Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
chce_byc_mama wrote:Ja mam Tommee Tippee i -nie wiem, czy to dobrze, ale ja pomijam te pierwsze „biegi” laktatora i zawsze od razu włączam na najmocniejsze ssanie
Kiwona, chce_byc_mama, Fasolka77, espoir, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość
-
Kiwona tule mocno❤.
Tunia masz świetne podejście do karmienia, u mnie emocje biorą górę niestety.
Wiewiórka fajnie że chusta pomoże Ci w codziennym funkcjonowaniu. Do nas doradca przychodzi 11.06. Wcześniej mamy jeszcze usg bioderek, zapytam czy nie ma przeciwwskazań.Wiewióreczka lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualnyKiwona wrote:Kazik zrobił kupę, zielono-żółta, twarda i z krwią. Płakał przy tym i jeszcze podejmuje próby zrobienia kupy, ale mu nie wychodzi. Pobrałam próbkę do sanepidu. K z nim spaceruje a ja poodkurzalam, bo się teście zapowiedzieli. Okres mam. Taki, że leje mi się po nogach, dramat.
Grazki już nie ma. To był kochany kot. Wetka potwierdziła słuszność naszej decyzji, bo już nawet nie dało jej się w zyle wbić, taka zmarniala była. Smutny dzień. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoj po tym skoku rozwojowym zrobił się dzieckiem idealnym... Śmieje się cały czas.. Bawi sam czy ze mną.. Zasypia sobie sam też.. Nic się nie dzieje.. Nie boli (tfu tfu).. A ja nawet mam chwile na siedzenie i budzenie się.. Ale wtedy widzę kurz czy podłogę do umycia. Jak taki zostanie to mam diament w domu!
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Kiwona
smutno... przytulam
Moja mała dzielna dziewczynka dziś po raz pierwszy została sama z babcia
Miiałam ogromnego stresa tak ją zostawic. Ale dziewczyny spisały sie na medal 😊
Oczywiście po 10 min juz pisałam pierwszwgo smsa 😂😂😂 wczesniej nie moglam bo autem jechałam.
Egzamin tez zdałam, w błyskawicznym tempie 😉 bo musialam szybko zadzwonic czy u nich wszystko ok. Czy to nie jest chore?malutka_mycha, Mama36, DorotaAnna, Kiwona, Fasolka77, Kasiulka90, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Kiwona, bardzo mi przykro z powodu Grażki, naprawdę ... serce pęka. Zwierzęta to takie kochane istoty. Grazka miała dobre życie i była z Wami szczęśliwa ..
India, ja wychodząc z domu i idąc do sklepu, który znajduje się pod moim blokiem, dzwonię do mamy i pytam czy Marcelina płacze 😁 może nawet nie ze względu na Marcelinę a mamę czy psychicznie to wytrzymuje 😂Kiwona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:A tak sobie myślę...co było kiedyś jak nie było mm? Musiała obca kobieta wykarmiać?
A właśnie sobie uswiadomilam że ja jako jedyna w rodzinie karmię piersią o jako jedyna miałam cesarkę ale jestem wyjątkowa hue hue hue hueTysia89, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Ja nie wiedziałam ale moja siostra 24 lata temu urodziła swoją pierwszą córkę, i ona nie miała pokarmu a jej współlokatorka miała bardzo duzo a dziecko nie dało rady tego zjeść i ona zapytała ( wtedy nie było modyfikow w szpitalu- tak mi powiedziała) ta kobieta zapytała moją siostrę czy może dostawić jej córkę i tak jej karmila. Dowiedziałam się o tym dopiero po porodzie Leosi jak siostra zobaczyła ile ja mam mleka jak ścigałam.
A właśnie sobie uswiadomilam że ja jako jedyna w rodzinie karmię piersią o jako jedyna miałam cesarkę ale jestem wyjątkowa hue hue hue hue
Jak ja rodziłam syna 19 lat temu to dawali glukozę. -
Ja dziś nie czytam bo moja mama przyjechała a potem idę na baby shower.
Jest pomoc więc ja zrobiłam ekspresowe ciasteczka
Jeśli komuś smaka narobiłam to wystarczy kupić gotowe ciasto francuskie, uformować jak się chce, na to serek cream cheese (typu Philadelphia) z cukrem pudrem i na wierzch truskawki. Piec w temperaturze 200 stopni aż się ciasto zarumieni
DorotaAnna, Fasolka77, Tunia76, india, malutka_mycha, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Karmelllka90 wrote:Ja nie wiedziałam ale moja siostra 24 lata temu urodziła swoją pierwszą córkę, i ona nie miała pokarmu a jej współlokatorka miała bardzo duzo a dziecko nie dało rady tego zjeść i ona zapytała ( wtedy nie było modyfikow w szpitalu- tak mi powiedziała) ta kobieta zapytała moją siostrę czy może dostawić jej córkę i tak jej karmila. Dowiedziałam się o tym dopiero po porodzie Leosi jak siostra zobaczyła ile ja mam mleka jak ścigałam.
A właśnie sobie uswiadomilam że ja jako jedyna w rodzinie karmię piersią o jako jedyna miałam cesarkę ale jestem wyjątkowa hue hue hue hue
Jak ja sie urodziłam prawie 27 lat temu to moja mama miała pokarm ale nie mogła mnie karmić. W tym samym czasie w szpitalu babeczka urodziła dziecko i powiedziała ze go nie chce wyszła do domu dziecko zostało. I moja mama chciała karmić swoim cyckiem tego chłopca ale położne kazały jej ściągać i dawać z butelki żeby się do cycka nie przyzwyczaił👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Fasolka77 wrote:Jezu zraniłam Bunia obcinaczem
płakałam razem z nim...spał Bidulek...i nagle...
..nie będę mu obcinać paznokci bo nie potrafię
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Fasolka77 wrote:Dziewczyny czy ciemiączko powinno się ruszać pulsować czy nie?
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
nick nieaktualny