X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Paula a Ty bierzesz insulinę ? U mnie też cukry podskoczyly na czczo mam 93 .Jutro diabetolog i pewnie większa dawka isnuliny.Czasami grzeszę ale myślę to nie ma wpływu.Poprostu cukier rośnie od upływu ciąży .

Jeszcze nie, ale chyba teraz juz dostane. Wlasnie dzwonie zeby sie umowic

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Paula A mogłabyś wrzucić to listę zakazanych rzeczy ?

Bede musiala to jakos sklecic, bo nie mam tego nigdzie oprocz w glowie. Chyba ze chodzi Ci o liste od diabetologa?

• angella908 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje wam problemów ze snem w nocy, ja to bym spała i spała no ale niestety trzeba wstawać o 7 i iść do pracy.

Czytam was cały czas ale nie rzuciło mi się w oczy, czy któraś z was miała już twardnienie brzucha, mnie wczoraj dopadło i trochę się przestraszyłam że tak wcześnie, ale wzięłam nospe i przeszło.

Nieszczęście dziś mam wizytę to może lekarz coś na to poradzi, w pierwszej ciąży też miałam ale jakoś w 25 tygodniu.

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Współczuje wam problemów ze snem w nocy, ja to bym spała i spała no ale niestety trzeba wstawać o 7 i iść do pracy.

Czytam was cały czas ale nie rzuciło mi się w oczy, czy któraś z was miała już twardnienie brzucha, mnie wczoraj dopadło i trochę się przestraszyłam że tak wcześnie, ale wzięłam nospe i przeszło.

Nieszczęście dziś mam wizytę to może lekarz coś na to poradzi, w pierwszej ciąży też miałam ale jakoś w 25 tygodniu.

Ja tylko slyszalam o twardnieniu brzucha, nie wiem czy mi sie zdarzylo bo nie wiem jak to rozpoznac. Chetnie sie dowiem :-) Będę miala następny punkt do zmartwień :D

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:

Mi bardzo twardnieje brzuch, jak postoje -w kolejce np. Jak chodzę, coś robię to jest ok, natomiast przy staniu niekiedy masakra...

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 - lepiej nie wiedzieć i się nie nakręcać :P

Paula 90 lubi tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam ze mi stwardniał brzuch w sensie macica sie postawiła w 10 tyg. Dostałam paniki sie okazało ze twardszy brzuch a twardnienie macicy to co innego. Jak leżę mam miękki brzuch normalny jak stoję wiadomo jest bardziej napiety jak chodzę tez wiadomo to w końcu przy staniu czy chodzeniu to normalne ze sie napina nogi tez sie napinają a jesli brzuch ma być jak udo. To jest ok

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny boli mnie głowa, czy ja codziennie mogę brać Apap ? Brałam już dwa dni z rzędu po jednej tabletce.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny boli mnie głowa, czy ja codziennie mogę brać Apap ? Brałam już dwa dni z rzędu po jednej tabletce.

Bol glowy moze byc od nadmiaru progesteronu. Jak stosujesz luteine to dobrze byloby skonsultować z lekarzem jego poziom.
    Jesli nie to teoretycznie można brać ale tylko wtedy kiedy na prawde juz musisz. Wiadomo, wszystko ma jakis tam wplyw i lepiej nie przedobrzyc. Dla mnie wszelkie leki w ciąży to ostatecznosc.

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Moja gin mi powiedziała, że ból głowy może być niebezpieczny w ciąży i zdecydowanie lepiej brać, nawet codziennie apap.
    Ja jak mnie porządnie boli, to biorę.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wróciły wymioty po 2 tygodniach spokoju.. ciąża dostarcza wielu wrażeń☺

202312226851.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina bierzesz dupka czy luteinę dopochwowo ? Skutkiem ubocznym dupka właśnie mogą być bóle głowy. Moja przyjaciółka miała takie okropne bóle ale ona je przesypiala. Ja biorę od samego początku i dupka i lutke dopochwowo i na szczęście bóle mnie ominęły.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolina bierzesz dupka czy luteinę dopochwowo ? Skutkiem ubocznym dupka właśnie mogą być bóle głowy. Moja przyjaciółka miała takie okropne bóle ale ona je przesypiala. Ja biorę od samego początku i dupka i lutke dopochwowo i na szczęście bóle mnie ominęły.

Nie biorę ani tego ani tego :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czuję już ruchy! To na 100 % to! Jak zasypiam na jednym z boków to malutka urządza sobie harce w brzuszku, czuję łaskotanie, bąbelki przelewanie no takie uczucie nie do opisania :D Aż czasami tak mnie gila, że muszę zmieniać pozycję :D Jakby jakiś robaczek mi tam chodził.

Natalia-tosia, siamyrka, DorotaAnna, B_002, estrella, Sana, Kiwona, kamylalyt, Martusiazabka lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Dziewczyny czuję już ruchy! To na 100 % to! Jak zasypiam na jednym z boków to malutka urządza sobie harce w brzuszku, czuję łaskotanie, bąbelki przelewanie no takie uczucie nie do opisania :D Aż czasami tak mnie gila, że muszę zmieniać pozycję :D Jakby jakiś robaczek mi tam chodził.
    Ah już nie mogę się doczekać! Gratulacje!

valetta94, kamylalyt lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta cudownie!!

Ja czuje robaka w brzuchu i bombelki ale obstawiam, ze to jelita. Dzisiaj mam słabszy dzien :/

valetta94 lubi tę wiadomość

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem pewna, że to nie jelita bo jest to bardzo nisko, na wysokości majtek, ale mam radoche :D

w5wq9vvj6y6gc1um.png

Wysłany: 11 października 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bym zjadła jakaś dobrą zupę, ale jakaś nietypową :D macie jakieś pomysły?

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Tak bym zjadła jakaś dobrą zupę, ale jakaś nietypową :D macie jakieś pomysły?

U mnie dziś żurek, jakoś już mam dość mięsa :)

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 11 października 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    U mnie dziś żurek, jakoś już mam dość mięsa :)
    Ooo żurek już 2 tygodnie za mną chodzi i o nim zapomniałam! Dziękuję!

w4sqikgnoh8ujau7.png
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ