Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelka, Ty podajesz różne mleka, nie? Konsultowalas to z pediatra? Bo nam kazała pediatra Kazikowi robić rzadsze mleko, w sensie wody na 150 ml a 4 miarki mleka jak na 120 ml. Ze wzgl na zaparcia. A w razie W spróbować mleka HA. Ale jest przecież hipp co fort i właśnie mąż pojechał po nie. Spróbujemy chyba z tym plus leki, czyli espumisan, delicol i debridat. HA też zamówiłam, ale nie zdążyłam odebrać bo zmakneli mi już tego rosmana. Gkupieje już całkiem. Nie wiem, czy zaparcia też mogą być efektem alergii? Starszy alergik, ale zaparć nie miał. I nie wiem, czy skupić się na zaparcia h czy na alergii właśnie. Nie chcę też mu mieszać i ciągle zmieniać mleka...
-
Karollinax26 wrote:U mnie czasem widać jak pulsuje, nie martw się.
Znaczy u Marcepana.
Domyślam się, że u Marcepaniaja nie zwracałam na to uwagi ale znajoma mnie pyta i w sumie nie wiem co jest prawidłowe... czyli jak pulsuje to jest to ok?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 17:52
Fasolka77
-
nick nieaktualnyKiwona wrote:Karmelka, Ty podajesz różne mleka, nie? Konsultowalas to z pediatra? Bo nam kazała pediatra Kazikowi robić rzadsze mleko, w sensie wody na 150 ml a 4 miarki mleka jak na 120 ml. Ze wzgl na zaparcia. A w razie W spróbować mleka HA. Ale jest przecież hipp co fort i właśnie mąż pojechał po nie. Spróbujemy chyba z tym plus leki, czyli espumisan, delicol i debridat. HA też zamówiłam, ale nie zdążyłam odebrać bo zmakneli mi już tego rosmana. Gkupieje już całkiem. Nie wiem, czy zaparcia też mogą być efektem alergii? Starszy alergik, ale zaparć nie miał. I nie wiem, czy skupić się na zaparcia h czy na alergii właśnie. Nie chcę też mu mieszać i ciągle zmieniać mleka...
Kiwona u nas co prawda zaparć nie było ale płacz przy kupie i zaczęła robić coraz rzadziej bo około 1-2 na dobę... Pomogło podawanie delicolu oraz espumisanu 100, daje również biogaje. Poza tym trochę wody i dziś herbatkę koperkowa i jest o niebo lepiej, zamiast dwóch kup robionych w meczarni, są 4 wychodzące dość lekko.Kiwona lubi tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:A tak sobie myślę...co było kiedyś jak nie było mm? Musiała obca kobieta wykarmiać?
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKiwona wrote:Karmelka, Ty podajesz różne mleka, nie? Konsultowalas to z pediatra? Bo nam kazała pediatra Kazikowi robić rzadsze mleko, w sensie wody na 150 ml a 4 miarki mleka jak na 120 ml. Ze wzgl na zaparcia. A w razie W spróbować mleka HA. Ale jest przecież hipp co fort i właśnie mąż pojechał po nie. Spróbujemy chyba z tym plus leki, czyli espumisan, delicol i debridat. HA też zamówiłam, ale nie zdążyłam odebrać bo zmakneli mi już tego rosmana. Gkupieje już całkiem. Nie wiem, czy zaparcia też mogą być efektem alergii? Starszy alergik, ale zaparć nie miał. I nie wiem, czy skupić się na zaparcia h czy na alergii właśnie. Nie chcę też mu mieszać i ciągle zmieniać mleka...
Tylko po comforcie mamy kupki zielonkawo zolte jak dam więcej comforta czyli dwa to częściej zielona kupa jest ale pediatra mnie uprzedziła że to normalne.
Śluzu w kupię nie ma a jak bylysmy tylko na piersi to śluz był ale pediatra mówiła że nie ma go duzoKiwona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Daffi wrote:Ja jestem wychowana na mleku prosto od krowy. Tak sie chyba kiedys robilo. Później mama miala mleko w proszku.. Pamiętam ze najmlodszy brat tez je mial.. Mialo takie niebieskie opakowanie i ciagle podkradalam i lyzeczka wyjadalam takie byli pyszne. Ciagle gęba nim zaklejona
Tak!! Mleko w proszku w niebieskim woreczku!! Pamiętam!!! I robiło się też z niego mase do wafliTunia76, Daffi, Lili90, Kiwona lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny która już szczepila na pneumokoki?? A kto już szczepil na meningokoki i który typ??
Ja będę szczepić na typ b jeśli chodzi o meningokoki.
Ciekawe to co dostalas o krztuścu👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Ja chyba na wszystkie nie tylko typ B. Ale cały czas się zastanawiam jak to rozłożyć masakra
Z tego co wiem na te typy oprócz b i C szczepi sie po roku dopiero przynajmniej tak mam na rozpisce z punktu szczepień. Mi mówili że najpierw na b żeby zaszczepić👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️