X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    No wiec właśnie stad Bunio przy cycusiu wisial a i tak glodny.
    Jak mam trudne dni bo sie tak wszystko na siebie nalozy to tez suchoty niestety :(

Jula nie ma.. Dalam jej apap dla dzieci nie tyle co przeciw gorączkowo bo wysoka nie byla ale przeciwbolowo bo skarzyla sie ze gardlo boli a piskniecie unibenem szybko przestalo dzialac.
    Mam jeszcze pastylki junior angin czy jakoś tak to jej dam. No i musimy uwazac na Filipka teraz znów.

Pewnie wyczuły cycki nastrój... A pogoda w kratkę to i o infekcje nie trudno....ja powoli wychodze z choroby....oby Julki nie rozłożyło...

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Podłącz K. niech ciągnie i sprawdzi czy leci

Nie ma opcji... K. Z delikatesów raczej...

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Moje dziecko śpi w bujaczku z bright starts, usnął sam, w spokoju i bez nerwów.

Mama - oficjalnie, jeszcze raz, na forum, Ci dziękuję 😘

A mój niespecjalnie lubi w nim siedzieć ....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U mnie na zatwardzenie działa szklanka mleka zimnego wypita duszkiem. Albo mocna kawa z mlekiem.
    A ostatnio bardzo dobrze działały czopki hemorectal 😂

Znajomej mojej mamy lata temu proktolog powiedział że kluczem do udanych wypróżnień jest też rozluźnienie całego ciała, uwolnienie od stresów bo okrężnica i odbytnica są jakoś z mózgiem połączone. I w sumie jak się zastanowić to coś w tym jest 🤔
    U niektórych aż za bardzo 😆
    If you know what I mean 😂

Karmelka - lubisz teściową? Bo u mnie zawsze występują zaburzenia wypróżnień jak moja ma przyjechać skoro już na taki gówniany temat weszłam😄. Albo za szybko albo za wolno. Plus ciśnienie 500/300.
    Muszę sobie ciągle powtarzać w głowie: "Dalajlama, Dalajlama, Dalajlama i tysiąc medytujących mnichów"
    😇😇😇
    Kurcze ja mam zakaz mleka.. Kawy tez:( odebrane mam wszystko co najlepsze do spozycia. Nie mowiac juz o slodyczach czy lodach. Zero smażonego no kur.. Nic..
    I wez idz potem dwojke zrob.. Zup nie moge.. Jak dostarczać sobie blonnik..
    A probiotyk by mi pomogl? Moglabym brać enterol bo mam w domu.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Pewnie wyczuły cycki nastrój... A pogoda w kratkę to i o infekcje nie trudno....ja powoli wychodze z choroby....oby Julki nie rozłożyło...
    Nie wiem co dalej.. Narazie czuje sie dobrze ale gardlo ja boli. Moze bedzie miala tego wirusa co my tylko jako ostatnia..
    Najbardziej dziwi mnie to ze 9.5 letnie dziecko nie spalo całą noc i nadal jej się spać nie chce.

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś spodziewamy się wizyty M.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Nie wiem co dalej.. Narazie czuje sie dobrze ale gardlo ja boli. Moze bedzie miala tego wirusa co my tylko jako ostatnia..
    Najbardziej dziwi mnie to ze 9.5 letnie dziecko nie spalo całą noc i nadal jej się spać nie chce.
    Może jej kawy zamiast kakao zrobiłaś na noc? 😁

Daffi lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

Padnie popołudniu ;)

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    My dziś spodziewamy się wizyty M.

O której? Co macie w planie?
    Karola zapisalas się już do psychologa?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam Karola w ogóle kwestie formalne ? Coś ruszyliście ? Jeśli oczywiście nie chcesz to ponprostu nienodpowiadaj

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula moja teściowa głupio gada. I ona zawsze komentuje ile my wydajemy pieniedzy. I wszystko konsultuje ze swoją córką która ma 2,5 letniego syna tak jakby wychowała przynajmniej ośmioro. Co mnie i męża po prostu wkurwia. Dla przykładu moja mała leży na brzuszku ona lubi i pięknie trzyma też główkę a teściowej tekst : przestańcie męczyć to dziecko się naczytaja internetu 😎😎😎

Więc nie mogę powiedzieć że jej nie lubię ale też nie kocham 😂🤣

Paula 90 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, przyjeżdża o 12, w planach spacer, co jeszcze to nie wiem. Nie zapisałam się jeszcze, mam teraz tyle tych wydatków i tyle na głowie ...

Dorotka, wszystko stoi w miejscu, on nadal nie uznał Marceliny. Nie wiem na co czeka, chyba żebym wreszcie uległa i zmieniła jej nazwisko, no to się nie doczeka. Więc na chwilę obecną i alimentów nie mam, chociaż sam dobrowolnie mi przelewa pieniądze na konto, co miesiąc po 500 zł.

Póki co złożyłam wnioski na świadczenia, może mi się będzie 500+ należało.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry
    Dla Kazika wszystko jest spoko tak na max 10 minut. Bujaczek, marsupi... W bujaczku przesiaduje Franek, buja się całymi dniami.
    U nas postęp. Od wczoraj podajemy hipp comfort i dzisiaj kupa poszła gładko podczas karmienia. Co prawda zielona, ale moze byc taka po mleku. Natomiast była rzadka i udało się bez bólu ja zrobić. Alleluja. Jutro zawozimy próbki do sanepidu, oby nic nie wyszło.
    Jedynie zauważyłam, że Kazik je mniej tego mleka comfort, może mniej smakuje.

Paula 90 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Fasolka, przyjeżdża o 12, w planach spacer, co jeszcze to nie wiem. Nie zapisałam się jeszcze, mam teraz tyle tych wydatków i tyle na głowie ...

Dorotka, wszystko stoi w miejscu, on nadal nie uznał Marceliny. Nie wiem na co czeka, chyba żebym wreszcie uległa i zmieniła jej nazwisko, no to się nie doczeka. Więc na chwilę obecną i alimentów nie mam, chociaż sam dobrowolnie mi przelewa pieniądze na konto, co miesiąc po 500 zł.

Póki co złożyłam wnioski na świadczenia, może mi się będzie 500+ należało.
    Karolinka te wizyty zdjęcia i pieniądze to on zbiera sobie do sądu. Tak jak się odgrażał. A 500 zł to za mało tak szczerze ci powiem obstawiam że zarobki to on ma dość dobre więc sąd by ściągnął z niego przynajmniej drugie tyle

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Bry
    Dla Kazika wszystko jest spoko tak na max 10 minut. Bujaczek, marsupi... W bujaczku przesiaduje Franek, buja się całymi dniami.
    U nas postęp. Od wczoraj podajemy hipp comfort i dzisiaj kupa poszła gładko podczas karmienia. Co prawda zielona, ale moze byc taka po mleku. Natomiast była rzadka i udało się bez bólu ja zrobić. Alleluja. Jutro zawozimy próbki do sanepidu, oby nic nie wyszło.
    Jedynie zauważyłam, że Kazik je mniej tego mleka comfort, może mniej smakuje.
    Kiwona możliwe że mniej smakuje ale jeśli nie wola jeść częściej to znaczy że się najada. A zielona kupa to jest norma po tym mleku też śmierdzi bardziej u nas.

Kiwona lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolinka te wizyty zdjęcia i pieniądze to on zbiera sobie do sądu. Tak jak się odgrażał. A 500 zł to za mało tak szczerze ci powiem obstawiam że zarobki to on ma dość dobre więc sąd by ściągnął z niego przynajmniej drugie tyle

Też tak myślę, że taki jest jego cel.
    Karmelka, nie wiem jak to wygląda sądownie, jeśli na umówię ma wpisaną najniższą krajową a zarabia wiadomo o wiele więcej.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Może jej kawy zamiast kakao zrobiłaś na noc? 😁
    bardziej sie przestraszylam ze moze z kolezanka jak biegala po festwialu jakiegos mefedronka chwycila zamiast dropsa.
    teraz znow miala 37.4 i blagala mnie czy moze isc z kolezanka dzis tylko na 2 godzinki.
    powiedzialam ze niewyspana nigdzie nie pojdzie. poszlam polozyc ja i doslownie chrapala po 2 minutach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 10:49

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kiwona możliwe że mniej smakuje ale jeśli nie wola jeść częściej to znaczy że się najada. A zielona kupa to jest norma po tym mleku też śmierdzi bardziej u nas.
    ja sie walnelam i kupilam hipp combiotik ale tez ma ten preabiotk, probiotyk i GOS porownywalismy go i one sie nie roznia za wiele niczym.. minimalnie tych witamin itp sa roznice niewielkie.

i co moge powiedziec.. Bebilon sie mocno pienil jak go mieszalam.. hipp praktycznie piany nnie wytwarza.. mlody oproznil mi cyce i dojadl tego hipp 40ml.
    gdzie bebilona zjadly minimum 60ml dokładki.
    zobaczymy jak bedzie z kupa.

b2ujp2.png

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, różnią się bardzo te mleka. Smak i zapach zupełnie inny, konsystencja też. Comfort ma tendencję do grudkowania się, musimy dłużej i intensywniej mieszać. Kupa jest inna. Więc różnica jest, głównie w tym, że jest w składzie w innym stopniu hydrolizowane mleko, zawartość laktozy też jest różna.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam Filipowi przescieradla bo nasze sie nie nadaje.. strasznie go grzalo i sie mocno pocil.. wyjelam calkowicie i polozylam mu narazie ieluszke zwykla.

https://www.malama.pl/product-pol-3403-Przescieradlo-do-gondoli-We-Care-2-pak-Wiewiory-Piorka-Sleepee.html

b2ujp2.png

‹‹ 3369 3370 3371 3372 3373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ