X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Te pojedyncze szczepionki.
    Nie 5w1. :)
    Ja chcialam ale krztusiec pelnokomorkowy i juz sie boje i bede szczepic 5w1.pierdziele te NOPy..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski chyba jestem zmuszona do kupienia jakiegoś nosidełka .... młody już w gondoli poleży tylko jak śpi a jak się obudzi to jest ryk.... tylko na rączki i nosić go i pokazywać świat ... on już nie poleży....co polecacie oprócz tego marsupi ? chusty nie wchodzą w grę

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka moja sie wkur.. jak lezy i w sufit patrzy, kupilismy wiec lezaczek, zobaczymy czy cos zmieni

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Fasolka to jest to lusterko. Może nie jest mega duże. Ale powiem szczerze że ja widzę ją dość dobrze. I młoda lubi w nie patrzeć.:):)

https://allegro.pl/oferta/lusterko-do-obserwacji-dziecka-w-podrozy-8077914522?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare

Dzięki Martusia

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Laski chyba jestem zmuszona do kupienia jakiegoś nosidełka .... młody już w gondoli poleży tylko jak śpi a jak się obudzi to jest ryk.... tylko na rączki i nosić go i pokazywać świat ... on już nie poleży....co polecacie oprócz tego marsupi ? chusty nie wchodzą w grę
    Ooo też chętnie poczytam co polecacie bo mały lubi jak się go nosi pionowo, wiec zamierzam coś kupić żeby miec przy tym wolne ręce :)
    Właśnie przyszła nam mata ciekawe czy spodoba się Mikołajowi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 15:27

martusiawp lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Czy ja jestem jakaś przewrażliwiona? Mój mąż idzie sobie na integrację do pracy a my zostajemy sami w domu znowu. Będą tam chlac i wróci mi pijany w środku nocy. Noz kurwa.
    A może przesadzam? Moim zdaniem nie powinien nigdzie leźć. A on mi marudzi że wszyscy idą tylko on ma wiecznie problem.

Jesteśmy cały czas sami, po 15 godzin na dobę a on jeszcze sobie szuka rozrywek. A moje rozrywki ograniczają się do kupienia sobie czekoladowego kurwa femaltikera

Mój też dziś do dupy pojedzie a nie na basen...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilli90 miałam smoczki bo dostaliśmy jeszcze że szpitala ale ja ich nie używałam mleczko przelewam do swojej butelki.

Lili90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba każda się zastanawia. Ja w Dzień Matki miałam rocznicę pozytywnego testu ciążowego poroniłam w dzień dziecka - pamiętne daty nie?? Termin miałam na początek lutego. W lutym pamiętam urodziła moja koleżanka szłam z psem na spacer i się rozpłakałam a przecież w brzuszku miałam Leosie. Jak się urodziła Leosia patrzyłam na nią i zastanawiałam się czy gdyby tamta ciąża się utrzymała to czy byłaby córcia czy synek, a w dzień matki spojrzałam na to roześmiane cudo koło mnie i powiedziałam sobie tak miało być. I dobrze, bo przecież nie było by jej a tak mam takiego cudownego potwora mlecznego kocham ją nad zycie.

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula pozwól iść mężowi, ale umówcie się że wraca np na kąpiel małego ( taki przykład bo nie wiem o której wychodzi czy o której kapiiecie) i że albo nie pije albo maksymalnie 2-3 piwka.
    Ja mojemu mężowi sama mówię żeby szedł jak sąsiada go wola wieczorkiem na piwo na ogródek np. ja 10 czerwca idę na koncert te mogły by przecież mi zabronic, wiadomo pić nie będę. Ale czemu miałby nie strzelić focha ? Fakt ja siedzę z małą całymi dniami ale tego chciałam umówiliśmy się że on pracuje ja wychowuje a poza tym nie rezygnujemy z " normalnego " życia. A mój mąż pomaga mi bardzo na prawdę bardzo. Różnie dobrze mogłabym tylko patrzeć na małą calymi dniami a on jak wróci to by sprzątnął i ugotował.
    Dzisiaj niech idzie on a za tydzień ty. Mleko masz a laktator weźmiesz gdzieś cycki na boku odciagniesz i odprezysz się z koleżankami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 15:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Tulą i manduka dwie bardzo dobre firmy. Ale dla takiego malucha najzdrowsza chusta bez dwóch zdań

Fasolka77, Lili90 lubią tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też dzisiaj mata przyszła, jest od babci na dzień dziecka więc mała dostanie ja jutro :) mam nadzieję że jej się spodoba.

A ja wreszcie znalazłam sukienkę na wesele. Szukałam takiej żebym teraz w nią weszła i żeby później też była do ponoszenia. Najbardziej o biust mi chodziło bo tylko to mi zostało większe po ciąży. Już się zaczynałam stresować że nic odpowiedniego nie znajde

Fasolka77, Lili90, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Nam też dzisiaj mata przyszła, jest od babci na dzień dziecka więc mała dostanie ja jutro :) mam nadzieję że jej się spodoba.

A ja wreszcie znalazłam sukienkę na wesele. Szukałam takiej żebym teraz w nią weszła i żeby później też była do ponoszenia. Najbardziej o biust mi chodziło bo tylko to mi zostało większe po ciąży. Już się zaczynałam stresować że nic odpowiedniego nie znajde
    Dzień dziecka jest w sobotę chyba nie?
    Poka sukienkę

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zabierania dzieci do toalety to wczoraj jak zachciało mi się 2 to wzięłam małą w bujaczku żeby nie płakała a do tego przyszła starsza i robiła sama na nocnik 😉 tak więc było wesoła grupowa robota 😉

Co do nosidełek to nam znajomi tule polecają i jak Ola będzie starsza to planuje kupić 🙂

Karmelllka90, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

Wysłany: 30 maja 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dzień dziecka jest w sobotę chyba nie?
    Poka sukienkę
    Tak, ale ewentualnie może wręczyć dzień wczesniej🤣🤣 tak jakby Nina wiedziała kiedy ma święto :D

Sukienki jeszcze nie pokaże bo tylko na wystawie ja widziałam. Jutro idę przymierzyć. A to taki mały butik więc stronki nie mają. Jak będzie pasować to jutro wrzucę :)

f1d9680377.png
  • india Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka po tym nadzym czytaniu to niepotrzebmie pozniej mkzna sie nakręcac. to ja tak samo sie naczytalam o wczesnictwie. Poza tym moj ekspresowy poród niestety tez może miec przelozenie na funkcjonowanie małej, na te wszystkie napiecia itp (cos jak CC).
    My też mamy wiele wskazowek i cwiczen co codziennej pielegancji od fizjo, ale fajnie tak sobie porownac 😊
    Polcia tez juz od dawna inyeresuje sie kolorowymi obrazkami, kontrastowe na tym etapie traktuje jako dodatek ;)

Woewiorwczko ja podawalam od razu po przyjsciu do domu w syropie. Czopek mialam ma wypadek temperatury ale nie był konieczny

Mycha, Bubek niestety nie kazdy nadaje sie do wykonywania zawodu psychologa. Mam podobne doświadczenie... po poronieniu sama zakończyłam rozmowe i wyszłam. Ale sie nie poddalam i z polecenia trafilam do świetnej psychoterapeutki, na sesje jezdzilam do innego miasta ale było warto.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Tak, ale ewentualnie może wręczyć dzień wczesniej🤣🤣 tak jakby Nina wiedziała kiedy ma święto :D

Sukienki jeszcze nie pokaże bo tylko na wystawie ja widziałam. Jutro idę przymierzyć. A to taki mały butik więc stronki nie mają. Jak będzie pasować to jutro wrzucę :)
    Hahaha no może w kalendarz nie patrzyła 😂 ale wtedy to o dzisiaj może się już na niej bawić hahaha 🤣 ale serio zapytałam a potem sprawdziłam w kalendarz bo my wyrodni rodzice w sobotę jedziemy z małą na pobranie krwi przed szczepieniem na crp i morfologię 😫😫😫

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed porodem bardzo bałam się depresji poporodowej, w wieku 20 lat miałam duze problemu przez nerwicę lękowa w 10 tygodniu ciąży miałam atak paniki w nocy masakra. Więc po porodzie w szpitalu poprosiłam o psychologa i w Ujastku fajna babeczka ale ja się czułam w szpitalu świetnie aż dziwnie dobrze ona też po dwóch rozmowach ze mną powiedziała że nie widzi predyspozycji. W domu jak te bóle spojenia i kręgosłupa mnie przybiły miałam dwa dni że stałam pod prysznicem i płakałam ale stal ze mną mąż i rozmawiał kazał mi się wygadać, pojechaliśmy też do psychologa rozmawiać i ulżyło mi. Bóle odpuściły i wysłałam mamę do domu. Wszystko przeszło 😁.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    To troszke tych pobudek jest w nocy.
    A z tą przepukliną na razie nic nie macie robić?

Powiem Ci że u mnie nie jeden wieczór już był jak płakałam o to pierwsze dziecko. Nie raz wyobrazalam sobie jak by wyglądał.
    Jaś miałby teraz już skończone 9 MSC.
    Ale z drugiej strony dziękuję za cudowna córeczkę...
    Te myśli zostaną już z Nami chyba na zawsze...
    Na razie do póki daje się odprowadzać to czekam, po 3 miesiacu jak juz ukłpad pokarmowy dojrzeje i brzuszkowe problemy miną jest szansa, że się wchłonie, ale wtedy prawdopodobnie wyjdzie znów w momencie kiedy mały będzie uczył się chodzić i w takim przypadku operacja okolo roku. Jeżeli teraz dojdzie do sytuacji, że jelitko uwięźnie to natychmiast operacja. Ja sier zastanawiam czy nie walczyć o to, zeby ta operacje zarobić przed tym jak Mikołaja będzie stawiał pierwsze kroki bo później może być ciężko utrzymać go dłużej leżącego i będzie się gorzej tym męczył.

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie każdy się nadaje na psychologa czy psychiatra, to prawda, też mam ch*joee doświadczenia, niestety.
    Kazik przytyl w tydzień 0,5 kg. Klusek. Waży już 5040. Mamy bardziej rozcienczac mleko, spróbować podać HA (mam kuźwa w zapasie 8 kartonów zwykłego), receptę na debridat mamy, podawać dalej delicol no i zbadać kał w sanepidzie.
    Jechałam pierwszy raz sama autem z Kazikiem
    Lusterko mi się przedstawiło i gówno widziałam. Blisko mamy, ale jednak stres z powrotem miałam, bo wsadzilam go do fotelika z czkawka a potme nagle cisza 😮 No ale zachowalam spokój, bo zaraz był koniec trasy i okazało się, że zasnął. Muszę wkładkę z fotelika wyciągnąć, bo za duży jest nasz klocus.
    Ja poronilam 28 czerwca rok temu. 30 czerwca braliśmy ślub. W kolejnym cyklu zaszłam w ciążę i jest Kazik. Też czasem patrzę na niego i się zastanawiam, jakie byłoby tamto dziecko. Może córka? Ale nie ma co myśleć, bo nie byłoby tego cudu z nami teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 16:49

Fasolka77 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png

Wysłany: 30 maja 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Hahaha no może w kalendarz nie patrzyła 😂 ale wtedy to o dzisiaj może się już na niej bawić hahaha 🤣 ale serio zapytałam a potem sprawdziłam w kalendarz bo my wyrodni rodzice w sobotę jedziemy z małą na pobranie krwi przed szczepieniem na crp i morfologię 😫😫😫
    Wspaniały prezent na dzień dziecka :D
    Teściowa u nas załamana bo w sobotę nie będzie mogła przyjechać. Smialam się z niej że dla Niny to dzień jak co dzien a wszyscy to przeżywają :D

f1d9680377.png
‹‹ 3346 3347 3348 3349 3350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ