X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jak ktoś pyta skąd biorę kasę to mówię że dupą zarabiam. A niech mają o czym gadać.

Fasolka - integracja za dwa tygodnie. Niby ma się nie napić. Zobaczymy. Będzie spał na wycieczce jak mi wróci pijany.

A ten NOPy co Karmelka wrzucasz - ich nasilenie nie wynika z danych szczepionek tylko z tego że ludzie mają większą świadomość i więcej zgłaszają. Kazda szczepionka ma teraz chyba juz wzrost zgłoszonych odczynów poszczepiennych.

nick nieaktualny, martusiawp, nick nieaktualny, B_002 lubią tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zaszczepie na meningokoki po roku, a wpierw michalka.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej jemy 20:30-3-6.
    Cudasnie!!

Czy któraś ma już mate piankowa? Jak tak to poleca jakąś?
    Skip hop rzecz jasna znam. Coś jeszcze?
    Czas powoli się rozglądać. Chcę zakupić :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody wisiał od 3 przy cycku.. skonczyło się tym, że własnie zjadł 60 ml mm... o co chodzi???

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mnie jak ktoś pyta skąd biorę kasę to mówię że dupą zarabiam. A niech mają o czym gadać.

Fasolka - integracja za dwa tygodnie. Niby ma się nie napić. Zobaczymy. Będzie spał na wycieczce jak mi wróci pijany.

A ten NOPy co Karmelka wrzucasz - ich nasilenie nie wynika z danych szczepionek tylko z tego że ludzie mają większą świadomość i więcej zgłaszają. Kazda szczepionka ma teraz chyba juz wzrost zgłoszonych odczynów poszczepiennych.

myślałam, że to w ten weekend :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Młody wisiał od 3 przy cycku.. skonczyło się tym, że własnie zjadł 60 ml mm... o co chodzi???
    Powiem Ci ze wielu rzeczy nie da sie logicznie wytlumaczyc.. Moze za wolno leciało, albo ma taki humor.
    Ja w nocy nakarmilam mojego za to sama 2 godz spedzilam w wc na dwójce i nie zrobilam. Przez to co jem nie moge sie zalatwiac.
    Do tego Jula nie spala cala noc :(

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Powiem Ci ze wielu rzeczy nie da sie logicznie wytlumaczyc.. Moze za wolno leciało, albo ma taki humor.
    Ja w nocy nakarmilam mojego za to sama 2 godz spedzilam w wc na dwójce i nie zrobilam. Przez to co jem nie moge sie zalatwiac.
    Do tego Jula nie spala cala noc :(

ewidentnie mleko się skończyło.. naciskałam i nic... ani kropli... drugi raz taka sytuacja... wczoraj miałam nerwa na K. popłakałam się.. bo sobota- oczekiwałam pomocy ale ciągle wszystko ważniejsze... dziś rano też płakałam..

Julka dalej ma temp?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola - ja też już dwa razy podałam Ignacemu moje odciągnięte. To są te "kryzysy". Teoretycznie nic się dziecku nie stanie jak sobie tak powodu i nawet nie dostanie butli. Bo napędza laktację tym samym. Jak nie spał dwie godziny i cucał to można spróbować uspic dziecko bez podawania mleka. Cycki się zregenerują przez tą godzinę czy dwie i pójdzie znowu mleko. A Młody wyspany będzie miał więcej sił na ssanie.
    Ale to teoria.
    Ja też podałam butle z moim mlekiem bo nie wyobrażam sobie żeby był głodny ;-)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ewidentnie mleko się skończyło.. naciskałam i nic... ani kropli... drugi raz taka sytuacja... wczoraj miałam nerwa na K. popłakałam się.. bo sobota- oczekiwałam pomocy ale ciągle wszystko ważniejsze... dziś rano też płakałam..

Julka dalej ma temp?
    No wiec właśnie stad Bunio przy cycusiu wisial a i tak glodny.
    Jak mam trudne dni bo sie tak wszystko na siebie nalozy to tez suchoty niestety :(

Jula nie ma.. Dalam jej apap dla dzieci nie tyle co przeciw gorączkowo bo wysoka nie byla ale przeciwbolowo bo skarzyla sie ze gardlo boli a piskniecie unibenem szybko przestalo dzialac.
    Mam jeszcze pastylki junior angin czy jakoś tak to jej dam. No i musimy uwazac na Filipka teraz znów.

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasola - ja też już dwa razy podałam Ignacemu moje odciągnięte. To są te "kryzysy". Teoretycznie nic się dziecku nie stanie jak sobie tak powodu i nawet nie dostanie butli. Bo napędza laktację tym samym. Jak nie spał dwie godziny i cucał to można spróbować uspic dziecko bez podawania mleka. Cycki się zregenerują przez tą godzinę czy dwie i pójdzie znowu mleko. A Młody wyspany będzie miał więcej sił na ssanie.
    Ale to teoria.
    Ja też podałam butle z moim mlekiem bo nie wyobrażam sobie żeby był głodny ;-)

mam nadzieję, ze to kryzys a nie koniec produkcji..ja nie odciągam... wkurza mnie laktator... kiedy próbowlam ale nie bylam w stanie...technicznie

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    a tak z ciekawości ile Hipp w PL kosztuje?ok.50zl?
    bo to chyba jest podobna cena wg przeliczania ceny z Rossmana🤔
    600g 40 zł - 90ml gotowego 5,50 HiPP
    Dla przykładu 1200g Bebilon 60 zł -90ml gotowego 3,20

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 08:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

Paula ja to wleilam tak tylko dla informacji mitów o krztuscoów to lekarz wstawił na swoje insta , w ogóle polecam o szczepionkach u niego na profilu na insta w relacjach wyróżnionych posłuchac. W sensie on jest za szczepieniem ale mnie uspokoiło po tym co się naczytalam w necie

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

Julka dalej ma temp?
    Podłącz K. niech ciągnie i sprawdzi czy leci

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko śpi w bujaczku z bright starts, usnął sam, w spokoju i bez nerwów.

Mama - oficjalnie, jeszcze raz, na forum, Ci dziękuję 😘

nick nieaktualny, martusiawp lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, mam ten sam problem z dwójką. Odkąd odstawiłam nabiał ...

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aplikacja pokazuje mi że moje dziecko śpi ciągiem już 14 godzin prawie... Tzn tak zjadła o 20:20 wykapalismy ja w dzień więcej aktywna była to musieliśmy ja w wózku uśpić zasnęła nie budziła się a chciałam się położyć więc odciagnelam cycki zjadła tylko 45 ml i to na spiaco poszliśmy spać zakaszlala budzę się 4!!! Ona śpi robię mleko na śpiocha zjadła poszlismy spać przebudzilam się 7:40 ona śpi dostawialam do piersi zjadła śpi dalej.
    Nie ma kataru w nocy raz zakaszlala nie ma gorączki ... I teraz myślę czy kaszel od sliny czy mleczko może podeszło czy choroba .... ? Życie matki 😎. Idę pod prysznic, niedługo teściowa zawita w me progi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 08:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mąż chory bardziej ode mnie i wygonilam go do salonu. W domu chodzimy w maseczkach ( co bardzo bawi nasza córkę bo śmieje się jeszcze więcej ) no ale mąż się wysypia na maksa bez pobudki daje mu spać, rano go nie budzę mała lubi spać więc niech śpią. Cwaniaczek wziął sobie poniedziałek i wtorek wolne bo musi wyzdrowieć 😂😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Moje dziecko śpi w bujaczku z bright starts, usnął sam, w spokoju i bez nerwów.

Mama - oficjalnie, jeszcze raz, na forum, Ci dziękuję 😘
    😚😚😚

• Daffi Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Daffi, mam ten sam problem z dwójką. Odkąd odstawiłam nabiał ...
    Ja chyba skorzystam z czopkow ktore mam dla filipa. Dramat jest poprostu.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na zatwardzenie działa szklanka mleka zimnego wypita duszkiem. Albo mocna kawa z mlekiem.
    A ostatnio bardzo dobrze działały czopki hemorectal 😂

Znajomej mojej mamy lata temu proktolog powiedział że kluczem do udanych wypróżnień jest też rozluźnienie całego ciała, uwolnienie od stresów bo okrężnica i odbytnica są jakoś z mózgiem połączone. I w sumie jak się zastanowić to coś w tym jest 🤔
    U niektórych aż za bardzo 😆
    If you know what I mean 😂

Karmelka - lubisz teściową? Bo u mnie zawsze występują zaburzenia wypróżnień jak moja ma przyjechać skoro już na taki gówniany temat weszłam😄. Albo za szybko albo za wolno. Plus ciśnienie 500/300.
    Muszę sobie ciągle powtarzać w głowie: "Dalajlama, Dalajlama, Dalajlama i tysiąc medytujących mnichów"
    😇😇😇

Fasolka77, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

‹‹ 3368 3369 3370 3371 3372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ