Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMnie jak ktoś pyta skąd biorę kasę to mówię że dupą zarabiam. A niech mają o czym gadać.
Fasolka - integracja za dwa tygodnie. Niby ma się nie napić. Zobaczymy. Będzie spał na wycieczce jak mi wróci pijany.
A ten NOPy co Karmelka wrzucasz - ich nasilenie nie wynika z danych szczepionek tylko z tego że ludzie mają większą świadomość i więcej zgłaszają. Kazda szczepionka ma teraz chyba juz wzrost zgłoszonych odczynów poszczepiennych.Mama36, martusiawp, Karmelllka90, B_002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Mnie jak ktoś pyta skąd biorę kasę to mówię że dupą zarabiam. A niech mają o czym gadać.
Fasolka - integracja za dwa tygodnie. Niby ma się nie napić. Zobaczymy. Będzie spał na wycieczce jak mi wróci pijany.
A ten NOPy co Karmelka wrzucasz - ich nasilenie nie wynika z danych szczepionek tylko z tego że ludzie mają większą świadomość i więcej zgłaszają. Kazda szczepionka ma teraz chyba juz wzrost zgłoszonych odczynów poszczepiennych.
myślałam, że to w ten weekendFasolka77
-
Fasolka77 wrote:Młody wisiał od 3 przy cycku.. skonczyło się tym, że własnie zjadł 60 ml mm... o co chodzi???
Ja w nocy nakarmilam mojego za to sama 2 godz spedzilam w wc na dwójce i nie zrobilam. Przez to co jem nie moge sie zalatwiac.
Do tego Jula nie spala cala noc -
Daffi wrote:Powiem Ci ze wielu rzeczy nie da sie logicznie wytlumaczyc.. Moze za wolno leciało, albo ma taki humor.
Ja w nocy nakarmilam mojego za to sama 2 godz spedzilam w wc na dwójce i nie zrobilam. Przez to co jem nie moge sie zalatwiac.
Do tego Jula nie spala cala noc
ewidentnie mleko się skończyło.. naciskałam i nic... ani kropli... drugi raz taka sytuacja... wczoraj miałam nerwa na K. popłakałam się.. bo sobota- oczekiwałam pomocy ale ciągle wszystko ważniejsze... dziś rano też płakałam..
Julka dalej ma temp?Fasolka77
-
nick nieaktualnyFasola - ja też już dwa razy podałam Ignacemu moje odciągnięte. To są te "kryzysy". Teoretycznie nic się dziecku nie stanie jak sobie tak powodu i nawet nie dostanie butli. Bo napędza laktację tym samym. Jak nie spał dwie godziny i cucał to można spróbować uspic dziecko bez podawania mleka. Cycki się zregenerują przez tą godzinę czy dwie i pójdzie znowu mleko. A Młody wyspany będzie miał więcej sił na ssanie.
Ale to teoria.
Ja też podałam butle z moim mlekiem bo nie wyobrażam sobie żeby był głodnyFasolka77 lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:ewidentnie mleko się skończyło.. naciskałam i nic... ani kropli... drugi raz taka sytuacja... wczoraj miałam nerwa na K. popłakałam się.. bo sobota- oczekiwałam pomocy ale ciągle wszystko ważniejsze... dziś rano też płakałam..
Julka dalej ma temp?
Jak mam trudne dni bo sie tak wszystko na siebie nalozy to tez suchoty niestety
Jula nie ma.. Dalam jej apap dla dzieci nie tyle co przeciw gorączkowo bo wysoka nie byla ale przeciwbolowo bo skarzyla sie ze gardlo boli a piskniecie unibenem szybko przestalo dzialac.
Mam jeszcze pastylki junior angin czy jakoś tak to jej dam. No i musimy uwazac na Filipka teraz znów. -
Paula 90 wrote:Fasola - ja też już dwa razy podałam Ignacemu moje odciągnięte. To są te "kryzysy". Teoretycznie nic się dziecku nie stanie jak sobie tak powodu i nawet nie dostanie butli. Bo napędza laktację tym samym. Jak nie spał dwie godziny i cucał to można spróbować uspic dziecko bez podawania mleka. Cycki się zregenerują przez tą godzinę czy dwie i pójdzie znowu mleko. A Młody wyspany będzie miał więcej sił na ssanie.
Ale to teoria.
Ja też podałam butle z moim mlekiem bo nie wyobrażam sobie żeby był głodny
mam nadzieję, ze to kryzys a nie koniec produkcji..ja nie odciągam... wkurza mnie laktator... kiedy próbowlam ale nie bylam w stanie...technicznieFasolka77
-
nick nieaktualnyMamaAga85 wrote:a tak z ciekawości ile Hipp w PL kosztuje?ok.50zl?
bo to chyba jest podobna cena wg przeliczania ceny z Rossmana🤔
Dla przykładu 1200g Bebilon 60 zł -90ml gotowego 3,20Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 08:21
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Mnie jak ktoś pyta skąd biorę kasę to mówię że dupą zarabiam. A niech mają o czym gadać.
A ten NOPy co Karmelka wrzucasz - ich nasilenie nie wynika z danych szczepionek tylko z tego że ludzie mają większą świadomość i więcej zgłaszają. Kazda szczepionka ma teraz chyba juz wzrost zgłoszonych odczynów poszczepiennych. -
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:ewidentnie mleko się skończyło.. naciskałam i nic... ani kropli... drugi raz taka sytuacja... wczoraj miałam nerwa na K. popłakałam się.. bo sobota- oczekiwałam pomocy ale ciągle wszystko ważniejsze... dziś rano też płakałam..
Julka dalej ma temp? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAplikacja pokazuje mi że moje dziecko śpi ciągiem już 14 godzin prawie... Tzn tak zjadła o 20:20 wykapalismy ja w dzień więcej aktywna była to musieliśmy ja w wózku uśpić zasnęła nie budziła się a chciałam się położyć więc odciagnelam cycki zjadła tylko 45 ml i to na spiaco poszliśmy spać zakaszlala budzę się 4!!! Ona śpi robię mleko na śpiocha zjadła poszlismy spać przebudzilam się 7:40 ona śpi dostawialam do piersi zjadła śpi dalej.
Nie ma kataru w nocy raz zakaszlala nie ma gorączki ... I teraz myślę czy kaszel od sliny czy mleczko może podeszło czy choroba .... ? Życie matki 😎. Idę pod prysznic, niedługo teściowa zawita w me progiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 08:22
-
nick nieaktualnyA mąż chory bardziej ode mnie i wygonilam go do salonu. W domu chodzimy w maseczkach ( co bardzo bawi nasza córkę bo śmieje się jeszcze więcej ) no ale mąż się wysypia na maksa bez pobudki daje mu spać, rano go nie budzę mała lubi spać więc niech śpią. Cwaniaczek wziął sobie poniedziałek i wtorek wolne bo musi wyzdrowieć 😂😂😂
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie na zatwardzenie działa szklanka mleka zimnego wypita duszkiem. Albo mocna kawa z mlekiem.
A ostatnio bardzo dobrze działały czopki hemorectal 😂
Znajomej mojej mamy lata temu proktolog powiedział że kluczem do udanych wypróżnień jest też rozluźnienie całego ciała, uwolnienie od stresów bo okrężnica i odbytnica są jakoś z mózgiem połączone. I w sumie jak się zastanowić to coś w tym jest 🤔
U niektórych aż za bardzo 😆
If you know what I mean 😂
Karmelka - lubisz teściową? Bo u mnie zawsze występują zaburzenia wypróżnień jak moja ma przyjechać skoro już na taki gówniany temat weszłam😄. Albo za szybko albo za wolno. Plus ciśnienie 500/300.
Muszę sobie ciągle powtarzać w głowie: "Dalajlama, Dalajlama, Dalajlama i tysiąc medytujących mnichów"
😇😇😇Fasolka77, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość