X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Dziewczyny czy ciemiączko powinno się ruszać pulsować czy nie?

U mnie czasem widać jak pulsuje, nie martw się.

Znaczy u Marcepana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 17:29

Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, Ty podajesz różne mleka, nie? Konsultowalas to z pediatra? Bo nam kazała pediatra Kazikowi robić rzadsze mleko, w sensie wody na 150 ml a 4 miarki mleka jak na 120 ml. Ze wzgl na zaparcia. A w razie W spróbować mleka HA. Ale jest przecież hipp co fort i właśnie mąż pojechał po nie. Spróbujemy chyba z tym plus leki, czyli espumisan, delicol i debridat. HA też zamówiłam, ale nie zdążyłam odebrać bo zmakneli mi już tego rosmana. Gkupieje już całkiem. Nie wiem, czy zaparcia też mogą być efektem alergii? Starszy alergik, ale zaparć nie miał. I nie wiem, czy skupić się na zaparcia h czy na alergii właśnie. Nie chcę też mu mieszać i ciągle zmieniać mleka...

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i do dupy poszłam a nie do galerii ...nie ma ani jednego miejsca na parkingu...ani wina bezalkoholowego w Rossmanie ani żadnego shoppingu nosz kuzwa jego mać

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    U mnie czasem widać jak pulsuje, nie martw się.

Znaczy u Marcepana.

Domyślam się, że u Marcepania :) ja nie zwracałam na to uwagi ale znajoma mnie pyta i w sumie nie wiem co jest prawidłowe... czyli jak pulsuje to jest to ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 17:52

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Karmelka, Ty podajesz różne mleka, nie? Konsultowalas to z pediatra? Bo nam kazała pediatra Kazikowi robić rzadsze mleko, w sensie wody na 150 ml a 4 miarki mleka jak na 120 ml. Ze wzgl na zaparcia. A w razie W spróbować mleka HA. Ale jest przecież hipp co fort i właśnie mąż pojechał po nie. Spróbujemy chyba z tym plus leki, czyli espumisan, delicol i debridat. HA też zamówiłam, ale nie zdążyłam odebrać bo zmakneli mi już tego rosmana. Gkupieje już całkiem. Nie wiem, czy zaparcia też mogą być efektem alergii? Starszy alergik, ale zaparć nie miał. I nie wiem, czy skupić się na zaparcia h czy na alergii właśnie. Nie chcę też mu mieszać i ciągle zmieniać mleka...

Kiwona u nas co prawda zaparć nie było ale płacz przy kupie i zaczęła robić coraz rzadziej bo około 1-2 na dobę... Pomogło podawanie delicolu oraz espumisanu 100, daje również biogaje. Poza tym trochę wody i dziś herbatkę koperkowa i jest o niebo lepiej, zamiast dwóch kup robionych w meczarni, są 4 wychodzące dość lekko.

Kiwona lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Czyli nie pierdolisz się w tangu 😂 to ja też odpuszczę masażyk i zapodam ostre ssanko ;)

Haha dajecie po jajach laski :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Kochana, są specjalne pilniczki dla takich maluchów. Może tym byłoby Ci łatwiej

Mam w zestawie taki metalowy ale nie mam do niego przekonania.... :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    A tak sobie myślę...co było kiedyś jak nie było mm? Musiała obca kobieta wykarmiać?
    Ja jestem wychowana na mleku prosto od krowy. Tak sie chyba kiedys robilo. Później mama miala mleko w proszku.. Pamiętam ze najmlodszy brat tez je mial.. Mialo takie niebieskie opakowanie i ciagle podkradalam i lyzeczka wyjadalam takie byli pyszne. Ciagle gęba nim zaklejona :D

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Tak ja mam wszystko konsultowane z pediatra. Bez obrazy ale rozcieńczać melko na zaparcia? Moja sąsiadka ma rozcieńczac ale jej córeczka za dużo przybiera a też ulewa i ma mleko AR, Leosia nie ma zaparć ale pediatra pozwoliła mi dawać jej comforta ale jako dodatek jedno dwa karmienia na dobę i nas działa bo kupy były takie wiesz jak kiełbaską i twardsze i ona robiła je i robi w sumie jak jej nie dam comforta z takim stekaniem ale bez placzu ale też super pryka po comforcie a nawet w trakcie jedzenie jak ja to mówię salwę puszcza. Dodatkowo mam mleko AR którego daje jedna miarkę na 4 do zwykłego hippa bo ulewala troszkę ale już nie ulewa i to mleko jej faktycznie te kupki zagęszcza ale i przepajam woda i podaje comforta i jest git.
    Tylko po comforcie mamy kupki zielonkawo zolte jak dam więcej comforta czyli dwa to częściej zielona kupa jest ale pediatra mnie uprzedziła że to normalne.
    Śluzu w kupię nie ma a jak bylysmy tylko na piersi to śluz był ale pediatra mówiła że nie ma go duzo

Kiwona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechaliśmy na zakupy...mąż zostawił na ogródku pościel do spania luneło ... Nie nie padało lało...teraz pojechał do Ikei po pościel 😂🤣

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Karmelka. Będziemy próbować comfort podawać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 19:33

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/276bc072841c.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny która już szczepila na pneumokoki?? A kto już szczepil na meningokoki i który typ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd11570148fa.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja jestem wychowana na mleku prosto od krowy. Tak sie chyba kiedys robilo. Później mama miala mleko w proszku.. Pamiętam ze najmlodszy brat tez je mial.. Mialo takie niebieskie opakowanie i ciagle podkradalam i lyzeczka wyjadalam takie byli pyszne. Ciagle gęba nim zaklejona :D

Tak!! Mleko w proszku w niebieskim woreczku!! Pamiętam!!! I robiło się też z niego mase do wafli ;)

Tunia76, Daffi, Lili90, Kiwona lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny która już szczepila na pneumokoki?? A kto już szczepil na meningokoki i który typ??

Ja będę szczepić na typ b jeśli chodzi o meningokoki.

Ciekawe to co dostalas o krztuścu

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd11570148fa.png
    Jula miala DTwP i miala ten nieutulony placz mózgowy.to bylo straszne.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja będę szczepić na typ b jeśli chodzi o meningokoki.

Ciekawe to co dostalas o krztuścu
    Ja chyba na wszystkie nie tylko typ B. Ale cały czas się zastanawiam jak to rozłożyć masakra

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Jula miala DTwP i miala ten nieutulony placz mózgowy.to bylo straszne.

Daffi co to jest nieutulony placz mózgowy??? Jezu!???

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja chyba na wszystkie nie tylko typ B. Ale cały czas się zastanawiam jak to rozłożyć masakra

Z tego co wiem na te typy oprócz b i C szczepi sie po roku dopiero przynajmniej tak mam na rozpisce z punktu szczepień. Mi mówili że najpierw na b żeby zaszczepić

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 3366 3367 3368 3369 3370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ