X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Ooo żurek już 2 tygodnie za mną chodzi i o nim zapomniałam! Dziękuję!

Polecam się na przyszłość! Ja lubię takie kwaśne zupy :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymiotowanie jest okropne. Myślałam ze mi brzuch wyrwie. Aż mi naczynia krwionośne pękły w nosie.
    Dzisiaj mam najsłabszy dzien chyba z całej ciazy. Wiem ze nie raz dziewczyny wymiotowały nawet do 20 tyg. Dla mnie l trymestr był łaskawy to w ll zamiast błyszczeć bogini piękna stan błogosławiony czuje sie Bleh.
    Ale to jest dziwne bo mino tego uczucia czuje sie tak szczęśliwa ... ja piernicze :)

• Aasha Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj robiłam ogórkowa ze szczypiorkiem, niebo w gębie :D ale ja mam fazę na kiszonki straszna

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Dziewczyny czuję już ruchy! To na 100 % to! Jak zasypiam na jednym z boków to malutka urządza sobie harce w brzuszku, czuję łaskotanie, bąbelki przelewanie no takie uczucie nie do opisania :D Aż czasami tak mnie gila, że muszę zmieniać pozycję :D Jakby jakiś robaczek mi tam chodził.
    Super. Ja pierwszego fikolka poczułam 5 sierpnia.. I od tamtej pory jak dłużej poleze to maleństwo zaczyna wierzgac. Właśnie Przelewania, bąbelki itd. Dokładnie poniżej pępka u mnie po prawej stronie. Ale pamiętajcie że to moja 3 ciąża ( w 1 w 20tyg,w 2 w 16 tyg) i mam dzidzie o tydzień większą niż termin z miesiączki.

valetta94 lubi tę wiadomość

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a macie tak, że czujecie się ładnie, albo po prostu brzydko?

Ja mam wrażenie, że mega zbrzydlam i choćby nie wiem co robić, to jak potwór wyglądam :/ To chyba na tą córeczkę hahaha

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Dziewczyny, a macie tak, że czujecie się ładnie, albo po prostu brzydko?

Ja mam wrażenie, że mega zbrzydlam i choćby nie wiem co robić, to jak potwór wyglądam :/ To chyba na tą córeczkę hahaha

Ja tak mam! Tez mi się wydaje, że strasznie zbrzydłam i ciągle coś mi wyskakuje, no cóż, uroki ;)
    Dziewczyny ciśnienie mam 80/53, czy takie niskie jest mocno niebezpieczne ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Ja wczoraj robiłam ogórkowa ze szczypiorkiem, niebo w gębie :D ale ja mam fazę na kiszonki straszna
    Ja też zrobiłam ogórkową, uwielbiam takie zupy.
    A kilka dni temu barszcz czerwony na własnym zakwasie z buraków. Kwaśne zupy w ciąży to moje ulubione dania :)

Ja się nadal leczę, katar mnie obudził o 5:30, ale jakoś dałam radę zasnąć i spałam aż do 10:30! Tego się nie spodziewałam, ustawiłabym budzik jakbym wiedziała że się nie obudzę o normalnej porze. Ale widocznie organizm wyczerpany i musiał się wyspać.

Mi czasem też brzuch się robi twardszy, ale mnie myślałam że to coś dziwnego. Jak długo jestem na nogach, postoję lub dużo chodzę to mam takie uczucie. Ale od początku ciąży jedyną tabletkę jaką wziełam do było pół Apapu na ból głowy który trwał drugi dzień. Nie biorę nospy, bo to w zasadzie nie jest lek na ból tylko na skurcze. Jedyne bóle jakie teraz mam to te z powodu rozciągania macicy (nie licząc gardła, ale to niezwiązane z ciążą).
    Ja to ogólnie mam wiele z tych rzeczy o których piszecie na forum, ale jakoś traktuję je jako normalne i sama bym nie zwróciła uwagi czasem gdybym tu nie przeczytała że to może być powód do zmartwień :P No nic... może i dobrze że mniej się wszystkim przejmuję.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina co do ciśnienia wwydaje mi się jednak już zbyt niskie, warto sprawdzić jeszcze na innym urządzeniu.

Ja czuje się bardzo brzydka i nieatrakcyjna, przed ciążą dużo schudłam i czułam, że nareszcie mogę pokazać się bez kompleksów, a teraz... szkoda gadać. Jeszcze mmęża nie ma całymi dniami w domu więc nawet nie ma mnie kto dowartościować :(

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie czułam brzydka w l trymestrze zaczęły mow uchodzi okropne syfki a nie miałam z tym problemu. Teraz czuje sie normalnie jak sie pomaluje haha. Gentelnie samopoczucie u mnie powoduje to ze czuje sie okropnie.

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem z cera a nigdy nie mialam. Mam wypryski.
    A co do brzydnięcia to nie ma to jak kochana mama, powiedziała mi że zbrzydlam bardzo więc będzie córka hahah. Nie czułam się aż tak brzydko :p

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Ja mam problem z cera a nigdy nie mialam. Mam wypryski.
    A co do brzydnięcia to nie ma to jak kochana mama, powiedziała mi że zbrzydlam bardzo więc będzie córka hahah. Nie czułam się aż tak brzydko :p
    Mi dwa dni temu koleżanka z pracy powiedziała, że do tej pory myślała, że będzie syn, bo ładnie wygladalam, ale teraz tak mnie wypryszczylo i tak zbrzydlam, że na pewno będzie dziewczynka... to był mój gwóźdź do totalnego spadku samooceny...

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi tesciowa powiedziała ze chyba bedzie chłopak bo ja ładnie wyglądam. Obstawiam ze kłamała haha. Moja szefowa w 6 tygodniu ciazy mi powiedziała ze bede miała córkę bo zabrała urodę .... ja to sie śmieje z tych zabobonów. Ja sie czuje teraz normalnej ale jak zakorektoruje plamki po syfkach bo jest ich masa nie chcą sie goic

• Sana Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żurek, mniam... uwielbiam :D

Ja o dziwo, jak w pierwszej ciąży, czuję się ładnie :) zero wyprysków, cera jakby gładsza niż przed ciążą. Podobno i teraz, i w pierwszej ciąży wyglądam super, także u mnie chyba na odwrót - córki dodają uroku :D a moja córa mega urodna.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Ja też na kwasne mam faze :) u mnie króluje kapusta kiszona ;)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja tak mam! Tez mi się wydaje, że strasznie zbrzydłam i ciągle coś mi wyskakuje, no cóż, uroki ;)
    Dziewczyny ciśnienie mam 80/53, czy takie niskie jest mocno niebezpieczne ?
    Ja tez mam podobne ciśnienie. Zawsze mam niskie a w ciązy mi jeszcze spada. Nigdy mi lekarz nie mowił ze coś hest nie tak.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Bede musiala to jakos sklecic, bo nie mam tego nigdzie oprocz w glowie. Chyba ze chodzi Ci o liste od diabetologa?
    od diabetologa i to co w glowie :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ja tez mam podobne ciśnienie. Zawsze mam niskie a w ciązy mi jeszcze spada. Nigdy mi lekarz nie mowił ze coś hest nie tak.

Całe szczęście! Ja mam tylko totalny brak energii.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasionek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Nie biorę ani tego ani tego :)
    Mnie głowa też często boli i niestety zauważam że wtedy kiedy za mało pije .Może spróbuj zwiększyć płyny bo apap codziennie rozwali Ci żołądek.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • stresant Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po prenatalnych i rozmowie w pracy :)

W pracy przyjeli z usmiechem na twarzy ...chociaz mowila dyrektora ze mi w przyszlym roku szkolnym chciala dac klase i cale plany poszly w niwecz....powiedzialam ze co sie odwlecze to nie uciecze......takze mam spokoj teraz juz tylko sie cieszyc....

Na badaniach
    13+0
    CRL 67,3 mm
    NT 1,72mm
    akcja serca 161 uderzeń
    kosc nosowa jest

Ryzyko Trisomi
    21 ........1:3822
    18.........1:20000
    13.........1:20000

Lekarz twierdzi ze wszystko ok.ale jakbym miala potrzebe to moge jeszcze zrobic testy dnia z krwi, platne oczywiscie.....

Jednie przepływy mu sie nie podobaly......aczkolwiek mowil ze to moze byc spowodowane moim wysokim cisnieniem

co go martwi to ryzyko PREEKLAMPSIE jest wysokie 1:123 ze urodze przed 34 tc. ......1:37 ze urodze przed 37tc. i 1:170 ze płod przestane rosna przed 37tc.

Przepisal mi Anopyrin 150 musze brac do 36 tc.

Co myslicie z ta trisomia 21 ma ktoras podobne wyniki? 1:3822 to raczej dobrze nie?

DorotaAnna, Kiwona lubią tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u mnie tego ryzyka przedwczesnego porodu nie wyliczył :(

Stresant ja mam 1:845, powiedział że powyżej 1000 już nie ma w sumie czym się martwić więc bardzo ładny wynik masz :)

f1d9680377.png
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ