X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Paula a Ty bierzesz insulinę ? U mnie też cukry podskoczyly na czczo mam 93 .Jutro diabetolog i pewnie większa dawka isnuliny.Czasami grzeszę ale myślę to nie ma wpływu.Poprostu cukier rośnie od upływu ciąży .

Jeszcze nie, ale chyba teraz juz dostane. Wlasnie dzwonie zeby sie umowic

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Paula A mogłabyś wrzucić to listę zakazanych rzeczy ?

Bede musiala to jakos sklecic, bo nie mam tego nigdzie oprocz w glowie. Chyba ze chodzi Ci o liste od diabetologa?

• angella908 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje wam problemów ze snem w nocy, ja to bym spała i spała no ale niestety trzeba wstawać o 7 i iść do pracy.

Czytam was cały czas ale nie rzuciło mi się w oczy, czy któraś z was miała już twardnienie brzucha, mnie wczoraj dopadło i trochę się przestraszyłam że tak wcześnie, ale wzięłam nospe i przeszło.

Nieszczęście dziś mam wizytę to może lekarz coś na to poradzi, w pierwszej ciąży też miałam ale jakoś w 25 tygodniu.

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Współczuje wam problemów ze snem w nocy, ja to bym spała i spała no ale niestety trzeba wstawać o 7 i iść do pracy.

Czytam was cały czas ale nie rzuciło mi się w oczy, czy któraś z was miała już twardnienie brzucha, mnie wczoraj dopadło i trochę się przestraszyłam że tak wcześnie, ale wzięłam nospe i przeszło.

Nieszczęście dziś mam wizytę to może lekarz coś na to poradzi, w pierwszej ciąży też miałam ale jakoś w 25 tygodniu.

Ja tylko slyszalam o twardnieniu brzucha, nie wiem czy mi sie zdarzylo bo nie wiem jak to rozpoznac. Chetnie sie dowiem :-) Będę miala następny punkt do zmartwień :D

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:

Mi bardzo twardnieje brzuch, jak postoje -w kolejce np. Jak chodzę, coś robię to jest ok, natomiast przy staniu niekiedy masakra...

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 - lepiej nie wiedzieć i się nie nakręcać :P

Paula 90 lubi tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam ze mi stwardniał brzuch w sensie macica sie postawiła w 10 tyg. Dostałam paniki sie okazało ze twardszy brzuch a twardnienie macicy to co innego. Jak leżę mam miękki brzuch normalny jak stoję wiadomo jest bardziej napiety jak chodzę tez wiadomo to w końcu przy staniu czy chodzeniu to normalne ze sie napina nogi tez sie napinają a jesli brzuch ma być jak udo. To jest ok

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny boli mnie głowa, czy ja codziennie mogę brać Apap ? Brałam już dwa dni z rzędu po jednej tabletce.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny boli mnie głowa, czy ja codziennie mogę brać Apap ? Brałam już dwa dni z rzędu po jednej tabletce.

Bol glowy moze byc od nadmiaru progesteronu. Jak stosujesz luteine to dobrze byloby skonsultować z lekarzem jego poziom.
    Jesli nie to teoretycznie można brać ale tylko wtedy kiedy na prawde juz musisz. Wiadomo, wszystko ma jakis tam wplyw i lepiej nie przedobrzyc. Dla mnie wszelkie leki w ciąży to ostatecznosc.

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Moja gin mi powiedziała, że ból głowy może być niebezpieczny w ciąży i zdecydowanie lepiej brać, nawet codziennie apap.
    Ja jak mnie porządnie boli, to biorę.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wróciły wymioty po 2 tygodniach spokoju.. ciąża dostarcza wielu wrażeń☺

202312226851.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina bierzesz dupka czy luteinę dopochwowo ? Skutkiem ubocznym dupka właśnie mogą być bóle głowy. Moja przyjaciółka miała takie okropne bóle ale ona je przesypiala. Ja biorę od samego początku i dupka i lutke dopochwowo i na szczęście bóle mnie ominęły.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolina bierzesz dupka czy luteinę dopochwowo ? Skutkiem ubocznym dupka właśnie mogą być bóle głowy. Moja przyjaciółka miała takie okropne bóle ale ona je przesypiala. Ja biorę od samego początku i dupka i lutke dopochwowo i na szczęście bóle mnie ominęły.

Nie biorę ani tego ani tego :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czuję już ruchy! To na 100 % to! Jak zasypiam na jednym z boków to malutka urządza sobie harce w brzuszku, czuję łaskotanie, bąbelki przelewanie no takie uczucie nie do opisania :D Aż czasami tak mnie gila, że muszę zmieniać pozycję :D Jakby jakiś robaczek mi tam chodził.

Natalia-tosia, siamyrka, DorotaAnna, B_002, estrella, Sana, Kiwona, kamylalyt, Martusiazabka lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Dziewczyny czuję już ruchy! To na 100 % to! Jak zasypiam na jednym z boków to malutka urządza sobie harce w brzuszku, czuję łaskotanie, bąbelki przelewanie no takie uczucie nie do opisania :D Aż czasami tak mnie gila, że muszę zmieniać pozycję :D Jakby jakiś robaczek mi tam chodził.
    Ah już nie mogę się doczekać! Gratulacje!

valetta94, kamylalyt lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta cudownie!!

Ja czuje robaka w brzuchu i bombelki ale obstawiam, ze to jelita. Dzisiaj mam słabszy dzien :/

valetta94 lubi tę wiadomość

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem pewna, że to nie jelita bo jest to bardzo nisko, na wysokości majtek, ale mam radoche :D

w5wq9vvj6y6gc1um.png

Wysłany: 11 października 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bym zjadła jakaś dobrą zupę, ale jakaś nietypową :D macie jakieś pomysły?

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Tak bym zjadła jakaś dobrą zupę, ale jakaś nietypową :D macie jakieś pomysły?

U mnie dziś żurek, jakoś już mam dość mięsa :)

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 11 października 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    U mnie dziś żurek, jakoś już mam dość mięsa :)
    Ooo żurek już 2 tygodnie za mną chodzi i o nim zapomniałam! Dziękuję!

w4sqikgnoh8ujau7.png
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ