min spokoj i zaraz koncert od nowa..
    Jednorazowo na pewno nie zaszkodzi a może Wam pomóc.
    Jeszcze możesz spróbować podać mu trochę wody do picia. Zosia jak wypije wodę to kupy są jakby bardziej rozwodnione i więcej ich wychodzi.

Daffi lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Jednorazowo na pewno nie zaszkodzi a może Wam pomóc.
    Jeszcze możesz spróbować podać mu trochę wody do picia. Zosia jak wypije wodę to kupy są jakby bardziej rozwodnione i więcej ich wychodzi.
    Dziekuje. Sprobuje tez wode. Mogę jakas herbate pic by mu pomoc? Cos polecacie? Czekam az polozna oddzwoni i jej porady tez zasiegne

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Tak dzisiaj na 16 jedziemy.
    Myślałam że pojadę z nią sama samochodem ale po ostatnich jazdach nie piszę się jeszcze na to. Zosia jest trudna w samochodzie i nie chcę stwarzać sobie zagrożenia zabawiając dziecko podczas prowadzenia samochodu. Bratowa mi pomoże i z nami pojedzie :)

Nie nadążam za wami w ostatnich dniach. Nie daje rady czytać całego forum, tylko wybiórczo.
    Wczoraj jak mała spała to miałam sprzątanie, Po południu byli goście a o 22 padłam, na szczęście Zosia też i spała do 3, a potem kolejna pobudka o 6. Ale jakoś nie czuję się super wyspana. Może to przez pogodę.
    Zosia właśnie na mnie zasnęła i spróbuję ją odłożyć to napiję się kawy.
    To daj znać po badaniach. Ja się chyba zapiszę tutaj na osiedlu, na przeciw przychodni. Cena 140zł, to chyba tyle samo co Ty mowilas.
    Zadzwonię na Wielicką, ale tam pewnie terminy długie na nfz.

Można pić kawę przy kp. Nie pobudza dziecka?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziekuje. Sprobuje tez wode. Mogę jakas herbate pic by mu pomoc? Cos polecacie? Czekam az polozna oddzwoni i jej porady tez zasiegne
    Nie wiem jakie herbatki Ty możesz pić, ale nam też położna polecała że dziecku można dać rumianek.
    Rumianek zapatrzony w szklance, Po kilku minutach wyjąć torebkę i rozrzedzić pół na pół w wodą. Może na brzuszek też by mu pomogło. Ja daję Zosi tylko przegotowaną wodę bo na rumianek się krzywiła. Ale to było dawno, może za jakiś czas znów spróbujemy.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia ja pije codziennie kawke :)

Tunia76 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka tylko właśnie jej jest źle w każdej pozycji. Jak tylko katar się zaczął to faktycznie widać było, że na rękach jej lepiej i lepiej oddychala więc ją nosili sny... A teraz w każdej pozycji placze i się kręci ☹️ już brak mi pomyślow... Po espumisanie bąki są ale kupa malutka i to po wielu godzinach. Delicol chyba też nic nie działa... Ehhh nie jest lekko. Jutro pójdziemy do lekarza, może poradzi coś mądrego...

• B_002 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też piję kawę. Jedną dziennie.
    W czarnej czy zielonej herbacie też jest kofeina przecież. Z umiarem nie zaszkodzi :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, tokofobia to lek przed porodem. Przed mowieniem tez miewam, ale raczej bywa w druga strone :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    To daj znać po badaniach. Ja się chyba zapiszę tutaj na osiedlu, na przeciw przychodni. Cena 140zł, to chyba tyle samo co Ty mowilas.
    Zadzwonię na Wielicką, ale tam pewnie terminy długie na nfz.
    Dam znać. Ja na Wielickiej mam wizytę za 120zł.
    16.04 umawiałam się na 30.05 czyli 1,5 miesiąca się czeka mniej więcej.
    Ja wcześniej nie wiedziałam że tu naprzeciwko przychodni też można zrobić to USG. Gdybym wiedziała to bym się umówiła bo wózkiem na piechotę można pójść, a samochodem to dla nas wyprawa.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy bilirubine calkowita 9,4 a bylo juz 8 i zwiazana 0,46

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
‹‹ 3344 3345 3346 3347 3348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ