Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWymiotowanie jest okropne. Myślałam ze mi brzuch wyrwie. Aż mi naczynia krwionośne pękły w nosie.
Dzisiaj mam najsłabszy dzien chyba z całej ciazy. Wiem ze nie raz dziewczyny wymiotowały nawet do 20 tyg. Dla mnie l trymestr był łaskawy to w ll zamiast błyszczeć bogini piękna stan błogosławiony czuje sie Bleh.
Ale to jest dziwne bo mino tego uczucia czuje sie tak szczęśliwa ... ja piernicze -
valetta94 wrote:Dziewczyny czuję już ruchy! To na 100 % to! Jak zasypiam na jednym z boków to malutka urządza sobie harce w brzuszku, czuję łaskotanie, bąbelki przelewanie no takie uczucie nie do opisania Aż czasami tak mnie gila, że muszę zmieniać pozycję Jakby jakiś robaczek mi tam chodził.
valetta94 lubi tę wiadomość
-
siamyrka wrote:Dziewczyny, a macie tak, że czujecie się ładnie, albo po prostu brzydko?
Ja mam wrażenie, że mega zbrzydlam i choćby nie wiem co robić, to jak potwór wyglądam To chyba na tą córeczkę hahaha
Ja tak mam! Tez mi się wydaje, że strasznie zbrzydłam i ciągle coś mi wyskakuje, no cóż, uroki
Dziewczyny ciśnienie mam 80/53, czy takie niskie jest mocno niebezpieczne ? -
Aasha wrote:Ja wczoraj robiłam ogórkowa ze szczypiorkiem, niebo w gębie ale ja mam fazę na kiszonki straszna
A kilka dni temu barszcz czerwony na własnym zakwasie z buraków. Kwaśne zupy w ciąży to moje ulubione dania
Ja się nadal leczę, katar mnie obudził o 5:30, ale jakoś dałam radę zasnąć i spałam aż do 10:30! Tego się nie spodziewałam, ustawiłabym budzik jakbym wiedziała że się nie obudzę o normalnej porze. Ale widocznie organizm wyczerpany i musiał się wyspać.
Mi czasem też brzuch się robi twardszy, ale mnie myślałam że to coś dziwnego. Jak długo jestem na nogach, postoję lub dużo chodzę to mam takie uczucie. Ale od początku ciąży jedyną tabletkę jaką wziełam do było pół Apapu na ból głowy który trwał drugi dzień. Nie biorę nospy, bo to w zasadzie nie jest lek na ból tylko na skurcze. Jedyne bóle jakie teraz mam to te z powodu rozciągania macicy (nie licząc gardła, ale to niezwiązane z ciążą).
Ja to ogólnie mam wiele z tych rzeczy o których piszecie na forum, ale jakoś traktuję je jako normalne i sama bym nie zwróciła uwagi czasem gdybym tu nie przeczytała że to może być powód do zmartwień No nic... może i dobrze że mniej się wszystkim przejmuję.
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Karolina co do ciśnienia wwydaje mi się jednak już zbyt niskie, warto sprawdzić jeszcze na innym urządzeniu.
Ja czuje się bardzo brzydka i nieatrakcyjna, przed ciążą dużo schudłam i czułam, że nareszcie mogę pokazać się bez kompleksów, a teraz... szkoda gadać. Jeszcze mmęża nie ma całymi dniami w domu więc nawet nie ma mnie kto dowartościować -
nick nieaktualny
-
Ja mam problem z cera a nigdy nie mialam. Mam wypryski.
A co do brzydnięcia to nie ma to jak kochana mama, powiedziała mi że zbrzydlam bardzo więc będzie córka hahah. Nie czułam się aż tak brzydko :p -
Mama360 wrote:Ja mam problem z cera a nigdy nie mialam. Mam wypryski.
A co do brzydnięcia to nie ma to jak kochana mama, powiedziała mi że zbrzydlam bardzo więc będzie córka hahah. Nie czułam się aż tak brzydko :p -
nick nieaktualnyA mi tesciowa powiedziała ze chyba bedzie chłopak bo ja ładnie wyglądam. Obstawiam ze kłamała haha. Moja szefowa w 6 tygodniu ciazy mi powiedziała ze bede miała córkę bo zabrała urodę .... ja to sie śmieje z tych zabobonów. Ja sie czuje teraz normalnej ale jak zakorektoruje plamki po syfkach bo jest ich masa nie chcą sie goic
-
Żurek, mniam... uwielbiam
Ja o dziwo, jak w pierwszej ciąży, czuję się ładnie zero wyprysków, cera jakby gładsza niż przed ciążą. Podobno i teraz, i w pierwszej ciąży wyglądam super, także u mnie chyba na odwrót - córki dodają uroku a moja córa mega urodna.
Julia 07.2015 -
Karollinax26 wrote:Ja tak mam! Tez mi się wydaje, że strasznie zbrzydłam i ciągle coś mi wyskakuje, no cóż, uroki
Dziewczyny ciśnienie mam 80/53, czy takie niskie jest mocno niebezpieczne ? -
Juz po prenatalnych i rozmowie w pracy
W pracy przyjeli z usmiechem na twarzy ...chociaz mowila dyrektora ze mi w przyszlym roku szkolnym chciala dac klase i cale plany poszly w niwecz....powiedzialam ze co sie odwlecze to nie uciecze......takze mam spokoj teraz juz tylko sie cieszyc....
Na badaniach
13+0
CRL 67,3 mm
NT 1,72mm
akcja serca 161 uderzeń
kosc nosowa jest
Ryzyko Trisomi
21 ........1:3822
18.........1:20000
13.........1:20000
Lekarz twierdzi ze wszystko ok.ale jakbym miala potrzebe to moge jeszcze zrobic testy dnia z krwi, platne oczywiscie.....
Jednie przepływy mu sie nie podobaly......aczkolwiek mowil ze to moze byc spowodowane moim wysokim cisnieniem
co go martwi to ryzyko PREEKLAMPSIE jest wysokie 1:123 ze urodze przed 34 tc. ......1:37 ze urodze przed 37tc. i 1:170 ze płod przestane rosna przed 37tc.
Przepisal mi Anopyrin 150 musze brac do 36 tc.
Co myslicie z ta trisomia 21 ma ktoras podobne wyniki? 1:3822 to raczej dobrze nie?
DorotaAnna, Kiwona lubią tę wiadomość