Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKasionek wrote:Paula a Ty bierzesz insulinę ? U mnie też cukry podskoczyly na czczo mam 93 .Jutro diabetolog i pewnie większa dawka isnuliny.Czasami grzeszę ale myślę to nie ma wpływu.Poprostu cukier rośnie od upływu ciąży .
Jeszcze nie, ale chyba teraz juz dostane. Wlasnie dzwonie zeby sie umowic -
nick nieaktualny
-
Współczuje wam problemów ze snem w nocy, ja to bym spała i spała no ale niestety trzeba wstawać o 7 i iść do pracy.
Czytam was cały czas ale nie rzuciło mi się w oczy, czy któraś z was miała już twardnienie brzucha, mnie wczoraj dopadło i trochę się przestraszyłam że tak wcześnie, ale wzięłam nospe i przeszło.
Nieszczęście dziś mam wizytę to może lekarz coś na to poradzi, w pierwszej ciąży też miałam ale jakoś w 25 tygodniu.
-
nick nieaktualnyangella908 wrote:Współczuje wam problemów ze snem w nocy, ja to bym spała i spała no ale niestety trzeba wstawać o 7 i iść do pracy.
Czytam was cały czas ale nie rzuciło mi się w oczy, czy któraś z was miała już twardnienie brzucha, mnie wczoraj dopadło i trochę się przestraszyłam że tak wcześnie, ale wzięłam nospe i przeszło.
Nieszczęście dziś mam wizytę to może lekarz coś na to poradzi, w pierwszej ciąży też miałam ale jakoś w 25 tygodniu.
Ja tylko slyszalam o twardnieniu brzucha, nie wiem czy mi sie zdarzylo bo nie wiem jak to rozpoznac. Chetnie sie dowiem Będę miala następny punkt do zmartwień -
angella908 wrote:Współczuje wam problemów ze snem w nocy, ja to bym spała i spała no ale niestety trzeba wstawać o 7 i iść do pracy.
Mi bardzo twardnieje brzuch, jak postoje -w kolejce np. Jak chodzę, coś robię to jest ok, natomiast przy staniu niekiedy masakra... -
nick nieaktualnyJa myślałam ze mi stwardniał brzuch w sensie macica sie postawiła w 10 tyg. Dostałam paniki sie okazało ze twardszy brzuch a twardnienie macicy to co innego. Jak leżę mam miękki brzuch normalny jak stoję wiadomo jest bardziej napiety jak chodzę tez wiadomo to w końcu przy staniu czy chodzeniu to normalne ze sie napina nogi tez sie napinają a jesli brzuch ma być jak udo. To jest ok
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Dziewczyny boli mnie głowa, czy ja codziennie mogę brać Apap ? Brałam już dwa dni z rzędu po jednej tabletce.
Bol glowy moze byc od nadmiaru progesteronu. Jak stosujesz luteine to dobrze byloby skonsultować z lekarzem jego poziom.
Jesli nie to teoretycznie można brać ale tylko wtedy kiedy na prawde juz musisz. Wiadomo, wszystko ma jakis tam wplyw i lepiej nie przedobrzyc. Dla mnie wszelkie leki w ciąży to ostatecznosc. -
Karollinax26 wrote:Dziewczyny boli mnie głowa, czy ja codziennie mogę brać Apap ? Brałam już dwa dni z rzędu po jednej tabletce.
Moja gin mi powiedziała, że ból głowy może być niebezpieczny w ciąży i zdecydowanie lepiej brać, nawet codziennie apap.
Ja jak mnie porządnie boli, to biorę. -
nick nieaktualnyKarolina bierzesz dupka czy luteinę dopochwowo ? Skutkiem ubocznym dupka właśnie mogą być bóle głowy. Moja przyjaciółka miała takie okropne bóle ale ona je przesypiala. Ja biorę od samego początku i dupka i lutke dopochwowo i na szczęście bóle mnie ominęły.
-
Karmelllka90 wrote:Karolina bierzesz dupka czy luteinę dopochwowo ? Skutkiem ubocznym dupka właśnie mogą być bóle głowy. Moja przyjaciółka miała takie okropne bóle ale ona je przesypiala. Ja biorę od samego początku i dupka i lutke dopochwowo i na szczęście bóle mnie ominęły.
Nie biorę ani tego ani tego -
Dziewczyny czuję już ruchy! To na 100 % to! Jak zasypiam na jednym z boków to malutka urządza sobie harce w brzuszku, czuję łaskotanie, bąbelki przelewanie no takie uczucie nie do opisania Aż czasami tak mnie gila, że muszę zmieniać pozycję Jakby jakiś robaczek mi tam chodził.
Natalia-tosia, siamyrka, DorotaAnna, B_002, estrella, Sana, Kiwona, kamylalyt, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
valetta94 wrote:Dziewczyny czuję już ruchy! To na 100 % to! Jak zasypiam na jednym z boków to malutka urządza sobie harce w brzuszku, czuję łaskotanie, bąbelki przelewanie no takie uczucie nie do opisania Aż czasami tak mnie gila, że muszę zmieniać pozycję Jakby jakiś robaczek mi tam chodził.
valetta94, kamylalyt lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny